ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Πάρτι στις αγορές, δεν φοβίζει μια επιλεκτική χρεοκοπία


 
Παρόλο που η λύση την οποία προκρίνουν για το πρόβλημα του ελληνικού χρέους είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της οικονομίας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας, στις αγορές μετοχών και ομολόγων εξελίσσεται ένα πραγματικό πάρτι.

Η διαφαινόμενη απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης για ανάμιξη του EFSF (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) στην  αγορά ομολόγων δίνει τον τόνο και θεωρείται ότι δρομολογεί μία λύση όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για άλλες χώρες (όπως λ.χ. η Ιταλία, η Ισπανία κλπ) έστω κι αν αυτές δεν έχουν μπει σε πρόγραμμα.

Η Οδός Αθηνών κινείται με άνοδο της τάξης του 2,5%, πάνω από τις 1.210 μονάδες, ενώ σημαντικά κέρδη καταγράφονται σε όλες τις αγορές με ανάλογη προς την Αθήνα εικόνα σε Μιλάνο και Μαδρίτη.

Την ίδια ώρα, υποχωρούν σημαντικά οι πιέσεις των ομολόγων, με τα spreads στο ελληνικό 10ετές να πέφτουν κατά 85 μονάδες, κάτω και από τις 1370 μονάδες. Ανάλογα, κάτω από τις 1.000 μονάδες πέφτει το πορτογαλικό, κάτω από τις 900 το ιρλανδικό, κάτω από τις 300 το ισπανικό και κάτω από τις 250 μονάδες το ιταλικό spread, πάντα σε σχέση με το 10ετές γερμανικό bund.

Ανάλογα, το ευρώ βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου 10ημέρου, ξεπερνώντας τα 1,4320 δολάρια.                                                                                                                                         ΠΗΓΗ:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: