Διαβάστε παρακάτω το προσωπείο της μαύρης προπαγάνδας του σύγχρονου Ναζισμού-Σιωνισμού:
====================>>>
"Η Ντροπή της Σύγχρονης Ελλάδας
Η χώρα πάσχει από έλλειψη ηθικής ηγεσίας και δείχνει αμηχανία να καταγγείλλει τον αντισημιτισμό.
Του ANDREW ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Η επανάληψη εμπρηστικών επιθέσεων σε συναγωγή στην Ελλάδα, δείχνουν ότι η Τουρκία δεν είναι η μόνη δημοκρατία της Μεσογείου, στην οποία συντηρείται ο αντισημιτισμός. Εμπρηστές έχουν επιτεθεί στην Etz Hayyim συναγωγή στα Χανιά, στο ελληνικό νησί της Κρήτης, δύο φορές φέτος. Οι πυρκαγιές στις 5 Ιανουαρίου και 17 προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, σε μια οικοδομή, η οποία αποκαταστάθηκε μόλις το 1999, αφού βρίσκεται εγκαταλελειμμένη από το Ολοκαύτωμα. Οι προσπάθειες για να καταστραφεί η συναγωγή της Κρήτης, ήταν συνέχεια ενός κύματος βανδαλισμού, των εβραϊκών τάφων στα Ιωάννινα στη βορειοδυτική Ελλάδα.Μετά τις επιθέσεις: Οι δύο πυρκαγιές αυτό το μήνα προκάλεσαν σοβαρές ζημίες στην συναγωγή Etz Hayyim στα Χανιά, η οποία είχε αποκατασταθεί μόνο έντεκα χρόνια νωρίτερα.
Σύνθεση αυτών των πράξεων βίας, είναι η επαίσχυντη αδιαφορία της ελληνικής κοινωνίας για τον αντισημιτισμό. Αυτό φάνηκε σε μεγάλο βαθμό στη διάρκεια των επεισοδίων εμπρησμών στην Κρήτη. Μη-Έλληνας έπαιξε έναν αξιοθαύμαστο ρόλο στη διάσωση του συναγωγή. Ένας Αλβανός μετανάστης ήταν ο πρώτος που έφτασε στον τόπου της φωτιάς τις πρώτες πρωινές ώρες της 5 Ιανουαρίου. Ο Αλβανός επιστάτης της συναγωγής και του Μαρόκου, έδωσε επίσης ζωτικής σημασίας βοήθεια. Ο Νίκος Σταυρουλάκης, ο διευθυντής της συναγωγής και ο άνθρωπος που φρόντισε για την αποκατάστασή της, έχει καταθέσει για την "έλλειψη ντόπιων" στη προσκήνιο μετά την πρώτη επίθεση, αλλά το πιο συγκλονιστικό είναι, ότι σίγουρα οι «ντόπιοι», θα είχαν χάσει τα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις τους, αν είχε εξαπλωθεί η πυρκαγιά.
Όσοι κοιμούνται τη νύχτα, ενώ μια συναγωγή καίγεται στη δική τους πόλη, είναι μια μεταφορά (ερμηνεία) για την στάση της Ελλάδας για τον αντισημιτισμό. Το βασικό πρόβλημα με τον ελληνικό αντισημιτισμό δεν είναι ότι είναι ανεξέλεγκτος. Είναι ότι σε μια χώρα 11 εκατομμυρίων με μόλις 5.000 Εβραίους, λίγοι Έλληνες φροντίζουν να αντισταθούν. Η Ελλάδα πάσχει από έλλειψη της ηθικής, θρησκευτικής και κοινωνικής ηγεσίας, και δείχνει αμηχανία να καταγγείλλει τον αντισημιτισμό, είτε πρόκειται για βανδαλισμό ή το πλέον κοινότυπο σύγκριση του Ισραήλ με τους Ναζί στα εθνικά μέσα ενημέρωσης.
Η αδιαφορία των πολλών Ελλήνων αποτελεί έκπληξη. Η επίσημη εκδοχή της ιστορίας εξασφαλίζει ότι λίγοι γνωρίζουν το παρελθόν του εβραϊκού στοιχείου στην Ελλάδα. Πολλοί Έλληνες δεν ξέρουν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη τους, Θεσσαλονίκη, είχε μια εβραϊκή πλειοψηφία για το μεγαλύτερο μέρος της σύγχρονης ιστορίας της. Αντί να αντιμετωπίζεται το Ολοκαύτωμα, ως μια στιγμή για την ηθική και ιστορική σκέψη, αυτό απεικονίζεται ως μια ευκαιρία για την εθνική επιδοκιμασία τους, λόγω της διάσωσης ενός μικρού αριθμού των Ελλήνων Εβραίων. Ο πραγματικός ηρωισμός των Ελλήνων χριστιανών, που έσωσαν Έλληνες Εβραίους από τους Ναζί σε τέτοιους χώρους, όπως στη Ζάκυνθο και στην Αθήνα, χρησιμοποιείται για να σκιάσουν τη συνεργασία και με την αδιαφορία τους, που βοήθησε καταδικαστούν δεκάδες χιλιάδες από τους Έλληνες Εβραίους σε θάνατο, στη Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα.
Αυτή η άγνοια έχει ενισχυθεί από τους ιστορικούς, Έλληνες και ξένους εξίσου, οι οποίοι έχουν σε μεγάλο βαθμό κάνει πατινάζ, πάνω συνεργασία κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. Όπως και η ελληνική κυβέρνηση, οι ιστορικοί προτιμούν να δοθεί έμφαση στη διάσωση των Εβραίων και όχι την άμεση εξέταση της συχνά επαίσχυντης και αμφιλεγόμενης στάσης, ότι πάρα πολλοί Έλληνες, έλαβαν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι ηγέτες των μόλις 5.000 (Εβραίων) στην Ελλάδα, από την ισχυρή εβραϊκή κοινότητα, (ζητούν από την Ελλάδα) να λάβει παρόμοια ιστορική προσέγγιση για προφανείς πολιτικούς λόγους. Πάνω από εξήντα χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα, η υπερτροφία των μύθων υπερισχύουν.
Οι περισσότεροι Έλληνες πολιτικοί είναι συνένοχοι, γιατί παραλείπουν να λάβουν σοβαρά τον αντισημιτισμού, ως ένα τοπικό πρόβλημα. Με την αξιοθαύμαστη εξαίρεση του πρώην συντηρητικού πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος καταδίκασε σθεναρά τις επιθέσεις εμπρησμού, Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν ανταποκριθεί ληθαργικώς με τα τελευταία γεγονότα. Αυτό συμβαίνει παρά τις τεράστιες και αξιέπαινες προσπάθειες των Οργανισμών, όπως αυτών της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC), η οποία προσπάθησε να εκπαιδεύσει την Ελληνική κοινή γνώμη. Οι προσπάθειες της AJC έπεισε ορισμένους Έλληνες πολιτικούς, ότι η χώρα τους έχει μειωθεί αγνοώντας τον αντισημιτισμό. Δυστυχώς, (χρειάζονται) πάρα πολλά ακόμη, όσον αφορά την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, ως κοινό θέμα που επηρεάζει τις σχέσεις και την εικόνα της Ελλάδας, στο εξωτερικό και όχι ένα ηθικό ζήτημα που μεταφέρεται από την κοινωνική λογική στο σπίτι.
Πολύ σπάνια, κάποιοι ηθικοί πολίτες εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους, αλλά γενικά στοιχεία για τους εθνικιστές, μην κάνετε τον κόπο να υποστηρίξετε αυτές τις μικρές τοπικές πρωτοβουλίες. Τον Δεκέμβριο του 2009 εκατοντάδες μη-Εβραίων στην Ιωάννινα σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το εβραϊκό νεκροταφείο εκεί για να διαμαρτυρηθούν για επανειλημμένες βεβήλωση του. Στη Θεσσαλονίκη λίγοι, μικροί ιστορικοί, έχουν αρχίσει να θέτουν ερωτήσεις σχετικά με την μαζική κλοπή της εβραϊκής ιδιοκτησίας κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Είναι γεγονός, ότι μερικοί ακτιβιστές έχουν καταλάβει, ότι ο αντισημιτισμός μπορεί να είναι επιβλαβής για μη-Εβραίους ως προς τους Εβραίους. Μόνο μια χούφτα των Εβραίων παραμένουν στα Χανιά και στα Ιωάννινα. Αυτές οι θέσεις είναι περισσότερο από τους Εβραίους, η μνήμη πάνω από το 90% της κοινότητας των Χανίων και των Εβραίων των Ιωαννίνων που δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. Οι μη-Εβραίοι στις εν λόγω πόλεις, τώρα πρέπει να ζουν με το παρατεταμένο μίσος και ανήθικο αμφιθυμία ότι πάνω από εξήντα χρόνια πριν, επέτρεψαν σε τόσους Έλληνες Εβραίους, που πρέπει να αποστασιοποιηθούν για τους όποιους θανάτους.
Ο κ. Αποστόλου γράφει ένα ιστορικό της συνεργασίας κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα.".
ΠΗΓΗ: THE WALL STREET JOURNAL
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου