ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Λες και ζούμε για να υπηρετούμε εμείς το σύστημα και όχι το αντίθετο.

του tsilivithras
Ο Γ. Δελαστίκ σε άρθρο του στο Εθνος γράφει πως η στάση των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς να πραγματοποιήσουν την απεργία τους, παρά το γεγονός ότι τα δικαστήρια την έκριναν παράνομη, “Οδηγεί αντικειμενικά σε νέα επίπεδα ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο κοινωνικό φαινόμενο που παρατηρείται εσχάτως με επίκεντρο τη μη καταβολή διοδίων από αξιόλογο ποσοστό οδηγών και το οποίο φαίνεται ότι τείνει να επεκταθεί και σε άλλους τομείς: ένα αυθόρμητο κίνημα απειθαρχίας, ανυπακοής των πολιτών προς την εξουσία, τα όργανα και τους θεσμούς της.”
“Η κυβέρνηση Παπανδρέου με την πολιτική της σκίζει το κοινωνικό συμβόλαιο στη βάση του οποίου, στο πλαίσιο του συστήματος, διασφαλίστηκε επί μισό και πλέον αιώνα η ομαλή λειτουργία της ελληνικής πολιτείας…”
“Σε αυτό, λοιπόν, της απαντούν διογκούμενες μάζες πολιτών με τον πολλαπλασιασμό των εκδηλώσεων απειθαρχίας και ανυπακοής. Της στέλνουν απερίφραστα μήνυμα ότι δελεάζονται με την ιδέα να σκίσουν και οι πολίτες το «παλαιό» κοινωνικό συμβόλαιο! Να πάψουν, δηλαδή, να τηρούν τις δικές τους υποχρεώσεις απέναντι στην εξουσία, κυβερνητική και άλλη.”
“Μια τέτοια πολύπλευρη ρήξη του κοινωνικού ιστού συνιστά ισχυρό πλήγμα κατά του συστήματος. Υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια της αντιπάθειας προς την πολιτική μιας συγκεκριμένης κυβέρνησης και ενέχει μονιμότερα χαρακτηριστικά ρήξης.
” Στις σημερινές συνθήκες, πάντως, μάλλον θα εκπλαγεί δυσάρεστα η κυβέρνηση αν νομίζει ότι «μόδα είναι, θα περάσει» χωρίς συνέπειες αυτή η γενίκευση των διαθέσεων ανυπακοής πολλών πολιτών.”

Τι λέει ο κος Δελαστίκ;; Ότι γράφουμε εμείς εδώ πέρα.
Και κάτι ακόμα. Όσο πληθαίνουν οι “διαρροές” για εκλογές τόσο θα βλέπουμε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
  • συνεχή υποτίμηση των αντιδράσεων των πολιτών,
  • ταύτισή τους με πρόσωπα και τακτικές (βλέπε Γκλέτσος) άσχετες με την αυθόρμητη ανυπακοή,
  • γελοιοποίηση και ειρωνία περί της “επαναστατικότητας” των ανυπάκουν πολιτών
  • και κάθε είδους συστεμική και καθεστωτική αντίληψη ριγμένη στα μούτρα του κοσμάκη ΕΥΚΟΛΑ και ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ
λες και δεν είναι η χώρα μας υπό κατοχή, λες και δεν ζούμε οριακά επικίνδυνες καταστάσεις, λες και δεν απειλείται ΕΥΘΕΩΣ η ηθική και φυσική επιβίωση του γενικού πληθυσμού της χώρας…
Λες και ζούμε για να υπηρετούμε εμείς το σύστημα και όχι το αντίθετο.
Λες και είμαστε αριθμοί και νούμερα στερημένοι από κάθε είδους ανθρώπινη νοητική διεργασία ικανή να παράξει ελεύθερη σκέψη.
Λες και ότι δεν φέρει την σφραγίδα του μαντριού (αριστερό-δεξιό) δεν δύναται να αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη.
Λες και όλη η επαναστατικότητα του κόσμου διπλώθηκε μέσα σε κόκκινες σημαίες με τη φάτσα του Τσε και έκτοτε πρέπει να πληρώνουμε πνευματικά δικαιώματα όποτε θέλουμε να αντιδράσουμε ενάντια στον επιβήτορα.
Λες και είμαστε γίδια και δεν καταλαβαίνουμε ότι ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ εξυπηρετεί και αναπαράγει ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.
Όχι ρε μάγκες…δεν θα κάτσουμε στον κώλο μας να περιμένουμε τον επόμενο Μεσσία της πολιτικής σκηνής.
Και αν έρθουν οι εκλογές που όλοι βλέπουμε να πλησιάζουν ετοιμαστείτε για ποσοστά αποχής που θα κάνουν μερικούς σφιγκτήρες να συσπασθούν πλειστάκις…!!!
Καταλάβατε τώρα ρε παίδες τι παίζει;;;Μην τυχόν και χαλάσουμε την ευκαιρία του επόμενου “παιδιού”.
Η υπομονή του Έλληνα τέλειωσε.
Η Ελλάδα του μαλάκα τέλειωσε.
Η Ελλάδα του κομματόσκυλου τέλειωσε.
Η Ελλάδα της αριστερο-δεξιάς στάνης τελείωσε.
Η Ελλάδα της προπαγάνδας τέλειωσε.
Σε λίγο ξεκινάει η “Ελλάδα της φάπας”.
Σύντομα σε κινηματογράφους της γειτονιάς σας, ευγενική προσφορά του Ελληνικού λαού.
tsilivithras                                                                                                                                                        ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: