ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Νεο σόου Πάγκαλου στην Κύπρο. (ένας ιατρός θα επιτελέσει υπέρτατο έργο αν βρει την αγωγή για να "καταστείλει" το ΚΥΤΟΣ που εκθέτει την χώρα)

Μια δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου προκάλεσε αίσθηση στο ακροατήριο του 21ου Συνεδρίου του ΑΚΕΛ. Συγκεκριμένα ο Θ. Πάγκαλος είπε ότι το 1986 βρήκε μεγάλη δυσπιστία στη Λευκωσία, όταν είχε έλθει με τον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη για να συζητήσουν την ιδέα ότι τα ευρωπαϊκά πλαίσια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αναζήτηση μιας λύσης στο κυπριακό.
Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας χαρακτήρισε τις δηλώσεις Πάγκαλου ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης. Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης  ανέφερε μάλιστα ότι τότε ο φίλος του Βάσος Λυσσαρίδης του είχε πει “αυτό είναι συνώνυμο με προδοσία”.
«Όσοι δεν απέρριπταν την ιδέα μας είχαν πει», πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος, «ότι αποκλείεται η Κύπρος να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς πρώτα να λυθεί το κυπριακό». Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας χαρακτήρισε τις δηλώσεις Πάγκαλου ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης. Απαντώντας στο δελτίο ειδήσεων του Σίγμα, ο κ. Λυσσαρίδης, εξέφρασε απορία γιατί ένας άνθρωπος με ένα υπέρτατο αξίωμα στην ελληνική πολιτεία καταφεύγει σε αυτές τις μεθόδους. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τα κίνητρα τα οποία οδήγησαν τον κ. Πάγκαλο σε αυτή την εντελώς μη πραγματική δήλωση.

Αν ανατρέξει κανείς στα γεγονότα τη εποχής επεσήμανε, θα διαπιστώσει ότι η ΕΔΕΚ είχε διατυπώσει κριτική στον Πρόεδρο Βασιλείου γιατί δεν έσπευσε να υποβάλει αίτηση για ένταξη.
Όλα αυτά δημιουργούν ένα αίσθημα που δεν μπορώ να περιγράψω, ανέφερε ο κ. Λυσσαρίδης, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί ένα τέτοιο ψέμα έπρεπε να κατατεθεί σήμερα στο Συνέδριο του ΑΚΕΛ.
ΠΗΓΗ:tolimeri.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: