Πρόκληση πέρα από κάθε όριο θεωρείται η μη ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στις εθνικές και τοπικές επετείους, από τα δύο (2) υποκαταστήματα της τουρκικής Τράπεζας ZİRAAT BANKASI A.E. στην Κομοτηνή και την Ξάνθη.
Στην καλύτερη περίπτωση αποτελεί ασέβεια σε βάρος της χώρας που την φιλοξενεί. Στην χειρότερη, αποτελεί αμφισβήτηση σε
συμβολικό επίπεδο της ελληνικής κυριαρχίας στη Θράκη και συνδέεται με
το φασιστικό ψυχολογικό κλίμα που συνθέτει το πολύπλοκο δίκτυο
παράνομων συλλόγων, θρησκευτικών φροντιστηρίων, πυρήνων των γκρίζων
λύκων και άλλων -νόμιμων κατά τα άλλα- οργανώσεων που χρηματοδοτούνται αθρόα (και σχεδόν φανερά) από τα κονδύλια του Τουρκικού υπουργείου εξωτερικών.
Στόχο έχουν να οργανώσουν σε κάθε επίπεδο (μηδέ του αθλητικού εξαιρουμένου) τους μουσουλμάνους, να τους εμφυσήσουν τουρκική-ανθελληνική συνείδηση, να τους συνδέσουν οικονομικά με την Τουρκία και εν τέλει να τους ριζοσπαστικοποιήσουν σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο σε περιόδους κρίσεως.
Η έρευνα της Ζαγάλισα, απεκάλυψε ότι η ανάρτηση της Ελληνικής σημαίας δεν είναι προαιρετική από τις Tράπεζες,
καθώς από ιδρύσεως του νέου Ελληνικού κράτους, υπάρχει νομικό πλαίσιο
που ρυθμίζει το θέμα. Ο ισχύων νόμος 851/1978, στο άρθρο 3, αναφέρει
ρητά «…είναι υποχρεωτική δι΄ άπαντα εν γένει τα καταστήματα του
Δημοσίου…των νομικών προσώπων Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου και τα
ιδιωτικά…». Δηλαδή και στις τράπεζες.
Η καταγγελία της "Ζαγάλισα" εκτός του ότι είναι πέρα ως πέρα αληθινή, θέτει στην ουσία ένα πραγματικό ερώτημα: Η Ziraat Bank λειτουργεί εκτός νομικού πλαισίου στην Ελλάδα; Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος; Οι κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και τα λαλίστατα στελέχη της (π.χ. Πεταλωτής) περί άλλων τυρβάζουν, αλλά κλείνουν τα μάτια όταν πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των νόμων εις βάρος της Ελληνικότητας της Θράκης; Και, τελικά, ποιό είναι το ακριβές πολίτευμα που ισχύει στη Θράκη; Ελληνική Δημοκρατία ή Τουρκική Δημοκρατία; Ποιό Σύνταγμα ισχύει;
Οι κάτοικοι της Θράκης ανησυχούν. Και η ανησυχία τους γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη -ιδιαίτερα εν μέσω οικονομικής κρίσης- αφού νιώθουν πως η Θράκη παραδίδεται σε τουρκική επικυριαρχία. Και οι λόγοι που δημιουργείται αυτή η εντύπωση είναι πολλοί, τα παραδείγματα πάρα πολλά και τα γεγονότα είναι -δυστυχώς για τον Ελληνισμό- τραγικά.
Πληροφορίες από εφ. "Ζαγάλισα" ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου