ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ο καθεστωτικός συνδικαλισμός και ο κ. Αλαβάνος….


Έγινε λοιπόν και η πολυδιαφημισμένη 24ωρη απεργία ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΣΗΕΑ κ.λ.π. Πολλά είχαν ειπωθεί και γραφεί γι’ αυτήν την απεργία και κυρίως για τη διαδήλωση που είχε προγραμματιστεί. Όμως το αποτέλεσμα μηδέν. Ναι μεν η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν σαφώς μεγαλύτερη από άλλες φορές, τόσο στην απεργία όσο και στη διαδήλωση, αλλά στην ουσία απλά τελείωσε άλλο ένα πανηγυράκι των καθεστωτικών συνδικαλιστών. Οι συνδικαλιστές του καθεστώτος, με τις κομματικές τους φανέλες και με τις ξεχωριστές τους συγκεντρώσεις (όλα κι όλα, μην μπερδεύουμε και τα κομματικά μαγαζιά), έκαναν την καθιερωμένη, όπως συνηθίζουν ανά διαστήματα, εκτόνωση της κοινωνίας και από σήμερα τα κεφάλια μέσα και ότι λέει το σύστημα.
Ελπίζουμε ότι δεν υπάρχει κανείς αφελής Έλληνας που να πιστεύει ότι θα τον προστατεύσει ο καθεστωτικός συνδικαλισμός. Μόνο ένας αδέσμευτος και ακηδεμόνευτος συνδικαλισμός θα ήταν πραγματική κοινωνική εγγύηση. Όχι φυσικά αυτός ο συνδικαλισμός των κομματικών μαντριών που έχουμε σήμερα.

Μοναδική εξαίρεση σε όλη αυτή την κομματική φιέστα, ήταν κάποια άτομα που θέλησαν,…. μετά την υποστολή των κομματικών πανό και την αποχώρηση για καφέ των κομματικών συνδικαλιστών, να παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος. Όμως και αυτή η ενέργεια ήταν καταδικασμένη να αποτύχει, αφού από την προηγουμένη ο κ. Αλαβάνος, καλούσε τους διαδηλωτές να παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος, όπως έκαναν δηλαδή οι Αιγύπτιοι στην πλατεία Ταχρίρ. Όπως ήταν φυσικό, η όποια διάθεση των διαδηλωτών να παραμείνουν στο Σύνταγμα, έπεσε, γιατί κανείς φυσικά δεν θα ήθελε να τεθεί κάτω από τις επιθυμίες και τις εντολές του κ. Αλαβάνου.

Το ίδιο θα συμβεί κάποια στιγμή και με το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», αν το αυθόρμητο αυτό λαϊκό κίνημα καπελωθεί από πολιτικούς.                                                                                              ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: