Μετά την αποχώρηση του από την ενεργό δράση, ο Νίκος Γκάλης ασχολήθηκε με το καμπ που δημιούργησε ο ίδιος, μαθαίνοντας τα μυστικά του μπάσκετ στους λιλιπούτειους θαυμαστές του, ενώ έκανε οικογένεια και απέκτησε μία κόρη. Το Sport24.gr έψαξε και βρήκε πως κύλησε η ζωή του "Νικ" μετά το 1994 (pics).Το κεφάλαιο "Γκάλης" στην ουσία δεν έκλεισε ποτέ για το ελληνικό μπάσκετ... Ο κόσμος εξακολουθεί να τον λατρεύει σαν Θεό και αυτό δεν είναι κάτι που φαίνεται μόνο από το γεγονός ότι τα εισιτήρια για την εκδήλωση προς τιμήν του εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα.
Ο Νίκος Γκάλης μετά την απόφασή του να βάλει τέλος στην καριέρα του, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, όπου και συνέχισε τη ζωή του. Ουσιαστικά στη Θεσσαλονίκη επέστρεψε αμέσως μετά το συμβάν στους Αμπελόκηπους και δεν ξαναγύρισε ποτέ για να διαμείνει στην Αθήνα, πλην ελαχίστων περιπτώσεων και για μικρά χρονικά διαστήματα.
ΠΗΓΗ
Από τη στιγμή που τα φώτα "έσβησαν" για το Νίκο Γκάλη ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να του συμβεί. Ποτέ δεν του άρεσε άλλωστε η δημοσιότητα και πάντα τη θεωρούσε αναγκαίο κακό.
Τον πρώτο καιρό, οργάνωσε τις σκέψεις του και σταδιακά άφησε πίσω του την τελευταία πικρή γεύση που του άφησε το ελληνικό μπάσκετ, επιδιδόμενος στο αγαπημένο του χόμπι που δεν είναι άλλο από το τάβλι.
Επειδή, όμως το μπάσκετ ήταν η ζωή του, δεν μπορούσε να το "παρατήσει" έτσι απλά... Αφιερώθηκε έτσι στο καμπ που είχε ιδρύσει στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής. Οι λιλιπούτειοι θαυμαστές του έκαναν ουρά για να μάθουν τα μυστικά του μπάσκετ από τον κορυφαίο του είδους.
Ασχολήθηκε ενεργά μέχρι και το Μάρτιο του 2006 όταν αποφάσισε να πουλήσει τα δικαιώματά του, βάζοντας τέλος σε ένα σημαντικό κεφάλαιο της ζωής του.
Ο γάμος του και η μικρή του κόρη
Το πιο σημαντικό πάντως κεφάλαιο στη ζωή του, ήταν ο γάμος του με τη δημοσιογράφο Ελένη Παναγιώτου... Παντρεύτηκαν στις 9 Δεκεμβρίου του 2005 και λίγο καιρό μετά απέκτησαν την κορούλα τους Στέλλα την οποία και βάπτισαν τέτοιο καιρό πριν από 6 χρόνια. Η μονάκριβη κόρη του πήρε το όνομα της μητέρας του που της είχε μεγάλη αδυναμία.
Η αγάπη του για τον Άρη
Στον Άρη, ο Νίκος Γκάλης αγωνίστηκε για 13 ολόκληρα χρόνια... Όπως καταλαβαίνει κανείς τον δένουν σημαντικοί δεσμοί με το σύλλογο. Πολλές φορές απέδειξε έμπρακτα την αγάπη του για την ομάδα. Αξίζει να αναφέρουμε πως είχε λαμβάνειν χρήματα από τον Άρη, λίγο πριν πάρει μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό, χρήματα τα οποία δεν διεκδίκησε ποτέ.
Φυσικά και από την εκδήλωση που θα γίνει προς τιμήν του στις 7/5 δεν θα λάβει ούτε ευρώ, όπως άλλωστε είχε ξεκαθαρίσει στους διοργανωτές από την πρώτη στιγμή που τον προσέγγισαν.
Μάλιστα, η πρώτη προσέγγιση έγινε το 2006, αλλά εκείνη η προσπάθεια κόλλησε στην γραφειοκρατία και όχι στη δική του διάθεση. Ωστόσο, τον περασμένο χειμώνα, ο Νίκος Γκάλης μαζί με το φίλο και συνεργάτη του Χρήστος Σαμαρά συζήτησαν την πρόταση του κ. Αρβανίτη και έδωσαν τα χέρια για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, έστω κι αργά.
Στο Hall of Fame και πρώτος λαμπαδηδρόμος
Στην πιο συγκινητική ίσως στιγμή που τον και μας... σημάδεψε μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα ως πρώτος λαμπαδηδρόμος μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Όλο το στάδιο καταχειροκρότησε όρθιο τον κορυφαίο "Nick the Greek" και το πλήθος ήταν συγκινημένο.
Το 2007 τιμήθηκε με το μετάλλιο τιμής στην Ευρωλίγκα και έγινε μέλος του ευρωπαϊκού Hall of Fame της FIBA κατά την πρώτη επιλογή του θεσμού. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγο καιρό ήταν υποψήφιος για να ενταχθεί στο Hall of Fame του NBA.
Τέσσερα χρόνια μετά το φινάλε της καριέρας του, ο Νίκος Γκάλης αποδέχτηκε την πρόταση των αδελφών Γιαννακόπουλου και βρέθηκε στο ΟΑΚΑ. Στις 21 Οκτωβρίου 1999 βραβεύτηκε από τον Παναθηναϊκό στο ημίχρονο αγώνα της Ευρωλίγκας απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον κόσμο να τον τιμά με ένα ζεστό αποθεωτικό χειροκρότημα.
Επίσης τιμήθηκε στον τελικό του Final-4 της Αθήνας, από τον τότε Δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου