ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή, 5 Μαΐου 2013

"ΧΑΙΡΕ Ω ΧΑΙΡΕ ΛΕΥΤΕΡΙΑ"... "Κίνημα Εθνικού Ύμνου": Ευέλπιδες και Δόκιμοι έστειλαν καθαρό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία...Επανάληψη του σκηνικού της 28ης Οκτωβρίου 2011 στην Θεσσαλονίκη με το τμήμα Ευέλπιδων να τραγουδά τον Εθνικό Ύμνο στην παραλία της Θεσσαλονίκης αποθεούμενοι από τους πολίτες που είχαν διακόψει την παρέλαση, εξέλιξη που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου, είχαμε χθες το βράδυ τόσο στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, από το άγημα της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.
Μάλιστα μάρτυρας του εν λόγω γεγονότος ήταν και ο ίδιος ο Α/ΓΕΑ, υποπτέραρχος, Ε.Τουρνάς, στον Ι.Ν. Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Σημειώνεται ότι μόλις την Μ.Παρασκευή στον Ι.Ν.Διονυσίου Αρεοπαγίτου κτυπήθηκαν πολίτες από τα ΜΑΤ όταν θέλησαν να μπούν στην εκκλησία όπου εκκησιάζοντο γνωστοί πολιτικοί της τρικομματικής κυβέρνησης.
Αποτέλεσμα ήταν χθες να αστυνομοκρατείται ο ναός (φωτό) αφού υπήρχαν φόβοι για επεισόδια, αλλά αντί για τους πολίτες η ιδιότυπη διαμαρτυρία ήρθε από τους στρατιωτικούς!
Την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Επίσκοποι Φαναρίου Αγαθάγγελος και Διαυλείας Γαβριήλ στο Κολωνάκι έψαλαν το "Χριστός Ανέστη", ξαφνικά το άγημα  της ΣΝΔ άρχισε να ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο και να συμπαρασύρει ολόκληρο το πλήθος των πολιτών, ενώ ακόμα και οι ιερείς σταμάτησαν να ψέλνουν φού η βροντερή φωνή Ευέλπιδων και Δοκίμων κάλυψαν τις ψαλμωδίες.
Αποσβολωμένοι έμειναν οι πολιτικοί που παρακολουθούσαν τις λειτουργίες από την αντίδραση των Δοκίμων. Τόσο ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Ι.Τραγάκης, όσο και ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Μυταράκης, σιωπηλοί παρακολουθούσαν την επίδειξη εθνικου φρονήματος των ελπίδων του Έθνους. 
Ενέργεια η οποία καλύφθηκε σε ζωντανή μετάδοση και από την κρατική τηλεόραση, όσο και αν έγινε προσπάθεια να χαμηλώσει ο ήχος που μετέδιδε το εθνικό μήνυμα και να προταχθεί η ψαλμωδία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαμε και από Ευέλπιδες ανάλογες εκδηλώσεις, όπως αναφέρει το yened.wordpress.com...
Το όλη σκηνικό ήταν πραγματικά συγκινητικό και έρχεται να "κουμπώσει" με την ανάλογη κίνηση στην οποία προχώρησαν συνταξιούχοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί στην Πορτογαλία, που εισέβαλλαν στην Βουλή και έψαλλαν τον ύμνο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων μέσα στο Κοινοβούλιο της χώρας.
Το μήνυμα είναι τόσο "καθαρό" και αυθόρμητο, αλλά και καλά προετοιμασμένο, που θα ήταν πραγματική πολιτική α(προ)νοησία να μην ληφθεί υπ'όψιν από την πολιτική ηγεσία της χώρας: Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίσουν την πολιτική που έχει οδηγήσει στην πλήρη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, ας το ξανασκεφτούν πριν βρεθούν προ οδυνηρών εκπλήξεων...ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: