ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Σύνδρομο οξείας Προεδρικής Ανεπάρκειας


       Με την εγκληματική όπως αποδείχθηκε αναθεώρηση του Συντάγματος του 1985 από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει Διακοσμητικό-τυπικό ρόλο στην Δημοκρατία μας που εξελίχθηκε σε κοινοβουλευτική δικτατορία.
http://s.enet.gr/resources/2009-12/papoylias-3-thumb-medium.jpg       Όμως έστω και σε επίπεδο προσωπικότητας θα μπορούσε ο εκάστοτε πρόεδρος να κάνει αισθητή την παρουσία του αρθρώνοντας λόγο, και να κρατήσει σε κάποιο υψηλό επίπεδο τον σεβασμό σε ένα τίτλο χωρίς θεσμική πλέον βαρύτητα.
       Λυπάμαι πολύ κ Παπούλια αλλά κάνετε ότι μπορείτε για να απαξιώσετε τον τίτλο και τον ρόλο σας στο επίπεδο της προσωπικότητας σας που φθίνει εξαιτίας τις ανεπαρκούς συμπεριφοράς σας.



       Αυτή τη δύσκολη ώρα, που ο κόσμος υποφέρει από τα δεινά του μνημονίου και την αντιδημοκρατική συμπεριφορά ενός τσίρκου που παριστάνει την κυβέρνηση, και ενός πρωθυπουργού, που ανέλαβε την εκτέλεση των σχεδίων για την παράδοση της χώρας στους διεθνείς κερδοσκόπους φίλους του, και τον αφελληνισμό της κοινωνίας με πολύπλευρες δράσεις (παιδεία,μεταναστευτικό,ιστορία,πολιτισμό κ.α.)  εσείς θα μπορούσατε να ψελλίσετε τουλάχιστον λίγες κουβέντες για την άδικη κατανομή των βαρών σε αυτούς που δεν φταίνε για το σημερινό χάλι και να κάνατε κατά καιρούς  υποδείξεις στην κυβέρνηση για προκλητικές συμπεριφορές, που σκανδαλίζουν τον κόσμο και αυξάνουν την δυσφορία και την οργή του.
       Δεν σας λέω να παραιτηθείτε, έστω για λόγους υγείας προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την έκφραση της λαϊκής βούλησης και το αυτονόητο δικαίωμα του να πάρει θέσει και να δώσει τη νομιμοποίηση του σε ότι καλείτε να πληρώσει και να υποστεί, μιας και οι φασίστες αυτόκλητοι σωτήρες της κυβέρνησης δεν αισθάνονται την ανάγκη να το κάνουν.
       Και δεν σας το ζητάω αυτό γιατί καταλαβαίνω ότι θέλει καρδιά και γενναιότητα που εσείς δεν διαθέτετε.
       Ευεργετηθήκατε από αυτή τη χώρα παίρνοντας αξιώματα, τιμές και χρήμα και δεν μπορείτε να θυσιάσετε το υπόλοιπο της θητείας σας προσφέροντας κάτι στον τόπο,  γιατί ο λαός που σηκώνει τα βάρη όχι μόνο δεν πήρε τίποτε όλα αυτά τα χρόνια, αντιθέτως έχασε πολλά πληρώνοντας τα φακελάκια της δωρεάν υγείας, τα φροντιστήρια της δωρεάν παιδείας, τον εξευτελισμό και την αγανάκτηση της δημόσιας διοίκησης, όλα κατοχυρωμένα από το σύνταγμα που υποτίθεται είστε υπεύθυνος για την τήρηση του.
       Έχασε τα χρήματα από τα ασφαλιστικά του ταμεία και το εφάπαξ του, έχασε την δουλειά του και την περιουσία του και χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, και του ζητάνε συνεχώς νέα μέτρα και τη συναίνεση του για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας  για το καλό της πατρίδας!
       Σας ζητώ λοιπόν δυο καλές κουβέντες που θα τονώσουν το ηθικό μας και θα αναγνωρίσουν τις μέχρι εδώ θυσίες μας, και την ιερή υποχρέωση αυτών που τις διαχειρίζονται να το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο, και όχι τυποποιημένες νουθεσίες απολύτως συντονισμένες στο πνεύμα Πεταλωτή.
       Επιτέλους όχι άλλη υποτέλεια. Αφού σε εμφανίζουν ως πρόεδρο της Δημοκρατίας στα κατοχικά ΜΜΕ κάνε τον πρόεδρο έστω για λίγο, και ας είναι προσποιητό.
Υ/Γ
       Την αφορμή για αυτό το κείμενο προκάλεσε μία ανάρτηση για τις δηλώσεις του πολιτικού κόσμου, (ανάμεσα σε αυτές και του κ. Παπούλια) για τον θάνατο του Αλέξη και τις φασαρίες που ακολούθησαν.
      Τότε δίκαια αγανάκτηση κτλ. Φέτος για το θάνατο του άτυχου πατέρα αλλά και τους σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών μούγκα!
       Σεβασμός και θλίψη για όλα τα θύματα βίας και οργή και αγανάκτηση σε όσους τα εκμεταλλεύονται για δικούς τους σκοπούς. 
Μάκης Αρμενιάκος                                                                                                                           ΠΗΓΗ:antilogoi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: