ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΜΥΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΝΑΞΟΥ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

FITEFSI
Το θέμα με την "απαγόρευση" της φύτευσης της πατάτας, γιατί δήθεν αυτό επιβάλλεται από τις εταιρείες που έχουν αγοράσει τα δικαιώματα της διάθεσης του πατατόσπορου, έκανε πάλι τις τελευταίες μέρες το γύρο του ελληνικού διαδικτύου. 


Σοβαρά και λιγότερα σοβαρά sites και blogs δημοσίευσαν την "είδηση", καθένα με το δικό του τρόπο και διανθίζοντάς την με σχόλια κατά περίπτωση.
Τι λέει ο μύθος:  Ο μύθος, στην επικρατέστερη εκδοχή του, αναφέρει ότι οι πατάτες που διακινούνται στην ελληνική αγορά φέρουν ...
καρτελάκι το οποίο γράφει "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΦΥΤΕΥΣΗ". 

Ο λόγος είναι, λέει ο μύθος, ότι τα δικαιώματα φύτευσης του πατατόσπορου τα έχει αγοράσει Ολλανδική εταιρεία η οποία απαγορεύει τη φύτευση της πατάτας φαγητού, έτσι ώστε ο οποιοσδήποτε θέλει να καλλιεργήσει τη συγκεκριμένη πατάτα να υποχρεώνεται να αγοράσει το σπόρο της εταιρείας.

Αφορμή για όλα αυτά υπήρξε η φωτογραφία που βλέπεται παραπάνω, στην οποία συσκευασία με πατάτα Νάξου κυκλοφορεί σε μεγάλη ελληνική αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ με καρτελάκι "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΦΥΤΕΥΣΗ". 

Μία από τις πολλές αναδημοσιεύσεις της "είδησης" μπορείτε να δείτε εδώ.

Κάποιοι ευφάνταστοι μάλιστα προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα. Στο δημοσίευμα που βλέπετε εδώ, ο συντάκτης αναρωτιέται:
"Τι τρώμε Θεέ μου! Πατάτες από το Βασιλόπουλο. Απαγορεύεται η φύτευση! Όχι τίποτα άλλο, είναι και από τη Νάξο! Μπορείτε να τις φάτε αλλά μη τις φυτέψετε! Πόσο μεταλλαγμένο μπορεί να είναι; Τι θα βγει Παναγία μου; Γαϊδουράγκαθο; ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ." 

Ποιά είναι η αλήθεια: 
Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ειδικές γνώσεις για να καταλάβει πόσο αστεία και ανυπόστατα είναι όλα τα παραπάνω.
Εάν διαβάσει κανείς το πρώτο δημοσίευμα μέχρι τέλους θα δεί ότι ο συντάκτης στην προσπάθειά του να πείσει φέρνει ως αποδεικτικό στοιχείο κείμενο που έχει δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και το οποίο (υποτίθεται) ότι είναι η απόδειξη για την πώληση των δικαιωμάτων της πατάτας Νάξου στους Ολλανδούς!

Μόνο που το κείμενο αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την κατοχύρωση της "Πατάτας Νάξου" ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ)! Και βέβαια πουθενά δεν αναφέρεται μέσα στο κείμενο "απαγόρευση της φύτευσης", για τον απλούστατο λόγο ότι τέτοια απαγόρευση δεν υφίσταται, ούτε για την πατάτα Νάξου ούτε για καμία άλλη ελληνική πατάτα! 

Όσο για το δεύτερο δημοσίευμα θεωρούμε ότι απλά είναι ανάξιο σχολιασμού. Εάν ο συντάκτης του άρθρου έκανε τον κόπο να αφήσει κάποιες από αυτές τις πατάτες στην αποθήκη του θα διαπίστωνε μετά από λίγο καιρό ότι θα φύτρωναν και (ώ του θαύματος!) θα έβγαζαν βλαστούς πατάτας και όχι ...γαϊδουράγκαθα!

Τι ισχύει όμως για την απαγόρευση φύτευσης της πατάτας φαγητού και γιατί κάποιες πατάτες κυκλοφορούν στην αγορά με σήμανση που γράφει ότι "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΦΥΤΕΥΣΗ";
Η αλήθεια είναι ότι επειδή οι κόνδυλοι της πατάτας μπορούν να μεταφέρουν μία σειρά από ασθένειες, μεταξύ αυτών κάποιες αρκετά επικίνδυνες, συνιστάται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις φυτοϋγειονομικές υπηρεσίες να χρησιμοποιείται μόνο πιστοποιημένος πατατόσπορος για τη σπορά πατάτας. 

Και ο λόγος είναι πολύ απλός: Κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί ότι η πατάτα φαγητού που θα πάρει κάποιος από το μανάβικο δεν θα του μεταδώσει στο χωράφι του κάποια σοβαρή ασθένεια. 

Σε ένα τεχνικό δελτίο του ΥΠΑΑΤ που μπορείτε να δείτε εδώ, αναφέρονται οι κυριότερες ασθένειες καραντίνας της πατάτας και επισημαίνεται ότι όλες αυτές οι ασθένειες μεταφέρονται με το μολυσμένο πατατόσπορο. 
Σχετικό άρθρο για την καρκίνωση της πατάτας είχαμε δημοσιεύσει και στο παρόν ιστολόγιο.

Ωστόσο επίσημη απαγόρευση της φύτευσης για τις ελληνικές πατάτες και τις πατάτες της Ε.Ε. δεν υπάρχει. 
Η μόνη υποχρέωση που επιβάλλει η νομοθεσία για τη διακίνηση της ελληνικής πατάτας, είναι ότι οι επιχειρήσεις συγκέντρωσης, συσκευασίας και διακίνησης του προϊόντος πρέπει να είναι εγγεγραμμένες στο Φυτοϋγειονομικό Μητρώο και να αναγράφουν τον αριθμό μητρώου επί της συσκευασίας. 

Η ελληνική νομοθεσία απαγορεύει τη φύτευση μόνο της πατάτας τρίτων χωρών, για την οποία μάλιστα έχει εκδοθεί και σχετική Υπουργική Απόφαση (μπορείτε να τη δείτε εδώ).
Οι πατάτες τρίτων χωρών (π.χ. Αιγύπτου) και μόνον αυτές είναι υποχρεωτικό από τη νομοθεσία να διακινούνται με σήμανση στην οποία αναγράφεται ότι "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΦΥΤΕΥΣΗ". 

Ωστόσο κάποιες εταιρείες, είτε από υπερβάλλοντα ζήλο, είτε για λόγους ευκολίας (για να έχουν μία ενιαία φόρμα σήμανσης) έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά και ελληνικές πατάτες με την ένδειξη "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΦΥΤΕΥΣΗ". 

Και βέβαια στην περίπτωση αυτή είναι δικαιολογημένα τα παράπονα των οργανωμένων παραγωγών, όπως εδώ της ΕΑΣ Νάξου που θεωρεί "κακόβουλο και βλακώδες το δημοσίευμα", το οποίο "προκαλεί εσκεμμένη δυσφήμιση της Πατάτας Νάξου και επιχειρεί να παίξει με 500 περίπου ναξιώτικες οικογένειες που αντλούν το εισόδημά τους από την καλλιέργεια του συγκεκριμένου προϊόντος". 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣΠΗΓΗ

ΠΑΣΟΚ: Η Bίβλος των μεγάλων οικονομικών σκανδάλων από το 1981 μέχρι σήμερα

Τα μεγάλα σκάνδαλα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, σκάνδαλα πολλά εκ των οποίων παραμένουν χωρίς να έχουν διερευνηθεί και χωρίς βέβαια να αποδοθούν οι ευθύνες από τη Δικαιοσύνη σε εκείνους που πρωταγωνίστησαν σε αυτά έρχονται ξανά στο προσκήνιο μετά την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος του πρώην βουλευτή της ΝΔ και δημάρχου Θεσσαλονίκης,  Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.
Αυτό γιατί ο Β.Παπαγεωργόπουλος είναι ο πρώτος πολιτικός που καταδικάζεται με την ανώτατη των ποινών αυτή της ισόβιας κάθειρξης για την κατάχρηση δημόσιου χρήματος. Μοιραία επομένως οι σκέψεις οδηγούνται σε άλλα σκάνδαλα τα οποία απασχόλησαν την ελληνική κοινή γνώμη στο παρελθόν, αλλά που είτε «ξεχάστηκαν» είτε οι υπεύθυνοι για αυτά ουδέποτε λογοδότησαν στη Δικαιοσύνη.  
Τα σκάνδαλα εκτός από το προφανές δηλαδή την υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος καταδεικνύουν και κάτι ακόμη πιο σοβαρό: την εμπλοκή σε αυτά πολιτικών οι οποίοι στηρίζονταν και εδράζονταν σε κομματικούς μηχανισμούς και που σε συγκεκριμένες περιπτώσεις έφθαναν έως και το αξίωμα του Πρωθυπουργού (σκάνδαλο Κοσκωτά).
Το κοινό χαρακτηριστικό των περιπτώσεων που αναφέρονται στη συνέχεια είναι ότι προέρχονται από ένα πολιτικό κόμμα το ΠΑΣΟΚ το οποίο πολλοί θεωρούν ότι «εισήγαγε» στην πολιτική σκηνή της χώρας και σε ευρεία κλίμακα τη διασύνδεση της κατάχρησης δημόσιου χρήματος με αυτή του κομματικού κράτους, εξυπηρετώντας το στενό αλλά και ευρύτερο κομματικό καθεστώς.
Από τα σκάνδαλα αυτά οδηγηθήκαμε σε μια σταδιακή απαξίωση του πολιτικού συστήματος αλλά και από εκεί οδηγηθήκαμε στην κατάλυση κάθε έννοιας αξιοκρατίας - αφού οι ημέτεροι του καθεστώτος- είχαν προνομιακή μεταχείριση και ύποπτά κέρδη. Από την έλλειψη αξιοκρατίας επλήγη θανάσιμα ο δημόσιος φορέας και χαρακτήρας του κράτους και σε κάθε παραγωγική του δραστηριότητα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εξάπλωση του ιού της διαφθοράς και της έλλειψης παραγωγής και στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος έτσι «διασυνδέθηκε» με το κράτος μέσω της διαφθοράς. Τα γνωστά διαπλεκόμενα.
Ένα από τα πρώτα σκάνδαλα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έμεινε στην ιστορία γνωστό ως σκάνδαλο του Καλαμποκιού. Αφορά την  λαθραία εισαγωγή χιλιάδων τόνων γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού από κρατική εταιρεία και την εξαγωγή του στη συνέχεια σε χώρες της Ευρώπης ως ελληνικό. Τα κέρδη από την «κομπίνα» υπερέβησαν τα 1,5 εκατομμύρια δολάρια ενώ στα παραστατικά εμφανίστηκαν μόνο 1 εκατομμύριο δρχ.!
Ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Αθανασόπουλος, παραπέμφθηκε για την υπόθεση  το 1989, δικάστηκε το 1990 (ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδών βεβαιώσεων, χρήση πλαστού εγγράφου, απλή συνέργεια σε νόθευση βιβλίων απόπλου-κατάπλου λιμεναρχείου Καβάλας), καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών η Βουλή, όμως, τη 17η Ιανουαρίου 1994, συγκατατέθεσε στην άρση των εννόμων συνεπειών αυτής της καταδίκης
-Το σκάνδαλο της Αγροτικής Ασφαλιστικής. Πέραν των παρανομιών που αποκαλύφθηκαν και της διασπάθισης δημοσίου χρήματος, εξασφάλιζε, την δεύτερη τετραετία του ΠΑΣΟΚ, στα διευθυντικά της στελέχη, μισθούς από 25 έως 33 εκατομμύρια δρχ. μηνιαίως, με τη μέθοδο των προμηθειών.
-ΕΤΒΑ1: Σκάνδαλο 1,5 δισ. δραχμών σε βάρος της ΕΤΒΑ και δύο θυγατρικών ναυτιλιακών εταιρειών της με την αγορά πλοίων από δύο άγνωστες κυπριακές εταιρείες φαντάσματα, οι οποίες εμφανίζονταν χωρίς κεφάλαια και χωρίς μετόχους.
-ΕΤΒΑ 2: 2002 Σκάνδαλο πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών στην ΕΤΒΑ Finance, θυγατρική εταιρεία της ΕΤΒΑ. Κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν ανώτερα στελέχη της εταιρείας προέβαινε σε παράνομες τοποθετήσεις κεφαλαίων της ΕΤΒΑ Finance ζημιώνοντας τόσο την τράπεζα όσο και το ελληνικό δημόσιο.
-Η διαδικασία ήταν η εξής: Εκδίδονταν επιταγές των προς κατάθεση ποσών σε όνομα φυσικού προσώπου που εμφανιζόταν ως υπάλληλος της Εurobank, με σκοπό την κατάθεση της επιταγής στην τράπεζα. Μετά την κατάθεση, λάμβανε αποδεικτικό το οποίο παρέδιδε στην ΕΤΒΑ Finance. Όπως όμως αποκαλύφθηκε από την έρευνα, το πιστοποιητικό αυτό ήταν πλαστό. Στην πραγματικότητα, τα διαθέσιμα κατετίθεντο σε λογαριασμό τρίτου προσώπου που διατηρούσε κωδικό σε χρηματιστηριακή εταιρεία. Τα χρήματα αυτά δεν κατατίθεντο -όπως θα έπρεπε- στο όνομα της ΕΤΒΑ Finance.
-Στο κύκλωμα εμπλέκονταν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ Finance Σπύρος Στεφανάτος, ο διευθυντής Γιώργος Καραγιαννίδης, ο προϊστάμενος του Λογιστηρίου Δημήτρης Φραγκοδημητρόπουλος και η προϊσταμένη οικονομικών υπηρεσιών Γεωργία Σμπαρούνη, οι οποίοι είχαν τεθεί  σε διαθεσιμότητα
-Σκάνδαλο πλαστογραφίας στο υπουργικό συμβούλιο. Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Κώστας Ζώρας διώχθηκε για πλαστογραφία με σκοπό την παράνομη παράταση δύο νομικών συμβούλων της Τραπέζης της Ελλάδος.
-«Υπόθεση Γιώργου Δρέγου» :ο πολυθεσίτης(ένας εκ των πολλών) δικηγόρος του ΠΑΣΟΚ. Ως νομικός σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών ΚτΙρίων απαίτησε «λάδωμα» 15 εκατομμυρίων δραχμών από ιδιοκτήτη οικοπέδου για να συμπεριληφθεί το οικόπεδό του, στους σχεδιασμούς του Οργανισμού.
-ΠΡΟΜΕΤ 1:«ο πικρός καφές»: ενώ η επίσημη τιμή του εισαγόμενου καφέ κατά τόνο ήταν 1500 δολάρια, η κρατική ΠΡΟΜΕΤ τον εισήγαγε λαθραία, υπερτιμολογώντας στα 2000 δολάρια τον τόνο.
-ΠΡΟΜΕΤ 2: «τα σάπια ξύλα». Η ΠΡΟΜΕΤ αγόρασε από φιλανδική εταιρεία εξαγωγών ξυλείας ποσότητες καυσόξυλων έναντι του εξωφρενικού τότε ποσού των 250 εκατομμυρίων δρχ., η οποία κρίθηκε ακατάλληλη από τους Έλληνες ξυλουργούς και τελικά σάπισε στο λιμάνι της Ελευσίνας
-Σκάνδαλο ΑΓΡΕΞ: σειρά από κομπίνες και υπεξαιρέσεις αποκαλύφθηκαν και στις «Αγροτικές Εξαγωγές» (ΑΓΡΕΞ)
-Αριστείδης Χρήστου. Καταχράστηκε από την Εθνική Τράπεζα 147 εκατομμύρια δρχ. Στην υπόθεση εμπλέκονταν και η πρώην γραμματέας του Μένιου Κουτσόγιωργα.
-Αθανάσιος Πόπωτας:ο φιλόδοξος εκδότης φιλοπασοκικών εντύπων, εκ των οποίων όλες αποδείχτηκαν βραχύβιες, τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης πέντε ετών για κατάχρηση 57 εκατομ. δρχ. από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Εξαφανίστηκε για να μην εκτίσει την ποινή του.
-Η υπόθεση Πόπωτα εκφράζει ακριβώς αυτή τη νοοτροπία που εισήχθη στ5ην Ελλάδα με τις πρώτες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Αυτή δηλαδή του μικρομεσαίου στελέχους που χρησιμοποίησαν τους κομματικούς μηχανισμούς για να ανελιχθούν οικονομικά.
-Μαυράκης 1: διοικητής της ΔΕΗ που απηλλάγη δια βουλευμάτων από δύο υποθέσεις που τον βάρυναν. έγραψε ιστορία με το δωράκι που «έδωσε στον εαυτό του», των 500 εκατομμυρίων δρχ.
-Μαυράκης 2:ο Μαυράκης βρέθηκε ξανά στην επικαιρότητα με τη συμφωνία για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Αλβανία, προκαλώντας ζημιά 120 εκατομμυρίων δρχ. στη ΔΕΗ, σύμφωνα και με το απαλλακτικό βούλευμα που αφορούσε την υπόθεση. Κλασσική περίπτωση «απαλλακτικής ατιμωρησίας».
-ΚΥΔΕΠ: «το σκάνδαλο του σταριού». Ένα σκάνδαλο που ζημίωσε τους Έλληνες αγρότες με το ποσό των 910 εκατομμυρίων δρχ. Χρησιμοποιήθηκαν δύο εταιρείες, ως μεσάζοντες, για το ξεπούλημα των προϊόντων της ΚΥΔΕΠ με αποτέλεσμα να κερδίσουν δισεκατομμύρια οι δύο αυτές εταιρείες εις βάρος του ελληνικού δημοσίου.
-Μιχάλης Σταματελάτος. Ο υποδιευθυντής του υποκαταστήματος της Λαϊκής Ιονικής τράπεζας που υπεξαίρεσε 230 εκατομμύρια δρχ. Θεωρείται ότι τμήμα του ποσού δόθηκε για τις προεκλογικές ανάγκες υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
-Τόμπρας:παρακολουθήσεις και καταγραφές συνομιλιών στα σκοτεινά υπόγεια του ΟΤΕ και της ΚΥΠ. Οι καταγραφές πωλούνταν στους «ενδιαφερόμενους» ή «στην Ομόνοια», με ό,τι αυτό συνεπάγεται ….. εξυπηρετήσεις, εκβιασμοί, πολιτική ανωμαλία κ.ά.
-«Σκάνδαλο Κοσκωτά»: Επρόκειτο για το σχέδιο της οικονομικής επικράτησης «νέων τζακιών» προσαρμοσμένων στις πολιτικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ. Ο ιδιωτικός τομέας που δημιουργήθηκε πήρε υπό τον έλεγχό του όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης, ανέλαβε δηλαδή τη χειραγώγηση του ελληνικού λαού και σε δεύτερη φάση απαιτούσε όλα τα κονδύλια του κράτους, διαφημιστικά πακέτα και τα δημόσια έργα. «Εκβίαζε» δηλαδή και την κοινή γνώμη και τα κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ βοήθησε στην επικράτηση μιας νέας οικονομικής υπερεξουσίας που ναι μεν κινείται πολιτικά στο χώρο του δήθεν σοσιαλισμού, μετατράπηκε όμως σε ελεγκτή της πολιτικής ζωής του τόπου. Η νέα μεγαλοαστική τάξη, έσπασε μεν τους δεσμούς της με τη «Δεξιά», αντί όμως να περάσει στον ανταγωνισμό, στην πραγματική ιδιωτική πρωτοβουλία και στην παραγωγή έγινε κρατικοδίαιτη και απόλυτα εξαρτώμενη από τα κρατικά ταμεία.
-Σκάνδαλο ΕΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Όπλων):Ο Στάθης Γιώτας υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, παραιτούμενος, υπέβαλλε δύο μηνυτήριες αναφορές που έστειλαν στον Κορυδαλλό τον πρώην πρόεδρο της ΕΒΟ, Σταμάτη Καμπάνη (εκλήθη από τον Α. Παπανδρέου να έλθει από τον Καναδά και να αναλάβει εν λευκώ την ΕΒΟ, όπως υποστήριζε ο ίδιος) και τους συγκατηγορούμενούς του, Δημήτρη Κυριακαράκο και Δημήτρη Χαλατσά, για πράξεις και παραλείψεις με τις οποίες ζημιώθηκε η ΕΒΟ. Στη δεύτερη μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για μίζες δισεκατομμυρίων μέσω εταιρειών φαντασμάτων. Περιέργως εμπλέκεται και εδώ ο Μένιος Κουτσόγιωργας.
-Καταλήστευση των κρατικών και κοινοτικών πόρων από τις συμμορίες της διεφθαρμένης διαπλοκής που έδρασαν ανενόχλητες και με την πλήρη ανοχή των «χρυσών» σοσιαλιστικών εξουσιών. Μετά το 1985 το ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκε τα τεράστια ποσά των κοινοτικών κονδυλίων, με τα οποία θα έπρεπε να είχε μεταμορφωθεί η Ελλάδα. Στα πρώτα 4 χρόνια του Γ’ (Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης) ΚΠΣ η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε μεταμορφωθεί. Και όμως η απορροφητικότητα των πόρων σύμφωνα με τα ευρωστατιστικά στοιχεία ήταν 21,5%.
-"Κουτσονόμος" : Θα μείνει στην ιστορία αυτός ο περίφημος "κουτσονόμος" που, για όσους θυμούνται, είχε πουλήσει ο Μένιος Κουτσόγιωργας στον Κοσκωτά έναντι δύο εκατομμυρίων δολαρίων. Την περίοδο του «Σκανδάλου Κοσκωτά» (αρχές Αυγούστου 1988), ο τότε Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και Υπουργός Δικαιοσύνης μακαρίτης Μένιος Κουτσόγιωργας δημοσίευσε ένα νόμο που απαγόρευε το άνοιγμα των λογαριασμών στις τράπεζες. Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τον "Κουτσονόμο", ο οποίος ολοφάνερα συγκάλυπτε απατεώνες με σκοπό να καθυστερήσει ο έλεγχος της προέλευσης των χρημάτων του μεγαλοαπατεώνα και τότε μεγαλομετόχου της "Τράπεζας Κρήτης".
-Έγκλημα χρηματιστηρίου (Tο X.A. μητέρα των σκανδάλων) : άγρια δηλαδή λεηλασία ενάμισι εκατομμυρίου ανύποπτων μικροεπενδυτών μετά από τις άμεσες και έμμεσες προτροπές υπουργών (κόμμα χρηματιστηρίου) και του ίδιου του Σημίτη. Το χρηματιστήριο έγινε μέχρι και «κόμμα» στις εκλογές του 2.000 ενώ παράλληλα χρησιμοποιήθηκε ως δείγμα επιβεβαίωσης της "Ισχυρής Ελλάδας" και της "Ισχυρής οικονομίας" των κυβερνήσεων Σημίτη. Διαφημιστικά σποτ προκαλούσαν τους Έλληνες να επενδύσουν τα χρήματά τους στα σίγουρα κέρδη των εισηγμένων και τα παπαγαλάκια των μέσων παραπληροφόρησης, στην ίδια γραμμή ανταγωνίζονταν στην πλέον προσοδοφόρα limit up επένδυση.
-Χειραγώγηση του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου με τα ταμεία των ΔΕΚΑ(Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών) και των ασφαλιστικών ταμείων.
 -Εθνικό Κτηματολόγιο : «εξαφανίστηκαν» αμέτρητα δισ. Πολιτικός προϊστάμενος για την εκτέλεση του έργου ο Κ. Λαλιώτης. Το αποτέλεσμα ήταν να πληρώνουμε τεράστια πρόστιμα για την μη πραγματοποίηση του έργου. Η Ελλάδα παρέμεινε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει ολοκληρώσει το έργο παρά τα πακέτα που έχουν δοθεί για την πραγματοποίησή του.
-Υπόθεση Στέγκου 1 ή «σκάνδαλο Πάχτα»: Αφορά τη τροπολογία -σκάνδαλο της Σιθωνίας που κατέληξε στην αποπομπή του υφυπουργού Οικονομικών, Χρ. Πάχτα, και των εννέα εμπλεκόμενων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Η σκανδαλώδης υπόθεση ξεκίνησε στις 21/01/2004, όταν οι εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσαν τροπολογία στο νομοσχέδιο «Ενισχύσεις Ιδιωτικών Επενδύσεων για την οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας», την οποία αποδέχτηκε ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομίας Χρ. Πάχτας και έδιναν τη δυνατότητα ανέγερσης στην κατασκευαστική εταιρία «Ολυμπιακή Τεχνική» του μεγαλοεργολάβου Στέγκου, ιδιοκτήτη του «Πόρτο Καρράς», να χτίσει χιλιάδες τουριστικές κατοικίες στην περιοχή.
-Υπόθεση Στέγκου 2: στο ξενοδοχείο του οποίου δεξιώθηκε τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο Κώστας Σημίτης, κερνώντας τους γιαούρτια 100 εκ. δραχμών. Ο Στέγκος καταδικάστηκε αργότερα σε 3 έτη φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο για τα αδικήματα της παράβασης χρηματιστηριακής νομοθεσίας, παραπλάνησης επενδυτικού κοινού, διασποράς ψευδών ειδήσεων και άμεσης συνέργιας στις πράξεις αυτές.
-Μανίκας – Νεονάκης : βάσει των στοιχείων της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς ο Μανίκας πραγματοποίησε συναλλαγές 1,5 εκ € και ο Νεονάκης 64 εκ. €, σε μικρό χρονικό διάστημα το 1999. Κατά πόσο και οι δυο τους ήταν κάτοχοι εμπιστευτικών πληροφοριών;
-Ολυμπιακή Αεροπορία 1: Τα «ρόζ» Boeing 767. Η υπόθεση της προμήθειας αεροσκαφών Boeing 767 για την Ολυμπιακή Αεροπορία με αδιαφανείς διαδικασίας. «Ροζ» γιατί στην υπόθεση είχε εμπλακεί το όνομα της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου. Τελικά η υπόθεση της προμήθειας ναυάγησε.
-Ολυμπιακή Αεροπορία 2: τον Οκτώβριο του 2003 η Ευρωπαϊκή επιτροπή στράφηκε κατά της Ελλάδας και έστειλε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της Ολυμπιακής από την κυβέρνηση Σημίτη. Ζητούσε μάλιστα την επιστροφή της οικονομικής υποστήριξης χαρακτηρίζοντας αποτυχημένο το σχέδιο εξυγίανσης από το 1994 έως το 2002.
-Ειδικά η «Ολυμπιακή Αεροπορία» κόστιζε 1,5 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως στους Έλληνες φορολογουμένους, δηλαδή 550 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο! Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν ανεπιτυχώς να την αποκρατικοποιήσουν(σοσιαλιστικός ορισμός της ιδιωτικοποίησης).
-Ο Χρήστος Βερελής αφού «ξεχρέωσε» για ακόμα μια φορά με παράνομες εισφορές πολλών δισ. την Ολυμπιακή, την μετονόμασε σε «Ολυμπιακές αερογραμμές». Μέσα σε ένα μήνα το νέο σχήμα ήταν και πάλι ελλειμματικό και καταχρεωμένο! Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε πρόστιμα πολλών δις για τις παράνομες κρατικές επιχορηγήσεις στην Ολυμπιακή.
-Για τέσσερα κακουργήματα ασκήθηκε δίωξη κατά του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου και της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΡΤΙΟΝ για τα ομόλογα του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).
-Σκάνδαλο 1 δισ. € στην ΕΑΒ : οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για να «στρογγυλοποιήσουν» τα τεράστια ελλείμματα της εταιρείας αλλά και κυρίως για να τα «εξαφανίσουν» κάτω από το χαλί, τα «έβαζαν» σε ειδικό λογαριασμό «αναπόσβεστων εξόδων ιδρύσεως της εταιρείας»!
-Το 2001 το ΠΑΣΟΚ για να καλύψει ένα χρέος 2,8 δισ. € δημιούργησε το πράσινο δομημένο ομόλογο του 2001 με τις 18 τράμπες. Δομήθηκε ένα ομόλογο-τέρας ονομαστικής αξίας 6,1 δισ. Ευρώ και πάνω σ' αυτό "παίχτηκαν" 18 τράμπες (swaps). Το οφειλόμενο ποσό, από τους λάθος χειρισμούς από 2,8 δισ. ευρώ ανήλθε στα 54 δισ. ευρώ.
-Ταμεία: Το 2002 - 2003 χάθηκαν μόνο μέσω της "Ακρόπολις" χρηματιστηριακής, σε παιχνίδι με ομόλογα 5,5 εκ. €. Συνολικά χάθηκαν πάνω από 3,5 δισ. € (1,3 τρισ. δρχ.) μόνο από το 1999-2002. Και μιλάμε για τα λεφτά που τζόγαραν στο χρηματιστήριο, αφήνοντας λυτές και λυσσασμένες τις διοικήσεις των ταμείων να κάμουν παιχνίδι. Επένδυσαν 5,22 δισ. € συνολικά σε μετοχές και άφησαν μόνο με 1,76 δις €. Το 2002, ο Υπ. Οικονομίας Χριστοδουλάκης καλούσε τις διοικήσεις του ΙΚΑ να παίξουν σε πολυετή ομόλογα για να καλύψουν τα ελλείμματά τους.
 -Σκάνδαλο ΑΡΙΑΔΝΗ : το 2000 το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε 650 εκ. €, από την off shore εταιρεία ARIADNE S. A. (ISIN:XS0121591704) με έδρα το Λουξεμβούργο, βάζοντας υποθήκη μέχρι το 2013 τα έσοδα των λαχείων. Οι μίζες που έπεσαν ξεπερνούν τα 7,5 εκ. €.
-«Σκάνδαλο Siemens» : Στα πρακτικά της δίκης για την Siemens στο Μόναχο είναι καταγεγραμμένο ότι για τις δουλειές της Siemens στην Ελλάδα δόθηκαν μίζες περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής είναι σίγουρο ότι ένα εκατομμύριο εξ’ αυτών μεταφέρθηκε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, μέσω Τσουκάτου. Ο υπουργός Μεταφορών, επίσης, των κυβερνήσεων Σημίτη, Τάσος Μαντέλης, αποδείχθηκε ότι είχε δωροδοκηθεί από την Siemens με 300.000 ευρώ. Το αδίκημα παραγράφηκε.
Πολλά εκατομμύρια ευρώ διοχετεύονταν από τον λογαριασμό του πρώην στελέχους της Siemens Hellas, Πρόδρομου Μαυρίδη, προς τους «δικαιούχους». Μόνο από τον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε ο Μαυρίδης σε υποκατάστημα της Ελβετικής Τράπεζας Dresdner Bank, διακινήθηκαν περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το ποσό αντιπροσώπευε ένα μέρος των υπόγειων συναλλαγών…
Σπουδαίο ρόλο στις διαδρομές του «μαύρου χρήματος» φαίνεται ότι διαδραματίζουν οι εταιρείες Martha Hodling και Martha Overseas, όπως επίσης και η εταιρεία Fiberlite LLC, του Dubai, που τροφοδοτεί εκτός από τον προσωπικό λογαριασμό του κ. Μαυρίδη και τους λογαριασμούς των δύο εταιρειών που η Dresdner λέει ότι του ανήκουν. Οι αρχές του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης χαρακτηρίζουν το «σκάνδαλο Siemens» ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία των χρηματιστηρίων.
Να μην ξεχάσουμε τέλος την, με κωδική ονομασία του FBI «Επιχείρηση Ζορμπάς», μεγαλύτερη επιχείρηση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που, με πρωταγωνιστή τον κύριο Γιώργο Ανωμερίτη, είχαν στήσει περίτεχνα ανώτατα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Νέα Υόρκη από το 1983 μέχρι της 21 Ιουνίου του 1989 που γράφτηκε το άδοξο τέλος της μεγαλύτερης οικονομικής απάτης, όπως χαρακτηριστικά έγραφε ο Αμερικάνικος Τύπος, με λεία περισσότερα από 730.000.000 $, με 12 υποκαταστήματα της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ Τράπεζας στις ΗΠΑ και θύματα την ομογένεια!ΠΗΓΗ

Συνέχεια στην εθνική γενοκτονία απο τους ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ– Κόβουν τώρα και το επίδομα τοκετού



   Τη στιγμή που η υπογεννητικότητα καλπάζει, οι Ελληνίδες αναγκάζονται σε εκτρώσεις γιατί δεν αντέχουν το κόστος του τοκετού και της ανατροφής του παιδιού και η κυβέρνηση φορολογεί τα τέκνα σαν να πρόκειται για πολυτελή σκάφη (αυτά δεν τα φορολογεί) κόβει τώρα και το επίδομα τοκετού.

Πρόκειται για αποφάσεις που μόνο ως «εθνική γενοκτονία» μπορούν να χαρακτηριστούν σε μία χώρα στην οποία το ελληνικό γένος συρρικνώνεται και λαθρομετανάστες αυξάνονται. Σε αυτούς η κυβέρνηση σπεύδει να παράσχει ασφαλιστική κάλυψη. Μιλάμε πλέον για «αλλοίωση» του ελληνικού πληθυσμού.

Την κατάργηση του επιδόματος τοκετού ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς στο πλαίσιο της περιστολής της φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ. Λές και έχει πλέον απομείνει τίποτε ως δαπάνη. Οι ασθενείς φέρνουν τις γάζες και τα αναλώσιμα από το σπίτι τους, όπως και χαρτί για να τυπώσουν τις εξετάσεις υγείας τους.
Τι είπε ο κ. Σαλμάς; Ότι καταργείται το επίδομα τοκετού γιατί το κόστος εκτοξεύθηκε το 2012 στα 19 εκατ. ευρώ καθώς δόθηκε σε όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως ενώ ο νόμος όριζε ότι το επίδομα λαμβάνουν όσες δεν γεννούν σε δημόσιο νοσοκομείο. «Αφού ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει τα νοσήλια στα ιδιωτικά και δημόσια μαιευτήρια, δεν μπορεί να δίνει και επίδομα», δικαιολογήθηκε ο κ. Σαλμάς.
Μειώνονται επίσης, για να μην καταρρεύσει ο ήδη διαλυμένος ΕΟΠΥΥ οι συνεδρίες για τους νεφροπαθείς και γίνονται 10 από 12 που ήταν ανά ασθενή και η αποζημίωση κάθε συνεδρίας από 20 σε 15ευρώ. Επειδή δε διαπιστώθηκε μεγάλη δαπάνη για γυαλιά οράσεως (το 2012 δαπανήθηκαν 73 εκατ. Ευρώ) μειώνεται η αποζημίωση στα 100 από 150 ευρώ που ήταν και διπλασιάζεται ο χρόνος αναμονής
Ανακοστολογούνται οι διαγνωστικές εξετάσεις και μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Υγείας ισχυρίζεται πώς επήλθε μείωση στις δαπάνες. Έτσι η μαγνητική τομογραφία που κόστιζε 240 ευρώ στον ΕΟΠΥΥ το 2012 φέτος η τιμή της καθορίστηκε σε 135 ευρώ. Αναλόγως, η αξονική τομογραφία κόστιζε 71 ευρώ και τώρα κοστίζει από 40 ευρώ. Το 2012 η συνολική δαπάνη για τις απεικονιστικές εξετάσεις ήταν 307 εκατ. ευρώ και το 2013 προβλέπεται ότι θα είναι από 215 έως 265 εκατ. ευρώ.
Κατά τα άλλα ο κ. Σαλμάς, αφού μίλησε για εξοικονόμηση 1,1 δις ευρώ, έκανε λόγο για ενθαρρυντικά στοιχεία όσον αφορά στις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ και για εξορθολογιστικές ενέργειες, οι οποίες στοχεύουν στο νοικοκύρεμα του Οργανισμού. Μήπως να μας πεθάνουν όλους για να μην πληρώνουν καθόλου δαπάνες;ΠΗΓΗ

Ο Η.ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΞΕΣΚΙΖΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ


ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ – ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ… ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ!

LENIN93
Εδώ ο κόσμος χάνεται, και το «τιμημένο» ΚΚΕ είναι στο δικό του… κόσμο. Έτσι, προχθές Κυριακή, οι σύντροφοι γιόρτασαν τη μάχη του… Στάλινγκραντ! Ιδού και το σχετικό κάλεσμα:
«Σήμερα Κυριακή, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ (Λεωφόρος Ηρακλείου 145, σταθμός ΗΣΑΠ Περισσού), στις 8.00 μ.μ., πραγματοποιείται εκδήλωση με τίτλο «γίνεται πόλεμος λαϊκός, γίνεται ιερός πόλεμος», αφιερωμένη στη συμπλήρωση 70 χρόνων από τη νίκη στο Στάλινγκραντ.
Δύο νέοι πιανίστες, η Ηρώ Στεργίου και ο Δημήτρης Ανδρονιάδης θα παρουσιάσουν το δεύτερο κονσέρτο για πιάνο του σοβιετικού συνθέτη Ντμίτρι Σοστακόβιτς… Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα διαβαστούν αποσπάσματα από το βιβλίο του Ιλία Ερενμπουργκ το «Χρονικό της Αντρειοσύνης», στο οποίο συγκεντρώνονται ανταποκρίσεις του δημοσιογράφου και συγγραφέα στα χρόνια του μεγάλου πατριωτικού πολέμου.
Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στον κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Επιτροπή Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ για το μήνα Φλεβάρη…».
Αχ σύντροφοι, μείνατε πίσω. Βρισκόμαστε τώρα στο έτος 2013, πόλη «Στάλινγκραντ» δεν υπάρχει πια, μετονομάστηκε σε Βόλγογκραντ, ούτε ο φάρος των λαών, ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν υπάρχει για να… φωτίζει τον κόσμο, τον χάσαμε το 1953, ούτε ΕΣΣΔ υπάρχει, την κηδέψαμε το 1991, ούτε «σοσιαλιστικός παράδεισος», πήγε στην… κόλαση, ούτε… ταξίδια στο χρόνο γίνονται, παρά μόνο στις ταινίες του Χόλλυγουντ. Αχ σύντροφοι, μας… πιάσανε!ΠΗΓΗ

Ο ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΕΝΤΙΜΟ" ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ ΠΡΙΝ 1 ΧΡΟΝΟ.ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΕ...


ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Εδώ και πέντε χρόνια, η χώρα κατρακυλάει από το κακό στο χειρότερο, και καθόμαστε ακόμα να το συζητάμε. Στα παράθυρα, στα ραδιόφωνα, στις εφημερίδες, στα βιβλία, στο διαδίκτυο. Παρατηρούμε αυτούς που μας βασανίζουν, μας κακοποιούν, μας προδίδουν, μας εκπορνεύουν, μας καταστρέφουν, μας ξεπουλάνε. Και το μόνο που κάνουμε είναι να τους σχολιάζουμε. Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμία διέξοδος στο τούνελ. Της Κρυσταλίας Πατούλη
Ούτε να μας λυπηθεί ακριβώς μπορεί κανείς. Ούτε και να γελάσει. Ένας κλαυσίγελος γελοίος – πικρός ντουμανιάζει τη χώρα.
Για ποιούς να πρωτογελάσεις; Για ποιούς να πρωτοκλάψεις;
Τους χιλιάδες αυτόχειρες; Τα 3 εκατομμύρια άνεργους που κάθονται και κοιτάνε; Τα 3,9 εκατομμύρια έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας; Τους τόσους χιλιάδες υποαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες που φυτοζωούν; Τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους έσχατους σκλάβους αυτής της χώρας; Ή για τους δημόσιους -κατά πλειοψηφία- παρτάκηδες; Τους χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους ή τους επιστρατευμένους απεργούς; Τους ανασφάλιστους; Τους συνταξιούχους; Ή μήπως τους χιλιάδες άστεγους;
Φυσικά και τολμάει σε ένα τέτοιο σκηνικό, να ξεμυτίσει μια μαριονέτα για να ξεστομίσει ότι είναι υψηλός ο κατώτατος μισθός! Αυτή είναι η στιγμή της κορύφωσης της παρωδίας της τραγωδίας μας.
Ανάθεμα τα τάλαρα. Τι ακριβώς περιμένουμε; Τι χειρότερο πρέπει να δούμε, για να κάνουμε μία γενική απεργία διαρκείας – συγκέντρωση που θα συμμετέχουν οι πάντες; Άνεργοι και εξαθλιωμένοι, άποροι και άστεγοι, μαζί με τους… προνομιούχους εργαζόμενους δημόσιους, ελεύθερους και ιδιωτικούς; Να απαιτήσουμε. Να αλλάξουμε. Να δηλώσουμε έστω την ύπαρξή μας;
Ως άφωνα φαντάσματα παρατηρούμε. Την ουσιαστική απραγία της πλειοψηφίας. Μόνο οι αγανακτισμένοι πελάτες ξεσηκώνονται πια, για να απαιτήσουν για τις συντεχνίες τους. Τι γίνεται σ’ αυτή τη χώρα; Αν ήμουν Αντιστασιακός που πολέμησα για την πατρίδα μου το ’40, θα έβγαινα στους δρόμους ουρλιάζοντας. Και όχι μόνο, για την κατακομμένη μου σύνταξη…
Μια μέρα μόνο γενική απεργία, λέει (ευφυέστατο!) στις 20 του μήνα. Μάλιστα. Σωθήκαμε.
Και η οργή σιγά σιγά ξεχειλίζει. Το ποτάμι της δεν μπορεί μια μέρα παρά να τους πνίξει. Αργά ή γρήγορα. Τα παιδιά ήδη πήραν τα καλάσνικοφ.
Τί εθελοτυφλία να νομίζουν ότι θα μπορέσουν να κλείσουν σε κελιά εκατομμύρια οργισμένους αύριο-μεθαύριο για να τους… δείξουν(την ψυχοπάθειά τους, τη δειλία τους, τον τρόμο τους).
Τι περιμένετε να συμβεί σε μια χώρα που όσοι έχουν, δεν νοιάζονται γι αυτούς που δεν έχουν; Για κείνους που τους άρπαξαν ότι είχαν και δεν είχαν; Τι περιμένετε να γίνει σε μια χώρα που ακόμα και σήμερα κυβερνήσεις που την κατέστρεψαν βγαίνουν πρώτες στις δημοσκοπήσεις;
Μια παρωδία δημοκρατίας ζούμε, μια παρωδία τραγωδίας, αλλά δεν μπορεί παρά να καταφτάνει η ώρα της τραγωδίας σκέτο.
Γιατί εκεί βαδίζουμε. Κι όσοι κάθονται και διυλίζουν τον κώνωπα, και διαστρεβλώνουν ή στην καλύτερη στρογγυλεύουν πολιτικάντικα τις γωνίες, σε λίγο θα θερίζουν τα αποτελέσματα.
Το αδιέξοδο τούνελ που μας χώσανε με τη βία, χτίζεται τουβλάκι τουβλάκι, μόνο από οργή. Και η έξοδος από αυτό μόνο μία μπορεί να είναι. Φανταστείτε την.
Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά στις θέσεις των συμφερόντων σας να την απολαύσετε.
ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΔΕΝ  ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.-ΠΗΓΗ

Ο ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Πύρρος Δήμας: Το ΠΑΣΟΚ θα σηκωθεί μαζί με τη χώρα 

«Tο ΠAΣOΚ θα σηκωθεί μαζί με τη χώρα», είπε, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ο βουλευτής Επικρατείας του κινήματος Πύρρος Δήμας, ενόψει του συνεδρίου του κόμματος.
Υπογράμμισε όμως παράλληλα ότι «το επίπεδο της Βουλής δεν είναι αυτό που έπρεπε να είναι. Πολλές φορές μου δίνεται η εντύπωση ότι εδώ μέσα γίνεται διαγωνισμός για έκθεση ιδεών», είπε.
Ο Πύρρος Δήμας αναφέρθηκε και στην Χρυσή Αυγή λέγοντας: «Είναι τρομερό αυτό που κάνουν και συνάμα λυπηρό στην Ελλάδα που έχει περάσει κατοχή, εμφύλιο και χούντα, ορισμένοι να πράττουν ότι τους ορίζει η Χρυσή Αυγή».

Πηγή: Βηματοδότης

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ...ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ




70 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ: Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΜΑΣ, ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ

Στις 27 Φεβρουαρίου του 1943 φεύγει από την ζωή ένας από τους μεγαλύτερους Στοχαστές και Πνευματικούς Δημιουργούς του Νεώτερου Ελληνισμού , ο Κωστής Παλαμά . Τόσο ο θάνατός του σε μία απαισιόδοξη στιγμή της Ιστορίας μας, την Περίοδο της τριπλής ξενικής Κατοχής, όσο και η αναγνώριση του ποιητικού του έργου διεθνώς (υπήρξε ο ποιητής του «Ολυμπιακού Ύμνου») μετέτρεψαν την Κηδεία του σε αυθόρμητο ξέσπασμα εθνικής ανάτασης για τους υπόδουλους Έλληνες.
Γεννημένος τον Ιανουάριο του 1859 στην Πάτρα ,με Μεσολογγίτικη καταγωγή , ο Κωστής Παλαμάς υπήρξε διαρκώς παρών με το δημιουργικό του Πνεύμα στις Αγωνίες και τους Αγώνες του Ελληνικού Λαού από τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνος ως το πρώτο μισό του 20ου . Ήταν η εποχή των μεγάλων Οραμάτων για τον Ελλαδικό Ελληνισμό.


ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1940 ΚΑΙ  ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ
Κατά τον Πόλεμο του 1940  ο Κωστής Παλαμάς μαζί με άλλους Έλληνες λογίους προσυπέγραψε την έκκληση των Ελλήνων Διανοουμένων προς τους διανοούμενους ολόκληρου του κόσμου, με την οποία αφ' ενός μεν καυτηριάζονταν η κακόβουλη ιταλική επίθεση, αφ' ετέρου δε, διέγειρε την παγκόσμια κοινή γνώμη σε επανάσταση συνειδήσεων για κοινό νέο πνευματικό Μαραθώνα.
Πέθανε στις 27 Φεβρουαρίου 1943  έπειτα από σοβαρή ασθένεια 40 ημέρες μετά το θάνατο της συζύγου του (τον οποίο δεν είχε πληροφορηθεί επειδή και η δική του υγεία ήταν σε κρίσιμη κατάσταση). Η κηδεία του έμεινε ιστορική, καθώς μπροστά σε έκπληκτους Γερμανούς κατακτητές χιλιάδες κόσμου τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία, στο Α' Νεκροταφείο, τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο .

Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ο μεγάλος μας εθνικός ποιητής πέθανε στην Αθήνα μεσούσης της τριπλής Κατοχής. Η κηδεία του αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα αντικατοχικά συλλαλητήρια, καθώς σύσσωμος ο πνευματικός κόσμος της χώρας αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες απλού λαού συνόδεψαν συγκλονισμένοι το σκήνωμα του Ποιητή στην τελευταία του κατοικία στο Α' Νεκροταφείο, τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο, κάτω από τα σκυθρωπά και έκπληκτα πρόσωπα των κατακτητών.
Εκεί εκ μέρους του Πνευματικού Κόσμου τον αποχαιρετά άλλος μεγάλος ποιητής μας , ο Άγγελος Σικελιανός με το περίφημο ποίημα του ΗΧΗΣΤΕ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ :
«Ηχήστε οι σάλπιγγες… Καμπάνες βροντερές,
Δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα…
Βογγήστε, τύμπανα πολέμου…
Οι φοβερές σημαίες, ξεδιπλωθείτε στον αέρα!
Σ’ αυτό το φέρετρο ακουμπά η Ελλάδα!»
Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές,
δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα...
Βοσκήστε τύμπανα πολέμου... Οι φοβερές
σημαίες, ξεδιπλωθείτε στον αέρα !
Σ' αυτό το φέρετρο ακουμπά η Ελλάδα ! Ένα βουνό
με δάφνες αν υψώσουμε ως το Πήλιο κι ως την Όσσα,
κι αν το πυργώσουμε ως τον έβδομο ουρανό,
ποιόν κλεί, τι κι αν το πει η δικιά μου γλώσσα;
Μα εσύ Λαέ, που τη φτωχή σου τη μιλιά,
Ήρωας την πήρε και την ύψωσε ως τ' αστέρια,
μεράσου τώρα τη θεϊκή φεγγοβολιά
της τέλειας δόξας του, ανασήκωσ' τον στα χέρια
γιγάντιο φλάμπουρο κι απάνω από μας
που τον υμνούμε με καρδιά αναμμένη,
πες μ' ένα μόνο ανασασμόν: "Ο Παλαμάς !",
ν' αντιβογκήσει τ' όνομά του η οικουμένη !
Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές,
δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα...
Βογκήστε τύμπανα πολέμου... Οι φοβερές
σημαίες, ξεδιπλωθείτε στον αέρα !
Σ' αυτό το φέρετρο ακουμπά η Ελλάδα ! Ένας λαός,
σηκώνοντας τα μάτια του τη βλέπει...
κι ακέριος φλέγεται ως με τ' άδυτο ο Ναός,
κι από ψηλά νεφέλη Δόξας τόνε σκέπει.
Τι πάνωθέ μας, όπου ο άρρητος παλμός
της αιωνιότητας, αστράφτει αυτήν την ώρα
Ορφέας, Ηράκλειτος, Αισχύλος, Σολωμός
την άγια δέχονται ψυχή την τροπαιοφόρα,
που αφού το έργο της θεμέλιωσε βαθιά
στη γην αυτήν με μιαν ισόθεη Σκέψη,
τον τρισμακάριο τώρα πάει ψηλά τον Ίακχο
με τους αθάνατους θεούς για να χορέψει.
Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές,
δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα...
Βόγκα Παιάνα ! Οι σημαίες οι φοβερές
της Λευτεριάς ξεδιπλωθείτε στον αέρα !
Άγγελος Σικελιανός

 
ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ
Μέσα στο Α’ Νεκροταφείο ο υπόδουλος Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον Οραματιστή ποιητή του, τον άνθρωπο που έμεινε στις πνευματικές επάλξεις για μισό και πλέον αιώνα . Αναζητούσε ο Έλληνας ένα στήριγμα και το έβρισκα σε έναν νεκρό . Όμως έναν νεκρό μόνο σωματικά διότι η Ψυχή του είχε ήδη ανεβεί στην κορυφή του Παρνασσού του Έθνους .
Μέσα σε συνθήκες δυστυχίας η Κηδεία του Ποιητή θύμιζε στον Λαό μας τις μεγάλες του στιγμές , του θύμιζε τον Έλληνα μαχητή που δύο μόλις χρόνια πριν είχε αποδείξει στα Βορειοηπειρωτικά Βουνά ότι ξέρει να πολεμά για την Ελευθερία του . Και να πεθαίνει για την Ελευθερία αυτή διδάσκοντας τους Ελεύθερους Λαούς τι σημαίνει Ελληνική Ανδρεία.

Όπως ειπώθηκε ,οι Κατοχικές αρχές και η κυβέρνηση Λογοθετόπουλου, καταλαβαίνοντας βέβαια τι θα επακολουθούσε, είχαν λάβει τα μέτρα τους. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ωστόσο παρέστη, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των Γερμανών και Ιταλών. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς την αθρόα συρροή των κατοίκων της πρωτεύουσας. Ο κόσμος πνιγόταν. Αναζητούσε ένα ξέσπασμα, καθώς οι αντοχές του έφταναν πια στα όρια τους.
Η φήμη του Κωστή Παλαμά υπήρξε Παγκόσμια . Ήταν ο Ποιητής του «Ολυμπιακού Ύμνου», ενός Ύμνου που συνοδεύει (σε μουσική Σπύρου Σαμάρα) κάθε Ολυμπιακή διοργάνωση .
Και αυτή η φήμη έκανε τους ένστολους Κατακτητές , Ιταλούς και Γερμανούς ,να στέκονται αποσβολωμένοι θεατές σε αυτό το ξέσπασμα των Σκλάβων Νικητών . Ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ έστειλε προσωπικό στέφανο στην μνήμη του Παλαμά ,αεροπορικώς από το Βερολίνο .
Σήμερα ,επτά  δεκαετίες μετά, το όλο γεγονός του Θανάτου και της Κηδείας του Κωστή Παλαμά το 1943 μας θυμίζει ότι ο Ελληνισμός έχει μέσα του κρυφές και ανεξάντλητες Δυνάμεις . Ακόμα και σε στιγμές δύσκολες .Τις Δυνάμεις αυτές μπορούμε να αναδεικνύουμε και να χρησιμοποιούμε όχι μόνο για αντιμετωπίσουμε πρακτικά προβλήματα της καθημερινότητας ,αλλά και να υπερασπιστούμε τις Αξίες του Πολιτισμού μας
Κάτι τέτοιο έκανε με τον γραπτό του Λόγο ο Κωστής Παλαμάς , ο μεγάλος αυτός Μαχητής του Ελληνικού Πνεύματος .
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ
Γεώργιος Διον. Κουρκούτας – Φιλόλογος ΠΗΓΗ

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ 26.02.2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ 26.02.2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ 26.02.2013

Ο Γενικός Γραμματέας του Λα'ι'κού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή Ν.Γ.Μιχαλολιάκος σε ομιλία για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα και την ανάπτυξη του, στην Ολομέλεια της Βουλής. Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ και ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ» ΤΟΥ ΛΑΟΣ...ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΕΤΑΙ...!!!


ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΡΑΤΣΙΩΤΗ  ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ 
ΓΙΑ ΤΑ... ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...!!!


Αυτοδιάλυση με σημεία σήψης και, και, και, ...
Μετα τον καθηγητή Χρηστο Γούδη, πού δεν άντεξε άλλο να είναι (off shore)Πρόεδρος του Ινστιτούτου «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ» και ο αντικαταστάτης του, Δημήτρης Σαρατσιώτης, επίσης καθηγητής υπέβαλε την παραιτησή του  από το ίδρυμα, στον Καρατζαφέρη, με σαφείς αιχμές στα...οικονομικά...!!!

Τό κείμενο της παραίτησης είναι άκρως αποκαλυπτικό, αν και είναι γραμμένο σε ήπιους τόνους, αλλά το ρεπορτάζ περιγράφει «σπαρταριστικές» σκηνές και διηγήσεις...!!!
*****************
Βέβαια σε όλα αυτά να προστεθεί και η αποχώρηση του τ. Βουλευτή Επικρατείας του ΛΑΟΣ Ι. Κοραντή (κόσμημα όπως τον αποκαλούσε ο Καρατζαφέρης), ενώ επίκειται και η «επισημοποίηση» της αποχώρηση της Ευρωβουλευτού Νίκης Τζαβέλα, η οποία ήδη ανέλαβε  ειδικό ρόλο στην Ευρωβουλή-- προφανώς από την Ν.Δ.-- και επέτυχε να γίνει στις 5 Μαρτίου ειδική ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο γιά να στηριχθεί η απόφαση της Κυβέρνησης Σαμαρά να θέσει θέμα ΑΟΖ στον ΟΗΕ...

          *****************
Ακόμη και ο Γραμματέας Συνδικαλιστικού του ΛΑΟΣ,  Γ.Κανελλόπουλος  και αυτός αποχώρησε, ενώ υπό αποχώρηση είναι και ο τ. Βουλευτής, Αλ. Χρυσανθακόπουλος...  ΠΗΓΗ

Την αόρατη ταμπέλα που γράφει ΔΟΥΛΟΣ και είναι κολλημένη στα μέτωπα των παιδιών σας να φοβάστε !



Σχόλιο στην ανάρτηση : Τι θά συμβεί όταν καταρρεύσει το σύστημα…

Το κείμενο αποτελεί ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ αισχίστου είδους! Ουσιαστικά περιγράφει το σύμπαν να καταρρέει επειδή η Ελλάδα γύρισε στη δραχμή. Μ' αυτά και μ' αυτά μας εκβίασαν , μας εξαπάτησαν
και μας ενέπαιξαν για να τρομοκρατηθούμε και να κάνουμε όσες "θυσίες" απαιτεί η τρόικα για να μη φύγουμε από το ευρώ. Να γίνουμε ζητιάνοι, δεν πειράζει! Θα έχουμε όμως την τιμή, να έχουμε ευρώ!
Η πραγματική κόλαση είναι αυτή που ζούμε! Ο φόβος που μας έχουν εμποτίσει για να μας κρατάν καλά δεμένους από το καπίστρι.
Προφανώς και θα υπάρξει «πολιτειακή ανωμαλία» όπως είπε ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, αλλά η Ελλάδα θα απελευθερωθεί μόνο αν πάει στο εθνικό της νόμισμα και όταν θα βρει έναν πραγματικό πατριώτη ηγέτη που θα στείλει στον εξ’ από δω τη Μέρκελ, το χρέος και τους τοκογλύφους.
Τι τρέμετε μωρέ; Τι φοβάστε; Τον αόρατο μπαμπούλα της δραχμής;
Τις αόρατες αλυσίδες να φοβάστε που είναι δεμένες γύρω από τα πόδια σας .                         Την αόρατη ταμπέλα που γράφει ΔΟΥΛΟΣ και είναι κολλημένη στα μέτωπά των παιδιών σας !

Θωμαή Στεφανοπούλου    ΠΗΓΗ

ΕΧΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ.


ΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑ.ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
Σταμάτα να βάζεις ταμπέλες. Σταμάτα να κάνεις αυτό που τα ΜΜΕ και το κομματικό σύστημα κάνει σε καθημερινή βάση για να συνεχίσει να υπάρχει.
Ποιος συμφωνεί με τον άλλον στα πάντα; Ποιος ταιριάζει με τον άλλο στα πάντα;
Αν ένας αριστερός είναι ανώμαλος σημαίνει ότι είναι όλοι ανώμαλοι;
Αν ένας δεξιός είναι αδερφή σημαίνει ότι όλοι οι δεξιοί είναι αδερφές;
Είναι δυνατόν να παίζετε το παιχνιδάκι τους μεταξύ σας;
Ξέρετε τι είναι η ταμπέλα; Άρνηση του δικαιώματος της μετάνοιας.
Δηλαδή όλοι εσείς που ταμπελιάζετε τους υπόλοιπους είστε τόσο δίκαιοι στην κριτική σας;
Είστε τόσο δίκαιοι στους εαυτούς σας; Δεν έχετε κάνει ποτέ λάθος που θα θέλατε να μην το είχατε κάνει ή να μπορείτε να το διορθώσετε; Αρνείστε το δικαίωμα της αναγνώρισης του λάθους και της προσπάθειας διόρθωσης του στους υπόλοιπους  ανθρώπους;
Τότε πως θα διορθωθούν όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα;
Πως θα διορθωθεί ένας λαός που ψήφιζε με 85% ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέχρι πριν από 3 χρόνια;
Όλοι εσείς που έχετε δήθεν ξυπνήσει και ψηφίσατε άλλο κόμμα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζετε την ταμπέλα μόνο στους υπόλοιπους αλλά όχι στα μούτρα σας;
Πως θα σας ακολουθήσει στην αλλαγή σας αυτός που ταμπελιάζετε ως αντίθετο με σας;
Πως θα γεννηθεί κάτι νέο όταν σε κάθε προσπάθεια έστω και στη γνώμη ενός ανθρώπου αντί να βλέπετε το καλό ψάχνετε να βρείτε αν έχει κάνει στο παρελθόν κάτι κακό;;;;
Πότε θα καταλάβετε ότι Δημοκρατία  είναι Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΙΑΙΡΕΣΗ;
Όταν θες να ενώσεις τους Έλληνες πρέπει να βρεις ένα κοινό όραμα. Έναν κοινό στόχο.
Αυτό που ελάχιστοι πολέμιοι θα θεωρούν λάθος αλλά οι περισσότεροι θα το θεωρούν στόχο ζωής.
Οι μισοί σχεδόν Έλληνες δεν πήγαν  να ψηφίσουν στις προηγούμενες εκλογές. Όλα τα κόμματα βλέπουν και κρίνουν τα ποστοστά τους μόνο στη βάση όσων ψήφισαν ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΣΩΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΑΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ. Αλλά δείχνουν αδιαφορία σε όσους τους περιφρόνησαν σαν να μην υπάρχουν!!!!
Εκεί έχει καταντήσει η Ελλάδα. Η κοιτίδα της Δημοκρατίας να διασύρεται από κομματικά σκατά μέσα στα οποία πλατσουρίζουν κομματικά σκυλιά και ανόητα υποψήφια κομματικά κουτάβια.
Δεν αξίζει καμιά ταμπέλα σε πολίτη που θέλει να ζει σε Δημοκρατία. Γιατί αυτό είναι η Δημοκρατία. Η σύνθεση των διαφορετικών απόψεων προς όφελος του συνόλου των πολιτών..
Η πραγματική Δημοκρατία λειτουργεί σε ευνομούμενη πολιτεία.
Η ευνομούμενη πολιτεία λειτουργεί με βάση συνειδητοποιημένους πολίτες.
Οι συνειδητοποιημένοι πολίτες θέλουν το καλό της πατρίδας τους.
Οι ταμπέλες είναι το δηλητήριο που σκοτώνει τη Δημοκρατία.
Και  όταν  δηλητηριάζεις τη Δημοκρατία… έχεις ευθύνη για τη στέρηση της Ελευθερίας σου.
ΕΧΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ.

ΙΩΑΝΝΗΣ                        ΠΗΓΗ

"ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΩΝ" ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Santiago de Compostela.ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

University of Santiago de Compostela.
Technological Research Institute.
http://www.usc.es/iit/home.html

ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ''FRANCE 2'' ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ-ΧΡΥΣΟΣ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ!!!


                                    «Ελλάδα: Το μεγάλο ξεπούλημα», αυτός είναι ο τίτλος του επεισοδίου της εκπομπής «Ειδικός Απεσταλμένος» που προβλήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου από το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France 2.

Στα 25 περίπου λεπτά της εκπομπής γίνεται εκτενής αναφορά για τα περιουσιακά στοιχεία και την κληρονομιά που έβγαλε η χώρα στο σφυρί (νησιά, λιμάνια, παλάτια, ακόμα και μεταλλεία), καθώς και για τις κακοδαιμονίες της χώρας. Ωστόσο, στο επεισόδιο, αυτό που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αίσθηση είναι το τελευταίο 10λεπτο με το ρεπορτάζ για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική και την Καναδική εταιρεία Ελντοράντο.

Το γαλλικό κανάλι προβάλλει τα τεράστια κέρδη που θα αποκομίσει η εταιρεία από την περιοχή, αλλά και την τεράστια οικολογική καταστροφή που θα προκαλέσει, τονίζοντας πως το ελληνικό κράτος προσέφερε ένα «δωράκι» στην Ελντοράντο η οποία αποκτά δικαιώματα που καμία άλλη εταιρεία στο παρελθόν δεν είχε στη χώρα` να καταστρέψει ένα από τα σημαντικότερα σε βιοποικιλότητα δάση στην Ευρώπη για να εξορύξει χαλκό!

Το ρεπορτάζ αναδεικνύει την άποψη των κατοίκων που υποστηρίζουν ότι ακόμη κι αν η Ελλάδα καταστεί το 2016 στη μεγαλύτερη χώρα εξόρυξης χρυσού και χαλκού στην Ευρώπη, οι κάτοικοί της δεν θα έχουν κανένα κέρδος, καθώς οτιδήποτε προσοδοφόρο θα κατευθυνθεί αποκλειστικά και μόνο στην εταιρεία εκμετάλλευσης.

Παράλληλα, το ρεπορτάζ αναφέρεται στον ρόλο Πάχτα στην υπόθεση, ενώ η δημοσιογράφος τον συναντά για να μάθει και τη δική του άποψη για τις κατηγορίες που τον θέλουν να έχει αποκομίσει προσωπικά οφέλη από την εξαγορά των μεταλλείων από την Ελντοράντο. Μάλιστα, η δημοσιογράφος δεν διστάζει να τον ρωτήσει κατάμουτρα! Ο κ. Πάχτας πετά το μικρόφωνο και αποχωρεί θιγμένος. Η δημοσιογράφος προχωρεί ένα βήμα παρακάτω και συνομιλεί στο τηλέφωνο με έναν εκπρόσωπο της εταιρείας ο οποίος ομολογεί απροκάλυπτα πως ο Χρ. Πάχτας τους στήριζε πάντα αναφορικά με την μεταλλευτική εκμετάλλευση, με αντάλλαγμα να προσληφθούν «οι δικοί του».

«Στην Ελλάδα», λοιπόν, «όλα πωλούνται» αναφέρει στην κατακλείδα της η δημοσιογράφος, «σε αυτή τη χώρα που βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, είναι επείγον να γεμίσουν τα ταμεία με ό,τι πωλείται, που περιλαμβάνει εκτός από την κληρονομία της κι ένα κομμάτι από την ψυχή της».

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΦΟΡΟΥΣ

Σύμφωνα με έρευνα της GPO, πάνω από τους μισούς Έλληνες πιστεύουν ότι οι άλλοι μισοί κλέβουν την εφορία, ενώ όλοι είναι βέβαιοι πως φοροδιαφεύγουν οι μετανάστες, στους οποίους οφείλεται η χρεοκοπία της χώρας.
Οι μισοί Έλληνες πιστεύουν πως οι άλλοι μισοί κλέβουν την Εφορία, οπότε έχουν δικαιολογία να κλέβουν κι αυτοί, και καλά κάνουν γιατί, αν ο άλλος έχει κατηγορία για λαθρεμπόριο πετρελαίου από το 2001 και κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος επειδή η δίκη του αναβάλλεται συνεχώς –ενώ σκοπεύουν να του δώσουν και κερδοφόρα κρατική επιχείρηση επειδή είναι φίλος του πρωθυπουργού-, γιατί να πληρώσεις εσύ τους φόρους σου; Μαλάκας είσαι;
Ενώ όλοι οι Έλληνες φοροδιαφεύγουν –εκτός από αυτούς που δεν φοροδιαφεύγουν επειδή δεν μπορούν αλλά, αν μπορούσαν, θα το έκαναν-, μόλις το 16,4% παραδέχεται ότι έχει φοροδιαφύγει αποκρύπτοντας εισοδήματα, και είναι ηλίθιοι γιατί, όταν έχει βγει ο Πάγκαλος και έχει πει «μαζί τα φάγαμε» -παραδέχτηκε δηλαδή πως αυτός τα έφαγε- και δεν έχει βρεθεί τόσα χρόνια ένας καριόλης εισαγγελέας να τον καλέσει να δώσει εξηγήσεις πώς τα έφαγε, εσύ πρέπει να είσαι ντιπ ηλίθιος για να πληρώνεις φόρους.
Το 46,3% των Ελλήνων δηλώνει ότι έχει συμβάλει στο να φοροδιαφύγει κάποιος με το να μην ζητήσει απόδειξη αλλά αυτή είναι μια πολύ υγιής κίνηση και θα πρέπει να την κάνουν όλοι γιατί δεν γίνεται να μην έχεις δει την «απόδειξη» για το ελληνικό δημόσιο χρέος που είναι μερικές εκατοντάδες δισεκατομμύρια και, παρ’ όλα αυτά, να δέχεσαι να το πληρώνεις, ενώ από την άλλη να κάνεις μανούρα στον ψιλικατζή -που ξέρεις ότι είναι έτοιμος να βάλει λουκέτο- επειδή δεν σου έκοψε απόδειξη για τις καραμέλες.
Το 70% των πολιτών δικαιολογεί κατά κάποιο τρόπο τη φοροδιαφυγή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων επειδή πιστεύουν πως το κάνουν για λόγους βιωσιμότητας, ενώ το υπόλοιπο 30% δεν τη δικαιολογεί επειδή θέλει να κλείσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όλοι όσοι δουλεύουν σε αυτές να μείνουν άνεργοι και να σε περιμένουν στη γωνιά του δρόμου με το μαχαίρι για να σε καθαρίσουν και να σου πάρουν το πορτοφόλι που μπορεί να είναι άδειο αλλά αυτοί δεν το ξέρουν και θα τους κάνεις μεγάλη έκπληξη.
Αυτή η έρευνα της GPO είναι εντελώς προβοκατόρικη γιατί –με 27% επίσημη ανεργία- μπορεί και να είσαι άνεργος ή να παίρνεις έναν μισθό που δεν φτάνει ούτε για χαρτζιλίκι σε παιδί του δημοτικού, για να αγοράζει κουλούρι στο διάλειμμα.
Πάντως, ο Μιχάλης Κατσαρός, στο ποίημα «Η διαθήκη μου», μας προτρέπει –μεταξύ άλλων- να αντισταθούμε και στο φόρο.
Κι εγώ τους ποιητές τους σέβομαι.

"...ΗΧΗΣΤΕ ΟΙ ΣΠΑΛΠΙΓΓΕΣ.../ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΒΡΟΝΤΕΡΕΣ / ΔΟΝΗΣΤΕ ΣΥΓΚΟΡΜΗ ΤΗ ΧΩΡΑ / ΠΕΡΑ ΩΣ ΠΕΡΑ... Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ! 27.02.1943

27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1943... Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ!



Στις 27 Φεβρουαρίου του 1943, λίγες ημέρες μόλις μετά τον χαμό της αγαπημένης του συντρόφου (τον οποίο δεν είχε πληροφορηθεί επειδή και η δική του υγεία ήταν σε κρίσιμη κατάσταση) και μέσα στην μαύρη σκλαβιά, ο Εθνικός μας ποιητής, πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας, ιστορικός και κριτικός της λογοτεχνίας, Κωστής Παλαμάς φεύγει για την αιωνιότητα σε ηλικία 84 ετών.

Το θλιβερό άγγελμα διαδόθηκε αστραπιαία από στόμα σε στόμα σ’ όλη τη γερμανοκρατούμενη πρωτεύουσα. Ο Παλαμάς δεν ανήκε πλέον στην οικογένειά του αλλά σ’ ολόκληρο το έθνος. Στην κηδεία του την επομένη, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, μια λαοθάλασσα έψαλλε με ρίγη εθνικής συγκίνησης τον Εθνικό Ύμνο. Κι ενώ το φέρετρο κατέβαινε στον τάφο, ακούστηκε η βροντώδης και θαρραλέα φωνή του Άγγελου Σικελιανού στον ύστατο ποιητικό–εθνικό αποχαιρετισμό, που ήταν ταυτόχρονα και μια δυναμική αντιστασιακή πράξη μπροστά στα μάτια των εμβρόντητων κατακτητών.

"...Ηχήστε οι σάλπιγγες... / καμπάνες βροντερές / δονήστε σύγκορμη τη χώρα / πέρα ως πέρα... Σ’ αυτό το φέρετρο ακουμπά η Ελλάδα! Σημαίες της λευτεριάς, ξεδιπλωθείτε!"

Ο Κωστής Παλαμάς έχει προλάβει να εμπνεύσει την αγωνιζόμενη Ελλάδα και στίχοι του που γράφτηκαν τρεις μέρες μετά την κήρυξη του Ελληνοαλβανικού πολέμου την 1η Νοεμβρίου 1940, απευθύνονται στα νιάτα της Ελλάδας και επιγράφτηκαν «Στη νεολαία μας».

«Αυτό κρατάει ανάλαφρο μεσ’ την ανεμοζάλη
το από του κόσμου τη βοή πρεσβυτικό κεφάλι,
αυτό το λόγο θα σας πω δεν έχω άλλο κανένα
Μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του Εικοσιένα!»

Ο Κωστής Παλαμάς, γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1859 στην Πάτρα, από γονείς Μεσολογγίτες. Η οικογένειά του έχει να επιδείξει πολλούς αγωνιστές, κληρικούς και διδασκάλους του Γένους, μεταξύ των οποίων και τον Γρηγόριο Παλαμά. Προπάππος του ήταν ο Παναγιώτης Παλαμάς, ιδρυτής της ονομαστής Παλαμαίας Σχολής στο Μεσολόγγι, στην οποία δίδασκε. Για την ζωή του και το έργο του διαβάστε μια αναλυτική βιογραφία του ΕΔΩ

ΠΗΓΗ

Ο 18χρονος μαθητής Ευαγόρας Παλληκαρίδης, έγραφε ποιήματα πριν τον οδηγήσουν στη αγχόνη και παρηγορούσε τη μάνα του με αστεία!!!


image

Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη

«Πολλοί νέοι σήμερα στην Κύπρο, δεν γνωρίζουν δυστυχώς τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα»  μου είπε φιλικό ζευγάρι από τη Λευκωσία. «Ρώτησα ένα νεαρό, μου λέει η φίλη μου, ποιός ήταν ο Παλληκαρίδης και η απάντησή του μου προκάλεσε σόκ! Θα είναι κάποιος παλιός ποδοσφαιριστής!...». Φαινόμενα τέτοια συναντάς και στην Αθήνα.  Έχω ακούσει από μαθητή  να λέει, για το ποιος είναι ο Καραϊσκάκης: « Είναι αυτός που έχτισε το στάδιο Καραϊσκάκη…»
Ο 18χρονος ήρωας Ευαγόρας Παλληκαρίδης, όπως πολλά παιδιά της ηλικίας του, μπολιάστηκαν  με τα ιδανικά των μεγαλυτέρων  που αγωνίζονταν για την Ελευθερία και την Ένωση της Κύπρου. Ο νεανικός ενθουσιασμός, τους έκανε να μην υπολογίζουν ακόμα και τη ζωή τους. Και αυτό το βλέπουμε στο πρόσωπο του Βαγορή ( Ευαγόρα), όταν πάσχιζαν οι δικηγόροι στη δίκη του  να τον αθωώσουν, κι εκείνος δεν τους άφηνε περιθώρια υπεράσπισης!
Κατηγορήθηκε, ότι στις 18-12-1956 συνελήφθη να μεταφέρει οπλοπολυβόλο μπρέν και  τρείς γεμιστήρες από την Λυσό στη Λευκωσία.  Στη δίκη του  τον ρώτησε ο δικαστής: « Έχεις να είπης τι, διατί να μην σου επιβληθεί  ποινή;». Ο Βαγορής παραδέχτηκε την ενοχή του λέγοντας: « Γνωρίζω ότι θα με κρεμάσετε. Ο,τι έκαμα, το έκαμα ως Ελλην Κύπριος, όστις ζητεί την Ελευθερίαν του. Τίποτα άλλο.» Αυτές τις γενναίες, παλικαρίσιες κουβέντες είπε στους δικαστές, οι οποίοι ασυγκίνητοι, στυγνοί, έβγαλαν, χωρίς το ελαφρυντικό της εφηβικής λεβεντιάς, την ετυμηγορία τους : Εις θάνατον!
Την επομένη της καταδίκης του Παλληκαρίδη, οι μαθητές του Γυμνασίου Πάφου απείχαν από τα μαθήματά σε ένδειξη διαμαρτυρίας και έστειλαν τηλεγράφημα στον στρατηγό Χάρντινγκ,  που του ζητούσαν να απονείμει  χάρη στο συμμαθητή τους. Τότε αρχίζει ένας τεράστιος αγώνας  για να αποτραπεί η εκτέλεση. Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας παντού! Η κυπριακή αδελφότητα Αθηνών ζητεί την παρέμβαση του βασιλιά Παύλου, κινείται ελληνική κυβέρνηση και Βουλή, βομβαρδίζουν με τηλεγραφήματα την αγγλική κυβέρνηση και τον ΟΗΕ.  Αρχιεπίσκοποι και μητροπολίτες, συντεχνίες, διανοούμενοι, απλοί πολίτες ακόμα και  Άγγλοι βουλευτές προσπαθούν να ματαιώσουν την εκτέλεση, αλλά ο σκληρός δήμιος της Κύπρου σερ Χάρντινγκ και η αγγλική διπλωματία, απορρίπτουν το αίτημα απονομής χάριτος.
Το απόγευμα της 13-3-1957, ο Ευαγόρας, γράφει σ’ ένα κομμάτι χαρτί « Θ΄ ακολουθήσω με θάρρος τη μοίρα μου. Ίσως αυτό να ναι το τελευταίο μου γράμμα. Μα πάλι δεν πειράζει. Δεν λυπάμαι για τίποτα. Ας χάσω το κάθε τι. Μια φορά κανείς πεθαίνει. Θα βαδίσω χαρούμενος στην τελευταία μου κατοικία. Τι σήμερα τι αύριο; Όλοι πεθαίνουν μια μέρα. Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί».
Ακριβώς τα μεσάνυχτα, αφού μεταλάβει, καλούν την μητέρα του να τον αντικρύσει για τελευταία φορά « Μη θρηνείς μάνα, πεθαίνω για την Ελλάδα». Και η μάνα του έλεγε αργότερα «  μου έλεγε αστεία  και προσπαθούσε να με παρηγορήσει…»  Σε μεγάλη απόσταση ακούγονταν οι φωνές  διαδηλωτών για την ΕΟΚΑ και την «΄Ενωση». Ο νεαρότερος αλλά και ο τελευταίος αγωνιστής της ΕΟΚΑ απαγχονίζεται από τους  Άγγλους σε ηλικία μόλις 18 ετών, χωρίς να βγάλει δάκρυ κι ενταφιάζεται στα Φυλακισμένα Μνήματα στη Λευκωσία.

Το «εγερτήριο σάλπισμα» του Βαγορή

Έγραψε ο Βαγορής: «Παλιοί συμμαθηταί !Αυτή την ώρα κάποιος λείπει ανάμεσά σας, κάποιος που φεύγει αναζητώντας λίγο ελεύθερο αέρα, κάποιος που μπορεί να μη τον ξαναδείτε παρά μόνο νεκρό. Μην κλάψετε στον τάφο του, Δεν κάνει να τον κλαίτε. Λίγα λουλούδια του Μαγιού σκορπάτε του στον τάφο. Του φτάνει αυτό ΜΟΝΑΧΑ.

Θα πάρω μιαν ανηφοριά θα πάρω μονοπάτια/να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά./Θ΄ αφήσω αδέλφια συγγενείς, τη μάνα, τον πατέρα/ μέσ’ τα λαγκάδια πέρα και στις βουνοπλαγιές…»

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στον εισαγγελέα το βίντεο με τις καταγγελίες Καμμένου για Προβόπουλο.

Η καταγγελία ειναι σοβαρότατη και ο διοικητής της ΤτΕ δεν καλύπτεται από κάποιου είδους “ασυλία” όπως στην περίπτωση του PSI. Αφορά δάνεια που δόθηκαν από την Proton προ Λαυρεντιάδη, τα οποία έπρεπε να ελέγξει η ΤτΕ του Προβόπουλου ως ελεγκτική αρχή. Υπάρχει όμως και η μαύρη τρύπα στη “Νέα Proton” η οποία υποτιθεται δεν θα έπρεπε να έχει ανάγκες ή επισφάλειες λόγω της “Bad Bank” την οποία χρυσοπληρώσαμε και ακόμα δεν έχει δοθεί μία πειστική εξήγηση. Φανταστείτε ότι ακόμα δεν έχει ανοίξει το θέμα του ΤΤ, όπου θαλασσοδάνεια τύπου Γριβέα, στενού συνεργάτη του “Ανδρίκου” Παπανδρέου, αδελφού του τ. πρωθυπουργού, επιχειρείται να μεταφερθούν όπως όπως στην Bad Bank με την απόλυτη ανοχή του κυρίου Στουρνάρα. Γεγονός που περιέργως αποσιωπείται από την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜ”Ε”. Ξαναδείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

63670397092
Είναι γνωστοί προδότες! Παλαιόθεν! Στις προηγούμενες δεκαετίες γαύγιζαν το σύνθημα «είμαστε εβραίοι, μωαμεθανοί, Τούρκοι, προβοκάτορες και φιλοσκοπιανοί» (το τελευταίο γινόταν και «φιλοαλβανοί», ανάλογα με την περίσταση) και έκαναν αντισυγκεντρώσεις σε εκδηλώσεις εθνικού περιεχομένου (π.χ. σε ομιλία του αειμνήστου Εθνικού Ιεράρχη Σεβαστιανού στο αμφιθέατρο της Ιατρικής στο Γουδί, για την Βόρειο Ήπειρο κ.α.) και βέβαια κατά της Χρυσής Αυγής.
Τα χρόνια πέρασαν και τώρα το σύνθημα άλλαξε κι έγινε «Αλβανοί και Μακεδόνες εργάτες αδέρφια μας» (τους Τούρκους τους ξεχνάτε σύντροφοι; Σοβαρότατη παράλειψη, θα σας μαλώσει το μεγάλο αφεντικό, ο Τζόρτζ Σόρος…). Προκηρύξεις, λοιπόν, με αυτό το βρωμερό-προδοτικό σύνθημα και με την υπογραφή της ΟΚΔΕ Σπάρτακος, (πρόκειται για ορφανά του εβραιοκομμουνιστή Τρότσκυ-Μπρονστάϊν, οργάνωσης που συμμετέχει στη γνωστή… σταλινοτροτσκιστική ΑΝΤΑΡCIA), βρώμισαν την πόλη των Ιωαννίνων, κατά τον εορτασμό των 100ων Ελευθερίων. Επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά το «Μια φορά προδότες-για πάντα προδότες»!
(ΥΓ): Υπήρχε κι άλλο ένα σύνθημα σε παρόμοια προκήρυξη: «φασίστες κουφάλες έρχονται οι πουστάρες». Για την τελευταία λέξη της προκήρυξης δεν αμφιβάλλαμε καθόλου…ΠΗΓΗ

ΜΕ ΛΕΣ ΦΑΣΙΣΤΑ...ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ...


“Χρυσαυγίτικη τροπολογία”: Λύσσα ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ για την επαναφορά του γένους στις Στρατιωτικές Σχολές

Τα ιμάτιά τους διέρρηξαν οι γνωστοί απάτριδες και αστράτευτοι για την προωθούμενη επαναφορά του γένους ως προϋπόθεση εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές, ένα θέμα που είχε αναδείξει πριν 7 μήνες η Χρυσή Αυγή

Με εκτενή ρεπορτάζ η "Ελευθεροτυπία" και...

οι "6 Μέρες" του Δελλατόλα χαρακτηρίζουν ως σύρσιμο της κυβέρνησης στην ατζέντα της Χρυσής Αυγής την τροπολογία που κατέθεσαν οι 84 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. 

Οι "6 Μέρες" μάλιστα την χαρακτηρίζουν ως "Χρυσαυγίτικη" την εν λόγω τροπολογία, καθώς είναι... αναχρονιστική και υιοθετεί την πιο ακραία εθνικιστική ατζέντα.


Στο ίδιο μήκος ανθελληνικού κύματος και αριστερού παραληρήματος κινήθηκε προ ολίγου και η Δημάρ, η οποία με ανακοίνωσή της τόνισε: 

"Τουλάχιστον μεσαιωνικό σκοταδισμό αποπνέει η προτεινόμενη τροπολογία από βουλευτές της ΝΔ, που συνεπικουρούνται από τους συναδέλφους τους της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛΛ, να συμπεριληφθεί το κριτήριο του γένους για όσους θέλουν να σταδιοδρομήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Κριτήριο για ένα σύγχρονο κράτος και ένα σύγχρονο στράτευμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την ιδιότητα του πολίτη με βάση την ιθαγένεια. Όσοι μετατρέπουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε πεδίο ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης υποσκάπτουν την ενότητα και την αποτελεσματικότητά τους σε εποχές κρίσιμες για τη χώρα μας."

Το θνησιγενές ΠΑΣΟΚ από την άλλη, το οποίο βαίνει ολοταχώς προς το τελευταίο συνέδριο της ιστορίας του, καθώς είναι με το ένα πόδι στο χρονοντούλαπο της ιστορίας σημείωσε: "Η κατάργηση της πρόσθετης προϋπόθεσης του ελληνικού γένους και όχι απλώς της ελληνικής ιθαγένειας για την εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, έγινε μετά από επίμονες γραπτές παρατηρήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη πως η προηγούμενη νομοθετική πρόβλεψη ήταν κατάφωρα αντισυνταγματική.Και είναι πράγματι κατάφωρα αντισυνταγματική γιατί η μόνη εξαίρεση σε σχέση με το γένος που προβλέπει και επιτρέπει το Σύνταγμά μας είναι αυτή που αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να έχει την ελληνική ιθαγένεια από πατέρα ή μητέρα, όπως έχει διαμορφωθεί η σχετική διάταξη. Για όλα όμως τα υπόλοιπα πολιτειακά αξιώματα και όλες τις άλλες δημόσιες θέσεις δεν επιτρέπεται να αναπαράγεται η προϋπόθεση αυτή. Ακόμα και στις ΗΠΑ, κατ’ εξοχήν χώρα πολιτογραφήσεων, αντίστοιχος περιορισμός υπάρχει μόνο για τη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ. Όταν λοιπόν κάποιος μπορεί να εκλεγεί Πρωθυπουργός ή να διοριστεί Υπουργός Εθνικής Άμυνας, είναι αδιανόητο να του λες ότι δεν μπορεί να εισαχθεί σε παραγωγική σχολή αξιωματικών ή υπαξιωματικών. Επίσης όταν καλείται να υπηρετήσει τη θητεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις ως κληρωτός, δεν μπορείς να μην του επιτρέπεις να καταστεί βαθμοφόρος των Ενόπλων Δυνάμεων από παραγωγική σχολή. Στο πλαίσιο αυτό είναι θεσμικά απαράδεκτη η συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη σχετική δημόσια συζήτηση και μάλιστα μέσω twitter".

Απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν τον Ελληνικό Στρατό προσκυνημένο, υποχείριο των πολιτικάντηδων και ταπεινωμένο όπως τον Ιανουάριο του 1996 στα Ίμια, η Χρυσή Αυγή θα δίνει ανυποχώρητη τον Αγώνα εντός και εκτός Κοινοβουλίου για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελούν τον εγγυητή της ασφάλειας του Έθνους.


Η απαγόρευση εισαγωγής αλλοδαπών στις Στρατιωτικές Σχολές είναι μία μεγάλη Νίκη της Χρυσής Αυγής και αποτελεί δικαίωση πολυετών αγώνων. Η τιμημένη στολή του Έλληνα Αξιωματικού δεν θα παραδοθεί σε αλβανούς, ασιάτες και αφρικανούς και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν θα γίνουν υποχείρια ξένων πρακτόρων, επειδή έτσι θέλησε μία ξεφτιλισμένη, ανθελληνική ηγεσία. Τα αποκόμματα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν ήδη τεθεί στο περιθώριο της πολιτικής και της κοινωνίας.ΠΗΓΗ

Οι Χρήστος Παππάς και Παναγιώτης Ηλιόπουλος αφού ξεφτίλισαν Κυρίτση - Ρεπούση - Βούρτση (ΔΗΜΑΡ-ΝΔ) αποχώρησαν.


                                  
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Από τη Χρυσή Αυγή.


Σας άκουσα όλους με προσοχή. Άκουσα τον κ. Λυκούδη, Βουλευτής Επικρατείας και αυτός, να επιζητεί, να παρακαλεί την οξεία αντιπαράθεση. Θα την έχετε. Επίσης, άκουσα τον κ. Οικονόμου να ομιλεί για αλλοπρόσαλλες πολιτικές (...)
Το σημερινό είναι ένα ακόμα παράδειγμα υποκρισίας της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης των τοκογλύφων. Είναι υποκριτικό να μιλά για τους ανέργους η ΔΗΜΑΡ η οποία συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που κατέλαβε την εξουσία με το ψεύδος τού «λεφτά υπάρχουν», αυτών που έφεραν στην Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να συγκυβερνά με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά που δένει την Ελλάδα χειροπόδαρα για δεκαετίες με τις συμφωνίες, τα μεσοπρόθεσμα και τα μνημόνια που υπογράφει.


Τι υποκρισία είναι αυτή; Για ποια Αριστερά μιλάμε επιτέλους; Τη μνημονιακή Αριστερά που συγκυβερνά και προσποιείται ότι είναι Αντιπολίτευση; Τη μνημονιακή Αριστερά που εκθειάζει αυτούς που εκθειάζουν τους σφαγείς του Παλαιστινιακού λαού και αυτούς που είναι και νομικοί τους σύμβουλοι; Πόσο αριστερός μπορεί να είναι ο Αρχηγός ενός κόμματος ο οποίος έχει ογδόντα ακίνητα στην κατοχή του;


Άραγε, μιας και είστε υποστηριχτές -όπως λέτε- των ευπαθών ομάδων όπως των Ρομά -άκουσα την κ. Ρεπούση και είδα με μεγάλη έκπληξη να τη χειροκροτούν και οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας-  και των λαθρομεταναστών, αλήθεια σε πόσα από αυτά τα ακίνητα φιλοξενείτε ευπαθείς ομάδες; 


Μιλάτε περί ανέργων υποκριτικά και κάνετε ερώτηση για μέτρα στήριξης των ανέργων, εσείς που ψηφίζετε τα μέτρα τα οποία δημιουργούν τους ανέργους. Πόσο ανόητο, επιτέλους, θεωρείτε τον ελληνικό λαό; Πόσο υποτιμάτε τον ελληνικό λαό;


Δεν είναι φαίνεται χούι μόνο του Βουλευτή σας, του κ. Κυρίτση, να υποκρίνεται τον προστάτη του λαού και όταν βρίσκει τα δύσκολα να τον υβρίζει. Δεν μιλώ με οδηγό την όποια σεμνοτυφία. Στο προχθεσινό επεισόδιο στα Τρίκαλα αναφέρομαι. Εμάς δεν μας εκπλήσσει βεβαίως η στάση του, γιατί κάποτε στη ρύμη του λόγου της η νομενκλατούρα -που με όχημα την τέχνη και τον πολιτισμό έχει αναλάβει το ρόλο του προστάτη του λαού- αφήνει να φανεί η πραγματική αποστροφή της προς το λαό. Κάποτε οι μάσκες πέφτουν και τους ξεφεύγουν και σκέψεις και αλήθειες.


Οι Έλληνες πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι δεν υπάρχει περίπτωση βελτίωσης της κατάστασης όσο μας κυβερνούν τα «ανδρείκελα» της τρικομματικήςμνημονιακής Κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει και η «Αριστερή» ΔΗΜΑΡ -το «Aριστερή» βάλτε το σε εισαγωγικά- ούτε όσο βρισκόμαστε υπό το καθεστώς του μνημονίου.  Είναι υποκριτικό να προσποιούνται τους αριστερούς άτομα μιας γιαλαντζί Αριστεράς, της Αριστεράς που υπηρέτησε πρόθυμα τον «Άγνωστο Πόλεμο» στην ΥΕΝΕΔ επί στρατιωτικής διακυβερνήσεως, που έκανε τη δουλειά της η Αριστερά με τον «Παπαφλέσσα» –αναφέρομαι σε ταινίες της εποχής- και τους «Σουλιώτες» το 1971 – ‘72, που τα βρήκε εν πολλοίς με την Απριλιανή επταετία, για να υιοθετήσει με τη Μεταπολίτευση το προφίλ του κουλτουριάρη Αριστερού και υποστηρικτή της Οκτωβριανής Επανάστασης. Από τη μια επανάσταση πήγαμε στην άλλη επανάσταση.


Αν δεν ήταν η Μεταπολίτευση δεν θα υπήρχατε στην πολιτική. Είστε εξωμότες της Αριστεράς. Έχετε σχέση με την Αριστερά όσο έχουν και οι συνάδελφοί σας στην Κυβέρνηση –εννοώ το ΠΑΣΟΚ- με το σοσιαλισμό. Θα πρέπει να αλλάξετε το όνομά σας και από Δημοκρατική Αριστερά να λέγεστε «Μνημονιακή Αριστερά» ή καλύτερα, όπως το λέει ο γελωτοποιός, ο Τζίμης ο Πανούσης, να αναγράφεστε ως «ΔΕΙΜΑΡ», που σημαίνει «Δεν Είμαι Αριστερός».


Τι ήρθατε να κάνετε εδώ πέρα; Κοινοβουλευτικό έλεγχο επί των πεπραγμένων της Κυβέρνησής σας; Συμμετοχή σε ερωτήσεις για τα μάτια του κόσμου, για να διατηρείτε το αριστερό σας προφίλ, αυτή την προβιά;


Κάνατε λόγο για την κατάσταση στον ΟΑΕΔ και για τα προγράμματα που θα μπορέσει να υλοποιήσει. Το 65% όσων εξυπηρετούνται απ’ τον ΟΑΕΔ, σύμφωνα με υπολογισμούς, είναι ξένοι. Πόσο έχουν κοστίσει αυτοί οι ξένοι στον ΟΑΕΔ; Και παρεμπιπτόντως, έχουμε κάνει και ερώτηση για τον ΟΑΕΔ. Εξακόσια εκατομμύρια από αυτό το περίφημο Ταμείο Αλληλεγγύης. Πού πήγαν; Εξακόσια εκατομμύρια! Δεν είναι στικάκι του Βενιζέλου και του Παπακωνσταντίνου για να χαθεί, είναι ερώτηση του κ. Λαγού της 15ης Φεβρουαρίου. Θα έρθετε να απαντήσετε;


Την καταθέτω, απλώς, για να υπάρχει στα Πρακτικά, διότι υπάρχει και η τακτική σας, η προσφιλής, όταν μια ερώτηση δεν σας βολεύει να μην την απαντάτε καθόλου. Θα την καταθέσω. Κυρίες μου, πάρτε αυτή την ερώτηση, γιατί μπορεί ποτέ να μην απαντηθεί.


(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Χρήστος Παππάς καταθέτει για τα Πρακτικά την προαναφερθείσα ερώτηση, η οποία βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και  Πρακτικών της Βουλής)


Και για τον κύριο Υπουργό: Εσείς μας διαβάσατε μια έκθεση ιδεών, τι πρέπει να γίνει, ποιες δράσεις, όπως χαρακτηριστικά είπατε, τι σχέδια. Σχέδια! Τι σχέδια; Σχέδια της τρόικα; Σχέδια που θα περιέχουν κι αυτά έναν πολλαπλασιαστή λάθος; Ποια σχέδια είναι αυτά; Μας δουλεύετε; Έκθεση ιδεών ήταν αυτό! Μας είπατε «σχέδια» λες και δεν κυβερνάτε εσείς, λες και κυβερνούν κάποιοι άλλοι. Την αλήθεια είπατε, γιατί πραγματικά κάποιοι άλλοι κυβερνούν.
(...)
Δεν κυβερνάτε εσείς. Δεν είστε κυβέρνηση. Πού πήγαν τα εξακόσια;


Για τη Νέα Δημοκρατία: Μας ανέφερε περί πλουτοπαραγωγικών πηγών, περί ορυκτού πλούτου. Ναι, όντως, Νιγηρία θα μας κάνετε. Θα έχουμε μία χώρα η οποία θα έχει πάρα πολύ –που έχει όντως, είναι μία πλούσια χώρα- ορυκτό πλούτο, αλλά ένα λαό που θα πένεται και θα είναι σε μία εμφύλια κατάσταση. Πρότυπό σας είναι η Νιγηρία.


Και αναφέρατε και το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Προχθές βγήκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θα τη σεβαστείτε; Κάνουμε ερώτηση την Παρασκευή. Θα την απαντήσετε; Το Συμβούλιο της Επικρατείας. Δύο χρήσεις για το Ελληνικό. Αεροδρόμιο και πράσινο. Και δεν το τρώνε τα τρωκτικά, δεν το τρώνε τα ποντίκια. Τα τρωκτικά που θέλουν να ξεπουλήσουν το Ελληνικό στους ξένους το τρώνε.


Κυρίες και κύριοι, είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει, όσο κι αν θέλετε μετά την τοποθέτησή μας να μας βρίσετε –και το νιώθετε μέσα σας, το πιστεύω- όσες επίκαιρες επερωτήσεις κι αν φέρετε στη Βουλή για ψηφοθηρικούς σκοπούς, ο λαός σας κατάλαβε. Τέρμα τα ψέματα. Τώρα είναι η ώρα του Έθνους, είναι η ώρα των Ελλήνων, είναι η ώρα της Χρυσής Αυγής!


Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε αρχικά ο Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ.Κ.Λυκούδης και στη συνέχεια ο  βουλευτής και ηθοποιός Γεώργιος Κυρίτσης. Ο μεν κ. Λυκούδης στη δευτερολογία του είπε ότι δεν μπορεί να μη κάνει σχόλιο για τους τρεις τελευταίους ομιλητές , Στρατούλη, Μαριά και Παππά, εξαιρώντας τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής αποδεικνύοντας την ένδεια επιχειρημάτων στο να αντικρούσει την έγκληση της Χρυσής Αυγής προς τη ΔΗΜΑΡ για ασυνέπεια, υποκρισία και ψηφοθηρία. ο δε δεύτερος ομιλητής, ηθοποιός κ. Κυρίτσης γνωστός τις τελευταίες ημέρες για την τοποθέτησή του σε ερώτημα πολίτη στα Τρίκαλα όπου του είπε εν ολόγοις "Θα πάρετε τα..."ανέφερε ότι άκουσε προσεκτικά τις απόψεις των παρισταμένων συναδέλφων βουλευτών εκτός από την ηχορύπανση που παράγουν κάποιοι. Ο συνεργάτης της ΥΕΝΕΔ και του ΕΙΡΤ την εποχή της Επταετίας ομολόγησε την επιλεκτική ακοή του, ότι ακούει δηλαδή μόνο όσα τον συμφέρουν. Για το λόγο αυτό , μετά από τους δυο ομιλητές της ΔΗΜΑΡ ο συναγωνιστής Παππάς ζήτησε το λόγο.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα το λόγο για ένα λεπτό επί προσωπικού.


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ορίστε, έχετε το λόγο. Ποιο είναι το προσωπικό, κύριε Παππά;


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Το προσωπικό έγκειται στον Βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, τον κ. Κυρίτση, ο οποίος είπε «ηχορρύπανση» την τοποθέτησή μας και έδειξε προς την πλευρά μας, προφανώς εμάς εννοεί.


Εγώ σας θυμάμαι μικρό παιδάκι στον «Άγνωστο Πόλεμο»…


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Δεν είναι προσωπικό αυτό.


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Κύριε Κυρίτση, δεν έχετε το λόγο.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: … στον «Παράξενο Ταξιδιώτη».


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Ποιο είναι το προσωπικό;


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Κατά τον Κανονισμό έχει το δικαίωμα…


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Έχω ένα λεπτό.


ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, ποιο είναι το προσωπικό;


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Μισό λεπτό. Κατά τον Κανονισμό ο κ. Παππάς, έχει ένα λεπτό στην διάθεσή του να εξηγήσει το προσωπικό.


ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Δεν υπάρχει προσωπικό όμως!


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Το προσωπικό, λοιπόν, είναι να σέβεται ο κ. Κυρίτσης τους ομιλητές και να μην αναφέρεται στις τοποθετήσεις των ομιλητών, συναδέλφων του Βουλευτών, ως «ηχορρύπανση».


Εγώ σας ενθυμούμαι στον «Άγνωστο Πόλεμο» της ΥΕΝΕΔ, στον «Παράξενο Ταξιδιώτη» της ΕΡΤ, στον «Παπαφλέσσα» το ’71 - ’72, ήμουν έντεκα ετών. Σας θυμάμαι στους «Σουλιώτες».


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Πολύ καλός!


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κουνήστε το κεφάλι σας. Γινόσαστε γραφικοί…


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Τώρα, κύριε Παππά, καταλαβαίνετε τι κάνετε;


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Και εγώ σας θυμάμαι με τη σημαία της χούντας.


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης):  Κύριε Κυρίτση, δεν βοηθάτε. Εξισώνεστε.


Κύριε Παππά, προφανώς δεν ήταν προσωπικό. Σας ενόχλησε η φράση «ηχορρύπανση».


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Να τη διαγράψετε.


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ακούστε την ομιλία τη δική σας και σκεφτείτε πόσους ενοχλούν αυτά που λέτε. Προχωρούμε.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ενοχλούμε πολλούς, κύριε Πρόεδρε. Το ξέρουμε.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Αυτό δεν είναι προσωπικό.


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ελπίζω να κοιτάζετε καμία φορά τον εαυτό σας στον καθρέφτη και να ακούτε και αυτά που λέτε, διότι γράφονται εδώ μέσα τα πάντα.


Το λόγο έχει η κ. Ρεπούση για δύο λεπτά.


ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.


Ξεκινώντας θα ήθελα να επαναλάβω κάτι που έχω πει και σε άλλη ευκαιρία ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν δέχεται μαθήματα από τη Χρυσή Αυγή, ένα κόμμα που κάνει διεθνώς ρεζίλι τη χώρα μας.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Εσείς μας έχετε κάνει ρεζίλι!


ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Τα μαθήματα, λοιπόν, δεν μπορούν να σταθούν από ένα κόμμα που όπου εμφανίζεται γίνεται προσπάθεια πώς δεν θα προσβάλει το αίσθημα δημοκρατίας που έχουν τα διεθνή φόρα.


Με την ερώτηση μας αυτή, νομίζω ότι η Δημοκρατική Αριστερά…


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Προσβάλλετε τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.


ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Μου κάνει εντύπωση που προσβλήθηκαν με το «ηχορύπανση».


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Παρακαλώ, κυρία Ρεπούση συνεχίστε εσείς επί της ερωτήσεως και των απόψεών σας.


ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Αυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνεστε τη δημοκρατία.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Τη νοημοσύνη προσβάλλετε όταν καταθέτετε ερώτηση της Κυβέρνησης.


ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Έτσι αντιλαμβάνεστε τη δημοκρατία, διακόπτοντας και γρυλίζοντας.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: …(δεν ακούστηκε).


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Παρακαλώ να μην γράφονται οι διακοπές. Να χρησιμοποιήσω κι εγώ τώρα τη δική σας φράση; Σταματήστε, παρακαλώ.


Συνεχίστε, κυρία Ρεπούση.


Στο σημείο αυτό ο Χρήστος Παππάς δίνει το έναυσμα της αποχώρησης όταν πλέον στην αίθουσα έχουν απομείνει 4-5 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που κάνουν και την επερώτηση, και κανείς άλλος εκτός από τους πολύ περισσότερους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Στα κυβερνητικά έδρανα παραμένουν οι υπουργοί Ιωάννης Βρούτσης και Νίκος Παναγιωτόπουλος και κάποιες νυσταγμένες κυρίες στα πίσω έδρανα που παίζουν το ρόλο των κυβερνητικών παραγόντων.

Απευθυνόμενος προς τους κυβερνητικούς ο συναγωνιστής Παππάς είπε "Και τώρα σας αφήνουμε οικογενειακά, να τα πείτε μεταξύ σας" . Για να ξεκαρδιστεί στα γέλια ο υπουργός εργασίας , δείγμα του πόσο σοβαρά παίρνουν τη ΔΗΜΑΡ ακόμα και στην κυβέρνηση.