ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Η ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ


The bond holder
Σε λίγες μέρες θα συναντηθούν όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Θα ακούσουμε πολλά σενάρια
Επαναγορά από ΕΤΚ – αν το πεις έχασες. Οι τιμές των ομολόγων θα αυξηθούν σε 2 δευτερόλεπτα και το κόστος επαναγοράς ενός ομόλογου θα αυξηθεί στην ονομαστική του αξία (κατά 30%)
Επιμήκυνση της αποπληρωμής- επιλεκτική χρεωκοπία και πρόβλημα για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες βλ. Ιταλία
Δάνειο Και; Το χρέος αυξάνεται.
Όλα είναι ένα θέατρο. Ο ΓΑΠ θα βγει και θα πει ότι κέρδισε μάχες (δεν καταλαβαίνει ότι η χώρα έχασε τον πόλεμο;)
Ότι και να είναι η τελική λύση στο τέλος θα έχει ένα τίμημα. Και το τίμημα θα το πληρώσει η χώρα και ο κόσμος της. Σε ένα χρόνο από σήμερα οι συντάξεις θα είναι €600, ο κατώτατος μισθός €450-400 και η ανεργία θα είναι πάνω από 25%. Το δημόσιο θα διαλυθεί, τίποτα δεν θα δουλεύει και η κρατική περιουσία θα έχει πουληθεί στις χαμηλότερες τιμές από το 1997 για να ξεπληρώσει εξωτερικό χρέος ( αντί να τα δώσει σε φορέα συντάξεων). Ποια η διαφορά αν είχαμε χρεοκοπήσει; Θα είχαμε τα ιδία αποτελέσματα αλλά θα ήμασταν ελεύθεροι. Τώρα θα είμαστε σκλάβοι για τα επόμενα 20 χρόνια και θα δουλεύουμε για άλλους. Mission accomplished. Α ναι θα έχουμε υγιείς τράπεζες ( Οι ελληνικές τράπεζες πέρασαν τα stress test. Εδώ μόνο χαμογελάς και δεν λες περισσότερα)
Η Ελλάδα είχε την ευκαιρία πέρυσι και την έχασε. Όταν χρεοκόπησε η LEΗMAN το ποσό ήταν $626 δις. Η Ελλάδα ήταν €360 δις. Το πρόβλημα με την Lehman δεν ήταν το ποσό αλλά οτι κάνεις δεν ήξερε ποιοι είχαν χάσει και πόσο. Αυτή η αβεβαιότητα ήταν η αίτια της κρίσης και όχι το ποσό. Ο ΓΑΠ έπρεπε να είχε εκμεταλλευτεί και αυτός την αβεβαιότητα το 2009. Είχε δυο επιλογές να σώσει την Ελλάδα με διακρατικές μυστικές συμφωνίες έχοντας όπλο την χρεωκοπία η να βάλει την χωρά σε μια περιπέτεια με τα γνωστά πια αποτελέσματα. Τώρα που τους έδωσε το χρόνο να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους και να είναι καλυμμένοι το πουλάκι πέταξε. Χωρίς νόημα και άδειες πια οι λέξεις πατρίδα, τόπος, Ελλάδα, Έλληνες κτλ όταν τις ακούω από αυτόν και την ομάδα του.
ΥΓ Όλο λεν ότι πήραν μια χρεοκοπημένη Ελλάδα. Αυτοί έφτιαξαν την βόμβα, αυτοί έβαλαν την ώρα της έκρηξης και τώρα λεν ότι είναι τα θύματα και οι ήρωες που θα σώσουν τον τόπο. Ο εγκληματίας γίνεται αστυνομικός για να ξεδιαλύνει τον φόνο που ο ίδιος έκανε! (Τα λάθη που έγιναν την 2004 – 2009 περίοδο ήταν να βάλει το ρολόι λίγο πίσω και να μην φέρει τον φόνο στην επιφάνεια- αυτό σ’ άλλο άρθρο). Αλλά δεν λέει τίποτα γι’ αυτό η αντιπολίτευση. Γιατί; ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: