ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΛΕΕΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


Kαλεσμένος στο blue sky ήταν χθές βράδυ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής του Καρατζαφέρη κ.Γεωργιάδης.
Η αγωνία του γνωστή...Να πείσει τον κόσμο για την ορθή κατ αυτόν ψήφιση μνημονίου.
Τα επιχειρήματα ίδια και...παιδαριώδη.
"Ψηφίσαμε για να μην χρεοκοπήσουμε".
Το ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε (κατι που έχουμε αναλύσει) δεν του πέρασε απο το μυαλό.
Ας είναι όμως.....
Εμείς θα ακολουθήσουμε την "λογική" του και θα απαντήσουμε στο ερώτημα που έθεσε σε τηλεθεατή που διαφωνούσε μαζί του και εκείνος τον ρώτησε "Αν είχες μια επιταγή που έληγε δεν θα έπαιρνες δάνειο με μεγάλο επιτόκιο προκειμένου να μην πτωχεύσεις;".
Αν και η Ελλάδα και η κάθε χωρα ΔΕΝ είναι επιχείρηση ούτε βιβλία που τα πούλησες και παρήγγειλες άλλα..Εμείς θα ρωτήσουμε το εξής...
Αν ο υποψήφιος δανειστής σου έλεγε "οκ θα σε δανείσω με ψηλό επιτόκιο αλλά θα μου υποθηκεύσεις το σπίτι σου,τα παιδιά σου θα τρώνε κρέας μια φορά το μήνα,θα τους κόψεις τις δραστηριότητες,ο μισθός σου θα μειωθεί κατα ήμισυ και μια φορά την βδομάδα θα περιποιούμαι και την γυναίκα σου για να μην καταναλώνεις ενέργεια απο την εργασία σου".
Σε αυτή την περίπτωση θα δανειζόσουν κ.Γεωργιάδη;
Και μην πει κάποιος ότι υπερβάλλουμε γιατί αυτα ακριβώς ζήτησαν οι δανειστές και όχι απλά ένα υψηλό επιτόκιο....Και για του λόγου το αληθές....
Το παράκατω είναι κείμενο απο το υπογραφέν μνημόνιο που πέρα απο τον τριμηνιαίο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ έλεγχο περιλαμβάνει και τα κάτωθι ΜΟΝΟ για το 2010.
"Οι αρχές δεσμεύονται να διαβουλεύονται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για την υιοθέτηση πολιτικών που δεν συνάδουν με αυτό το μνημόνιο. Θα τους παρέχουν επίσης όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για την παρακολούθηση της προόδου και της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος.
(Παράρτημα 1).
Πριν από την καταβολή των δόσεων, οι αρχές πρέπει να παρέχουν μια έκθεση συμμόρφωσης σχετικά με την εκπλήρωση των προϋποθέσεων. 1. Ενέργειες για τον πρώτο απολογισμό (να έχουν ολοκληρωθεί ώς το τέλος του δεύτερου τριμήνου 2010) i. Δημοσιονομική Εξυγίανση Πρόοδος όσον αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2010 και τα δημοσιονομικά μέτρα που υιοθετήθηκαν στη συνέχεια. Η πρόοδος αξιολογείται σε σχέση με τα (σωρευτικά) τριμηνιαία ανώτατα όρια ελλείμματος στο ΜΟΧΠ (συμπεριλαμβανομένου του Τεχνικού Μνημονίου Συνεννόησης (ΤΜΣ)).
Οι αρχές θα λάβουν τα ακόλουθα μέτρα, που θα εξοικονομήσουν συνολικό ποσό ίσο με 2,5% του ΑΕΠ το 2010: ● Αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, με απόδοση τουλάχιστον 1800 εκ. ευρώ για ένα πλήρες έτος (800 εκ. ευρώ το 2010)· ● Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, στον καπνό και στο αλκοόλ, με απόδοση τουλάχιστον 1.050 εκ. ευρώ για ένα πλήρες έτος (450 εκατ. ευρώ το 2010)· ● Μείωση του μισθολογίου του δημοσίου τομέα με τη μείωση των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας και των επιδομάτων που καταβάλλονται σε δημοσίους υπαλλήλους, με τις καθαρές εξοικονομήσεις να ανέρχονται σε 1.500 εκ. ευρώ για ένα πλήρες έτος (1.100 εκ. ευρώ το 2010)· ● Μείωση των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας που καταβάλλονται στους συνταξιούχους, με ταυτόχρονη προστασία αυτών που λαμβάνουν χαμηλότερες συντάξεις, με τις καθαρές εξοικονομήσεις να ανέρχονται σε 1.900 εκ. ευρώ για ένα πλήρες έτος (1.500 εκ. ευρώ το 2010)· ● Ακύρωση πιστώσεων του προϋπολογισμού για αποθεματικό απροβλέπτων, με στόχο την εξοικονόμηση 700 εκ. ευρώ· ● Μείωση των συντάξεων, με στόχο την εξοικονόμηση 500 εκ. ευρώ για ένα πλήρες έτος (350 εκ. ευρώ το 2010)· ● Κατάργηση των περισσότερων από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού για το επίδομα αλληλεγγύης (εκτός από ένα μέρος για την ανακούφιση της φτώχειας), με στόχο την εξοικονόμηση 400 εκ. ευρώ· ● Μείωση των δημοσίων επενδύσεων κατά 500 εκ. ευρώ σε σύγκριση με τον ισχύοντα σχεδιασμό· ● Το Κοινοβούλιο υιοθετεί, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα σταθερότητας του Ιανουαρίου 2010, ένα νόμο που θα θεσπίζει μία προοδευτική φορολογική κλίμακα για όλες τις πηγές εισοδήματος και μια οριζόντια ενιαία αντιμετώπιση του εισοδήματος που προέρχεται από εργασία και περιουσιακά στοιχεία· ● Το Κοινοβούλιο υιοθετεί, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα σταθερότητας του Ιανουαρίου 2010, ένα νόμο που θα καταργεί τις απαλλαγές και τις αυτόνομες φορολογικές διατάξεις στο φορολογικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των εισοδημάτων από τα ειδικά επιδόματα που καταβάλλονται στους δημοσίους υπαλλήλους. Ο νόμος ισχύει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2010.
Αυτά λοιπόν είναι μερικά απο όσα προβλέπει το μνημόνιο που υπογράψατε.
Και φυσικά ουτε το βλακώδη επιχείρημα στέκει "Εμείς ψηφίσαμε μόνο το άρθρο 1 για να πάρουμε τα χρήματα".
Και δεν στέκει διότι και ο ποιο ηλίθιος γνωρίζει πως ΚΑΝΕΙΣ δεν δίνει χρήματα τζάμπα.
Οπότε είτε ψηφίσατε το μνημόνιο αγνοώντας τα υπόλοιπα κατι που δεν πιστεύω....
Είτε ακολουθήσατε και εδω την "παπατζίδικη" πολιτική Καρατζαφέρη "ναι στο μνημόνιο" αλλά και "να φύγει το μνημόνιο".
Και αυτό για να είναι ο ίδιος αρεστός στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο.
Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση.
ΚΑΝΕΝΑΣ πατριώτης και για ΚΑΝΕΝΑ λόγο δεν θα παρέδιδε την χώρα σε ξένη διοίκηση.
Αλλά και ΚΑΝΕΝΑΣ γονιός δεν θα υποθήκευε το μέλλον των παιδιών του για να μην..."χρεοκοπήσει".
Οσο για την περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης που είπατε μάλλον το αντίθετο συμβαίνει αφού την Τρίτη ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2011 που, παρότι περικόπτει κατά 1.600 ευρώ τη βουλευτική αποζημίωση, εντούτοις διατηρεί τα επιδόματα που την αυξάνουν στα 6.500 ευρώ καθαρά μηνιαίως.
Δυστυχώς το μόνο κόμμα που καταψήφισε ήταν το ΚΚΕ ενω οι "ανεξάρτητοι" και οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν "παρών".
ΥΓ.Είναι δεύτερη φορά κ.Γεωργιάδη που όταν βγαίνετε σε "μικρά" κανάλια έχετε ένα υφάκι και είστε εριστικός με όσους τηλεθεατές διαφωνούν μαζί σας.Καλό είναι να το κοιτάξετε αυτό γιατί πολλοί εξ αυτών σας παρακολουθούν και όταν βγαίνετε στους "Χατζηνικολάου" όπου εκεί μόνο παντελόνια δεν κατεβάζετε.                                                                                                                                               ΠΗΓΗ:protesilaos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: