ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013

ΚΙΝΕΖΑ ΠΗΡΕ ΣΠΙΤΙ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ.ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ.

Τους πρώτους καρπούς "αποδίδει" ο νόμος 4146/2013 για χορήγηση άδειας παραμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών που αγοράζουν ακίνητο αξίας ίσης ή μεγαλύτερης των 250 χιλιάδων ευρώ στην Ελλάδα. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Capital.gr, η πρώτη μεταβίβαση κατοικίας σε Κινέζο αποτελεί πραγματικότητα, γεγονός που αποδεικνύει ότι το ενδιαφέρον από ξένους για την εγχώρια κτηματαγορά μετουσιώνεται σε deals όταν δίνονται κίνητρα.   
Η μεταβίβαση, που συμβολαιοποιήθηκε στις 8 Αυγούστου, αφορά διώροφη μεζονέτα που βρίσκεται σε προάστιο της Ανατολικής Αττικής και πολύ κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το τίμημα διαμορφώθηκε στις 252 χιλιάδες ευρώ με την αντικειμενική αξία του ακινήτου να είναι 160,2 χιλιάδες ευρώ.
Πωλητής της κατοικίας είναι η εταιρεία ανάπτυξης και επένδυσης σε ακίνητα BuildUp και αγοραστής η κινεζικής υπηκοότητας επιχειρηματίας Jin Hong από το Πεκίνο. Η Hong δραστηριοποιείται στο real estate και η απόκτηση άδειας παραμονής, μέσω της αγοράς του συγκεκριμένου ακινήτου, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε νέες τοποθετήσεις από την ίδια στην ελληνική αγορά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.
Προς στιγμήν, πάντως, η Jin Hong θα καταθέσει αίτηση για την έκδοση τριών αδειών παραμονής για την ίδια και συγγενικά αυτής πρόσωπα.

«Οι αρχικές αρρυθμίες της νομοθετικής ρύθμισης για την χορήγηση άδειας παραμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών ξεπεράστηκαν γρήγορα. Και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την έκδοση των διευκρινιστικών εγκυκλίων του νόμου 4146/2003 πραγματοποιήσαμε την πρώτη πράξη αγοραπωλησίας με επενδυτή από την Κίνα» σημειώνει στο Capital.gr ο Δημήτρης Παπαχρήστου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BuildUp.
Η πώληση έρχεται ως συνέχεια της αποκλειστικής συνεργασίας που είχε συνάψει, τέλη άνοιξης-αρχές καλοκαιριού, η BuildUp με την κινέζικη CSDH για την προώθηση ελληνικών ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές.

Στο επενδυτικό στόχαστρο
Με το ενδιαφέρον των επενδυτών της χώρας του Δράκου να είναι έντονο για τα εγχώρια ακίνητα, στις 26 Ιουλίου ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης είχε συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της Maslink Group και Πρόεδρο της Maslink Europe,  Li Hao.  

Ο Κινέζος επιχειρηματίας έκανε γνωστό το ενδιαφέρον των ομοεθνών του για... μία θέση στον ελληνικό ήλιο και τη θάλασσα, ωστόσο το χορό των αγοραπωλησιών από την Κίνα άνοιξε η Jin Hong.

Και όπως έγινε γνωστό πριν από μερικές ημέρες, ήδη έχουν χορηγηθεί οι τρεις πρώτες άδειες παραμονής που συνδέονται με πώληση ακινήτου σε υπήκοο τρίτης χώρας πλην της Κίνας.

Με το εγχώριο ενδιαφέρον για ακίνητα να είναι ανύπαρκτο, ολοένα και περισσότεροι developers στρέφονται σε αγοραστές χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ένωσης.

Ο Νο 1 στόχος είναι το «θαύμα» της Κίνας, όπου οι πολυεκατομμυριούχοι αυξήθηκαν σε ποσοστό άνω του 45% από το 2007 έως τις αρχές του 2013, ενώ ο πλούτος των νοικοκυριών υπερτριπλασιάστηκε από το 2000 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.                                                              ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ: ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.Τα πράγματα είναι απλά: είσαι αλλοδαπός, αγοράζεις σπίτι στην Ελλάδα αξίας άνω των 250 χιλιάδων ευρώ και παίρνεις άδεια παραμονής.

Αν δεν έχεις 250 χιλιάδες ευρώ για να αγοράσεις ακίνητο, καταλήγεις στην Αμυγδαλέζα.

Αν πάλι είσαι Έλληνας και δεν μπορείς να πληρώσεις τις δόσεις για το σπίτι, στο παίρνει η Τράπεζα.

Υποθέτω πως δεν έγινε κάποια έρευνα για το πόθεν έσχες του Κινέζου που αγόρασε ακίνητο στην Αττική. Σίγουρα δεν έγινε. Ούτε θα γίνει έρευνα για το πόθεν έσχες των αλλοδαπών που θα ακολουθήσουν.

Η Ελλάδα είναι η ιδανική χώρα για ξέπλυμα χρήματος. Και με την επίσημη έγκριση της κυβέρνησης.

Το ότι ο Κινέζος που αγόρασε το ακίνητο μπορεί να είναι έμπορος όπλωνδεν έχει καμία σημασία.

Σημασία έχει να έχεις χρήματα. Αυτό μόνο έχει σημασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: