ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΙΑΝΝΙΔΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ HELLAS-ORTHODOXY:ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Λαος,ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ,ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ!

"Ούτε η χειρότερη μπανανία δεν έχει υπογράψει αυτού του είδους τη σύμβαση που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ".

-Γιατί παραιτηθήκατε από  το ΛΑΟΣ;Εξαιτίας του  Μνημονίου ή υπήρξαν  και άλλοι λόγοι; 
 
Οι λόγοι είναι καθαρώς πολιτικοί. Συγκεκριμένα, διαφώνησα ολοκληρωτικά με την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΛΑΟΣ, να στηρίξει με την θετική ψήφο της την απόφαση της κυβέρνησης του κ. Γ. Παπανδρέου για τον δανεισμό της χώρας μας με συμβασιακούς όρους τέτοιους, που καμμία χώρα του κόσμου (ούτε η χειρότερη μπανανία) δεν έχει υπογράψει ποτέ. Φυσικά, αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Τον τελευταίο καιρό, πιστεύω πως δεν είμαι ο μόνος που έκανε υπομονή με τις πρακτικές που ακολουθούσε το κόμμα, κάτι που φάνηκε εξάλλου και με τον κύμα των παραιτήσεων πολλών στελεχών του κόμματος μετά την δική μου παραίτηση. Όλοι μας ζούσαμε με την προσδοκία να δούμε κάποια στιγμή να υλοποιείται η στρατηγική του ΛΑΟΣ για ένα ελληνικό αύριο. Ποιό όμως μπορεί να είναι αυτό το αύριο, με τα εκατομμύρια των αλλοδαπών με την ελληνική ιθαγένεια, με τα άρρηκτα δεσμά της πατρίδας μας στο άρμα του ΔΝΤ, με την υποθήκευση του μέλλοντός μας, δυστυχώς ΚΑΙ με τις υπογραφές των εκπροσώπων του μοναδικού κόμματος που μέχρι πρόσφατα διεκδικούσε με αξιώσεις τον χαρακτηρισμό του πατριωτικού;

Σκεφθείτε ακόμη πώς ένοιωσαν οι εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που, όπως κι εγώ, εμπιστεύθηκαν την υπογραφή τους στον ΛΑΟΣ για την αξιοποίησή της ενάντια στο νομοσχέδιο του εθνικού μας αφανισμού με την χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες, από τη (μη) αξιοποίησή τους. Όταν μάλιστα ακούσαμε, από τα χείλη του ιδίου του κ. Καρατζαφέρη, ότι όσοι διαμαρτύρονταν έξω από το Κοινοβούλιο (με πρωτοστάτες μάλιστα πολλά στελέχη της ΝΕΟΣ), την ώρα της ψήφισης του Ν/Σ, ήταν ... πράκτορες ξένων υπηρεσιών, πέσαμε από τα σύννεφα! Δεν είναι δυνατόν η σημαία της πολιτικής μας ναυαρχίδας να απαξιώνεται σε τέτοιο βαθμό και με τέτοιον τρόπο. Να πω ότι υπήρξαν ανταλλάγματα; Ποια ήταν αυτά; Οι αλλοδαποί αξιωματικοί στον Ελληνικό Στρατό; Τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία στην Ελληνική Θράκη; Οι διωγμοί Ελλήνων δασκάλων, όπως η Χαρά Νικοπούλου; Η υποτελής στάση απέναντι στον Ερντογάν; Ο σιδηροδέσμιος στα πασοκικά κάτεργα για 7 σχεδόν μήνες ελληνόψυχος δημοσιογράφος Δημ. Παπαγεωργίου; Τί κέρδισε ως αντάλλαγμα για τη στάση του ο κ. Καρατζαφέρης, εκτός από μερικά φιλικά χτυπήματα στην πλάτη από τον πρωθυπουργό;

Πρέπει  να αντιληφθεί ο πολίτης, ότι δεν πρόκειται για μία απλή διαφωνία μου. Είναι μία κραυγή απόγνωσης γι᾽ αυτό που νομιμοποίησε με την επιλογή του το κόμμα του ΛΑΟΣ. Δεν πρόκειται για τυπικούς όρους μιας σύμβασης. Πρόκειται για έναν κώδικα ντροπής, που όμοιό του δεν έχει αποδεχθεί κανένα άλλο κράτος στον κόσμο!  

-Δεχτήκατε πιέσεις από το κόμμα για να ανακαλέσετε  την απόφασή σας;

Όχι, την παραμικρή. Μάλλον τους απάλλαξα από την «ενοχλητική» παρουσία μου. Εξάλλου και ο τρόπος που προσπάθησαν  να επικοινωνήσουν την παραίτησή μου, παρουσιάζοντάς την τάχα ως ... διαγραφή, δείχνει για άλλη μία φορά τη μικρότητα ορισμένων και την προσπάθεια απαξιώσεώς μου.
  
-Ποια  ηταν η στάση του  ΓΓ του κόμματος,Άδωνι  Γεωργιάδη,απέναντί σας;

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είχαμε καμμία επικοινωνία. Υπήρξε βεβαίως η παλαιά ιστορία με την συμμετοχή μου στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Κων. Πλεύρη, με την ανεξήγητη απειλή και εν συνεχεία προσπάθειά του εκ μέρους του για διαγραφή μου από το κόμμα, η οποία φυσικά έπεσε στο κενό και τον εξέθεσε σε όλους. Αυτό όμως δεν έχει καμμία σχέση με την παραίτησή μου.

-Ο Βορίδης,με τον οποίο  γνωρίζεστε χρόνια,πώς  αντέδρασε;Προσπάθησε να σας μεταπείσει;

Η αλήθεια  είναι ότι μου τηλεφώνησε μία  φορά, προφανώς για τον σκοπό αυτό. Απέφυγα να συνομιλήσω μαζί του, αφού γνώριζα ήδη τις θέσεις του και τις απόψεις του όντας ο βασικός εισηγητής και υπερασπιστής του μνημονίου και της σύμβασης υποτέλειας της πατρίδας μας. Με τον Μάκη μας δένουν κοινοί αγώνες και μακροχρόνια φιλία και δεν ήθελα να πληγεί αυτό από μία ενδεχόμενη οξεία (και μάλιστα τηλεφωνική) αντιπαράθεσή μας. Πιστεύω ότι έκανε μία σοβαρή λάθος επιλογή, αλλά αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Όλοι κρινόμαστε από τις επιλογές μας και από τις πράξεις μας. Φυσικά, για το καλό της πατρίδας μας, μακάρι να έχει δίκιο ο Μάκης και η επιλογή του. Αλλά φοβάμαι πως δεν θα είναι έτσι. Και είναι πραγματικά κρίμα να χρεωθεί τόσο αυτός όσο και ό,τι εκπροσωπεί ιδελογικά τη στήριξη ενός διεφθαρμενου καταρρέοντος πολιτικού συστήματος... 

-Πιστεύετε ότι υπήρχε άλλη λύση εκτός του ΔΝΤ;Γιατι τ ο  "επιχείρημα" του ΛΑΟΣ είναι πως αν δεν ψήφιζαν το Μνημόνιο θα πτωχεύαμε.

Αν  δεχθούμε πως πράγματι είναι έτσι, τότε θα έπρεπε να αποκλειστεί η  περίπτωση να τα βγάλουμε πέρα μόνοι  μας (αποχώρηση δηλαδή από το ευρώ, αναδιαπραγμάτευση χρέους κ.λπ.). Υπάρχουν ωστόσο καταξιωμένοι οικονομολόγοι και οικονομικοί αναλυτές, τόσο της λεγομένης «δεξιάς» (λ.χ. Κόλμερ), όσο και της λεγομένης «αριστεράς» (λ.χ. Δελαστίκ), οι οποίοι διατυπώνουν απόψεις και προτείνουν διεξοδικές λύσεις, που, τουλάχιστον, δεν μπορούμε να τις προσπεράσουμε ασυζητητί. Υπάρχουν και άλλοι που υποστηρίζουν ότι είνβαι σε εξέλιξη μία προσπάθεια να καλλιεργηθούν και να αναπτυχθούν φοβικά σύνδρομα στον ελληνικό λαό. Εν πάση περιπτώσει, ας απαντήσουν σε ένα απλό ερώτημα: Αν δεν υπήρχε δυνατότητα να δανειστεί από αλλού η χώρα μας, τότε γιατί στους όρους της σύμβασης περιλαμβάνεται συγκεκριμένη διάταξη που ουσιαστικώς απαγορεύει στη χώρα μας να δανειστεί από αλλού μέχρι την αποπληρωμή του δανείου; 

-Θεωρείτε  αξιόπιστη τη στάση  Καρατζαφέρη που  από τη μια υπερψηφίζει το Μνημόνιο κι από την άλλη ζητάει να επιστρέψουμε την πρώτη δόση του,ενώ καταψηφιζει και το Ασφαλιστικό που συμπεριλαμβάνεται στο όλο "πακέτο";

Πιστεύω ότι μόνον οι ηλίθιοι δεν αλλάζουν γνώμη. Και φυσικά, ηλιθιότητα δεν  μπορεί να προσάψει κανείς στον κ. Καρατζαφέρη! Είναι ένα έξυπνος πολιτικός, που παίζει το πολιτικό παιχνίδι με τους προσωπικούς του κανόνες. Υπό την οπτική αυτή, ναί, είναι αξιόπιστος. Δεν μπορώ όμως να δεχθώ τη λειτυοργία ενός πατριωτικού κινήματος, όπως θέλει ο ίδιος να αυτοαποκαλείται το κόμμα του, να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Είναι κάτι που προσβάλλει όλους μας, τόσο ως πολίτες όσο και (κυρίως) ως στελέχη αυτού του κόμματος. Μερικοί το ανέχονται. Προσωπικά δεν ήμουν διατεθειμένος να το ανεχθώ περαιτέρω. 
"Απρέπεια και λαικισμός να χρησιμοποιεί ο Βορίδης ρητά που ειπώθηκαν για την ελευθερία του Έθνους,προκειμένου να δικαιολογήσει το ΔΝΤ".
 
-Ο Μάκης Βορίδης  χρησιμοποίησε το ρητό "μητρός τε και πατρός τιμιωτέρον έστι η πατρις",για να δικαιολογήσει την υπερψήφιση του ΔΝΤ,αποσπώντας μάλιστα το χειροκρότημα της Ντόρας Μπακογιάννη.Ποια είναι η γνώμη σας;

Περίμενα  κάτι λιγότερο κοινότυπο και λαϊκίστικο από τον Μάκη Βορίδη. Εξάλλου το ρητό αυτό ειπώθηκε σε εποχές που η ηγεσία του έθνους μας πάλευε για την ελευθερία του. Το να χρησιμοποιείται σήμερα για να στηρίξει αυτούς που δουλεύουν για την υποδούλωσή του είναι απρέπεια. Τουλάχιστον, ας τον προβληματίσει το χειροκρότημα της κας Μπακογιάννη. Το να σε παινεύουν οι εχθροί και οι ιδεολογικοί σου αντίπαλοι πρέπει να σε βάζει σε σκέψεις για την ορθότητα των επιλογών σου. 
-Ο Χρήστος Μπέλτσιος,πολιτευτής ΛΑΟΣ Λαρισης που  παραιτήθηκε πρόσφατα,χαρακτήρισε  τον Καρατζαφέρη "αχυράνθρωπο του Μητσοτάκη":Συμφωνείτε;

Δεν θελω να μπω σ αυτήν τη λογική. Ο κ. Μπέλτσιος είναι ένας σοβαρός  άνθρωπος και καταξιωμένος πατριώτης  αγωνιστής. Αν γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο, ας το καταθέσει, ώστε να τεκμηριώσει  τους ισχυρισμούς του. 

"Ο Καρατζαφέρης έσυρε την ΚΟ του κόμματος στην υπερψήφιση του ΔΝΤ".
-Πιστεύετε ότι υπάρχει η πιθανότητα να σύρθηκε η πλειοψηφία της ΚΟ ΛΑΟΣ στο "ναι" για ΔΝΤ από τον Καρατζαφέρη και 2-3 βουλευτές του,όπως καταγγέλεται σε ιστοσελίδες;

Και οι δικές μου πληροφορίες από  υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος σ αυτό συνηγορούν δυστυχώς...
-Τελικά, είναι πατριωτικό κόμμα το ΛΑΟΣ;

Ένα κόμμα είναι οι ψηφοφόροι του. Και οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ είναι  σαφέστατα πατριώτες, σε ποσοστό  συντριπτικά μεγαλύτερο από αυτούς άλλων κομμάτων. Αυτό θα πρέπει να το θυμάται πάντοτε η ηγεσία του, ώστε να λαμβάνει τις δέουσες αποφάσεις για να μη βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες γι αυτήν εκπλήξεις. 

-Θα  ενταχθείτε σε κάποιο άλλο κόμμα τώρα;

Έχω δηλώσει επανειλημμένως, ότι η  πολιτική για μένα δεν είναι αυτοσκοπός. Την αντιλαμβάνομαι ως έναν τρόπο  να επικοινωνώ με τους συμπολίτες μου, να τους αναπτύσσω τις ιδέες μου και να προσπαθώ να τους πείσω για την ορθότητά τους, αλλά και να βελτιώσω την τεκμηρίωσή τους. Η πολιτική για μένα δεν αποτελεί απλά την κατάκτηση του εφικτού, αλλά την προσέγγιση του ανέφικτου. Γι᾽ αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να καλουπώσω τις ιδέες μου για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Πολύ περισσότερο, βεβαίως, η πολιτική για μένα δεν είναι ένα μέσον βιοπορισμού, όπως δυστυχώς είναι για πολλούς. Μπορώ, συνεπώς, να ζήσω και χωρίς αυτήν, υπό την έννοια βεβαίως την κομματική. Αυτό βεβαίως δεν αποκλείει τη συμμετοχή μου σε κάποιο πολιτικό σχήμα που θα πληροί τις απαραίτητες για μένα προϋποθέσεις, που δεν είναι άλλες από την ικανοποίηση των απόψεων και ιδεών μου. 


"Πατριώτης ο Σαμαράς,αλλά πρέπει να καθαρίσει πολλές αμαρτίες του παρελθόντος στη ΝΔ".
 
-Ποια  είναι η γνώμη  σας για τον  Αντώνη Σαμαρά και τη "νέα" ΝΔ που προσπαθεί να φτιάξει;

Γνωρίζω από πρώτο χέρι, ότι τόσο ο ίδιος  όσο και η στενή επιτελική  ομάδα του διακατέχονται από  πατριωτικές ιδέες. Το πρόβλημα γι αυτούς είναι ότι έχουν κληρονομήσει ένα κόμμα που βαρύνεται με αρκετές αμαρτίες, απότοκες των πρακτικών των παλαιοτέρων ηγεσιών της. Αν αποφασίσει ο κ. Σαμαράς να κάνει πράξη την ολομέτωπη ρήξη με το παρελθόν, μόνο κέρδη θα αποκομίσει σε βάθος χρόνου, τόσο η ΝΔ όσο και η πατρίδα μας γενικότερα. 

"Ο κόσμος με επαινεί για την αποχώρησή μου".
-Ο κόσμος τι σας λέει γι'αυτή σας την  απόφαση;

Μόνο επαίνους ακούω μέχρι σήμερα, με εξαίρεση τον προβληματισμό μερικών φίλων για το «timing» της απόφασής μου. Όλα αυτά είναι βεβαίως ενθαρρυντικά, αλλά δυστυχώς μόνο ... λόγια. Μένει να δικαιωθεί στην πράξη αυτή η απόφασή μου, ώστε να αποτελέσει αυτή κίνητρο διαχρονικό για όλους όσοι μετέχουν σε συλλογικότητες, αλλά που πρέπει να νοιώθουν και να ενεργούν πρωτίστως ως ελεύθεροι άνθρωποι. 

-Ποια  ειναι η γνώμη  σας για τα blogs;Πρέπει να είναι επώνυμα,όπως προτείνει ο Καρατζαφέρης;

Σ όλη  μου τη ζωή κατέθετα τις απόψεις μου πάντοτε επωνύμως. Επομένως, εδώ θα πρέπει να συμφωνήσω με τον κ. Καρατζαφέρη. Η ανωνυμία είναι σεβαστή μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως λ.χ. σε στρατιωτικούς κ.λπ.Και βέβαια,είμαι υπέρ της επωνυμίας αρκεί να μην απειλείται η ασφάλεια του εκάστοτε μπλόγκερ,όπως είδαμε πρόσφατα ότι έγινε με την άνανδρη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια".

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΙΑΝΝΙΔΗ ΓΙ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΕΟΥΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ Λαος ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.                                                                                           ΠΗΓΗ:hellas-orthodoxy.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: