ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΠΑΟ: 74-68 Του πήρε αέρα και Κύπελλο!

Ο πεινασμένος Ολυμπιακός δάγκωνε από την αρχή και επιβραβεύτηκε σηκώνοντας ξανά το Κύπελλο επί του... άδειου Παναθηναϊκού! Τελικό 74-68 και 3-0 φέτος στις αιώνιες μάχες!
Ο ΚΟΡΙΟΣ Χτίζει παράδοση ο Ολυμπιακός. Τρίτη σερί νίκη εναντίον Ομπράντοβιτς δεν είναι μικρό πράγμα. Και έχει και το πλεονέκτημα στα πλέϊ-οφ!

Έλειπε ο Σπανούλης, έλειπε κι ο Νεστέροβιτς, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε μόλις επιστρέψει από το θρίαμβο της Βαρκελώνης.. Ε και;;; Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος επί 4ο λεπτά και κατέκτησε πανάξια το Κύπελλο με repeat απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο.
Ο Ολυμπιακός στο Ελληνικό και ο Παναθηναϊκός… στη Βαρκελώνη

Ο τελικός ξεκινά με τους δύο κουμπάρους να αντιμετωπίζουν αλλήλους σε αγώνα που κρίνει τίτλο για πρώτη φορά μετά το Final Four του 2001 στο ΟΑΚΑ, με νικήτρια τότε την ΑΕΚ του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Ομπράντοβιτς παρέταξε πεντάδα… Βαρκελώνης με τους Καλάθη, Διαμαντίδη, Σάτο, Φώτση και Βουγιούκα με τον Ντούντα να «απαντά» με Τεόντοσιτς, Γκόρνττον, Παπανικολάου, Μαυροκεφαλίδη και Μπουρούση.
Ύστερα από τρία λεπτά στο παρκέ, ο τυπικά φιλοξενούμενος Ολυμπιακός προηγούνταν με 7-4, με τον Μπουρούση να έχει πετύχει όλους (!) τους πόντους της ομάδας του, έχοντας παράλληλα φθείρει από νωρίς τους ψηλούς του Παναθηναϊκού, καθώς Φώτσης και Βουγιούκας είχαν από δύο φάουλ, ενώ ο Μάριτς ένα.
Στα μισά του δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός επέεβαλε καθολικά τον ρυθμό του, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να εμφανίζιυν έλλειμμα συγκέντρωσης στην άμυνα και επιπολαιότητα στην επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα το 6-15 (επιμέρους σκορ 2-13), μέσα σε «ερυθρόλευκα» πανηγύρια.
Ο Παναθηναϊκός απάντησε με δικό του επιμέρους σκορ 9-2 και μείωσε σε 15-16, δύο λεπτά πριν από το τέλος του δεκαλέπτου, με πρωταγωνιστή τον Μπατίστ (7 πόντοι) και όπλο την καλή άμυνα, όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να κλείσει την 1η περίοδο με 17-22, με τον Χαλπερίν να σημειώνει δύο «μεγάλα» καλάθια για το +5 του Ολυμπιακού. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο με 2/16 σουτ (2/14 δίποντα – 0/2 τρίποντα)!

Εκπληκτική κυκλοφορία

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κυκλοφορεί εκπληκτικά την μπάλα (3 ασίστ ο Χαλπερίν), και με τον Μαυροκεφαλίδη να φτάνει στους 9 πόντους, πήρε προβάδισμα με 23-31, τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου, αναγκάζοντας τον Ομπράντοβιτς να στο παρκέ τον Διαμαντίδη, βλέποντας τον Τέπιτς και τον Καλάθη να αποτυγχάνουν στην οργάνωση του παιχνιδιού, επιτρέποντας στον Ολυμπιακό να τρέξει.
Ο Παναθηναϊκός απέδειξε γιατί είναι η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης, καθώς μέσα 3:30 λεπτά μετέτρεψε το 25-33 σε 37-35 (επιμέρους σκορ 12-2 με το -8 να γίνεται +2) με τον Μπατίστ να φτάνει τους 12 πόντους και τον Καϊμακόγλου τους 6 (3/3 δίποντα, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο), ενώ απέμενε ένα λεπτό για το τέλος του ημιχρόνου. Ο Διαμαντίδης σκόραρε το πρώτο δίποντο (6 πόντοι, ένα κλέψιμο) στη λήξη του ημιχρόνου και ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα με 39-37, μέσα σε χειροκροτήματα από τους περίπου 200 «πράσινους» φιλάθλους.
Ύστερα από 20 λεπτά ο Παναθηναϊκός έχει σουτάρει μόλις 4 τρίποντα (1/4), αλλά ευστόχησε σε 9 από τα 13 δίποντα που επιχείρησε (είχε μόλις 2/14 στο πρώτο δεκάλεπτο), ενώ ο Ολυμπιακός έχει το εκπληκτικό 13/18 στα δίποντα, που όμως δεν μπόρεσε να μετουσιωθεί στο τελικό σκορ του ημιχρόνου.
Μπουρούσης σε ρόλο… Βράνκοβιτς

Ο Παναθηναϊκός παίρνει για πρώτη φορά προβάδισμα με 5 πόντους (42-37), αλλά ο Ολυμπιακός απαντά με σερί 12-0 (!) με το σκορ να διαμορφώνεται στο 42-49, στο 24ο λεπτό του τελικού. Οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν αποφασισμένοι να μην τα παρατήσουν –κάτι για το οποίο έχουν κατηγορηθεί τα προηγούμενα χρόνια- και καταφέρνουν να καλύψουν τις απουσίες (Νέστεροβιτς και –για την ώρα- Σπανούλης), καθώς με πρωταγωνιστές την τριάδα Μπουρούση (9 πόντοι, 7 ριμπάουντ), Μαυροκεφαλίδη (11 πόντοι) και Τεόντοσιτς (7 πόντοι, 5 ασίστ) δείχνουν πιο πεισμωμένοι από ποτέ.
Ο Παναθηναϊκός –για τρίτη φορά στον τελικό- επιστρέφει στο σκορ, με το δεκάλεπτο όμως να τελειώνει στο 53-58 υπέρ του Ολυμπιακού, που βλέπει τον Μπουρούση να κάνει –αμυντικά- το ματς της ζωής του, καθώς με 5 μπλοκ, έχει σκεπάσει το καλάθι της ομάδας του. Από την αρχή του αγώνα, ο Ολυμπιακός δείχνει να πατά πολύ πιο γερά στο γήπεδο, με τους «πράσινους» να εμφανίζουν έλλειμμα ενέργειας σε άμυνα και επίθεση, όμως με τη δεδομένη ποιότητά τους (και τα 7 επιθετικά ριμπάουντ στην 3η περίοδο) καταφέρνουν να μένουν «ζωντανοί» στη διεκδίκηση του κυπέλλου.
Ο καλύτερος φορούσε ΚΟΚΚΙΝΑ!

Με δύο συνεχόμενα περιφερειακά σουτ (τρίποντο ο Διαμαντίδης, δίποντο ο Σάτο), ο Παναθηναϊκός παίρνει και πάλι προβάδισμα με 62-59, μετά από τρία λεπτά στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον 3D να φτάνει τους 17 πόντους, όντας ο πρώτος σκόρερ του τελικού, όμως μετά από 27 λεπτά στο παρκέ έχει 3 λάθη και μόλις 1 ασίστ, στοιχείο που φανερώνει την… αναρχία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.
Ο Τεόντοσιτς παίρνει τη σκυτάλη από τον Μπουρούση, φτάνει τους 16 πόντους (με 6 ασίστ) με απίστευτο τρίποντο πάνω στον Καλάθη στη λήξη του χρόνου επίθεσης, και δίνει προβάδισμα 2 πόντων, 3 λεπτά πριν το τέλος του τελικού, που έχει αποκτήσει… ροκ χαρακτήρα, καθώς τα συστήματα έχουν πάει περίπατο με τους μεγάλους παίκτες να καλούνται να βάλουν μεγάλα καλάθια!
Με 78 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη του τελικού, ο Μπουρούσης ευστοχεί από κοντά, φτάνει τους 11 πόντους και «γράφει» το 65-68 για τον Ολυμπιακό, που… αγκαλιάζει το κύπελλο, βασιζόμενος στη –σταθερά- καλή του άμυνα και στο καθαρό μυαλό στην επίθεση.
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με τελικό σκορ, 68-74, καθώς παρά την απουσία του Σπανούλη, που ήρθε να προστεθεί σε αυτήν του Νεστέροβιτς, απέδειξε από το πρώτο λεπτό ότι το θέλει περισσότερο. Και μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά στο παρκέ του Ελληνικού, οι παίκτες που ήθελαν τον τίτλο –και τον είχαν μεγαλύτερη ανάγκη- φορούσαν ερυθρόλευκα!
Τα δεκάλεπτα: 17-22, 39-37, 53-58, 64-78
Παναθηναϊκός
(Ομπράντοβιτς): Καϊμακόγλου 6, Τέπιτς 2, Περπέρογλου 5(1), Μπατίστ 17, Φώτσης 8(2), Σάτο 7(1), Νίκολας, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 17(3), Βουγιούκας, Καλάθης 2.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Τεόντοσιτς 18(2), Γκόρντον 2, Πρίντεζης, Μπουρούσης 13, Κέσελ 4, Έρτσεγκ 2, Μαυροκεφαλίδης 16, Χαλπερίν 9(1), Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 8(2).            

ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: