ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΒΡΟΧΩΡΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ 'Η ΑΛΛΙΩΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ

Σταματήσαμε την εκσκαφή και πήγαμε αμέσως να δούμε ........ τι να δούμε ....... μάλλον να συναντηθούμε με την Ιστορία της περιοχής που έρχονταν από το μακρυνό παρελθόν ...... 3.000 χρόνια πριν!!!!!

Η πρώτη εικόνα που είδαμε ήταν αρκετή για να μας πιάσει ρίγος .....



ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Και τώρα; ...... και τώρα τι κάνουμε;

Υπηρξε πάντως έντονος προβληματισμός για το τι θα συνέβαινε αν ειδοποιούσαμε τις αρχές (αστυνομία, αρχαιολογία, δήμο).

Πολλοί μας είπαν....

"Ξεχάστε το σπίτι σας και οπωσδήποτε το οικόπεδό σας"

........ άλλοι πάλι .........

"Μα τι άτυχοι είστε !!!" ,

"Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις ένα λάκο και να τα πετάξεις μέσα σπασμένα",

"Θα μπλέξετε ρε παιδιά .... τι το ψάχνετε μην πείτε τίποτα σε κανέναν και χώστε τα πάλι" !!!!!!!!

.....και οι πιο "μάγκες".... εγώ φίλε μου θα τα πουλούσα και θα εξασφάλιζα όχι μόνο το χτίσιμο του σπιτιού μου αλλά ακόμα και τα δισέγγονά μου"

Όμως ούτε η παιδεία μας, ούτε η κουλτούρα μας αλλά ούτε και η ηθική μας, επέτρεπε να επηρεαστούμε από αυτές τις κουβέντες.

Είχαμε καθυστερήσει ήδη 17 μήνες να πάρουμε την οικοδομική άδεια γιατί η "αρμόδια" (!!!) υπάλληλος της Πολεοδομίας της Νομαρχίας του Ν. Ηρακλείου ήθελε να εξαντλήσει τον "υπηρεσιακο της" ζήλο....... αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, μια ιστορία που γράφεται όμως σήμερα και δεν έχει μάλλον καμία σχέση με τον Πολιτισμό που μόλις είχαμε έρθει σε επαφή!

Μια ακόμα καθυστέρηση (όση και να ήταν αυτή) και μάλιστα για αυτό το λόγο, ίσως είναι μια καθυστέρηση που πραγματικά αξίζει να την υπομείνεις.

Είπαμε λοιπόν στον χειριστή του μηχανήματος να βάλει την τσάπα πάνω στην τρύπα και ειδοποιήσαμε αμέσως την αστυνομία και συγκεκριμένα το αστυνομικό τμήμα Αμμουδάρας Γαζίου. Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε ο Αρχιτέκτονας μηχανικός κ. Γιάννης Χαλαμπαλάκης μέσω του οποίου ειδοποιήθηκε ο Αρχαιολόγος κ. Αντώνης Βασιλάκης με τον οποίον συνδέονται με μακροχρόνια φιλία.                        Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ  KAVROCHORI.BLOGSPOT.COM    ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: