ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Προαναγγελία ελέγχων και στους Ρομά ( Γαλλιστί: ..."γύφτους" ή " γιούφτους")



Αστυνομικές επιχειρήσεις και στους καταυλισμούς Ρομά της Αθήνας προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για τα μέτρα αστυνόμευσης του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας. Έκανε λόγο για σημαντική βελτίωση του μηχανισμού παροχής ασύλου σε πρόσφυγες και υποστήριξε ότι οι σχεδιασμοί για τη δημιουργία νέων στρατοπέδων φιλοξενίας μεταναστών, αλλά και την ανέγερση φράχτη στον Έβρο.



Ο Χρήστος Παπουτσής δήλωσε ότι η ένταση της αστυνόμευσης στο κέντρο θα συνεχιστεί αμείωτη και θα επεκταθεί ακόμη και σε περιοχές όπου έχουν δημιουργηθεί μικρές κοινωνίες Ρομά, όπως ο Ασπρόπυργος και ο Βοτανικός. Άφησε να εννοηθεί ότι θα επιχειρηθεί "ξεκαθάρισμα" των Ελλήνων Ρομά από τους αλλοδαπούς Ρομά.


Απέκρουσε τις κατηγορίες ότι η αστυνόμευση στην Αθήνα μειώθηκε σε σχέση με την περίοδο διακυβέρνησης από τη Ν.Δ. παρουσιάζοντας στοιχεία για τον αριθμό των περιπολιών.

Τόνισε πάντως, ότι το πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας δεν είναι υπόθεση της αστυνομίας, αλλά αποτέλεσμα χρόνιων λαθεμένων πολιτικών.

Ο υπουργός μίλησε για σημαντική βελτίωση των επιδόσεων της Ελλάδας στη χορήγηση ασύλου, από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, εξαιτίας της λειτουργίας των νέων επιτροπών εξέτασης των αιτημάτων. Όπως είπε, μεσοσταθμικά χορηγήθηκε άσυλο στο 50% των αιτούντων, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Παράλληλα, ανέφερε ότι επί των ημερών του στο υπουργείο έχουν απελαθεί 20.000 παράνομοι μετανάστες, ενώ 2.100 βρίσκονται σε κρατητήρια.

Προσέφερε λεπτομέρειες για το πακέτο "κινήτρων" για την εθελούσια επιστροφή μεταναστών στις πατρίδες του, το οποίο περιλαμβάνει την παροχή χρηματικού ποσού, τη μεταφορά τους στο αεροδρόμιο και αεροπορικό εισιτήριο. Όσοι κάνουν χρήση της διάταξης δεν θα κρατούνται στο διάστημα από την έκδοση της εντολής απέλασης έως την αποχώρησή τους από τη χώρα και δεν θα καταγράφονται στη λίστα ανεπιθύμητων.

Όσον αφορά στον ξυλοδαρμό του 30χρονου διαδηλωτή από άνδρες των ΜΑΤ, ο Χρ. Παπουτσής απηύθυνε έκκληση σε όσους γνωρίζουν κάτι για το περιστατικό να καταθέσουν. Σημείωσε ότι η έρευνα συνεχίζεται αλλά απουσιάζουν από αυτήν οι μαρτυρίες για το τι έγινε.
enet                                                                                                                                                         ΠΗΓΗ:efenpress.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: