ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Σειρά είχε ο Πρωτόπαππας!!!!Πως να γίνεις Πρωτόπαπας

O επαγγελματίας αργόσχολος, πρώην συνδικαληστής και βολευτής από το 1996 κηφήνας Χρήστος Πρωτόπαππας είχε σειρά να ακούσει τα σχολιανά του. Κατά τη διάρκεια της μηχανοκίνητης πορείας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς διαδηλωτές τον εντόπισαν και του τα έψαλαν. Το επεισόδιο δεν πήρε διαστάσεις.        

Πως να γίνεις Πρωτόπαπας

 Παναγιώτης Λιάκος - εφημερίδα "δημοκρατία"
Ο εκσυγχρονισμός μέχρι μουστάκι τον έβαλε να ξυρίσει, αλλά ο Χρήστος Πρωτόπαπας δεν υποτάχτηκε. Κρύβει καλά μέσα του στην ψυχή του τις ατίθασες τρίχες του μαχητικού μύστακα, που του θυμίζουν τις επικές αναμετρήσεις με τον καπιταλισμό, όταν ηγείτο του συνδικαλιστικού κινήματος...
23 Ιουλίου 1997 (μεγάλη φωτογραφία). Από την ολομέλεια του κοινωνικού διαλόγου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Στην φωτογραφία από αριστερά ο υφυπουργός Εργασίας Χρήστος Πρωτόπαπας και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου. Ο χαρισματικός κ. Πρωτόπαπας τότε, με τη φραπεδιά παραπλεύρως (και το νερό σε κολονάτο ποτήρι), ίσως να μη σου γέμιζε το ματι - ειδικά αν είναι μεγάλο κι έχει μέγεθος πιατέλας (το ματι, όχι ο Πρωτόπαπας). Το (βαθύ) μπεζ σακάκι φέρνει λίγο σε ψώνια από πάγκο λαϊκής ή από μακάβριο outlet με τα «γαμπριάτικα του μακαρίτη». Στους ώμους του έρχεται τεράστιο και σε κάθε περίπτωση δεν είναι sur mesure.
Η γυαλιστερή σατέν γραβάτα του παραπέμπει σε βεστιάρο του Γιώργου Μάγκα, όταν επίκειται παρουσία του βιρτουόζου κλαριτζή σε θρησκευτική πανήγυρη στα Βραχνέικα του νομού Αχαϊας. Τα λουλούδια που έχει μπροστά του βοηθούν στη δημιουργία συνειρμών με λαϊκά ξεφαντώματα. Στο γυαλιστερό σατέν ύφασμα της γραβάτας συνωστίζεται το μπλε και το μουσταρδί, το μικρό και το μεγάλο καρό και μια αδίστακτη ρίγα που εισφέρει έναν σχεδόν έθνικ τόνο στο συνολικό αποτέλεσμα. Μόνο αν προσέξεις το αμυδρά μπλαζέ και υπόγεια τσακίρικο, αυτάρεσκο και ανεπαίσθητα φιλήδονο βλέμμα του νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώποπου του ΠΑΣΟΚ θα διακρίνεις τον αδάμαστο πολιτικό τίγρη που κρύβει τούτη η απατηλά φθαρμένη μηχανή. Από την έκφραση Πρωτόπαπα πρέπει να εμπνεύστηκε ο Ομάρ Σαρίφ τη «μάσκα» του βαριεστημένου παίκτη σεμέν ντε φερ που είναι έτοιμος να τινάξει την μπάγκα στον αέρα, ενώ στους άλλους δείχνει ότι σε λίγο θα σηκωθεί να φύγει ξεπουπουλιασμένος.
Αμερικάνικο όνειρο
11 ιανουαρίου 2002 (μικρή φωτογραφία). Η δικαίωση. Στο προαύλιο του Λευκού Οίκου! Μπροστά ο Σημίτης, πίσω του μόλις διακρίνεται ο Γιώργος Παπανδρέου και αριστερά ένας καμαρωτός Πρωτόπαπας, του οποίου γελάνε ακόμη και τα ξυρισμένα μουστάκια. «Μα πως τα κατάφερα ο μπαγάσας» ίσως να σκέφτεται τούτη τη σημαδιακή στιγμή. Με καπαρτινιά τσίλικη στην κορυφή του κόσμου. Πόσο πιο ψηλά να φτάσει κάποιος. Είδε τον Μπους από κοντά, τον συλλυπήθηκε για τους Δίδυμους Πύργους και αλάφρυνε ο πόνος της καρδιάς του κοσμοαγάπητου Προέδρου.
Ιανουάριος 2011. Η προσβολή.
Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι ο ύπουλος παραγκωνισμός του κ. Χρήστου Πρωτόπαπα δια της αναθέσεως του άχαρου ρόλου του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Σαν να βάλεις τον Ματ Ντέιμον σε ρόλο κομπάρσου σε βέλγικη ταινία μικρού μήκους που θα προβληθεί στο μη διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Κανών. Φαινομενικά το αξίωμα είναι τιμητικό, αλλά εγκλωβίζει σε ασφυκτικά πλαίσια ένα υπερχειλίζον ταλέντο και μια πληθωρική προσωπικότητα.
Πόσοι παρακολουθούν τις συνεδριάσεις της Βουλής ή τα πολιτικά τοκ σόου για να βρουν οι πρωτοπάπειες δημηγορίες κατακούτελα όπως οι πύρινες γλώσσες τις κεφαλές των Αποστόλων; Χαρακτηριστικό παράδειγμα σοφίας Πρωτόπαπα το απόσπασμα από φλογερή ομιλία στο Κοινοβούλιο (στις 13/1/2011): «Αυτοί που καλλιεργούν αυτό το κλίμα στρέφονται κατά του συνόλου του πολιτικού συστήματος. Είμαστε γι' αυτούς οι τριακόσιοι δήθεν απατεώνες, τα τριακόσια δήθεν λαμόγια τα οποία υπάρχουνμέσα σ' αυτήν τη Βουλή. Και αυτό ορισμένοι μπορεί τυχαία ή αφελώς να το πιστεύουν».
Ναι, αφού το είπε ο Πρωτόπαπας έτσι είναι. Μερικοί «αφελώς» πιστεύουν ότι μέσα στη Βουλή υπάρχουν κλέφτες απατεώνες και λαμόγια. Θεός φυλάξοι!                                                                      ΠΗΓΗ:bromoskylo.blogspot.com ΠΗΓΗ:egersis2.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: