ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Πανίσχυρη Χρυσή Αυγή αν διαλυθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.


Ο μεγάλος ευνοημένος από την συστημική κρίση στο κόμμα της Ανεξάρτητων Ελλήνων, φαίνεται ότι θα είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή, καθώς το 50% των ψηφοφόρων τους (7% απέσπασε στις 17 Ιουνίου το κομμα των ΑΝΕΛ) δίνουν σε όλες τις δημοσκοπήσεις ως δεύτερη επιλογή την ΧΑ!
Ένα άλλο σημαντικό ποσοστό (περί το 30%) δίνει τον ΣΥΡΙΖΑ ως επιλογή μετά τους ΑΝΕΛ και η ΝΔ έρχεται τρίτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΑΝΕΛ, μη υπάρχοντος τέταρτου!
Που σημαίνει ότι η "προίκα" των Ανεξάρτητων  πάει τουλάχιστον κατά 50% στην Χρυσή Αυγή!
Βέβαια, τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, όπως ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο Χρήστος Ζώης ο Γιάννης Μανώλης κλπ δεν έχουν καμία ιδεολογική συγγένεια με της Χρυσή Αυγή και το ερώτημα είναι αν θα οδεύσουν (όχι άμεσα) προ της ΝΔ ή θα δημιουργήσουν νέο κομματικό φορέα.
Αυτοί συγκεντρώνουν ένα σημαντικό "προσωπικό" ποσοστό ψηφοφόρων, αλλά η "ψυχή" των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ δεν θέλει ούτε να "μυρίσει" τη ΝΔ.
Ειδικά οι ψηφοφόροι του Ιουνίου είναι σκληροί αντιμνημονιακοί και πατριώτες, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να επιβραβεύσουν με επιστροφή τους τη ΝΔ.
Αν ενισχυθεί περαιτέρω η Χρυσή Αυγή, τότε είναι πολύ πιθανό με δεδομένη της προΙούσα καθίζηση της ΝΔ να φτάσει και την δεύτερη θέση στις εκλογές, αν θεωρήσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει "κλειδωμένη" την πρώτη. Μιλάμε για ποσιστά που δυνητικά μπορεί να αγγίξουν και το 20% και σίγουρα όχι κάτω από 16-17%!
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: