ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Πότε θα δικαστεί ο κ.Τσουκάτος;



Με αφορμή μια χειραψία του με τον κ. Ρέππα
Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
Κύριε Ροΐδη,
Παίρνω αφορμή από τη συνάντηση Ρέππα-Τσουκάτου σε εκδήλωση στο Λεωνίδιο που απαθανατίστηκε φωτογραφικά στα «Τα ΝΕΑ Δευτ. 9.08». Αντίδραση από την κοινή γνώμη και τον Τύπο, από ότι ξέρω, δεν υπήρξε καμία. Απορώ, τόση παχυδερμία! Ένας τ.βουλευτής, κατά τη δική του ομολογία μέρος του τεράστιου προβλήματος πολιτικής διαφθοράς η οποία μας οδήγησε στο χείλος και στα μισά της αβύσσου-ακόμη δεν ξέρουμε αν θα πέσουμε εντελώς μέσα-συμβουλάτορας, «στρατηγός» και στενός φίλος του τ.πρωθυπουργού κ.Σημίτη (ο οποίος φρόντισε να αμνηστεύσει με ειδικό νόμο περί μη ευθύνης υπουργών την υπουργική διαφθορά), κυκλοφορεί ελεύθερος, συμμετέχει σε ανοικτές εκδηλώσεις και χαριεντίζεται με υπουργούς των οποίων το κόμμα έχει καταγγείλει ως διεφθαρμένο και κλεπταποδόχο των κλοπιμαίων του, σε βάρος πάντα των φορολογούμενων που καλούνται σε αιματηρές θυσίες χρημάτων και δικαιωμάτων. Υποτίθεται πως ο πρωθυπουργός αυτής της κυβέρνησης, στενός φίλος του κ.Τρεπεκλή της νόμιμης μίζας των 6,5 εκατ.ευρώ για το άχρηστο C4I, (χειριστής ο ίδιος ακόμη και σήμερα-ναι ακόμη και σήμερα-ανεξέλεγκτα αδιαφανών μυστικών κονδυλίων ως Υπ Εξ) θα χτυπήσει τη διαφθορά (των εργαζομένων και των συνταξιούχων;) και δεν θα διστάσει να ματώσει και το ίδιο του το κόμμα, αν τυχόν ανακαλύψει κι εκεί κάποιο σκάνδαλο, με ζήλο ακόμη μεγαλύτερο κι από αυτόν με τον οποίο ο Μυστικοκονδυλιάρχης και προστάτης των Βατοπεδινών υπουργών κ. Σαμαράς κάνει αυτοκάθαρση σε αυτούς που «μάτωσαν την παράταξη» αλλά ευτυχώς όχι και την Ελλάδα!
Απορώ γιατί η αδέκαστη Δικαιοσύνη ολιγωρεί τόσο πολύ, λες και διανύουμε ακόμη την ένδοξη περίοδο των κ.κ. Ρ. Κεδίκογλου, Σανιδά και Ζαγοριανού, όταν ο δεύτερος προφήτευε την αθωότητα των Βατοπεδινών υπουργών την οποία σήμερα διαπιστώνει και ο κ.Σαμαράς και ο τρίτος φυλάκιζε τις θυγατέρες των εμπλεκομένων της Ζήμενς, τους οποίους είχε αφήσει (άθελά του ασφαλώς) να διαφύγουν. Αν ήμουν κακόπιστος θα δεχόμουν αβασάνιστα τα όσα ανώτατοι δικαστικοί έχουν καταγγείλει σε βάρος της Δικαιοσύνης για υπόγειες διασυνδέσεις της με την Εκκλησία (Εκείνη η ευσεβής φίλη του Θεόκλητου Βρεσθένης κ.Αντωνία Ηλία που χάθηκε; και πότε η Εκκλησία θα δικάσει τον κ. Γιοσάκη;) και τα όσα ο ειδήμων κ.Λ.Ρακιντζής πρόσφατα δήλωσε για αποφυγή καταδίκης των ισχυρών. Ίσως κάποιος να μας πει πως ο κ.Τσουκάτος θα δικαστεί εν καιρώ όταν ολοκληρωθούν οι ατέρμονες ανακρίσεις και έρευνες για την υπόθεση, δηλαδή σε τρία τέρμινα, αλλά με το φτωχό μου μυαλό αναρωτιέμαι μήπως αν διαχωριζόταν η υπόθεσή του αφού έχει ομολογήσει και έχει συκοφαντήσει το κόμμα του πως αυτό ήταν ο τελικός αποδέκτης του αμαρτωλού χρήματος, είναι ανάγκη πάσα η δίκη του να επιταχυνθεί: Η βέβαιη καταδίκη ενός ανθρώπου που πρόδωσε τον όρκο του (ενώπιον του ιερού Χριστόδουλου παρακαλώ όπου σαν καλός ορθόδοξος ορκίστηκε) και στάθηκε ανάξιος της υψηλής θέσης την οποία κατέλαβε κατ’ επιλογήν του τ. πρωθυπουργού και κατά λαϊκή εκλογή, μήπως:
1. Λειτουργούσε παραδειγματικά.
2. Έστελνε στην κοινωνία το μήνυμα πως ο πρωθυπουργός-που με τόση επιτυχία και εργώδη ζήλο σβήνει σαν τον εξ αποστάσεως δήμαρχο της Μόσχας-τις φωτιές μας από την Πάρο-δεν λέει μόνο ψέματα, που και που λέει και καμιά αλήθεια.
3. Προκαλούσε αλυσιδωτές αποκαλύψεις αφού το πουλάκι θα κελαηδούσε πιο πολύ κι από τον τ.μητροπολίτη Αττικής, αν η Εκκλησία τον προσήγαγε ποτέ σε δίκη.
4. Εμπέδωνε στο λαό ένα μίνιμουμ περί δικαίου αίσθημα και κάποια ψήγματα εμπιστοσύνης στο απαξιωμένο πολιτικό σύστημα
5. Αποδείκνυε πως στο Νεοελλαδιστάν δεν δικάζονται μόνο πεινασμένοι μετανάστες αλλά σπανίως και ενίοτε και κάποιο εντιμότατο μεγαλοαρπακτικό και άνοιγε κάποια χαραμάδα ελπίδας πως κάποτε η Δικαιοσύνη θα ανακαλύψει επιτέλους το πόθεν έσχες του κ. Τσοχατζόπουλου και θα τον παραδώσει αθώο προς αιωνίαν καταισχύνην των σκοτεινών δυνάμεων που επιδιώκουν την φυσικήν του εξόντωσιν.
6. Αποδείκνυε την αθωότητα του ΠΑΣΟΚ το οποίο προσπαθεί να χτυπήσει τη διαφθορά (μη βαράτε) και το οποίο τόσο δεινώς συκοφαντήθηκε από τον κ.Τσουκάτο, τον οποίο εν τη μεγαλοψυχία του ούτε τον διέγραψε (αναστολή της ιδιότητας του μέλους είναι η κομψή φόρμουλα που θα ζήλευαν και οι κ.κ.Σαμαράς και Ιερώνυμος) ούτε τον μήνυσε.
7. Ξεκαθάριζε κάπως το θολό τοπίο του μαύρου δικομματικού πολιτικού χρήματος.
Στο κάτω κάτω η αιωνία Ελλάς βρίσκεται σε ένα ελπιδοφόρο νέο ξεκίνημα και στα πρόθυρα μιας μεγαλειώδους πράσινης ανάπτυξης και μας χρειάζεται κάποιο στοιχειώδες ξεκαθάρισμα του πολιτικού ορίζοντα που είναι πιο σκοτεινός και από τον αέρα της Μόσχας.
Κύριε Ροΐδη,
Σας λέω ευθέως μια δεύτερη σκέψη μου:
Η συνένοχη σιωπή της φωνακλούς και πολυλογούς Αριστεράς μας ΚΑΙ στο θέμα αυτό δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν ξέρω τι συμψηφισμοί, παζάρια και συναλλαγές γίνονται κάτω από το τραπέζι, αλλά η Αριστερά εκτός από το ότι δεν έχει συνολική πρόταση διεξόδου (επιμέρους αποσπασματικές και συχνά ασύνδετες προτάσεις είναι αλήθεια πως διαθέτει), δεν εκπληρώνει ούτε το στοιχειώδες ελεγκτικό της καθήκον. Η πρεσβυωπία της δεν της επιτρέπει χρόνια τώρα να δει ούτε τις πολυάριθμες κατοικίες κάποιων Υπουργών Υπερεξοπλισμών, ούτε και το φερόμενο ως σκάνδαλο του Βοιωτοπεδίου του κ. Ιερώνυμου κι ας υπήρξαν έγκαιρα ακόμη και δημοσιεύματα έγκυρων εφημερίδων.
Αποτέλεσμα αυτού του προφανούς πολιτικού και ηθικού ελείμματος είναι η πολυδιάσπασή της σε προσωποπαγή καπετανάτα γελοίων πολιτικάντηδων. Από βερμπαλισμούς κατά του παγκόσμιου καπιταλισμού έχουμε χορτάσει.
Χίλιες φορές κρίμα.                                                                                                                                 ΠΗΓΗ:roides.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: