ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΟΙ ΝΕΑΝΙΔΕΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ 9-5


Χρυσές νεάνιδες στην Αυστραλία! (pics)
Νεανίδες από… χρυσάφι! Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση επικράτησαν με 9-5 στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ουγγαρίας και ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου! Η ελληνική ομάδα πήρε προβάδισμα από την αρχή της αναμέτρησης και με εξαίρεση το τελευταίο οκτάλεπτο δεν κινδύνεψε κόντρα στις αθλήτριες από την Ουγγαρία!
Έπειτα από 16 μήνες και τον θρίαμβο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η ίδια ομάδα αναβαίνει στην κορυφή του κόσμου.
Μάλιστα οι παίκτριες του Μορφέση, που συνεχίζει να συλλέγει μετάλλια, ολοκλήρωσαν το τουρνουά αήττητες!
Πρώτες σκόρερ για την Εθνική ομάδα ήταν η Ελευθερία Πλευρίτου και η Στεφανία Χαραλαμπίδη πετυχαίνοντας από τρία γκολ η κάθε μία.
Το τέλος βρήκε ένα κουβάρι μέσα στο νερό, τις παίκτριες, την τεχνική ηγεσία και την φυσικοθεραπεύτρια της ομάδας, κάτω από τα χειροκροτήματα του κόσμου, στα οποία και ανταπέδωσαν.
Η ίδια σχεδόν ομάδα, χωρίς δύο (Πλευρίτου Ελευθερία, Ελένη Ξενάκη), ήταν πέρυσι πρωταθλήτρια Ευρώπης στη Μαδρίτη όπου και πάλι είχε νικήσει (11-4) την Ουγγαρία.
Το σημερινό, είναι το 8ο χρυσό μετάλλιο για τις Εθνικές μας ομάδες (7ο για τα κορίτσια της υδατοσφαίρισης), σε κορυφαίο επίπεδο και το 4ο σε Παγκόσμια πρωταθλήματα!
Οι Παγκόσμιες πρωταθλήτριες, μαζί με την Εθνική ομάδα των Εφήβων, επιστρέφουν στην Αθήνα αύριο (10/12). Θα είναι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 11.40 το πρωί, προερχόμενες από το Ντουμπάι με την πτήση 472 των αερογραμμών του Κατάρ.
Τα οκτάλεπτα: 2-0, 4-2, 2-1, 1-2
Ουγγαρία: Γκάρντα 2, Ζίγκλερ 1, Μισκόλτσι 1, Χόρβατ 1.
Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Χαραλαμπίδου Σ. 3, Πλευρίτου Ε. 3, Χαραλαμπίδου Ι. 1, Μπενέκου Α. 1, Ζάντου 1.               

Δεν υπάρχουν σχόλια: