ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Δραχμή τώρα;



Αλλιώς:
-Ανεργία το 2011 στο 35-40% (άνεργοι δεν είναι μόνο οι μισθωτοί που χάνουν την δουλεία τους αλλά και οι επαγγελματίες που κλείνουν τα μαγαζιά τους, οι αγρότες που δεν μπορούν να καλλιεργήσουν κλπ).
-Κατάρρευση του προϋπολογισμού.
-Κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος.
-Κάποια στιγμή επίσημη πτώχευση , ή άναρχη κοινωνική εξέγερση.
Πως;
-Έξοδος από την ευρωζώνη.
-«Κούρεμα» του χρέους 40-50%
-Υποτίμηση σε σχέση με το ευρώ 40%.
-Μείωση των φόρων στα καύσιμα  κίνησης (βενζίνα και πετρέλαιο) 50%. Καμία μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης.
-Εφαρμογή των μέτρων εκείνων του μνημονίου που κρίνονται λογικά. (Άνοιγμα  επαγγελμάτων, μείωση του δημόσιου τομέα,  μείωση των υψηλών συντάξεων , ίδιοι όροι εργασίας και αμοιβής στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα κλπ).
-Κατάργηση κάθε γραφειοκρατίας και απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας.
-Όποιος συλλαμβάνεται για διαφθορά  κατάσχεση όλης της περιουσίας του και μίνιμουμ 5 χρόνια φυλακή.
-Τήλε εκπαίδευση στον Έλληνα (μέσω ΤV & Internet)  για αλλαγή νοοτροπίας, ότι πρέπει να δουλέψει για να επιβιώσει και συμμετοχή στα κοινά.
Αποτέλεσμα:
Η οικονομία παίρνει αμέσως μπροστά, η ανεργία σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα μειωθεί  στο ελάχιστο. Η ανάπτυξη της οικονομίας θα είναι μεγάλη χρόνο με το χρόνο. Ο τουρισμός, η γεωργία,  η μεταποίηση θα πάρουν μπροστά (υποδομές υπάρχουν) και λίγο αργότερα και η οικοδομή  και θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη νέων προϊόντων που θα υποκαθιστούν εισαγόμενα. Αν καταφέρουμε να αντικαταστήσουμε τα εισαγόμενα προϊόντα , σε τομείς που μπορούμε, συν την αύξηση του τουρισμού σε πολύ λίγα χρόνια θα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον  σε αντίθεση με την υπάρχουσα κατάσταση (παραμονή στο ευρώ) που δεν φαίνεται φως στο τούνελ για πολλά πολλά  χρόνια.
Κάποιοι  θα χάσουν αξίες από την αλλαγή αυτή . Αυτοί είναι λίγοι. Και αυτοί όμως θα πρέπει να καταλάβουν μόνο τα μετρητά τους μπορεί να σώσουν με την υπάρχουσα κατάσταση  (κάτι που μπορούν να κάνουν και με την προτεινόμενη αλλαγή).
Για τις υπόλοιπες αξίες (ακίνητα κλπ) τους συμφέρει η προτεινομένη αλλαγή αν το καλοσκεφθούν.
Πρέπει βέβαια να βρεθεί και ένας τρόπος να εξαφανισθούν οι φωστήρες οι πολιτικοί μας που οδήγησαν την χώρα στο σημερινό αδιέξοδο.
Τα πιο πάνω αποτελούν μια πρόταση διατυπωμένη με τίτλους. Σίγουρα χρειάζεται ανάλυση πολλών τεχνικών λεπτομερειών αλλά αυτά είναι για τους τεχνοκράτες που θα τους δοθεί η εντολή για την υλοποίηση  μιας τέτοιας πρότασης.
Πιστεύω ότι αυτή την περίοδο που όλοι είμαστε βυθισμένοι στην ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον μας, χρειάζεται να ακουστούν και οι δικές μας προτάσεις και να συζητηθούν μεταξύ μας.
neos agrotis                                                                                                                                                 ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: