ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Τίμησαν τον ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ


280710-iondragoumisΑφιέρωσαν την εκδήλωση στον Δημήτρη Παπαγεωργίου

90 χρόνια μετά την δολοφονία του Ίωνα Δραγούμη, οι Έλληνες Πατριώτες τίμησαν την μνήμη του στην λευκή στήλη επί της βασιλίσσης Σοφίας. Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η «επιτροπή Μνήμης Ίωνος Δραγούμη», ψυχή της οποίας είναι ο εκδότης Γιάννης Γιαννάκενας ενώ τα τελευταία δύο χρόνια συνδιοργανωτής είναι και η Νεολαία του ΛΑΟΣ.
Η τελετή ξεκίνησε με χαιρετισμούς φορέων και πατριωτικών συλλόγων. Μεταξύ των οποίων μίλησαν η Δήμητρα Μυλωνά (αρχισυντάκτρια εφ. Στόχος), Σπύρος Παπαδόπουλος (πρόεδρος Τ.Ε. ΛΑΟΣ Κυψέλης), Λεωνίδας Γεωργιάδης (εκδόσεις Γεωργιάδη) Φώτης Χαρίτος (ινστιτούτο Ίων Δραγούμης), Παναγιώτης Δούμας (εκπρόσωπος εφ. Ελεύθερος Κόσμος) και Ηλίας Πολατίδης (βουλευτής ΛΑΟΣ νομού Σερρών).
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο συγγραφέας Μάνος Χατζηδάκης ο οποίος έκανε αναφορά στους αγώνες του Δραγούμη για την Μακεδονία και στην σημασία που έχουν αυτοί στον αγώνα που συνεχίζεται για την ελληνικότητα της μαρτυρικής αυτής περιοχής .
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και οι περισσότεροι από τους 200 παρευρισκόμενους έκλεισαν την λιτή αυτή εκδήλωση ψέλνοντας τον εθνικό ύμνο.
Για μία ακόμη φορά αξίζουν συγχαρητήρια τους διοργανωτές που επί 27 χρόνια τιμούν την μνήμη του κορυφαίου στοχαστή του νέου ελληνικού εθνικισμού.
Στα αξιοπρόσεκτα της εκδήλωσης ήταν η αναφορά του Σπύρου Παπαδόπουλου στον αρχισυντάκτη του «ΕΚ», που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οφείλουμε όλοι να αφιερώσουμε την σημερινή εκδήλωση στον Δημήτρη Παπαγεωργίου» αλλά και η παρουσία εκπροσώπου της εφημερίδας Στόχος, σε μία εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του ΛΑΟΣ, στο οποίο τον τελευταίο καρό η συγκεκριμένη εφημερίδα ασκεί δριμύτατη κριτική.                                                                                                    ΠΗΓΗ:elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: