ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Ελλάδα -Πατρίδα-Ελευθερία το τρίπτυχο για τον Μίκη που τον τίμησε ο Βενιζέλος.Το ακούς Jeffrey;;


ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 2 ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.
ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ''ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ'' ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΟΝ JEFFREY ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ.
Αφιερωμένη στο μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη θεοδωράκη ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσαν απόψε οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας για να υποδεχθούν το νέο έτος, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.


Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, αναφερόμενος στην προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη, τον χαρακτήρισε, ως το μεγαλύτερο κεφάλαιο της πολιτιστικής ιστορίας του τόπου μας και σημαντικό παράγοντα στο γίγνεσθαι της χώρας. "Η μουσική σας είναι μέλος της ζωής μας", τόνισε και εξήρε τις υπηρεσίες του προς τις πανανθρώπινες αξίες, της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ειρήνης.


Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για ανατροπή και αποκατάσταση της ιστορίας, αναφερόμενος στην απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων να τιμήσουν το Μίκη Θεοδωράκη. Ο Μίκης Θεοδωράκης, είπε, αποτελεί ένα ζωντανό μνημείο του Εθνους και όχι μόνο του Πολιτισμού μας, είναι η ενεργός συνείδηση του Εθνους. Συνθέτει εξαιρετικά σπάνιες ιδιότητες:........ είναι αγωνιστής, έχει συνειδηση της ιστορίας, έχει τόλμη, ξέρει να κάνει πραγματική αντίσταση, είναι διανοούμενος, ανέφερε χαρακτηριστικά. Η απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων να τιμήσει το Μίκη Θεοδωράκη σημαίνει την ενότητα του Εθνους και τη δημοκρατική συνείδηση τους.

Στην αντιφώνηση του, ο Μίκης Θεοδωράκης, αναφερόμενος στην ίδια απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων, σχολίασε ότι δείχνει ότι σε αυτή την ξεχασμένη γωνιά που λέγεται Ελλάδα συμβαίνουν θαύματα. Ο συμβολισμός της πράξης τους με έκανε να αφήσω το σπίτι μου και να κάνω υπέρβαση σωματική για να εκφράσω χαρά και ευγνωμοσύνη. Ολόκληρο το έργο μου, συνέχισε, ερμηνεύεται υπό το πρίσμα τριών λέξεων : Ελλάδα-πατρίδα-ελευθερία.

Θυμήθηκε τον πατέρα του, Γιώργο Θεοδωράκη, ο οποίος ως εθελοντής πολέμησε στο Μπιζάνι, στη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων, "τότε που ενωμένοι οι Ελληνες δημιούργησαν το σημερινή Ελλάδα", αλλά και το διχασμό στην κορυφή που οδήγησε στην καταστροφή της Μικράς Ασίας. Εάν θέλουμε να προχωρήσουμε ως έθνος και ως λαός πρέπει να υπάρχει εθνική ενότητα, διαφορετικά θα ζούμε καταδικασμένοι να έχουμε το ρόλο του εξαρτημένου, του ουραγού, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Μίκης Θεοδωράκης παρατήρησε ότι σήμερα που η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλους κινδύνους, φανερούς και ύπουλους, που στο στόχαστρο τους έχουν βάλει μέχρι και την ίδια την εδαφική της ακεραιότητα, επιβάλλεται λαός και στρατός να είναι ενωμένοι, ενημερωμένοι και άγρυπνοι.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δώρισε στο Μίκη θεοδωράκη τα τρία ξιφίδια που δίδονται στους νέους αξιωματικούς που αποφοιτούν από τις Ανώτατες παραγωγικες Σχολες των Ενόπλων Δυνάμεων, του Ανθυπολοχαγού, το Σημαιοφόρου και του Ικάρου. Απευθυνόμενος προς το Μίκη Θεοδωράκη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρατήρησε αστειευόμενος, ότι παραμονή Πρωτοχρονιάς φοίτησε και αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων, τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και τη Σχολή Ικάρων.

Εξάλλου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο χαιρετισμό του με την ευκαιρία του νέου έτους, διαβεβαίωσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν και τη διάθεση, και τη γνώση και την ικανότητα και τις δυνατότητες και την αποφασιστικότητα να διαφυλάσσουν την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπεια της χώρας και να εμπνεουν ασφάλεια στον ελληνικό λαό.

Παράλληλα εξήρε ιδιαίτερα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελούν με απαράμιλλη αποφασιστικότητα την αποστολή τους είτε στις εσχατιές της πατρίδας μας είτε συμμετέχοντας σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σχολίασε ότι στην περίοδο γενικευμένης κρίσης, ανασφάλειας και απαισιοδοξίας που διανύουμε, πρέπει να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή, να κάνουμε το κράτος πιο αποτελεσματικό και δίκαιο απέναντι στον πολίτη, να εφαρμόσουμε ανατρεπτικές πολιτικές που απαιτούνται για ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης. Η Ελλάδα έχει προβλήματα θεσμικά, κοινωνικά οικονομικά, αλλά από τη μία πλευρά η οικονομία της κατέχει την 30η θέση διεθνώς, και από την άλλη έχει την ικανότητα να υπερβεί την κρίση αν αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της.

Τη βραδιά "εντυσε" μουσικά στο πρώτο μέρος η λαϊκή ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης με ερμηνευτές το Δώρο Δημοσθένους και την Καλλιόπη Βέτα και στο δεύτερο μέρος η χορωδία της Πολεμικής Αεροπορίας. Το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας έπεσε στον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Καραμαλίκη.

Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προσέφερε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας μία τούρτα, καθώς σήμερα είναι τα γενέθλια του αλλά και η γιορτή της συζύγου του. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος, ο πολιτικός εκπρόσωπος της ΝΔ για θέματα άμυνας Κώστας Τασούλας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης και της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλοι επίσημοι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESPRESSO

Δεν υπάρχουν σχόλια: