ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

«Έπρεπε να φθάσω σε ηλικία 70 ετών για να ανακαλύψω αυτή τη μεγάλη απάτη που λέγεται Κομμουνισμός»

Ανδρέας Τζήμας: “απάτη ο Κομμουνισμός”


Κρίση συνείδησης του Ανδρέα Τζήμα – Σαμαρινιώτη στο Βουκουρέστι:

«Έπρεπε να φθάσω σε ηλικία 70 ετών για να ανακαλύψω αυτή τη μεγάλη απάτη που λέγεται Κομμουνισμός»

(Από το Αρχείο του Δ. Αηδόνη)
Το 1969, 20 χρόνια πριν από την κατάρευση της Σοβιετικής Ενωσης, πήγε κάποιος εκ των φυγάδων συμμοριτών στο Ελλη­νικό Προξενείο του Βουκουρεστίου να ζητήσει επαναπατρισμό. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι βλέποντας τα χαρτιά του, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι αυτός που βρισκόταν μπροστά τους και ζητούσε επαναπατρισμό, δεν ήταν άλλος από τον Ανδρέα Τζήμα, ή “Βασίλη Σαμαρινιώτη”, το περιβόητο εκείνο στέλεχος της τριανδρίας του ΚΚΕ: Σαράφης – Σαμαρινιώτης – Βελουχιώτης, και σύνδεσμος του ΚΚΕ με τον Στρατάρχη Τίτο, που διατηρούσε μ’ εκείνον και προσωπική φιλία!
Οι υπάλληλοι του Ελληνικού Προξενείου έκπληκτοι για το αίτημα επαναπατρισμού του Σαμαρινιώτη τον ρωτάνε:
- Καλά, εσείς ο Σαμαρινιώτης θα πάτε στους μοναρχοφασίστες;
Και απαντά συντετριμμένος:
- Ναι, εγώ ο Σαμαρινιώτης, που είμουνα από 14 ετών Κομμουνιστής, έπρεπε να φθάσω στην ηλικία των 70 ετών για να ανακαλύψω αυτή τη μεγάλη απάτη που λέγεται Κομμουνισμός. Και επειδή δεν έχω το θάρρος να αυτοκτονήσω, τουλάχιστον να πάω στην Πατρίδα μου να ταφώ εκεί.
Η δήλωση αυτή δεν δημοσιεύθηκε μόνο στον τύπο, αλλά την επιβεβαιώνει και ο αντιστράτηγος κ. Κων. Κόρκας, ο οποίος τότε υπηρετούσε ως Στρατιωτικός Ακόλουθος στην Ελληνική Πρεσβεία του Βουκουρεστίου και συνομίλησε μαζί με τον Ανδρέα Τζήμα – Σαμαρινιώτη!

Αφού έκανε ότι έκανε στην Ελλάδα (τα περιγράφουμε στις δημοσιεύσεις μας με ετικέτα “Ανδρέας Τζήμας”) κατέφυγε στο παραπέτασμα. Εκεί έπεσε σε δυσμένεια και τον έβαλαν να φτιάχνει χαρτοσακούλες! Το θεώρησε υποτιμητικό αυτός που μια ζωή ισχυριζόταν ότι παλεύει για τα δίκαια των εργατών και έκανε αίτηση να έρθει στην Ελλάδα. Δεν ήταν ο μόνος: ακόμα και ο σκληροτράχηλος Ζαχαριάδης έκανε πολλές αιτήσεις για να έρθει στην… “μοναρχοφασιστική” Ελλάδα, ακόμα και επί 21ης Απριλίου!
Γιατί άραγε όλα τα πρώην στελέχη του ΚΚΕ ήθελαν να δραπετεύσουν από τον “Σοσιαλιστικό Παράδεισο” που τόσα (εγκλήματα) έκαναν για να επιβάλουν στην Ελλάδα;                                         ΠΗΓΗ:blackblogofcommunism.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: