ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Μία Ακρόπολη από τουβλάκια LEGO

Πριν από λίγες μέρος στο παν/μιο του Σίδνεϊ, Quadrangle στην Αυστραλία άνοιξε η έκθεση με τίτλο TheLEGO Acropolisδηλ. η Ακρόπολη Lego. Όπως φανερώνει κ ο τίτλος το θέμα της έκθεσης έχει να κάνει με την αναπαράσταση της ζωής στην αρχαία Αθήνα χρησιμοποιώντας τα γνωστά σε όλους τουβλάκια Lego.
Συνεχίζοντας την επιτυχία που είχε η αντίστοιχη προηγούμενη έκθεση με τίτλο το LEGO Colosseum, οι διοργανωτές φέτος θεωρούν ότι η αναπαράσταση του λόφου της Ακρόπολης από τα γνωστά τουβλάκια θα έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία και στόχο έχει να προσελκύσει κοινό μεγαλύτερο των 100,000.
Η Lego-Ακρόπολη είναι κτισμένη από τον Ryan McNaught, τον μοναδικό πιστοποιημένο ειδικό για την εταιρία της Lego για το νότιο ημισφαίριο και αποτελείται από περισσότερα από 120,000 τουβλάκια. Για το ολοκληρωτικό στήσιμό της χρειάστηκαν περίπου 300 ώρες.  Ανάμεσα στα κτήρια που διαμορφώθηκαν στον βράχο της Ακρόπολης μπορεί κανείς να διακρίνει τον Παρθενώνα, τον ναό της Απτέρου Νίκης, το Ερέχθειο, καθώς  και την μνημειώδη είσοδο των Προπυλαίων που είναι φτιαγμένη από γυαλιστερά άσπρα τουβλάκια.
Η έκθεση παρουσιάζει την Ακρόπολη όπως ήταν τον 5ο αι. π.Κ.Ε. και όπως είναι σήμερα, ένα από το πιο τουριστικά μέρη στον κόσμο. «Το μοντέλο ακολουθεί όσο πιο πιστά γίνεται το πρωτότυπο. Δεν ακολουθεί μία αρχιτεκτονική κλίμακα, είναι περισσότερο μία αναπαράσταση. Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να κατασκευάσω τις διαγωνίους,» αναφέρει ο McNaught .
Η Lego-Ακρόπολη περιέχει τόσο αρχαίες, όσο και λεπτομέρειες από τους αρχαίους χρόνους. Στο θέατρο του Η. Αττικού ο Ελτον Τζον δίνει μία συναυλία σε συγχρόνους τουρίστες. Ο λόρδος  Έλγιν και η κουστωδία του κλέβουν τα μάρμαρα, ενώ ο Φρόυντ που επισκέφθηκε την Αθήνα 1904 θαυμάζει το χώρο. Για κάποιο λόγο εκεί βρίσκεται και ο μάγος Γκάνταλφ από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», και ο Τονυ Μοκμπελ, ένας φυγάς από την Αυστραλία που συνελήφθη στο χώρο το 2008.
Παρατηρώντας κανείς την αναπαράσταση της Ακρόπολης με τουβλάκια Lego, που εκτίθεται από το Σάββατο 6/7 στο μουσείο Νίκολσον του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, μπορεί να διακρίνει  επίσης έναν λιλιπούτειο Οιδίποδα που βγάζει τα μάτια του με ένα ξίφος, ενώ το αίμα του κυλάει στη σκηνή. Το κοινό, αποτελούμενο από φιγούρες Lego παρακολουθεί με προσοχή. «Πρόκειται για μια παράσταση του Οιδίποδα Τύραννου» εξηγεί στον Τύπο της Αυστραλίας ο Μάικλ Τάρνερ, ο διευθυντής του μουσείου που φιλοξενεί την έκθεση.
Στην έκθεση θα βρει κάποιος επίσης και άλλα αρχαιολογικά αντικείμενα που αφορούν την αρχαία Ελλάδα καθώς και εικόνες της πραγματικής Ακρόπολης από τη δεκαετία του 1890. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως το 2014 στο μουσείο  Nicholson. Μετά από αυτή την αναπαράσταση της Ακρόπολης και του Ρωμαϊκού Κολοσσαίου, σειρά θα πάρει η Πομπηία το 2014.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: