ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο;.... Τίποτα !!!

Προσθήκη λεζάντας

Μόνιμη επωδός σε χιλιάδες άρθρα, είναι η δήθεν αναμενόμενη μαζική αντίδραση του "λαού" στα σκληρά μέτρα, που φέρνει η τρόϊκα ή έστω το μνηνόμιο με την τρόϊκα.
Κάποιοι εύχονται να το δουν, το αναπαράγουν συνεχώς, μήπως και πραγματωθεί εν είδει "αυτοεκπληρούμενης προφητείας".
Η πραγματικότητα όμως μας διαψεύδει όλους.
Η υπόθεση της... απεργίας των ιδοκτητών φορτηγών δείχνει τι μέλλει γενέσθαι.
Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα αιτήματά τους (στην πραγματικότητα, όλοι σχεδόν τα αγνοούμε), ενώ όλοι ενδιαφερόμαστε μόνο για τη βενζίνη στο αμαξάκι μας.
"Να σώσουμε το τομάρι μας". Αυτή είναι η πρώτη μας (και τελευταία προτεραιότητα). Καμμία κοινωνική συνοχή, καμμιά κοινωνική αλληλεγγύη. Το ενδιαφέρον για τους άλλους, αντικαταστάθηκε από τον απέραντο φιλοτομαρισμό. "Ας έχω εγώ βενζίνη και δεν πάνε να πνιγούν όλοι". Αυτό κυριαρχεί.
Σε αυτό το κλίμα, είναι εύκολο για κάθε κυβέρνηση να περνάει όσα και όποια μέτρα θέλει. Γιατί, ζούμε τα μέτρα εις βάρος κάποιας τάξης ή επαγγελματικής ομάδας, από την οπτική του κοινωνικού αντιπάλου και εσχάτως ακόμη χειρότερα: από την οπτική του τηλεοπτικού θεάματος.
Κι αυτό διευκολύνει απεριόριστα το έργο κάθε κυβέρνησης.
Το μάθημα είναι απλό: "στρέψε όλους εναντίον όλων και κάνε τη δουλειά σου".
Ο κοινωνικός κανιβαλισμός επιβάλλεται πολύ πιό ευκολα από την κοινωνική συνοχή.
Αλλά η κοινωνική συνοχή προϋποθέτει την ....ύπαρξη κοινωνίας.
Και εμείς, μόνο κοινωνία δεν είμαστε. Μια αγέλη τηλεοπτικών κανίβαλων είμαστε που αγοράζουμε ποπ-κορν, μπάινουμε στην αρένα και περιμένουμε να δούμε ποιόν θα κανιβαλίσει απόψε το θηρίο της tv.
Ακόμη και στο σινάφι μας, των Bloggers, έχει διεισδύσει η τηλεοπτική λογική του ανταγωνισμού, των χτυπημάτων κάτω από τη μέση και του κενού περιεχομένου εντυπωσιασμού.
Κανιβαλισμός !

taxalia

10 Σεπτεμβρίου 2010: η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι το ψωμία θα πουλιέται από τους φούρνους 3 λεπτά το κιλό. Οι αρτοποιοί αντιδρούν, αφού το κόστος παραγωγής είναι 90 λεπτά το κιλό, αλλά η κοινωνία φωνάζει "άσε μας ρε αρτοποιέ, μόνο το συμφέρον σου κοιτάς".

11 Σεπτεμβρίου 2010: Η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι όποιος θέλει μπορεί να βάφει κίτρινο τα αυτοκίνητό του και να το δουλεύει ως ταξί. Οι ταξιτζήδες διαμαρτύρονται, αλλά η κοινωνία τους λέει : "άντε ρε λαμόγια, αρκετά κονομήσατε"

12 Σεπτεμβρίου 2010: Η κυβένρηση ανακοινώνει ότι καταργούνται οι επιδοτήσεις στα αγροτικά προϊόντα, ενώ η ποσόστωση επεκτείνεται σε όλα τα παραγώμενα είδη. Πλέον, απαγορεύεται στους αγρότες να έχουν εισόδημα πάνω από 100 ευρώ το χρόνο. Οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους, αλλά εμποδίζουν τους αστούς να πάνε στις δουλειές τους και έτσι η κοινωνία ζητά τον βομβαδρισμό τους.

13 Σεπτεμβρίου 2010: Η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι οι εκπαιδευτικοί θα πληρώνονται πλέον 9 μισθούς. Η κοινωνία συμφωνεί αφού "9 μήνες δουλεύουν τα λαμόγια, γιατί να πληρώνονται 14;"

14 Σεπτεμβρίου 2010: Η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι δεν υπάρχει κατώτερος μισθός, αφού με τον κατώτερο μισθό των 650 ευρώ, δεν μπορούμε να ανταγωνισθούμε την Κίνα, αλλά και τις γειτονικές μας χώρες που δίνουν μισθούς 100-200 ευρώ κι έτσι, ορίζεται ανώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα 99 ευρώ το μήνα. Οι δημόσιο υπάλληλοι πανηγυρίζουν, που θα πέσει έτσι το κόστος διαβίωσης.

15 Σεπτεμβρίου 2010: Η κυβέρνηση ανακοινωνει ότι όποιος παρουσιάζει ένα κομένο κεφάλι θα παίρνει επίδομα 30 ευρώ το μήνα. Οι Έλληνες ξεχύνονται να μαζέψουν κεφάλια και να πάνε στον ΟΑΕΔ για να πάρουν το "επίδομα κεφαλοκυνηγού"
 ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: