ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Κακουργήματα για έξι γαλακτοβιομηχανίες.ΚΑΡΤΕΛ; ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


Του Παναγιώτη Στάθη

Κακουργήματα κατά έξι γαλακτοβιομηχανιών απήγγειλε η Ελληνική Δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες παραγωγών που παραπέμπουν στο λεγόμενο «καρτέλ του γάλακτος».

Ήδη η Δικαιοσύνη η οποία καλεί  μεγαλοστελέχη γνωστών γαλακτοβιομηχανιών για τις εναρμονισμένες πιέσεις που φέρονται να ασκούσαν σε παραγωγές ώστε να τους εξαναγκάσουν να μειώσεις τις τιμές.

Ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας έστειλε κλήσεις σε απολογία προς δέκα άτομα, διευθύνοντες συμβούλους και εκτελεστικά στελέχη των γαλακτοβιομηχανιών Μεβγάλ, Φάγε, Νεστλέ, Αγνό-Κολιός, Δέλτα και Όλυμπος την περίοδο  2004-2006.

Η αξιόποινη πράξη για την οποία καλούνται να απολογηθούν είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορά εκβίαση σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίσταση της απειλής βλάβης της επιχείρησης παραγωγής.

Συγκεκριμένα οι εταιρίες αυτές φέρονται να άσκησαν πιέσεις σε παραγωγούς όχι μόνο να κατεβάσουν τις  τιμές αλλά και απειλώντας τους ότι σε περίπτωση που δεν μειώσουν τις απαιτήσεις τους θα αποκλειστούν και από τις υπόλοιπες εταιρείες.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση έρευνας που διενεργήθηκε μετά τις καταγγελίες παραγωγών.

Οι εταιρείες πάντως αρνούνται πως προχώρησαν σε εκβιασμούς και απειλές σε βάρος των παραγωγών και μιλούν για πρακτικές στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: