ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΓΑΛΟΥΧΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΑΒΟΥΡΑΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΡΕΖΙΛΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

Οπως αναφέρει "ΤΟ ΒΗΜΑ" σε δημοσιευμα του πρόσωπα-κλειδιά για τη δράση της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" και για το μπαράζ των επιθέσεων με τα δέματα θεωρούν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον 24χρονο Γιώργο Νικολόπουλο, τον 22χρονο αδελφό του Μιχάλη, τον 23χρονο Νταμιάνο Μπολάνο, αλβανικής υπηκοότητας, τον 30χρονο Γιώργο Καραγιαννίδη και τον 21χρονο Αλέξανδρο Μητρούσια, τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των οποίων δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.
Αποτυπώματα των πέντε νεαρών βρέθηκαν σε διάφορα αντικείμενα στο σπίτι της οδού 25ης Μαρτίου 8 στο Χαλάνδρι, το οποίο θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ. εργαστήριο παρασκευής βομβών της οργάνωσης και στο οποίο πραγματοποίησαν έφοδο οι αστυνομικοί τον Σεπτέμβριο του 2009. Οι πέντε νεαροί αντιεξουσιαστές αναζητούνταν για 14 μήνες από την ΕΛ.ΑΣ. χωρίς ουδέποτε να εντοπιστούν από τη στιγμή που εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψής τους.
Φαίνεται όμως ότι στην αναζήτησή τους έγινε σειρά λαθών ενώ προ μερικών μηνών μετατέθηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αξιωματικοί που είχαν αναλάβει τη διερεύνηση της δράσης τους. Σύμφωνα με "ΤΟ ΒΗΜΑ" όλως...τυχαίως τα αδέλφια Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος διέμεναν στο Γαλάτσι και είχαν προσωπική γνωριμία με τον Αλέξη Γρηγορόπουλο που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα τον Δεκέμβριο του 2008. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς είχαν ενταχθεί στη "Συνωμοσία Πυρήνων" από έναν 30χρονο αντιεξουσιαστή, που έχει συγγενικές σχέσεις με έναν εκ των συλληφθέντων.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι είχαν ενδείξεις ότι τα δύο αδέλφια δραστηριοποιούνται στην οργάνωση από την επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί πριν από δύο χρόνια σε υπό ανέγερση αστυνομικό τμήμα στην Πεντέλη.
Από τότε με βάση τις αναλύσεις καμερών φέρεται να έδιναν "παρών" και σε άλλες ενέργειες της οργάνωσης, χωρίς βεβαίως οποιαδήποτε τεκμηρίωση από την πλευρά των αστυνομικών αρχών, αν και στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι ένα από τα δύο αδέλφια είχε μεταβεί προ μηνών στην Αλβανία.
Στο πρόσωπο του 23χρονου Αλβανού Νταμιάνο Μπολάνο φαίνεται όλη η "ανεκτικότητα" και ο "σεβασμός" στους λαθροσαβούρες που κάποιοι ελαφρά τη καρδία βαφτίζοντας μας "ρατσιστές" ζητούν να αποδεχτούμε.
Και αυτό γιατί ο συγκεκριμένος "αναξιοποαθούντας" θεωρείται από τα πιο δραστήρια πρόσωπα του αντιεξουσιαστικού χώρου, μαζί με συγγενικό του πρόσωπο.
Παλαιότερα διέμενε στο Χαλάνδρι, κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε η φερόμενη ως γιάφκα της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς". Μάλιστα από τον Σεπτέμβριο του 2009 έχει εξαφανιστεί και οι αξιωματικοί πιθανολογούν ότι είχε μεταβεί και αυτός στην Αλβανία μαζί με έναν από τους αδελφούς Νικολόπουλους . Από αναλύσεις βίντεο καμερών υπάρχουν ενδείξεις ότι συμμετείχε σε πρόσφατες επιθέσεις της οργάνωσης. Ακόμη έχει ερευνηθεί διεξοδικά αν μεσολαβούσε για τη μεταφορά όπλων από την Αλβανία σε μέλη ενόπλων οργανώσεων.
Ο 30χρονος Γιώργος Καραγιαννίδης διέμενε στο Παλαιό Φάληρο και διατηρούσε στενή φιλία με τρεις νεαρούς αντεξουσιαστές που συνελήφθησαν μετά την έφοδο της Αστυνομίας στη γιάφκα του Χαλανδρίου. Σύμφωνα με αξιωματικούς ο Καραγιαννίδης φέρεται να αγόραζε από κεντρικό πολυκατάστημα της Αθήνας τις περίφημες χύτρες που χρησιμοποιούσε η «Συνωμοσία» στις αρχικές επιθέσεις της, χωρίς όμως να υπάρχει σχετική κατηγορία.
Τέλος, ο 21χρονος Αλέξης Μητρούσιας διέμενε στο Νέο Ψυχικό και φιλοξενούσε συχνά στο σπίτι του τους άλλους νεαρούς που φέρονται ως μέλη της οργάνωσης. Ανάμεσα σε αυτά και τον 22χρονο Παναγιώτη Αργυρού που συνελήφθη προχθές για την αποστολή των δεμάτων-βομβών. Ο Μητρούσιας θεωρείται ότι εντάχθηκε στον αντιεξουσιαστικό χώρο τον Δεκέμβριο του 2008, κρίνεται όμως από αστυνομικούς ότι έχει προλάβει να αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα στον χώρο.                         ΠΗΓΗ:protesilaos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: