ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Βήμα πρωτιάς, άλμα πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη στη Βιτόρια επί της Κάχα Λαμποράλ με 89-85 και πλέον είναι το απόλυτο φαβορί, όχι μόνο για την πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά και για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου του. Μπουρούσης, Τεόντοσιτς, Τσίλντρες και Κλέιζα οι πρωταγωνιστές για τους νικητές.

Φανταστικό ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι. Ο Μίλος Τεόντοσιτς οργάνωνε υποδειγματικά, Τζος Τσίλντρες και Λίνας Κλέιζα εκτελούσαν κατά βούληση και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 13-6 με τρίποντο και φάουλ του Μίλος Τεόντοστις. Η άμυνα των Πειραιωτών ήταν εξαιρετική στα πρώτα έξι λεπτά. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη φαίνεται πως είχαν σχέδιο, πλάνο και το εκτελούσαν υποδειγματικά. Η Κάχα Λαμποράλ είχε «βραχυκυκλώσει» και με επιμέρους σκορ 8-2, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν τη διαφορά στο +13 (21-8). Ο Ολυμπιακός πρόσφερε και θέαμα και συνέχισε να διατηρεί τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (25-12).

Και ξαφνικά μπλακ άουτ…

Η έξοδος του Μίλος Τεόντοσιτς από το ματς και η είσοδος σε αυτό των Παπαλουκά και Πεν, αντί για να κάνει το παιχνίδι των Πειραιωτών καλύτερο, το μπέρδεψε ιδιαίτερα. Από την άλλη, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έριξε στο παρκέ τους Χουέρτας και Ελιάχου και οι Ισπανοί με σερί 11-0 σε 3:30’’ πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής (25-23). Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έβαλε και τους τρεις πλέι μέικερ στο παιχνίδι (Τεόντοσιτς, Παπαλουκάς, Πεν), αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε λύσεις με το πρώτο καλάθι στη δεύτερη περίοδο να έρχεται τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου.

Ηγέτες Μπουρούσης και Τσίλντρες

Ο Γιάννης Μπουρούσης έβλεπε τους περισσότερους συμπαίκτες του να έχουν…πελαγώσει και έτσι ανέλαβε δράση. Με συνεχόμενα καλάθια και εξαιρετικές άμυνες, ο Καρδιτσιώτης σέντερ έδωσε αέρα εφτά πόντων στην ομάδα του (34-27). Ο Τσίλντρες πήρε τη σκυτάλη από τον Γιάννη Μπουρούση και έτσι ο Ολυμπιακός πήγε και πάλι στο +12 (43-31) για να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο με τους Βάσκους να ροκανίζουν τη διαφορά για το (45-39).

Και πάλι νεκρό διάστημα, αλλά και πάλι εξαιρετική αντίδραση

Η Κάχα Λαμποράλ μπήκε πολύ πιο δυνατά από τον Ολυμπιακό στην τρίτη περίοδο και με σερί 9-0 κατάφερε να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 48-45. Ο Ολυμπιακός, όμως, όποτε η Κάχα πλησίαζε είχε εξαιρετική αντίδραση και με δικό του σερί 9-0 πέρασε και πάλι μπροστά (54-48).

Η συνήθεια των σερί που έγινε…λατρεία

Ήταν η σειρά της Κάχα Λαμποράλ να κάνει σερί και με τον Σαν Εμετέριο να παίρνει «φωτιά» πίσω από τη γραμμή των 6.25-τρία συνεχόμενα τρίποντα-και σερί 11-0, οι παίκτες του Ιβάνοβιτς πέρασαν μπροστά με 59-54 για να τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό να περνά και πάλι μπροστά 65-63.

Παπαλουκάς και Τεόντοσιτς ανέλαβαν τα ηνία…

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς ήταν κακός στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, αλλά στην τέταρτη περίοδο ανέλαβε δράση. Το ίδιο και ο Μίλος Τεόντοσιτς. Τα δύο πλέι μέικερ του Ολυμπιακού έκαναν εξαιρετικό δεκάλεπτο και έτσι οι Πειραιώτες πέρασαν μπροστά με 75-70, έξι λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να παίζουν εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση και έτσι διατήρησαν τη διαφορά (79-72) και 82-77, τρία λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Το τελευταίο τρίλεπτο άνηκε ολοκληρωτικά στους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη και η νίκη ήρθε με σχετική άνεση…



Δεκάλεπτα: 18-25, 39-45, 63-65, 85-89

Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Ρίμπας, Ντιν 2, Σινγκλετάρι, Χουέρτας 23 (1), Ελιάχου 8, Τελέτοβιτς 18 (4), Σαν Εμετέριο 20 (3), Σπλίτερ 10, Ίνγκλις 2, Χέρμαν 2.

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Πεν 3 (1), Τσίλντρες 21 (3), Βούισιτς 4, Μπουρούσης 18 (2), Χαλπερίν, Κλέιζα 18, Μαυροκεφαλίδης 3, Τεόντοσιτς 14 (1), Σχορτσανίτης 4

*Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Χίμκι δεν συνάντησε δυσκολίες απέναντι στην Τσιμπόνα την οποία και νίκησε με 83-70.

*Την ερχόμενη Τετάρτη ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Χίμκι στις 21:00 ενώ η Τσιμπόνα υποδέχεται στην Κροατία την Κάχα Λαμποράλ.

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: