ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΡΟΜΑ :5-1 Ερνέστο αυτός είναι ο Ολυμπιακός σου!



Ερνέστο αυτός είναι ο Ολυμπιακός σου!


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποθεώθηκε στην επιστροφή του και ο άνεμος αλλαγής που έφερε… φύσηξε στους πέντε ανέμους την Ρόμα στο εντυπωσιακό 5-1 των «ερυθρολεύκων» επί των Ιταλών! «Φωτιές» νέοι και Ιμπαγάσα!


5-1 με υπογραφή Βαλβέρδε...


Από το 1-1 και μία σχετικά μέτρια εικόνα σε ένα πολύ καλό Β’ μέρος και σε ένα εντυπωσιακό 5-1! Ο λόγος για τον Ολυμπιακό που έπαιξε όπως έπρεπε στην επανάληψη, κάνοντας... πλάκα στην Ρόμα στο Καραϊσκάκη και νικώντας απόλυτα δίκαια.

Ο Βαλβέρδε πάντως έδειξε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα πως μπορεί να βελτιώσει πολύ τον Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό που τον θέλει γρήγορο, φαντεζί και συνάμα ουσιαστικό σε άμυνα και επίθεση.

Αποθέωση για Βαλβέρδε, Ριέρα -που έδειξε ανέτοιμος- και Μπαπτίστα! Εντάσεις εν μέσω του αγώνα ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων.

Το πρώτο μέρος

Αρκετά δυνατά μπήκαν μες στο γήπεδο και οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με αμυντική τετράδα  τους Μοντεστό, Ποτουρίδη, Γκαλίτσιο και Μπράβο.

Αμυντικά χαφ άρχισαν οι Ντουντού, Μαρέσκα. Στα κέντρο τοποθετήθηκε ο Ιμπαγάσα, στα πλάγια ήταν οι Όσκαρ και Ριέρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντιόγο.

Γκολ με το καλημέρα

Μόλις στο 6ο λεπτό ο Ιμπαγάσα άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό. Ο έμπειρος άσος μετά από μία ωραία κίνηση ξεμαρκαρίστηκε, έκανε το σούτ, που βρήκε πάνω σε σώματα και με λίγη δόση τύχης κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα για να γίνει το 1-0. Το τέρμα αυτό ανέβασε ψυχολογικά τους παίκτες των γηπεδούχων, που άρχισαν να πιέζουν για ακόμη ένα γκολ.

Γρήγορη απάντηση της Ρόμα

Η Ρόμα όμως φρόντισε να δώσει την απάντησή της και μάλιστα γρήγορα. Στο 11’ ο Μενέζ άφησε πίσω του τον Ρ. Μπράβο και νίκησε σε τετ-α-τετ τον Νικοπολίδη με σούτ που έστειλε στην γωνία του.

Μετά την ισοφάριση από τους Ρωμαίους ο Ολυμπιακός κυνήγησε άλλο ένα τέρμα, χωρίς όμως να κάνει κάτι το ουσιαστικό. Γενικά στο πρώτο 25λεπτο οι παίκτες του Βαλβέρδε δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο με εξαίρεση τον Ιμπαγάσα ενώ ο Ριέρα και δεν τροφοδοτήθηκε πολύ και δεν φάνηκε.

Δύο καλές στιγμές για την Ρόμα

Στο μεταξύ η Ρόμα έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να βάλει γκολ. Η μία ήταν στο 33’ με σούτ του Ντε Ρόσι και η άλλη στο 34’ με ανάποδο σούτ του Ταντέι, που λίγο έλλειψε να μπει γκολ.

Στο 38’ ο Ντιόγο έκανε ένα καλό σούτ που απέκρουσε δύσκολα ο Λόμποντ. Προς το τέλος του Α’ μέρους το κλίμα πήγε να χαλάσει με κάποιους διαξιφισμούς, εντάσεις και σπρωξίματα, που έγιναν και μετά την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο οι πιο ψύχραιμοι έδωσαν την λύση.

Ποιοι δέσποσαν και ο ανέτοιμος Ριέρα

Από πλευράς Ολυμπιακού πάντως -που παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με τους αγώνες με την Μακάμπι- στο Α’ μέρος ξεχώρισαν ο σκόρερ Ιμπαγάσα. Θετικοί ήταν οι Ρ. Μπράβο και Μοντεστό αλλά και ο νεαρός Ποτουρίδης που στάθηκε στο ύψος του.

Ο Ριέρα φάνηκε ανέτοιμος. Και έγινε δέκτης της μπάλας λίγες φορές και δεν μπόρεσε να φανερώσει τις πραγματικές του δυνατότητες. Το θετικό για τον Ολυμπιακό ως προς το αγωνιστικό του μέρος ήταν πως βγήκαν κάποιοι συνδυασμοί και είχε μία πίεση ψηλά απέναντι στην Ρόμα.

Ένα ακόμη γρήγορο γκολ

Το Β’ μέρος ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές για τις δύο ομάδες. Το γκολ όμως το έβαλε ένα από τους παίκτες που ξεκίνησαν βασικοί. Στο 51ο λεπτό ο Ντουντού με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-1.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε πως πατούσε πολύ πιο καλά μες στο γήπεδο σε σχέση με το Α’ μέρος. Ένας μικροτραυματισμός του Ριέρα έκανε τον Βαλβέρδε να τον βγάλει στο 58ο λεπτό.

Πιο φρέσκος και πιο ανεβασμένος και έκανε... πάρτι!

Η είσοδος νεαρών και φρέσκων παικτών ανέβασε αισθητά τον Ολυμπιακό. Έτρεχε πιο γρήγορα ως ομάδα, αναπτυσσόταν πολύ πιο καλά και έβγαζε σαφώς πιο καλές επιθέσεις.

Έτσι ήρθε το 3-1. Μετά από ωραία σέντρα του Ζαϊρί στο 60’ ο Μήτρογλου κατάφερε να σκοράρει από κοντά και ενώ ο γκολκίπερ της Ρόμα ήταν εκτός θέσης.

Οι παίκτες του Βαλβέρδε παρουσίαζαν πολύ πιο καλό πρόσωπο στο Β’ μέρος, πλην όμως κινδύνευσαν με γκολ στο 66’ όταν ο Πιτ βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Πάρντο. Το σούτ του όμως έγλυψε το δοκάρι και πέρασε άουτ.

Οι Ρωμαίοι πάντως σήμερα δεν έδειξαν πως είναι στην επιθυμητή κατάσταση, κυρίως στον αμυντικό τους τομέα. Στον αντίποδα οι παίκτες του Βάσκου τεχνικού έβγαλαν και ψυχή και πάθος στο Β’ μέρος, παρά την πίεση που δέχθηκαν.

4-1 από Ζαϊρί, Φετφατζίδης

Στο 78’ ο Ζαϊρί και πάλι έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Φετφατζίδη. Εκείνος κινήθηκε όπως έπρεπε έκανε το σούτ, που αρχικά κόντραρε και μετά μπήκε στα αντίπαλα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός είχε πάρει για τα καλά τον αέρα της Ρόμα, δίνοντας μεγάλες διαστάσεις στο σκορ...

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος έμοιαζε με μία καταιγίδα! Ειδικά από κάποια στιγμή και έπειτα έκανε ότι ήθελε την Ρόμα και θα μπορούσε να είχε βάλει και άλλα γκολ.

Η σκυτάλη στον Σοϊλέδη

Στο 83’ο Ολυμπιακός έμελλε να βάλει ένα ακόμη γκολ, ταπεινώνοντας πιο πολύ την Ρόμα. Ο Σοϊλέδης βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, στην κατάλληλη στιγμή και με δυνατό σούτ από κοντά έκανε το 5-1!

Ιδιαίτερα καλοί Ντουντού, Ιμπαγάσα, Μπράβο Ζαϊρί, βοήθησαν πολύ οι πιτσιρικάδες

Αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού οι Ντουντού και Ζαϊρί ήταν ιδιαίτερα καλοί στο Β’ μέρος και οργανωτικά και επιθετικά. Επίσης βοήθησαν σημαντικά οι νεαροί παίκτες. Οι πιτσιρικάδες έδειξαν και πάλι ότι μπορούν να δώσουν πολλά...

Εκτός των άλλων συνέβαλλε εκ νέου σημαντικά και ο Ρ. Μπράβο αλλά και ο Ιμπαγάσα... Μάλιστα ο Ιμπαγάσα είχε την πιο καλή απόδοση από όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού από το ξεκίνημα του ματς. Ήταν πολύ κινητικός αλλά και ουσιαστικός οργανωτικά αλλά και επιθετικά...

Εντάσεις στο Α’ και το Β’ μέρος

Πάντως εν μέσω του ματς δεν έλλειψαν και μικρά... παρατράγουδα. Οι παίκτες των δύο ομάδων αντάλλαξαν ύβρεις αλλά και σπρωξιές σε αρκετές περιπτώσεις ελέω μαρκαρισμάτων και όχι μόνο. Επίσης οι Ρωμαίοι ξεσήκωσαν τον κόσμο. Εν τέλει πάντως η ψυχραιμία πρυτάνευσε...

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μοντεστό, Γκαλίτσιος, Όσκαρ, Ιμπαγάσα, Ντουντού, Ντιόγο, Ρ. Μπράβο, Μαρέσκα, Ριέρα, Ποτουρίδης.
Ρόμα: Λόμποντ, Αντρεόλι, Χουάν, Τότι, Ταντέι, Ντε Ρόσι, Ρίισε, Περότα, Γκρέκο, Κασέτι, Μενέζ.

LIVE GAME
1' Ξεκίνησε ο αγώνας με τέσσερα λεπτά καθυστέρηση.

6' ΓΚΟΟΛ. Το 1-0. Ο Ιμπαγάσα ξεμαρκαρίζεται πολύ ωραία, κάνει ένα σούτ, που βρίσκει σε σώματα και με λίγη τύχη καταλήγει στα δίχτυα.

11' ΓΚΟΟΛ. Το 1-1. Ο Μενέζ καταφέρνει και αφήνει πίσω του τον Ραούλ Μπράβο και σε τετ-α-τετ με τον Νικοπολίδη δεν αστοχεί κάνοντας το 1-1.

16' Σούτ του Μαρέσκα, ο Λόμποντ αποκρούει.

27' Και πάλι συνθήματα υπέρ του Βαλβέρδε.

33' Σούτ του Ντε Ρόσι η μπάλα περνάει έξω.

34' Ο Ταντέι παραλίγο να βάλει ένα πολύ ωραίο γκολ με ανάποδο σούτ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, περνώντας λίγο άουτ.

37' 'Ζούλιο Μπαπτίστα', φωνάζει ο κόσμος του Ολυμπιακού από τις κερκίδες. Ο άσος της Ρόμα σπεύδει να χαιρετήσει τον Βαλβέρδε.

38' Σούτ του Ντιόγο αποκρούει δύσκολα ο Λόμποντ.

44' Έντονοι διαξιφισμοί και σπρωξίματα ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων εξαιτίας ενός μαρκαρίσματος.

46' Οι καβγάδες και τα σπρωξίματα συνεχίζονται και μετά την λήξη του Α' μέρους με τους ψυχραιμότερους να δίνουν την λύση.

46' Στο Β' μέρος μπήκαν για τον Ολυμπιακό οι Πάρντο, Ζαϊρί, Α. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος και Μήτρογλου. Για την Ρόμα έγιναν αρκετές αλλαγές με αυτήν του Μπαπτίστα να δεσπόζει.

51' ΓΚΟΟΛ. Το 2-1. Ο Ντουντού με καρφωτή κεφαλιά δίνει πάλι το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

58' Ο Ριέρα αντικαθίσταται γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο. Βγαίνει και ο Ιμπαγάσα. Μπαίνουν οι Σοϊλέδης, Φετφατζίδης.

60' ΓΚΟΟΛ. Το 3-1. Ο Ζαϊρί έβγαλε μία πολύ ωραία σέντρα για τον Μήτρογλου που με κοντινό σούτ και με τον γκολκίπερ της Ρόμα να είναι εκτός θέσης δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-1.

66' Δοκάρι για την Ρόμα μετά από σούτ του Πιτ.

73' Ο Ζαϊρί... αδειάζει έναν αντίπαλό του και μετά κινείται πλάγια για να κάνει ένα σούτ που βγαίνει έξω.

78' ΓΚΟΟΛ. Το 4-1 από τον Ολυμπιακό. Ο Ζαϊρί βγάζει νέα ωραία μπαλιά προς τον Φετφατζίδη. Αυτός κινείται όπως πρέπει, κάνει ένα σούτ και αφού η μπάλα κοντράρει μπαίνει γκολ.

83' ΓΚΟΟΛ. Το 5-1. Ο Σοϊλέδης από κοντά με δυνατό σούτ κάνει το 5-1.

87' Νέες εντάσεις μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Υπάρχουν σπρωξιές και ανταλλαγές ύβρεων...

Μικρά μικρά
21.45 Περίπου 15 χιλ. θεατές έχει την δεδομένη χρονική στιγμή το γήπεδο.

21.38 Ο Μοντάλι φοράει ένα κασκόλ του Ολυμπιακού, αποθεώνεται από τον κόσμο με συνθήματα και όχι μόνο και ο ίδιος εκτός από τ' ότι κάνει υπόκλιση στέλνει φιλιά προς τους οπαδούς της ομάδας. 'Ποτέ μην λες ποτέ', θα πει λίγο μετά ο ίδιος ερωτηθείς για το αν θα γυρνούσε στον Ολυμπιακό.

21.37 'Eίνα τρελός ο πρόεδρος', φωνάζουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη την ώρα που βραβεύει τον Γενικό Διευθυντή της Ρόμα και πρώην τεχνικό του τμήματος βόλεϊ του Ολυμπιακού, Τζιάν Πάολο Μοντάλι.

21.33 Σιγά σιγά μαζεύεται και άλλος κόσμος στις κερκίδες του Ολυμπιακού. Κάποιες πάντως παραμένουν σχεδόν άδειες.

21.31 Ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Άλμπερτ Ριέρα είναι αυτοί που αποθεώνονται περισσότερο από κάθε άλλον! Νέα συνθήματα υπέρ του Ισπανού τεχνικού.

21.29 Στο άκουσμα της αρχικής σύνθεσης της Ρόμα ο κόσμος γιουχάρει ενώ αντίθετα όταν εκφωνείται αυτή του Ολυμπιακού με εξαίρεση τους Ντιόγο και Μαρέσκα, που αποδοκιμάζονται έντονα αποθεώνει όλους τους υπόλοιπους.

21.25 Μερίδα του κόσμου φωνάζει 'Έρνεστο Βαλβέρδε, Ερνέστο Βαλβέρδε...'

21.23 Οι αναπληρωματικοί είναι:

Ολυμπιακός: Πάρντο, Ζαϊρί, Βασιλόγιαννης, Φετφατζίδης, Βάντερσον, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Νικλητσιώτης, Σοϊλέδης, Γ. Παπαδόπουλος.

Ρόμα: Ντόνι, Μεξές, Αντριάνο, Βούτσινιτς, Αντούνιες, Λορία, Μπαπτίστα, Πιτ, Σιμπλίσιο, Μπρίγκι, Πένα, Ρόσι, Οκάκα.

21.20 Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μοντεστό, Γκαλίτσιος, Όσκαρ, Ιμπαγάσα, Ντουντού, Ντιόγο, Ρ. Μπράβο, Μαρέσκα, Ριέρα, Ποτουρίδης.
Ρόμα: Λόμποντ, Αντρεόλι, Χουάν, Τότι, Ταντέι, Ντε Ρόσι, Ρίισε, Περότα, Γκρέκο, Κασέτι, Μενέζ.

21.17 Μέχρι και ορισμένους παίκτες της Ρόμα επηρέασε το κλίμα. Τόσο ώστε να χειροκροτούν μαζί με τον κόσμο του Ολυμπιακού!

21.16 Ουκ ολίγα είναι τα πανό που έχουν αναρτηθεί στο Καραϊσκάκη.

21.15 Ήρθε η ώρα να μπει και η υπόλοιπη ομάδα του Ολυμπιακού στο γήπεδο, η οποία καταχειροκροτείται από τον κόσμο.

21.14 Τα πρόσωπα της βραδιάς είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας και ο Ζούλιο Μπαπτίστα, ελέω του έντονου ενδιαφέροντος από τον Ολυμπιακό για τον παίκτη. Εκτός αυτού η προσοχή θα είναι στραμμένη και πάνω στον Ριέρα.

21.11 Ο κόσμος έχει ζεσταθεί ιδιαίτερα με χειροκροτήματα και συνθήματα...

21.10 Ακούγονται συνθήματα υπέρ του Αντώνη Νικοπολίδη από την κερκίδα.

21.09 Αποθέωση για τους τερματοφύλακες του Ολυμπιακού, που εισέρχονται στο γήπεδο.

21.06 Μπαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες της Ρόμα κάτω από έντονες αποδοκιμασίες.

20.59 Γύρω στις 7 χιλ. κόσμος βρίσκονται αυτήν την στιγμή μες στο γήπεδο.

*Αρκετός κόσμος βρίσκεται έξω από το γήπεδο και κάνει την καθιερωμένη βόλτα στα μαγαζιά του γηπέδου.
ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: