ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ενας ανεργος μονος ....ψαχνει

Ειναι μαλλον αστειο να μιλαει κανεις για το προσωπικο προβλημα του με την ανεργια οταν χιλιαδες ανθρωποι καθε μερα ερχονται να προστεθουν στην δικη του ουρα,ανθρωποι που αμφιβαλλω αν βρουν κατι αναλογο με αυτο που ειχαν εως τωρα.

Διοτι και σε αυτο βοηθησε η αγαπημενη μας κυβερνηση η οποια με την δικαιολογια της κρισης αποδομησε ολα τα εργασιακα δικαιωματα,και εχει ακομη πολυ δουλεια να κανει εως τοτε που θα μας καταστησει απολυτους δουλους του συστηματος.

Και φυσικα για να δειξει οτι ενδιαφερεται βγαζει κατι γελοιες ανακοινωσεις με μετρα κατα της ανεργιας που μονο αυτο δεν ειναι,διοτι απευθυνονται σε συγκεκριμενες ηλικιες,συγκεκριμενους εργοδοτες και συγκεκριμενα κριτηρια προσληψης.

Ενα ριαλυτι θα επρεπε να κανουν τα καναλια....εκει να δεις επιτυχια στην τηλεθεαση,με ανεργους που ψαχνουν εργασια,που πανε σε ανιδεικευτους εργοδοτες οι οποιοι μονο εξετασεις ουρων δεν ζητανε για να τους πληρωσουν αυτους τους υπερογκους μισθους που εδω και δεκαετιες πληρωνουν οι εργοδοτες στην Ελλαδα.

Ναι γιατι τωρα τελευταια για να παρεις μια θεση στις πωλησεις σε ενα καταστημα πρεπει να εχεις πλεον πτυχιο ΑΕΙ και διδακτορικο αλλοιως μονο σκουπιδιαρης μπορεις να γινεις.
Εχει σαλταρει η οικονομικη ολιγαρχια στην Ελλαδα,τα οικονομισε τοσες δεκαετιες κατακλεβοντας φορους,εισφορες,τρωγωντας τις επιδοτησεις που επαιρνε απο το κρατος που αντι να τις κανει αναπτυξη τις εκανε καταθεσεις και τωρα με τις νεες ρυθμισεις τριβει τα χερια της.

Και εμεις με αποστολες βιογραφικων νομιζουμε οτι θα βρουμε αξιολογη εργασια αναλογα με τα προσοντα μας,εδω απαντηση δεν στελνουν εστω και αρνητικη,τοσα χρονια πισω ειναι ακομη,δεν εχουν μαθει οτι οταν καποιος σου στελνει ενα βιογραφικο πρεπει να τον ενημερωνεις για την θετικη η αρνητικη καταληξη του.

Επαγγελματιες ψαχνουν χωρις να ειναι οι ιδιοι στο ελαχιστο.

Τελειωνει πλεον το επιδομα μου,θα στειλω μια επιστολη στην υπουργο εργασιας να την ρωτησω ποιο απο τα νεα μετρα που εβγαλε για την καταπολεμηση της ανεργιας με καλυπτει,τι μπορω να κανω απο εδω και περα...δηλαδη να κλεψω,να ζητιανεψω,κλπ,να μου υποδειξει εναν εργοδοτη που θα προσλαβει καποιον στην ηλικια μου μιας και οσα βιογραφικα εστειλα αναπαντητα εμειναν.

Και υστερα....μα δεν υπαρχει υστερα οπως λεει και το τραγουδι.

ΠΗΓΗ:harrytsopanos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: