ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ-ΑΡΗΣ: 1-2 ΓουστΑΡΗ και στην Πολωνία!



ΓουστΑΡΗ και στην Πολωνία!


Ο Άρης με 2 γκολ του Τόνι Κάλβο κέρδισε εύκολα με 2-1 την Γιαγκελόνια και πλέον η ρεβάνς του «Κλ. Βικελίδης» είναι τυπική διαδικασία όσο αφορά την πρόκριση.

Με το ενάμιση πόδι στα πλέι-οφ του Europa βρίσκεται ο Άρης καθώς εκμεταλλεύτηκε το πολύ δυνατό ξεκίνημα και έφυγε από την Πολωνία κερδίζοντας με 2-1 την Γιαγκελόνια! Και τα δύο γκολ ο Κάλβο (3’, 7’), με τους Θεσσαλονικείς να παρουσιάζουν πάντως σημάδια χαλαρότητας και να δίνουν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να μπουν στο παιχνίδι. Ο Γρζιμπ στο 24’ μείωσε το σκορ σε 2-1, τα λάθη των παικτών του Κούπερ παραλίγο να κοστίσουν, τελικά όμως ο Άρης έφυγε με το αποτέλεσμα που ήθελε και αν είναι στοιχειωδώς σοβαρός στην ρεβάνς, δεν θα έχει πρόβλημα.

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ξεκίνησε με σύστημα 4-4-2, βάζοντας τελικά τον Τόχα στο κέντρο δίπλα στον Ναφτί. Κάτω από τα δοκάρια ο Σηφάκης, στα άκρα της άμυνας ήταν οι Νέτο και Μίτσελ και κεντρικό δίδυμο οι Ρονάλντο, Λαζαρίδης. Στα άκρα του κέντρου, οι Κάλβο και Χαβίτο, ενώ στην επίθεση ξεκίνησαν οι Τσέζαρεκ και Κόκε.

Ονειρικό ξεκίνημα!
Καλύτερη αρχή στο παιχνίδι δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ! Ο τεχνικός του Άρη είδε τον Τόνι Κάλβο να βάζει τους Θεσσαλονικείς μπροστά στο σκορ στο 3’ ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ισπανός πέτυχε το 2-0 και έβαλε τις βάσεις για μια εύκολη πρόκριση! Οι Θεσσαλονικείς πήραν το προβάδισμα όταν μετά από λάθος στο χώρο του κέντρου  βγήκαν γρήγορα μπροστά, ο Τσέζαρεκ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ανατράπηκε από τον Λέβτσουκ και ο Κάλβο με έξυπνη εκτέλεση πέναλτι έγραψε το 1-0.

Στο 7’, ο Κάλβο «χτύπησε» και πάλι, αυτή τη φορά εκμεταλλευόμενος την σέντρα του Νέτο στο δεύτερο δοκάρι. Το κοντινό πλασέ βρήκε στόχο και έτσι οι «κίτρινοι» πέτυχαν το 2-0 δείχνοντας πως δεν θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα!

Η Γιαγκελόνια προσπάθησε να αντιδράσει κυρίως από στημένα (στο πρώτο δεκάλεπτο είχε κερδίσει τρία κόρνερ), πήρε την πρωτοβουλία χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερο. Ο Άρης έδωσε χώρο δίχως να απειληθεί, με τους Ναφτί και Τόχα να κερδίζουν τις περισσότερες μονομαχίες και να μην αφήνουν τους Πολωνούς να βρουν εύκολα διαδρόμους.

Νέο ενδιαφέρον
Ωστόσο,  μία γρήγορη εναλλαγή της μπάλας από τους γηπεδούχους έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Στο 24’, ο Γκροσίτσκι βγήκε στο αριστερό άκρο της άμυνας του Άρη, σέντραρε στην καρδιά της περιοχής και ο Γρζιμπ με δυνατό σουτ μείωσε σε 2-1. Το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στην κυπελλούχο Πολωνίας που έφερε το παιχνίδι στην περιοχή του Σηφάκη και προσπάθησε να απειλήσει χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια καλή ευκαιρία, πλην ενός μακρινού σουτ του Φρανκόφσκι στο 32’ που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Έλληνας τερματοφύλακας.

Λίγο νωρίτερα, ο Άρης  απείλησε δύο φορές την εστία του Σαντομέρσκι, αλλά ο Τσέζαρεκ στο 29’ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί μια ασθενή επέμβαση του Πολωνού τερματοφύλακα, ενώ ένα λεπτό αργότερα η προβολή του Κόκε έφυγε άουτ. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, ο Άρης κατάφερε να κερδίσει κάποια φάουλ και να ρίξει τον ρυθμό, ενώ η πίεση των Πολωνών από το 42’ και έπειτα δεν είχε αποτέλεσμα και έτσι οι «κίτρινοι» πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά με 2-1.

Εύκολα λάθη και πίεση
Ο Άρης προσπάθησε στην αρχή του δευτέρου μέρους να κάνει ό,τι και στο πρώτο, χωρίς όμως αυτή τη φορά να το καταφέρει. Σταδιακά, μάλιστα, οι Πολωνοί αύξησαν την πίεση τους εκμεταλλευόμενοι και κάποια εύκολα λάθη των παικτών του Κούπερ άρχισαν να πατούν πιο συχνά στην περιοχή του Σηφάκη. Από το 55’ και έπειτα, οι Πολωνοί ήταν καλύτεροι και είχαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Γκροσίτσκι, όμως και τα δύο σουτ του άσου των γηπεδούχων έφυγαν άουτ.

«Πάγωσε» ο ρυθμός
Το καλό διάστημα της Γιαγκελόνια δεν είχε συνέχεια καθώς ο Άρης περιόρισε τα λάθη και «πάγωσε» τον ρυθμό του αγώνα. Ο Κούπερ είχε περάσει στον αγώνα τον Τσεσνάουσκις αντί του Κάλβο με στόχο να δώσει καλύτερο έλεγχο στο κέντρο και το κατάφερε, με τους «κίτρινους» να καταφέρνουν να κρατήσουν την μπάλα.

Λάθος που δεν κόστισε
Οι Πολωνοί δεν είχαν άλλη απάντηση, ο Άρης ήλεγξε μέχρι τέλους το παιχνίδι και μόνο από κάποιο λάθος θα μπορούσε να ξαναβάλει τους γηπεδούχους στο παιχνίδι. Και αυτό το λάθος έγινε, όμως δεν κόστισε! Οι «κίτρινοι» έδωσαν την δυνατότητα στην Γιαγκελόνια να ισοφαρίσει στο 89’, όμως το σουτ του Γκροσίτσκι από το ύψος της περιοχής έφυγε πολλά μέτρα άουτ! Το 2-1 παρέμεινε και δίνει σαφέστατο προβάδισμα στους παίκτες του Κούπερ, οι οποίοι αν είναι στοιχειωδώς σοβαροί, τότε δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

ΜAN OF THE MATCH: Δεν έκανε την μεγάλη εμφάνιση, αλλά τα δύο του γκολ έφεραν τον Άρη προ των πυλών του επόμενου γύρου. Ο λόγος για τον Τόνι Κάλβο που με το πέναλτι του στο 3’ και το ψύχραιμο πλασέ στην κίνηση τέσσερα λεπτά αργότερα, έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η δεξιά πλευρά στην άμυνα της Γιαγκελόνια «έμπαζε» κάτι που εκμεταλλεύτηκε άριστα ο Άρης. Ο Τσέζαρεκ κέρδισε πέναλτι από τον Λέβτσουκ ενώ στο 2-0, ο Κάλβο ήταν εντελώς ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι μετά την σέντρα του Νέτο. Από τον Άρη, σε κακή μέρα ανασταλτικά ήταν ο Μίτσελ. Από την αριστερή μεριά προήλθε η μείωση του σκορ, ενώ γενικότερα ο άσος του Άρη έχανε αρκετές φορές τον αντίπαλο που έβγαινε από εκεί. Χαρακτηριστική είναι η φάση του 53’, όταν ο Μίτσελ απλά παρακολούθησε τον Κουμπίζ να τον περνάει αλλά ευτυχώς για τους Θεσσαλονικείς η σέντρα του δεν κατέληξε σε άμεσο κίνδυνο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ:
Πολλά ρήγματα προκάλεσε ο Γκροσίτσκι στην άμυνα του Άρη. Στο δίλεπτο 62-63 είχε δύο καλές ευκαιρίες να ισοφαρίσει αλλά η καλύτερη στιγμή ήταν στο 89, όταν και από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ.. Μαζί με τον Φρανκόφσκι ήταν οι παίκτες που ανησύχησαν τον Άρη και θα πρέπει να προσεχτούν ιδιαίτερα στην ρεβάνς.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν είχε δύσκολο έργο ο Μπέρνστετ και ουσιαστικά ο Νορβηγός διαιτητής πέρασε απαρατήρητος.  Στη μόνη φάση που ουσιαστικά χρειάστηκε, στο πέναλτι του Άρη, δεν γινόταν να κάνει λάθος καθώς η ανατροπή του Τσέζαρεκ από τον Λέβτσκουκ ήταν πεντακάθαρη και φαινόταν δια γυμνού οφθαλμού.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το καλό ξεκίνημα ήταν αυτό που έδωσε την πρόκριση στον Άρη. Παρότι ανέτοιμοι, οι Θεσσαλονικείς είναι δύο σκαλιά πιο πάνω από την Γιαγκελόνια και η λογική λέει πως η ρεβάνς θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Πάντως, ο Κούπερ πρέπει να προβληματιστεί από τα σημάδια χαλάρωσης που έφεραν αρκετά λάθη, αλλά και από την αμυντική συμπεριφορά του Μίτσελ, ο οποίος έχανε πολλές φορές την θέση του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γιαγκελόνια (Μίκαλ Πρόμπιερζ): Σαντομιέρσκι, Κάστσελαν, Λέβτσουκ (23' Χέρμες), Σκέρλα, Κουπίζ, Γκροσίτσκι, Λάτο (60' Μπούρκχαρντ), Ράνγκελ, Νοραμπουένα, Φρανκόφσκι (81' Μακουζέφσκι), Γκρζιμο.

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Ναφτί (80' Πρίττας), Τόχα, Χαβίτο, Κάλβο (64' Τσεσνάουσκις), Κόκε (70' Κασναφέρη), Τσέζαρεκ

Live Game

89' Μεγάλη ευκαιρία για την Γιαγκελόνια. Και πάλι ο Γκροσίτσκι βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ του ήταν απελπιστικά άστοχο.
81' Τελευταία αλλαγή και για την Γιαγκελόνια. Έξω ο Φρανκόφσκι, μέσα ο Μακουζέφσκι.
80' Τελευταία αλλαγή για τον Άρη, με τον Πρίττα να μπαίνει αντί του Ναφτί.
70' Ο Κόκε αφήνει την θέση του στον Κασναφέρη.
64' Πρώτη αλλαγή για τον Άρη. Ο Τσεσνάουσκις αντικαθιστά τον Κάλβο.
63' Λάθος στο κέντρο, ο Γκροσίτσκι θα είναι ο τελικός αποδέκτης της μπάλας, θα μπει στην περιοχή αλλά το σουτ φεύγει ψηλά.
62' Πολύ ωραία προσπάθεια του Γκροσίτσκι αλλά του σουτ από τα πλάγια φεύγει άουτ.
60' Δεύτερη αλλαγή για την Γιαγκελόνια. Έξω ο Λάτο και στην θέση του ο Μπούρκχαρντ.
49' Εκτέλεση φάουλ από τον Νέτο, δεν ανησυχεί ο Σαντομέρσκι.
44΄ Επικίνδυνη σέντρα σουτ του Γκροσίτσκι, ωστόσο η μπάλα θα περάσει τελικά άουτ καθώς δεν πρόλαβε κάποιος Πολωνός να βάλει το πόδι του.
32' Ο Φρανκόφσκι δοκιμάζει το μακρινό σουτ, ο Σηφάκης με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει την μπάλα.
30' Σέντρα του Μίτσελ από τα αριστερά, ο Κόκε κάνει την προβολή πιεζόμενος αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.
29' Μακρινό σουτ του Κάλβο, η μπάλα φεύγει από τα χέρια του Σαντομέρσκι αλλά ο επερχόμενος Τσέζαρεκ δεν μπορεί να επωφεληθεί.
24' ΓΚΟΛ! 1-2! Η Γιαγκελόνια μειώνει όταν ο Γκροσίτσκι σεντράρει στην καρδιά της περιοχής και ο Γρζιμπ με δυνατό σουτ ξαναβάζει στο παιχνίδι τους γηπεδούχους.
23' Αλλαγή για τους Πολωνούς. Ο Λέβτσουκ αφήνει την θέση του στον Χέρμες.
11' Σουτ του Γκροσίτσκι, η μπάλα κοντράρει και φεύγει κόρνερ.
7' ΓΚΟΛ!!! 0-2!!! Σέντρα του Νέτο από τα δεξιά για το δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο ανενόχλητος Κάλβο στην κίνηση δεν δυσκολευτεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα!
3' ΓΚΟΛ!!! 0-1! Πέναλτι για τον Άρη, σε ανατροπή του Τσέζαρεκ από τον Λέβτσουκ. Ο Κάλβο ευστοχεί και βάζει μπροστά στο σκορ τους Θεσσαλονικείς!                                                                    ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: