ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Κύριοι, η ιστορία θα σας γράψει σίγουρα…



Σιγά - σιγά αρχίζει να παραδέχεται την καταστροφική πολιτική που έχει εφαρμόσει και που βύθισε την χώρα στην ύφεση και άρχισε - επικοινωνιακά τουλάχιστον- να προετοιμάζει το έδαφος για την ελεγχόμενη πτώχευση.
Ο λόγος για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου που μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Μέγκα την περασμένη Τρίτη, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με το χρέος της εάν πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα το 2012!!!! Δηλαδή έχουμε 12 μήνες μπροστά μας να ξεφύγουμε από την ύφεση που έφθασε το 4,6%, τον πληθωρισμό που κυμαίνεται πάνω από το 4%, την (επίσημη) ανεργία που αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς πάνω από 12% , τους 2 στους 5 Έλληνες που είναι πλέον νεόπτωχοι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ, τα νοικοκυριά που έχουν στραγγίσει από ρευστό, τις τράπεζες που δεν δανείζουν, τη κερδοσκοπία που κάνει πάρτι, τον κρατικό μηχανισμό που είναι ανύπαρκτος.
Υπενθυμίζεται ότι από τη 1η Ιανουαρίου ο ΦΠΑ και άλλα φοροεισπρακτικά μέτρα θα βάλουν νέα φωτιά στην τσέπη μας. Όλα αυτά πρέπει μέσα σε ένα χρόνο να εξαφανιστούν ως δια μαγείας. Και βεβαίως, την ίδια στιγμή, το μέγα πρόβλημα το δημοσίου χρέους, όχι μόνο παραμένει άλυτο αλλά τόσο η κυβέρνηση όσο και η τρόικα προσποιούνται ότι δεν υπάρχει.
Για ποια πλεονάσματα μιλάει λοιπόν ο υπουργός Οικονομικών; Μάλλον για αυτά που μπορεί να φανούν στα χαρτιά. Όπως η μείωση του ελλείμματος που σημειώθηκε φέτος και που στην ουσία έχει εξανεμιστεί.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με αλαζονεία, συνεχίζει ακάθεκτος να ανακοινώνει μια μέρα τι ΔΕΝ θα κάνει και την άλλη μέρα να το κάνει. Από μέτρα, φόρους, μεταρρυθμίσεις μέχρι και διαγραφή χρεών. Γιατί, όπως μαθαίνουμε, η λίστα με τους μεγαλοφειλέτες του δημοσίου που διέρρευσε δεν ήταν ολόκληρη. Έλειπαν από μέσα τρανταχτά ονόματα.
Μάθαμε επίσης ότι υπουργός έχει ενημερώσει την ηγεσία της κυβέρνησης ότι 24 από τα 32 δισεκατομμύρια είναι «τετελεσμένα ληξιπρόθεσμα», δεν μπορούν να εισπραχθούν και ετοιμάζεται εκ νέου έμμεσο νομοσχέδιο ώστε να διαγραφούν. Προφανώς θα κατατεθεί μέσα στις γιορτές- και αυτό - ώστε να έχει την μικρότερη δυνατή δημοσιογραφική κάλυψη. Κατά τα άλλα ο ΓΑΠ υποσχέθηκε ότι θα κατατεθεί στην βουλή η λίστα με τους μεγαλο-οφειλέτες του κράτους.
Πάντως οι απεργίες της προηγούμενης εβδομάδας ήρθαν γάντι στην κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες ήταν άγνωστος μεταξύ αγνώστων και εισέπραξε το μήνυμα από όλες τις πλευρές ότι «έχετε αργήσει και οι αποφάσεις μένουν στα χαρτιά». Μάταια οι κυβερνητικές διαρροές προσπαθούσαν να πείσουν περί «ηγετικής και δραματικής παρέμβασης του Γιωργάκη». Η αλήθεια είναι ότι είπαμε ΝΑΙ σε όλα, ξεχνώντας τις επικοινωνιακές κορώνες του πρωθυπουργού ότι η πολιτική της Γερμανίας είναι καταστροφική και ότι θα πει ΟΧΙ σε μηχανισμό πτώχευσης με την σύμπραξη των ιδιωτών. Την Πέμπτη το βράδυ ο πρωθυπουργός μας, είπε και στα δύο ναι, χωρίς την παραμικρή ένσταση, παρά το γεγονός οι αποφάσεις φέρνουν την Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στην πτώχευση. Δύο μέρες (;) μετά την Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός αποφάσισε (από μόνος του )να αναλάβει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία και να μαζέψει - λέει- ένα εκατομμύριο υπογραφές ώστε να τεθεί στο τραπέζι το θέμα του ευρω-ομολόγου. Λες και δεν έχει μια χώρα υπό πτώχευση να κυβερνήσει, τα συμφέροντα της οποίας πρέπει να διαπραγματεύεται. Όσο για την ανακολουθία (ακόμα μία) στις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού δεν έγινε ούτε λόγος ούτε θέμα. Από κανέναν. Αντίθετα αυτό που ενόχλησε το κυβερνητικό στρατόπεδο ήταν η συνάντηση και το τετ-α-τετ του πρόεδρου του Γιούρογκρουπ και πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, με τον Αντώνη Σαμαρά, πλάνα από την οποία έκαναν το γύρο του κόσμου. Μετά τις απαραίτητες διαμαρτυρίες της ελληνικής κυβέρνησης (αφού ο κ. Γιούνκερ αρνήθηκε να έχει διμερή επαφή με τον ΓΑΠ) ο κ. Γιούνκερ «χάρισε» έναν θερμό εναγκαλισμό στον κ. Παπανδρέου κατά την διάρκεια της οικογενειακής φωτογραφίας (μεγάλη επιτυχία) ώστε να μπορέσουν τα παπαγαλάκια να πουν ότι υπήρξε κλίμα συναίνεσης. Να προσθέσουμε εμείς ότι στην οικογενειακή φωτογραφία των ηγετών της ΕΕ, ο κ. Γιούνκερ προσήλθε αγκαζέ με την "αντίπαλό" του Άγγελα Μέρκελ. Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός παρέμεινε για ακόμα μια φορά απομονωμένος, ζητώντας πολιτική κάλυψη από τους συναδέλφους του γιατί, όπως μάθαμε, είπε ότι φοβάται την κοινωνική εξέγερση. Η αδυναμία άσκησης ουσιαστικής πολιτικής έχει κάνει την κυβέρνηση να ακολουθεί την πεπατημένη της Νέας Δημοκρατίας και να κυβερνά πλέον μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο, μέσω του Τύπου δηλαδή.
Η τρόικα πάντως μιλάει πλέον και ανοιχτά για «βραδεία εφαρμογή του προϋπολογισμού» , «για λάθος σχεδιασμό που πλήττει ως επί το πλείστον τα μεσαία και χαμηλά στρώματα» και για «εκτροχιασμό των στόχων». Γι αυτό το Μαξίμου (και συγκεκριμένα παράπλευρα κέντρα) έχουν πέσει με τα μούτρα να παζαρεύουν την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση από τα υπόλοιπα κόμματα, ώστε να μην υπάρχει αντιπολίτευση και εξεγερθεί ο κόσμος. Ειδικά στο μεγάλο φαγοπότι που ετοιμάζεται για την κρατική περιουσία.
Πάντως οι αμερικανόφερτοι σύμβουλοι του ΓΑΠ επιμένουν να εφαρμόζουν την επικοινωνιακή τακτική του Τζωρτζ Μπους και συστήνουν στον Γιωργάκη να βγαίνει στην βουλή και να δηλώνει «βρισκόμαστε ακόμα σε πόλεμο». Το είπε. Για να εκφοβίσει την ψήφο και να υπερψηφιστεί ο προϋπολογισμός της ντροπής και τα άλλα νομοσχέδια-σκούπα που ετοιμάζονται.
«Ελάτε να παλέψουμε για την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της Ελλάδας» είπε. Κάποιος να του διαμηνύσει ότι ο ίδιος έχει ήδη υπογράψει για να καταλυθεί αυτή η ανεξαρτησία.
«Το 2013 θα μπορέσω να κοιτάξω τους Έλληνες πολίτες στα μάτια» είπε . Μάλλον θα είστε μόνιμος κάτοικος άλλης χώρες τότε, λέμε εμείς.
«’Η θα γράψουμε ιστορία ή η ιστορία θα μας γράψει» Και τα δύο θα γίνουν. Με τα πιο μελανά χρώματα...
ΥΓ: Η απόφαση ελήφθη και ο πρωθυπουργός - με τις ανάλογες συστάσεις από τους φίλους του ΔΝΤ- έδωσε εντολή να περάσουν όλες οι αντιλαϊκές αποφάσεις, με νομοσχέδια και διαδικασίες εξπρές μέσα στις γιορτές, ώστε να μην κλιμακωθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Ξέρει ότι ο κόσμος μπούχτισε και αποζητά λίγες μέρες χωρίς να ακούει και να μαθαίνει.
ΥΓ1 : Μπράβο μας. Ξανακαταφέραμε να εκπλήξουμε θετικά τον Ντομινίκ Στρος Καν. «Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στην Ελλάδα ήταν εξαιρετικά σκληρά και όμως η κυβέρνηση κατάφερε να κερδίσει στις δημοτικές εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος καταλαβαίνει και αποδέχεται την πολιτική αυτή. Αυτό με εξέπληξε ευχάριστα», είπε. Και πάλι μπράβο μας βρε. Κάναμε τον Ντομινίκ περήφανο.
ΥΓ3. Καλό ταξίδι κύριε ‘Εντουαρντς. Μας κρατήσατε αθώους για πολλά-πολλά χρόνια…
ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: