ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Βυθίζουν την Ελλάδα στη μιζέρια για δεκαετίες!..

Γράφει ο Καφενόβιος
Είναι πλέον σαφές: Δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της και να στρωθεί στη δουλειά, όπως έχουν προτείνει ο Στίγκλιτς, ο Κρούγκμαν, ο Ντελόρ και κάθε σώφρων οικονομολόγος ή πολιτικός που δεν πρακτορεύει τις λύσεις Φρίντμαν.
Δεν πρόκειται απλά για λάθος επιλογές, αλλά -μάλλον- για διατεταγμένη υπηρεσία, αν λάβουμε υπόψη μας και τις αποκαλύψεις Στρος Καν, ότι ο Παπανδρέου αμέσως μετά την εκλογική του νίκη του τηλεφώνησε για να βοηθήσει το ΔΝΤ την Ελλάδα.
Το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που επέβαλε η Μέρκελ γενικεύει τη σκληρή λιτότητα, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, κηρύσσει το τέλος της εργασίας, ως συνταγματικές αρχές της Ευρωζώνης.
Η ελληνική περίπτωση είναι ακόμη πιο χαρακτηριστική. Με το καρότο της επιμήκυνσης του δανείου της τρόικας επιβάλλεται η γενική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, για ξεπούλημα παραγωγικών μονάδων στρατηγικής σημασίας, όπως η ΔΕΗ.
Δεδομένου ότι στο σκέλος των εσόδων έχει αποδειχθεί ότι, τα μέτρα που λαμβάνονται δεν αποδίδουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, οδηγούμαστε αναπόφευκτα στην περαιτέρω συρρίκνωση του κράτους.
Στο εξής η ΕΕ και οι πιστωτές θα καθορίζουν ένα μέρος των δημοσίων εσόδων, το οποίο θα πηγαίνει υποχρεωτικά για τοκοχρεολύσια, χωρίς καμιά δυνατότητα της όποιας κυβέρνησης να μην τα πληρώσει! Και το κράτος θα πορεύεται με όσα λεφτά απομένουν - είτε αυτά φτάνουν για τις ανελαστικές δαπάνες του είτε δεν φτάνουν! Δεν φτάνουν π.χ. για τους.......... μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων; Θα μειώνει τους μισθούς ή θα απολύει δημόσιους υπαλλήλους! Δεν φτάνουν για την παιδεία ή την υγεία; Θα μειώνει τους μισθούς των γιατρών και των εκπαιδευτικών, θα κλείνει σχολεία ή νοσοκομεία!
Δεν θα πρόκειται δηλαδή για μια δύσκολη περίοδο δύο - τριών χρόνων, αλλά για ένα αέναο καθεστώς Μνημονίου που θα βυθίσει την Ελλάδα στη μιζέρια για δεκαετίες.                                                                                            ΠΗΓΗ:kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: