ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Guest star σε πάρτι του Γεωργίου της Ζήμενς ο κ. Σπυρόπουλος

Από Factorx 

Όσοι έχουν ασχοληθεί με το σκάνδαλο της Ζήμενς γνωρίζουν ότι ο κατηγορούμενος Ηλίας Γεωργίου ήταν ο αρχιτέκτονας της διαπλοκής και του «συστήματος» που εκμαυλίζει χρόνια τώρα τον δημόσιο βίο. Τεχνηέντως όμως οι γνωστές πολιτικές και νομικές επιρροές της δημοσιογραφικής αντικειμενικότητος έβγαλαν τον κ. Γεωργίου, όπως και τον κ. Μαυρίδη, από το στόχαστρο της επικαιρότητας και το έριξαν στον Χριστοφοράκο που ήταν …μαθητής τους.
Υπενθυμίζουμε λοιπόν τι γράφαμε προ καιρού για τον κ. Γεωργίου και τον κ. Σπυρόπουλο του ΠΑΣΟΚ.
Ο λαμπερός ήλιος της Ζήμενς
Η κιτσάτη χλιδή του πράσινου νεοπλουτισμού

Αρχοντικά, βίλες και φαραωνική χλιδή απολάμβαναν κάποια από τα στελέχη της Ζήμενς που χειρίστηκαν κρίσιμα, μεγάλα έργα του ελληνικού Δημοσίου και βρίσκονται σήμερα κατηγορούμενοι .
Ο Ηλίας Γεωργίου που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, μαζί με το έτερο στέλεχος της Ζήμενς Ελλάς, Χρήστο Καραβέλλα, στις «αμαρτωλές» προγραμματικές συμφωνίες για τον ΟΤΕ της δεκαετίας του 1990, είναι ένας από αυτούς. Χάρις στα περιοδικά life style, που βγήκαν και κυριάρχησαν επί ΠΑΣΟΚ, προβάλλοντας ως επί το πλείστον τους κίτς νεόπλουτους εκείνων των δεκαετιών, μπορούμε να πάρουμε σήμερα μια μικρή ιδέα του πλούτου που συσσώρευσαν κάποια από τα στελέχη της Ζημενς.
Το περιοδικό Life & Style, του Ιουλίου του 2003, παρουσιάζει τη χλιδάτη βάπτιση του εγγονού του Ηλία Γεωργίου στο «αρχοντικό» του στις Σπέτσες. Άραγε, πως την απέκτησε τη βίλα; Το ενδιαφέρον είναι ότι, όπως αναφέρει το περιοδικό, guest star στα βαφτίσια ήταν ο τότε υφυπουργός Εργασίας, και σημερινός γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος (ΣΣ στο μεταξύ έγινε υφυπουργός)
Ο κ. Σπυρόπουλος ήταν υπάλληλος του ΟΤΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ από το 1982 έως το 1985, εποχές κατά τις οποίες ο κ. Γεωργίου μπαινόβγαινε στον οργανισμό.   Άρα, κάπου τότε γνωρίστηκαν και συνδέθηκαν τόσο πολύ που το στέλεχος της Ζήμενς αισθάνθηκε την υποχρέωση να τον καλέσει στα βαφτίσια. Όμως, το 2003 ο κ. Γεωργίου δεν ήταν πια στη Ζημενς. Γιατί λοιπόν ο κ. Σπυρόπουλος έπρεπε να αποδεχθεί την πρόσκληση; Αυτό μάλλον είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και όχι εκείνου που χοροστάτησε στα βαφτίσια
Όπως και να χει, στην κοσμική εκδήλωση ήταν και η οικογένεια Νέγρη που συνδέεται με κουμπαριά με την οικογένεια Γεωργίου. Ως γνωστόν, η «γαλάζια» συνδικαλίστρια Αντωνία Μάρκου, με την έκρηξη του σκανδάλου της Siemens στην Ελλάδα, κατήγγειλε ότι τον λογαριασμό στον οποίο μπήκαν χρήματα στο όνομά της από τη Ζημενς, τον είχε ανοίξει το 1993 ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, κ. Δ. Νέγρης. Στο λογαριασμό αυτό έμπαιναν λεφτά έως και λίγο πριν από τις εκλογές του 2000 και διαχειριστής του λογαριασμού ήταν ο κ. Ηλίας Γεωργίου.

(από το περιοδικό Life & Style, Ιούλιος του 2003)

Δεν υπάρχουν σχόλια: