ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

ΚΑΝΕΛΛΑ, Η… ΠΑΣΙΟΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΑΛΗΣ: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 48 ΤΟΥ 902 – ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ… ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ!

Ένα από τα θέματα συζήτησης την τελευταία μαρτυρική (μνημονιακή) τριετία στην πατρίδα μας, είναι και οι απολύσεις. Απολύσεις από τον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις από το δημόσιο, απολύσεις από δω, απολύσεις από κει, απολύσεις (48 παρακαλώ!) κι από τον 902 του… τιμημένου Κουκουέ, που τον πούλησε σκανδαλωδώς σε off shore εταιρεία, με έδρα τις… Παρθένες Νήσους.
kaneli1
Και τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής: είναι άραγε πάντα κακές οι απολύσεις; Μήπως υπάρχουν και… καλές; Μήπως κάποιες είναι προς το… συμφέρον του απολυμένου; Τις απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα δίνει με συνέντευξή της στην «Ελευθεροτυπία» η γνωστή… Πασιονάρια της Εκάλης, Λιάνα Κανέλλα. Ιδού:

Δημοσιογράφος: «Κυρία Κανέλλη, στις ανακοινώσεις για τον «902» το ΚΚΕ αποφεύγει κάθε αναφορά σε απολύσεις εργαζομένων. Κάποιοι αναρωτιούνται γιατί το ΚΚΕ δεν έδωσε, αφού θέλει τα μέσα παραγωγής στους εργάτες, τον «902» στους εργαζομένους για αυτοδιαχείριση. Δεν είναι απολύσεις;».

Κανέλλα η… Πασιονάρια: «Όχι μωρέ! Δεν είναι απολύσεις, με την έννοια του ότι το ΚΚΕ δεν είναι ο Μάνεσης. Δεν μειώνει την παραγωγή της η βιομηχανία του καπιταλιστή στον ταξικό πόλεμο για να αποφύγει τη μείωση κερδών. Δείτε τι λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Πόνος είναι. Και ζωής και ψυχής. Αναγκαστική οικονομία πυρομαχικών, για να μην πάει ούτε σφαίρα χαμένη, τελικά. Stricto sensu οι άνθρωποι που δούλευαν εκεί και αυτά που έδιναν δεν πληρώνονταν έτσι κι αλλιώς. Οπότε και να αποζημιωθούν πρέπει και να μη μένουν ακάλυπτοι ασφαλιστικά. Αν έκλεινε ο «902», απλώς θα έμεναν και χωρίς τα χρειώδη».

Τα συμπεράσματα δικά σας!44444444444444444444ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: