ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Είναι γλυκιά η εξουσία . . . Δεν θέλει να εγκαταλείψει την καρέκλα . . .

Η εξουσία είναι γλυκιά και το ξέρουν όλοι αυτό. Αν συνδυάζεται το τερπνόν μετά του οφελήμου τα πράγματα αποκτούν διπλή αξία!
Ο Παπανδρέου ως γνωστόν, δεν θέλει να εγκαταλείψει με τίποτα την πρωθυπουργία της Ελλάδας και θα προσπαθήσει με μείνει εκεί με νύχια και με δόντια. Μοναδικός του “σκόπελος” ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης – Υπουργός Οικονομικών και άτυπος πρωθυπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τον τελευταίο μήνα μετά τον ανασχηματισμό άγεται και φέρεται ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Ο Παπανδρέου αυτό το γνωρίζει καλά, καθώς ο ίδιος του άφησε ανοιχτό το παράθυρο, για να μην το πάρει η μπάλα των παραιτήσεων βουλευτών ενόψει Μεσοπρόθεσμου.
Τώρα ο πρωθυπουργός κάνει δηλώσεις για να δείξει ότι ο ίδιος αντέχει και ότι μπορεί να προχωρήσει μόνος μέχρι τέλους!
Μιλώντας στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής είπε: «Όσοι μιλούν για πρόωρες εκλογές στην παρούσα συγκυρία λειτουργούν ανεύθυνα και θέλουν να σύρου τη χώρα σε επικίνδυνες εξελίξεις».
Τώρα, αν πούμε ότι αυτή η συνέντευξη έγινε λίγο πριν έρθει στην Αθήνα η Χίλαρι Κλίντον, μάλλον τυχαίο δεν θα θεωρηθεί, αλλά και διόλου απρόσμενο για όποιον γνωρίζει έστω και λίγα γύρω από τις σχέσεις του πρωθυπουργός με τη μαμά πατρίδα – ΗΠΑ.
Αναφερόμενος ιδιαίτερα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνει πως «έχει την πολυτέλεια να πολιτεύεται ανεύθυνα, γιατί εμείς πράξαμε υπεύθυνα»!!!
Όπως είπε «κόκκινη γραμμή είναι το συμφέρον της χώρας και των πολιτών». Προφανώς, εννοούσε τις κόκκινες γραμμές των ΜΑΤ και των προβοκατόρων για να μην πατήσουν στην πλατεία Συντάγματος οι Έλληνες πολίτες για να διαμαρτυρηθούν.
Επίσης είπε ότι: «Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να αμφισβητούν τον πατριωτισμό μου, ενώ πήρα στις πλάτες μου αμαρτίες άλλων για να μη ζήσει η χώρα μια τραγωδία»
Ακόμα, ενόψει της καθοριστικής έκτακτης Συνόδου Κορυφής που ανακοινώθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη τονίζει πως «είναι ώρα να ξυπνήσει η Ευρώπη».                                                                           ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: