ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Στο "σφυρί" το σπίτι του Κ. Παλαμά... Υπάρχουν όμως και αντιδράσεις!


Το σπίτι του μεγάλου Έλληνα Κωστή Παλαμά δυστυχώς βγήκε στο "σφυρί", σε τιμή, όχι ευκαιρίας... Κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ, προφανώς για να το χτυπήσει κανένας μεγαλοεπιχειρηματίας - εργολάβος... Αντί η πολιτεία να ενδιαφερθεί για τη διάσωση του ιστορικού αυτού κτιρίου, το εγκαταλείπει για άλλη μια φορά. Κάποτε στέκι ναρκομανών, και τώρα τι;

Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι που αντιστέκονται. Σήμερα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση - ενημερωτική εκδήλωση με διανομή υλικού έξω από το σπίτι του μεγάλου εθνικού μας ποιητή, στην περιοχή της Πλάκας. Δεκάδες νέοι Εθνικιστές ενημέρωσαν τους γείτονες και περαστικούς για το καθεστώς στο οποίο πρόκειται να περιέλθει η κατοικία του, με τα σχόλια και τα μηνύματα να είναι πολύ ενθαρρυντικά. Η "Παρέμβαση ενάντια στην Εθνική Νάρκωση" έκανε αισθητή την παρουσία της με διανομή φυλλαδίων, για να θυμίσει σε όλους πως είναι χρέος ιερό να μην παραδοθεί η πνευματική ουσιαστικά και πολιτιστική μας κληρονομιά, τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά με αυτή την κίνηση, στα δίχτυα καπιταλιστών. Κατήγγειλε την αδιαφορία του Ελληνικού κράτους για το σπίτι του Παλαμά, ενός κράτους που θέλει να σβήσει από την μνήμη μας κάθε εθνικό σύμβολο και μαζί με αυτό την Ιστορία μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Παρέμβασης έχει ως εξής: "Στην σύγχρονη χαβούζα του life style και της ψευτο-ενημέρωσης μια είδηση πέρασε στα «ψιλά»: Στις 12 Ιανουαρίου 2011 δημοπρατείται στο ειρηνοδικείο Αθηνών το νεοκλασικό της οδού Περιάνδρου 5 στην Πλάκα. Πρόκειται για το ιστορικό κτίριο όπου ο Κωστής Παλαμάς, ο μεγαλύτερος νεοέλληνας ποιητής, ο ποιητής της Μεγάλης Ιδέας, έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Οι «ιδιοκτήτες» του αποφάσισαν «για μια χούφτα ευρώ» να βγάλουν στο σφυρί ένα ζωντανό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας.

Ασφαλώς δεν πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια μεθοδευμένη ενέργεια από τους «συνήθεις κύκλους» που για δεκαετίες αδιαφορούσαν επιδεικτικά για την ερήμωση του ιστορικού οικήματος και την μετατροπή του σε εστία τοξικομανών. Όμως ύστερα από την εθελοντική παρέμβαση αυτόνομης ομάδας εθνικιστών που ανέλαβαν την ριζική αναμόρφωση του κτιρίου και την ανοικτή πρόσβαση σε κάθε Έλληνα πολίτη τα πράγματα άλλαξαν. Η επιτυχία του εγχειρήματος και η θετική αντιμετώπιση που είχε από την γειτονιά ήταν ένα επικίνδυνο παράδειγμα. Οι ίδιοι αυτοί εθνομηδενιστικοί κύκλοι και οι πάτρωνές τους έκαναν χρήση κατασταλτικών μηχανισμών και πίεσαν σε κάθε κατεύθυνση ώστε το σπίτι του Παλαμά να βγει τελικά στο σφυρί με επιχειρήματα ψεύτικα και σαθρά.

Την ίδια στιγμή δήμαρχοι, κομματάρχες και λοιποί αρλεκίνοι του πολιτικού κατεστημένου τάζουν εκατομμύρια από τις τσέπες μας ενώ εγγυώνται δωρεάν στέγη και αναπαλαιώσεις κτιρίων στον τριτοκοσμικό συρφετό δολοφόνων και πρεζεμπόρων που έχει εισβάλει στην χώρα μας. Το μήνυμα είναι όσο πιο σαφές και ξεκάθαρο γίνεται : ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΣΤΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΝΤΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!

Απέναντι στον βρώμικο αυτό πόλεμο δηλώνουμε ανοιχτά και χωρίς μισόλογα:
-Θεωρούμε το ξεπούλημα του σπιτιού του Κωστή Παλαμά μέρος ενός συντονισμένου σχεδίου κατά της εθνικής μας αξιοπρέπειας.
-Αρνούμαστε να αναγνωρίσουμε τίτλους «ιδιοκτησίας» σε χώρους, μνημεία και σύμβολα που ανήκουν σε ολόκληρο τον Λαό και στο Έθνος.
-Απαιτούμε την πλήρη ανακαίνιση του νεοκλασικού κτιρίου και τη μετατροπή του σε ελεύθερο και ζωντανό χώρο εθνικής μνήμης και πολιτιστικής δράσης του νεολαιίστικου κινήματος. Κάθε άλλη προοπτική θα μας βρει ριζικά ενάντιους!"

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ!
ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ
ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΝΑΡΚΩΣΗ                                     ΠΗΓΗ:www.ediktyo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: