ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Προσκύνα καλά αρχιεπίσκοπε. Άλλωστε χάρη σ’ αυτούς έχεις και εσύ δουλειά. Αυτοί έδωσαν την Χριστιανική θρησκεία και πρέπει να είσαι σούζα μπροστά τους…


  • Στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο μετέβη σήμερα ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης, Α. Λίμπερμαν, όπου συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο. Ο Ισραηλινός αξιωματούχος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών ενώ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή όπου του επιφύλαξε, ενώ παράλληλα τον κάλεσε να επισκεφθεί το Ισραήλ.

    Στο τέλος της συνάντησης ο Ιερώνυμος δήλωσε ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις και προβληματισμούς για το ζήτημα των σχέσεων Ελλάδας- Ισραήλ και να υπομνήσουν την συνεργασία μεταξύ των δύο λαών.

    «Μας δόθηκε ευκαιρία να υπογραμμίσουμε την -σε δύσκολες ώρες- συνεργασία και προσφορά του ελληνικού λαού προς τον ισραηλιτικό λαό στα δύσκολα χρόνια της γερμανικής κατοχής και επίσης να υπογραμμίσουμε πρακτικούς τρόπους με τους οποίους φάνηκε αυτή η αγάπη. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί, διότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή υπάρχει ανάγκη συνεργασίας των λαών», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.

    Ο κ. Λίμπερμαν από την πλευρά του δήλωσε: «Ήρθα εδώ αμέσως μετά την επίσκεψή μου στο εβραϊκό μουσείο. Ανάμεσα στα εκθέματα που είδαμε στο εβραϊκό μουσείο ήταν ταυτότητες τις οποίες επέδωσαν Έλληνες κληρικοί σε Έλληνες Εβραίους για να τους προστατεύσουν κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Χάρη σε αυτές τις ταυτότητες πάρα πολλοί Εβραίοι μπόρεσαν να σωθούν. Είναι σαφές ότι οι κληρικοί αυτοί διακινδύνευσαν τη ζωή τους δίνοντας τις ταυτότητες για τη σωτηρία των Ελλήνων Εβραίων, δεδομένου ότι αν αυτό γινόταν αντιληπτό θα ετίθετο και η δική τους ζωή σε κίνδυνο».                                                                                                                                                  ΠΗΓΗ:pontikopagida.blogspot.com

  • Δεν υπάρχουν σχόλια: