ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ο Nigel Farage συγχαίρει τους "Αληθινούς Φιλανδούς"




Ερχόμενοι από ποσοστό 4% στις τελευταίες εκλογές, οι Αληθινοί Φινλανδοί έφτασαν στο 19 %, πενταπλασιάζοντας τα ποσοστά τους, κόντρα στα τρία παραδοσιακά φιλο-ευρωπαϊκά κόμματα.


Ο Nigel Farage, ηγέτης του UKIP και ο συνάδελφός του Timo Soini στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε: «Πρόκειται για καταπληκτικά αποτελέσματα, και δείχνουν ότι ο ευρωσκεπτικισμός μπορεί να κερδίσει, και να κερδίσει πολύ. Οι Αληθινοί Φινλανδοί έχουν ήρθαν στις εκλογές με μια πλατφόρμα που λέει 'όχι' σε περαιτέρω οικονομική στήριξη της ΕΕ και «ναι» στην εθνική δημοκρατία
"Εάν οι Φιλανδοί σοσιαλιστές κάνουν ό, τι είχαν υποσχεθεί και να εμποδίσουν την οικονομική στήριξη με την συμπαράσταση των Αληθινών Φιλανδών, στη συνέχεια το μεγάλο σχέδιο για την ασφάλεια της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρώπης θα είναι θνησιγενές.
"Θα είναι μια μεγάλη μέρα για τη δημοκρατία και την εθνική αυτοδιάθεση. Όταν ήμουν στη Φινλανδία μερικούς μήνες πριν ήταν προφανές ότι ο Timo θα μπορούσε να πάρει αυτό το αποτέλεσμα".



Μετά τον εκλογικό τους θρίαμβο οι Φιλανδοί δεξιοί λαϊκιστές απαιτούν την αναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για τη σταθερότητα του ευρώ.
«Ήμασταν μέχρι σήμερα πολύ ελαστικοί έναντι της Ευρώπης. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει» είπε ο επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος των «Αληθινών Φιλανδών» Τίμο Σοίνι.
Οι «Αληθινοί Φιλανδοί» είχαν ταχθεί κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα κατά της ευρωπαϊκής βοήθειας προς τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης, Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία. Είχαν υποστηρίξει επίσης την έξοδο της Φιλανδίας από τη ζώνη του κοινού νομίσματος.
Σύμφωνα με την Ντόιτσε Βέλε: Η Ε.Ε. νιώθει «ανατριχίλα» στους κόλπους της από το αποτέλεσμα στις (προ)χθεσινές βουλευτικές εκλογές της Φινλανδίας. «Το ‘ακροδεξιό’ κόμμα "Αληθινοί Φιλανδοί" με την αντιευρωπαϊκή και λαϊκιστική ρητορεία τους κατάφερε να τετραπλασιάσει την εκλογική του δύναμη και να προκαλέσει αισθήματα ανησυχίας για το μέλλον του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης», αναφέρει το ρεπορτάζ.
Πρώτο βγήκε το Συντηρητικό Κόμμα του υπουργού Οικονομικών Γίρκι Κατάινεν με ποσοστό 20,4%, ο οποίος θα πρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού. Σκληρή ήττα υπέστη το κυβερνών κόμμα της φιλελεύθερης πρωθυπουργού Μάρι Κιβινιέμι, που έχασε 7% της εκλογικής του δύναμης.
«Θα πρέπει εσείς και όλοι οι άλλοι να σεβαστείτε την επιθυμία του φινλανδικού λαού» δήλωσε ο μεγάλος νικητής, Τίμο Σόινι. «Το κόμμα μας δεν είναι ένα δεξιό κόμμα, βρισκόμαστε κοινοβουλευτικά ανάμεσα στους Σοσιαλδημοκράτες και το Κεντρώο Κόμμα. Κι αυτό ισχύει εδώ και δεκαετίες. Γι αυτό και δεν πρέπει να ανησυχείτε και τόσο πολύ, αλλά να εξετάσετε τι συνέβη στην Φινλανδία και ποια είναι η επιθυμία του φινλανδικού λαού. Πρόκειται για μια μεγάλη ανατροπή, μια μεγάλη νίκη νίκη, που πρέπει να αναλυθεί σε ειλικρινή βάση. Νομίζω ότι ανοίγει μια νέα εποχή και στην Φινλανδία».
Σύμφωνα με το TVXS:
Ο Τίμο Σόινι που εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του πάνω στο θέμα του λαϊκισμού, δηλώνει αντίθετος στις προγαµιαίες σχέσεις, τις γυναίκες ιερείς, τους µετανάστες και στη βοήθεια σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία. Οι ξενοφοβικοί και ευρωσκεπτικιστές Αληθινοί Φινλανδοί ζητούν την άµεση απέλαση όλων των οικονοµικών προσφύγων ενώ στην ιστοσελίδα του κόµµατός τους έχουν αναρτήσει χάρτη του Ελσίνκι με τις ονοµασίες των δρόµων στα αραβικά. Από µέλη του κόµµατος οι αιτούντες άσυλο χαρακτηρίζονται «εγκληµατίες βιαστές» και «κοινωνικά παράσιτα».
«Ο σκοπός µας είναι να αφυπνίσουµε τους Φινλανδούς» δήλωνε ο Τίμο Σόινι στους απεσταλµένους των ξένων µέσων ενηµέρωσης πριν από µερικές ηµέρες.                                                                                                                    ΠΗΓΗ:redskywarning.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: