ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Παγκόσμια ελληνική πρωτιά με το κρύο τσάι Tuvunu!!!


Το πρωτότυπο Ice Tea Tuvunu αναπτύχθηκε από τη Ζυθοποιία Μακεδονίας, θα κυκλοφορήσει άμεσα στην αγορά της Αμερικής και προκάλεσε το ενδιαφέρον του BBC

Picture 0 for Παγκόσμια ελληνική πρωτιά με το κρύο τσάι Tuvunu
Παγκόσμια πρωτιά με το παγωμένο τσάι του βουνού κατακτά η Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης, η οποία μετά τις μπύρες Βεργίνα επεκτείνεται σε μία νέα κατηγορία, αυτή των υγιεινών αναψυκτικών. Το πρωτότυπο Ice Tea Tuvunu που θα κυκλοφορήσει άμεσα στην αγορά της Αμερικής έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον διεθνώς, όπως αναφέρει στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Δημήτρης Πολιτόπουλος
 
Για του λόγου το αληθές, το κρύο τσάι του βουνού με μέλι και λεμόνι αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο Τετάρτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του βρετανικού δικτύου BBC, καθώς συνεργάτης του τηλεοπτικού σταθμού πήγε στην Κομοτηνή για να αναδείξει την ελληνική καινοτομία. Για τη διάθεση του Ice Tea Tuvunu, που αποτελεί παγκόσμια πατέντα η εταιρεία έχει κλείσει ήδη συμφωνίες στη Νέα Υόρκη. Το προϊόν σε συσκευασία κουτιού προβλέπεται να κυκλοφορήσει και στην ελληνική αγορά στις αρχές Ιουλίου. 
 
 
«Ποτέ δεν έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο προϊόν για αυτό και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον διεθνώς. Η Ελλάδα απαντάει στις προκλήσεις των καιρών με δημιουργία υγιεινών προϊόντων που έχουν ζήτηση παγκοσμίως», εξηγεί ο κ.Πολιτόπουλος και προσθέτει: «το σημαντικό ήταν να υπάρξει η ιδέα. Αφού γεννήθηκε η ιδέα μετά έπρεπε να υπάρξουν και οι προϋποθέσεις για να πάρει σάρκα και οστά».
 
Η εταιρεία έκλεισε αρχικά συμβόλαια με παραγωγούς της Ξάνθης για την καλλιέργεια της συγκεκριμένης ποικιλίας τσαγιού και δημιούργησε αποθηκευτικούς χώρους για το προϊόν. Στη συνέχεια έπρεπε να περιμένει να αλλάξει η νομοθεσία για την ζυθοποιία με την άρση της απαγόρευσης παραγωγής μη αλκοολούχων ποτών από τα ζυθοποιεία. «Με μικρές παρεμβάσεις στην παραγωγική διαδικασία μπορέσαμε να υλοποιήσουμε την ιδέα για ένα ice tea από βότανα του βουνού», διευκρινίζει ο κ.Πολιτόπουλος.
 
Έτσι, εγένετο το Ice Tea Tuvunu, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2012» στην Κομοτηνή όπου απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια.
 
Ο ίδιος επισημαίνει ότι το Ice Tea Tuvunu αποτελεί μόνο την αρχή αφού η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης θέλει να δημιουργήσει μια μεγάλη οικογένεια υγιεινών αναψυκτικών αξιοποιώντας τα χιλιάδες βότανα της ελληνικής γης. Ο κ.Πολιτόπουλος πιστεύει εξάλλου ότι το βαρύ πυροβολικό της Ελλάδας είναι η μεταποίηση του πρωτογενούς τομέα.
 
Το επόμενο διάστημα η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει την καλλιέργεια του προϊόντος μέσω της συμβολαιακής γεωργίας και στους νομούς Ροδόπης και Έβρου. Προς το παρόν, πάντως, η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης καλύπτει τις ανάγκες της με βότανα από όλη την Ελλάδα, καθώς η παραγωγή των συνεργαζόμενων παραγωγών δεν αρκεί.                                                                                           ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: