ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Τα «τριάντα αργύρια» του κ. Γιάννη Μπουτάρη

Ανοιχτή επιστολή
Προς όλους τους απανταχού Ποντίους και τους Ποντιακούς Συλλόγους, καθώς και τους Συνέλληνες

Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού
damon@damonpontos.gr
«Είναι μερικά πράγματα που δεν τα ξέρει η Θεσσαλονίκη γιατί δεν διαβάζει Ιστορία. Η πλατεία Ελευθερίας ονομάστηκε έτσι από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Εκεί ξεκίνησε η Επανάσταση των Νεότουρκων. Στην πλατεία αυτή σκοπεύω να κάνω υπόγειο πάρκινγκ τετραώροφο και επάνω μνημεία για τους Εβραίους Θεσσαλονικείς μάρτυρες και την Επανάσταση των Νεότουρκων».
Συνέντευξη του Γιάννη Μπουτάρη στην εφημ. «Ελευθεροτυπία», 19/11/2010:
«Θα φέρω 300.000 Τούρκους να προσκυνάνε το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, (του σπιτιού που νομίζουν αυτοί ότι είναι του Κεμάλ Ατατούρκ). Γιατί πάμε εμείς στην Κωνσταντινούπολη και την Παναγία Σουμελά … και να αφήσουν τα ωραία τους λεφτά
Να έρθουν να προσκυνήσουν το ιερό τους σύμβολο …»
Από την συζήτηση του Γιάννη Μπουτάρη και Κώστα Γκιουλέκα στο ΣΚΑΙ, πριν από τις εκλογές.
Αυτά και άλλα «ευτράπελα», αλλά άκρως επικίνδυνα, για την εθνική μας υπόσταση, ισχυρίστηκε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Και αν δεν τον καταγγείλουμε, θα νομίσει ότι τον ενθαρρύνουμε για να προβεί και σε χειρότερες αθλιότητες στο μέλλον.
Ποιοι είναι όμως οι Νεότουρκοι, τους οποίους επικαλείται ο κύριος Μπουτάρης. Μερικά αποσπάσματα από τις αποφάσεις των Νεότουρκων, διαφωτίζουν τον σκοταδισμό του νέου Δημάρχου Θεσσαλονίκης, που είναι ανιστόριτος, αν φυσικά δεν το κάνει σκόπιμα:
Τον Οκτώβριο του 1911 οι Νεότουρκοι – ως κυβέρνηση της χώρας – αποφάσισαν σε συνέδριό τους την εξόντωση των μη μουσουλμανικών εθνοτήτων και τη βίαιη τουρκοποίηση των – πολυεθνικής καταγωγής – μουσουλμανικών πληθυσμών.
Η απόφαση όριζε με σαφήνεια τις νέες κατευθύνσεις, που αναιρούσαν πλήρως την παλιότερη πολιτική της σχετικής ανοχής. Ιδού ένα ανατριχιαστικό απόσπασμα:
“Η Τουρκία πρέπει να γίνει μωαμεθανική χώρα, όπου η μωαμεθανική θρησκεία και οι μωαμεθανικές αντιλήψεις θα κυριαρχούν και κάθε άλλη θρησκευτική προπαγάνδα θα καταπνίγεται… Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η πλήρης οθωμανοποίηση όλων των υπηκόων της Τουρκίας. Και είναι ολοκάθαρο ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με την πειθώ. Άρα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένοπλη βία…. Η μουσουλμανική κυριαρχία είναι αναπόφευκτη και μόνο στους μουσουλμανικούς θεσμούς και παραδόσεις οφείλεται σεβασμός. Το δικαίωμα των άλλων εθνοτήτων να έχουν δικές τους οργανώσεις θα πρέπει να αποκλειστεί. Κάθε μορφή αποκέντρωσης και αυτοδιοίκησης θα θεωρείται προδοσία προς την τουρκική αυτοκρατορία. Η επικράτηση της τουρκικής γλώσσας αποτελεί ένα από τα βασικά μέσα για τη διατήρηση της μουσουλμανικής κυριαρχίας“.
Έτσι ξεκίνησε η γενοκτονία των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου, των άλλων Ελλήνων της Μικράς Ασίας, των Ασσυρίων και όλων των άλλων χριστιανικών πληθυσμών.
Ξεχνάμε οι πάντοτε «αγαθοί» Πόντιοι και ορισμένοι εκφυλισμένοι, (υπάρχουν ανάμεσά μας δυστυχώς και αυτοί), ότι ο Μουσταφά Κεμάλ, του οποίου το υποτιθέμενο σπίτι θέλει ο νέος Δήμαρχος να κάνει προσκύνημα των Τούρκων, αποβιβάστηκε στις 19 Μαΐου στην Σαμψούντα και άρχισε την τελευταία φάση της γενοκτονίας των Ποντίων, για την οποία ο Π. Ενεπεκίδης είχε γράψει, ότι αποτελούσε ένα «Άουσβιτς εν ροή»;
Αυτό το «ιερό σύμβολο» του σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ, θέλει ο κ. Γιάννης Μπουτάρης να τιμήσει ο ίδιος και να φέρει και τους Τούρκους να το προσκυνήσουν, όπως δηλώνει ανερυθρίαστα και θρασύτατα. Δηλαδή για να το πούμε παραστατικά. Τι θα λέν οι Τούρκοι προσκυνητές: «Σε ευγνομωνούμε Κεμάλ, που έσφαξες τους Γκιαούρηδες και όλους τους χριστιανούς!»
Ο κ. Μπουτάρης ταυτίζει το προσκύνημα στην Αγία Σοφία και την Παναγία Σουμελά από μέρους των Ελλήνων με το προσκύνημα του σπιτιού ή του μνημείου, που θέλει πιθανόν να φτιάξει για τον Μουστά Κεμάλ, από μέρους των Τούρκων. Αν είναι δυνατόν!
Και το τραγικό: Να γίνουν όλα αυτά, για να φέρουν οι 300.000 Τούρκοι τους «παράδες» τους στη Θεσσαλονίκη. Να γεμίσουν τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, οι ταβέρνες, οι καφετέριες και τα μαγαζιά από Τούρκους και έτσι να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση, τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη;
Δηλαδή να ξεχάσουμε και προδώσουμε την ιστορία μας, για τα τριάντα αργύρια του κ. Γιάννη Μπουτάρη. Εκεί καταντήσαμε οι Πόντιοι, για να μη μιλήσω για τους υπόλοιπους Συνέλληνες!
Μήπως αυτός ήταν ο στόχος όλων των εθνομηδενιστών από το ΠΑΣΟΚ, το υπό εκκόλαψη κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, τη Δημοκρατική Αριστερά του κ. Κουβέλη, τους Οικολόγους Πράσινους του κυρίου Μιχάλη Τρεμόπουλου, που τον ενίσχυσαν και ήθελαν να μας οδηγήσουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για να δεχτούμε τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, χωρίς αντιρρήσεις, να δεχτούμε το προσκύνημα των Τούρκων στη Θεσσαλονίκη στο μνημείο ή το υποτιθέμενο σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ, να φέρουμε τους Σλαβομακεδόνες του Γκρούεφσκι, για να καλύψουμε κάποιες οικονομικές ανάγκες, λόγω οικονομικής δυσπραγίας;
Δηλαδή με μια λέξη: Να πουλήσουμε την ψυχή μας στον Μαμωνά;
Μήπως αυτό ήταν το νόημα της φράσης του Γιώργου Παπανδρέου: ««Έτσι όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά μας, αναιρείται και ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας».
Μα είναι δυνατόν να γίνεται μια τέτοια διαστροφή της ιστορίας και να την αποδέχονται οι Πόντιοι αδιαμαρτύρηταq Τόσο πολύ έχουμε εκφυλιστεί, ώστε να ξεχνάμε αυτούς που κατέσφαξαν τους γονείς μας;
Πως είναι δυνατόν να παραλληλίζεται το προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά, του θρησκευτικού συμβόλου των Ποντίων, με το προσκύνημα σε έναν σφαγέα των Ελλήνων;
Τόση διαστροφή πια πώς την αντέχουν οι Πόντιοι και δεν διαμαρτύρονται καν; Τι κάνουν οι Ποντιακοί Σύλλογοι και η ΠΟΕ. Είναι μόνο για τα πανηγύρια;
Γιατί δεν συνεδριάζουν, για να καταδικάσουν αυτό το ανοσιούργημα; Ποια κέντρα τους υποχρεώνουν στη σιωπή;
Γιατί ορισμένοι Πόντιοι βάζουν, την κομματική τους ταυτότητα και το κακώς εννοούμενο οικονομικό τους συμφέρον, πάνω από τα ποντιακά και γενικότερα τα εθνικά δίκαια;
Γιατί λησμονούμε, εμείς οι Πόντιοι, τις θυσίες των προγόνων μας, που τελικά σφαγιάστηκαν από τους Νεότουρκους και τον Μουσταφά Κεμάλ;
Επιτέλους πρέπει να αφυπνιστούμε οι Πόντιοι, αν δεν θέλουμε να οδηγηθούμε σε μια καινούργια γενοκτονία, το ίδιο επώδυνη με τις άλλες.
Η Τουρκία διεκδικεί την Κύπρο, το Μισό Αιγαίο, τη Θράκη. Συμπαραστέκεται στους Σκοπιανούς για τις απαράδεκτες διεκδικήσεις τους, τις οποίες στηρίζει ο κ. Μπουτάρης και οι ομοϊδεάτες του και συγχρόνως τους Αλβανούς στον μεγαλοϊδεατισμό τους, για τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας από το Κόσοβο, ως την Πρέβεζα;
Θέλουν οι Πόντιοι να προσκυνήσουν;
Τότε «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους, όπως έλεγε ο Γέρος του Μοριά Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Υποσημείωση:
Τυχαίνει να είμαι από τα ιδρυτικά στελέχη της Ποντιακής Λέσχης Μονάχου. Όταν η χούντα των συνταγματαρχών ήθελε να αλώσει και την Ποντιακή, Λέσχη μπήκα μπροστά και απέτρεψα αυτήν την απειλή και την κράτησα ανεξάρτητη, πέραν από τα κόμματα και τις αντιστασιακές οργανώσεις, γιατί δεν ήθελα και δε θέλω να ανακατεύονται οι Ποντιακοί Σύλλογοι και όλοι οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι στην πολιτική, αλλά και ούτε η πολιτική στους συλλόγους. Ούτε θέλω και τώρα. Όποιοι θέλουν να ανακατεύονται στην πολιτική, να παν στους πολιτικούς σχηματισμούς που υπάρχουν.
Ορισμένοι ωστόσο, ασχέτου χρώματος, χρησιμοποιούν τους συλλόγους για πολιτικές σκοπιμότητες, υπηρετώντας έμμεσα τους κρατούντες.
Ο γονείς μου, Καρσλήδες, ήταν πέντε φορές πρόσφυγες, λόγω των κατατρεγμών από του Τούρκους. Αν ήταν στον Πόντο, θα είχαν σίγουρα σφαγιαστεί. Ωστόσο οι συγγενείς μας πέθαναν στις διαδρομές της προσφυγιάς από τις κακουχίες. Όλοι αυτοί και χιλιάδες άλλοι δεν συμπεριλαμβάνονται στη γενοκτονία των 353 χιλιάδων Ποντίων.
Όμως άλλο η πολιτική και άλλο τα εθνικά θέματα. Ο Γιάνης Μπουτάρης και οι συνεργάτες του, αλλά και ο κάθε Γιάννης Μπουτάρης, προσβάλουν την εθνική μνήμη, προσβάλουν βάναυσα τους Ποντίους, προσβάλλουν και όλους τους Έλληνες τελικά, τους οποίους θεωρούν προσκυνημένους ραγιάδες.
Αν έχουν γίνει ραγιάδες του Νέο- Οθωμανισμού, της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης, να το δηλώσουν ευθαρσώς και όχι να εμπορεύονται την πατρίδα, χρησιμοποιώντας τα άλλοθι της δήθεν προοδευτικότητας.
Λυπάμαι –τουλάχιστον- για τους Πόντιους συνεργάτες του Γιάννη Μπουτάρη, που τα ανέχονται, χωρίς καμία διαμαρτυρία και το χειρότερο συνεργούν μαζί του. Ντροπή τους! Όπως έλεγε γράφει και ο Όμηρος: Αιδώς Αργείοι!
ΥΓ. Αν παρ’ όλα αυτά τολμήσει κάποιος να με αποκαλέσει εθνικιστή, να μου το πει με το όνομα του και δημοσία, για να δούμε, ποιος είναι εθνικιστής, ποιος διεθνιστής, ποιος πατριώτης και ποιος τελικά αντιδραστικός σκοταδιστής και ανθέλληνας. Αρκετά κράτησε η ιδεολογική τους τρομοκρατία, με όλα τα ΜΜΕ που διαθέτουν, για να επιτελούν το αντεθνικό τους έργο.
Προσωπικά δηλώνω πατριώτης Έλληνας και στα ποντιακά «Τραντέλλενας». Αυτή είναι η ταυτότητά μου, όπως κανονικά πρέπει να είναι η ταυτότητα κάθε «γνήσιου» Ποντίου.
Βλ. και την άλλη ανοιχτή μου επιστολή στους απανταχού Ποντίους στο ιστολόγιό μου www.damonpontos.gr, που συμπληρώνει την παρούσα.

ΠΗΓΗ:tolimeri.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: