ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Αν δεν απαιτήσουμε δεν θα μας δώσουν, αν δεν αντισταθούμε θα μας τα πάρουν όλα



Άμεση Δημοκρατία σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει.
Θα είναι σαν να παίρνεις έναν νυστεύοντα για 40 μέρες και τον βάλεις να φάει ένα γουρούνι στην καθισιά του.Το αποτέλεσμα θα ναι ιδιαίτερα δυσάρεστο.
Με τις παρούσες συνθήκες μόνο ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα δέχονταν να επιφορτιστούν το “βάρος” των Κοινών και προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν που θα φορτωνόταν το βάρος του να δικάσει έναν Μπομπ, έναν Θείο ή έναν Μιζοφοράκο.
Η αγγλοσαξωνική μορφή της ”δημοκρατίας” έχει λερώσει τις δυτικές κοινωνίες τόσο πολύ που οτιδήποτε πέραν του στενού προσωπικού βολέματος θεωρείται κοινωνικό βάρος και ευθύνη που κανείς δεν θέλει.
Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
Το διαδίκτυο είναι ο βίαιος εκδημοκρατισμός της πληροφορίας.Αποστηθίστε την έκφραση για να την διαδώσετε.Βίαιος Εκδημοκρατισμός της Πληροφορίας.
Είναι ένα Θείο δώρο στα χέρια των κοινωνιών.

Είναι ο μόνος τρόπος που έχουν οι πολίτες να ανοίξει η ουσιαστική συζήτηση για το Σύνταγμα, την Δημοκρατία και τον ιδιοτελή τρόπο που διαπλέκεται και ρημάζει το παγκόσμιο πολιτικο-οικονομικό status quo.
Σε χώρες και οικονομίες μικρές όπως η δική μας βρίσκονται ενδογενείς οι καλύτερες συνθήκες για Δημοκρατικό πολίτευμα με συμμετοχή των πολιτών και οικονομικό σύστημα με μεγάλα ποσοστά μικρο-επιχειρηματικότητας και διάχυσης πλούτου.
Θέλει όμως Κανονιστικό Πλαίσιο (regulation) πολύ αυστηρό και -πάνω από όλα- ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ η οποία θα αναγνωρίζει συμμάχους και εταίρους ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΠΟΤΕ σε υπερεθνικές νομοθεσίες και επιταγές.
Έχουμε μια ευκαιρία τα χρόνια που θα έρθουν να ξαναακουστούν σε αυτήν την χώρα έννοιες και όροι που εδώ γεννήθηκαν πριν 3000 χρόνια.
Έχουμε την ευκαιρία μέσω διαδικτύου να σπείρουμε τον σπόρο της Δημοκρατικής διοίκησης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου σε ανθρώπους και κοινωνίες που στενάζουν κάτω από τον ίδιο εναγκαλισμό πολιτικής και κεφαλαίου.
Πρέπει να πιστέψουμε σε αυτό και να το διαδώσουμε.Πρέπει να κάνουμε πολύ υπομονή γιατί ο αγώνας θα ναι μαραθώνιος και όχι 100αρι.Πρέπει να σκεφτούμε καλά μέσα μας αν είμαστε διατεθειμένοι να υποστούμε χλευασμό και γέλωτα απέναντι σε ιδέες ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ.
Πάνω από όλα πρέπει να σκεφτούμε αν είμαστε διατεθειμένοι να συγκρουστούμε σε επίπεδο Ιδεών με συμπολίτες μας που κοιμούνται ακόμα τον ύπνο τον ”συστεμικό”.
Πρέπει να πιστέψουμε ότι αν δεν πάμε να ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ποτέ και τίποτα δεν θα μας χαριστεί.
Ξυπνήστε και καταλάβετε ότι την εξουσία το μόνο που την ενδιαφέρει είναι περισσότερη εξουσία.                                                               
ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: