ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Πάρτι στις αγορές, δεν φοβίζει μια επιλεκτική χρεοκοπία


 
Παρόλο που η λύση την οποία προκρίνουν για το πρόβλημα του ελληνικού χρέους είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της οικονομίας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας, στις αγορές μετοχών και ομολόγων εξελίσσεται ένα πραγματικό πάρτι.

Η διαφαινόμενη απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης για ανάμιξη του EFSF (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) στην  αγορά ομολόγων δίνει τον τόνο και θεωρείται ότι δρομολογεί μία λύση όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για άλλες χώρες (όπως λ.χ. η Ιταλία, η Ισπανία κλπ) έστω κι αν αυτές δεν έχουν μπει σε πρόγραμμα.

Η Οδός Αθηνών κινείται με άνοδο της τάξης του 2,5%, πάνω από τις 1.210 μονάδες, ενώ σημαντικά κέρδη καταγράφονται σε όλες τις αγορές με ανάλογη προς την Αθήνα εικόνα σε Μιλάνο και Μαδρίτη.

Την ίδια ώρα, υποχωρούν σημαντικά οι πιέσεις των ομολόγων, με τα spreads στο ελληνικό 10ετές να πέφτουν κατά 85 μονάδες, κάτω και από τις 1370 μονάδες. Ανάλογα, κάτω από τις 1.000 μονάδες πέφτει το πορτογαλικό, κάτω από τις 900 το ιρλανδικό, κάτω από τις 300 το ισπανικό και κάτω από τις 250 μονάδες το ιταλικό spread, πάντα σε σχέση με το 10ετές γερμανικό bund.

Ανάλογα, το ευρώ βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου 10ημέρου, ξεπερνώντας τα 1,4320 δολάρια.                                                                                                                                         ΠΗΓΗ:www.protothema.gr

Ο ΓΑΠ στον δρόμο του … Τρικούπη


Η Μεγάλη Πέμπτη της Ελλάδας θα συνοδεύεται, όπως όλα δείχνουν από τη Μεγάλη Παρασκευή αλλά η Ανάσταση δε φαίνεται από πουθενά.
Ο Γ. Παπανδρέου, μετά τον Χ. Τρικούπη είναι υποχρεωμένος να ανακοινώσει στον ελληνικό λαό ότι χρεοκόπησε η χώρα. Όπως και να το πει, επιλεκτική, αναγκαστική ή γενική χρεοκοπία η ουσία είναι ότι οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί δεν… άκουσαν τις εκκλήσεις της Ελλάδας για βοήθεια που δε θα είχε όρους όπως selective default. Το τίμημα θα είναι βαρύ και για πολλά χρόνια για τον ελληνικό λαό.
Οι εξελίξεις δείχνουν ότι η χώρα πήρε το μικρότερο δυνατό πακέτο με τη μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια.
Όμως, η κυβέρνηση, αφού αφήσει από απόψε τους… πανηγυρισμούς (διότι κάτι τέτοιο ψυχανεμιζόμαστε ότι θα κάνουν) θα πρέπει να εξηγήσει ξεκάθαρα.
  • Γιατί εδώ και ένα χρόνο έπαιρνε μέτρα επώδυνα και άδικα αλλά δεν κατάφερε να φτιάξει την οικονομία ώστε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο;
  • Γιατί δεν χρεοκοπούσαμε πέρυσι ώστε φέτος να έχουν μπει όλα στο δρόμο τους;
  • Τι σημαίνει για τους Έλληνες αυτή η συμφωνία; Πόσο θα επηρεαστεί επιπλέον η ζωή τους;
  • Υπάρχει κρυφή συμφωνία ώστε να δοθούν εγγυήσεις προκειμένου να γίνει η επιλεκτική χρεοκοπία; Μήπως δηλαδή εκχωρήσαμε δικαιώματα σε ακίνητα και εταιρείες του δημοσίου προκειμένου οι ιδιώτες που μπαίνουν στη διαδικασία να έχουν εγγυήσεις;                                    ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Έκανε έξωση στους βατραχανθρώπους!



Έκανε έξωση στους βατραχανθρώπους!
Από τις καρέκλες τους έπεσαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, όταν πληροφορήθηκαν ότι η Κτηματική Εταιρία Δημοσίου (ΚΕΔ) αποφάσισε να κάνει έξωση στα... ΟΥΚ!

Το Σώμα βατραχανθρώπων των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού εδρεύει στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά Αττικής, όπου εδώ και χρόνια οι βατραχάνθρωποι κάνουν την εκπαίδευσή τους στο θαλάσσιο κομμάτι, καθώς και διατηρούν τα γραφεία τους οι αξιωματικοί του σώματος. Τούδε και στο εξής ωστόσο τα «βατράχια» θα μείνουν «άστεγα», γεγονός που θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην εκπαίδευση και την δράση του Σώματος, διότι η διοίκηση της ΚΕΔ προσβλέπει προφανώς σε μεγάλες «μπίζνες» θέλοντας να αξιοποιήσει  το ακίνητο και τις γύρω εγκαταστάσεις στην περιοχή του Αγίου Κοσμά με πιο ωφέλιμο τρόπο.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η εν λόγω απόφαση της ΚΕΔ είχε γίνει εν γνώση του πρώην υπουργού Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου, μιας και η ΚΕΔ υπάγεται στο συγκεκριμένο υπουργείο με αποτέλεσμα ο κ. Βενιζέλος να πέσει όχι μόνο από τα σύννεφα άλλα και από την καρέκλα του (στην κυριολεξία) στο άκουσμα της... τραγελαφικής είδησης.
Την ίδια έκπληξη όμως προκάλεσε η απόφαση της ΚΕΔ και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος δεν πίστευε στα αυτιά του όταν ενημερώθηκε από τον αρχηγό του Λιμενικού ότι τα ΟΥΚ θα μείνουν χωρίς εγκαταστάσεις λόγω... έξωσης από εταιρεία του Δημοσίου και σήκωσε το τηλέφωνο να ενημερώσει τον πολιτικό προϊστάμενο της ΚΕΔ Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος  επίσης δεν γνώριζε τίποτα μιας και η απόφαση είχε ληφθεί επί Παπακωνσταντίνου.

Υ.Γ: Δύσκολοι καιροί για ήρωες.

Α.Γ                                                                                                                                                             ΠΗΓΗ:www.newpost.gr

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ

Ανά τον δυτικό κόσμο, όταν το θέμα είναι η επιθετική συμπεριφορά, η παραβατικότητα, η βία και τα εγκλήματα αλλοφύλων, οι αντιρατσιστές κάθε πολιτικής απόχρωσης έχουν έτοιμο ένα σετάκι δικαιολογιών, με πρώτη και καλύτερη «φταίμε εμείς, σαν λαός και σαν κράτος, που τους φερόμαστε ρατσιστικά και είναι οργισμένοι - εμείς προκαλούμε αυτή τη συμπεριφορά εναντίον μας». (Όπου το «ρατσιστικά» σημαίνει ότι δεν τους υποδεχόμαστε με ανοιχτές αγκάλες και δεν ενθουσιαζόμαστε με τις πολιτισμικές τους ιδιαιτερότητες.)

Όταν οι αυτόχθονες αντιδράσουν, φυσιολογικά και αναμενόμενα, στην επαναλαμβανόμενη καθημερινά βία και τρομοκρατία που υφίστανται από τους εισβολείς που κατέλαβαν τις γειτονιές τους όμως, τότε οι ίδιοι αντιρατσιστές κάθε πολιτικής απόχρωσης ωρύονται, αγανακτούν, καταδικάζουν τους συμπατριώτες τους, αγνοώντας τα «περί ίσης αντιμετώπισης» που ευαγγελίζονται. Οι εισβολείς είναι ΠΑΝΤΑ δικαιολογημένοι, οι συμπατριώτες τους είναι ΠΑΝΤΑ αδικαιολόγητοι.

Αυτή η ξεκάθαρα ρατσιστική αντιμετώπιση, αυτές οι ρατσιστικές διακρίσεις, εναντίον των συμπατριωτών τους και υπέρ των εισβολέων στην πατρίδα τους, είναι κοινές σε όλο το συστημικό πολιτικό φάσμα. Από την άκρα αριστερά μέχρι την πολιτικώς ορθή «άκρα δεξιά» και βέβαια σε όλα τα καθεστωτικά μέσα. Και όχι μόνο. Ακόμη και «υπερεπαναστικές» «πατριωτικές» γκρούπες κατηγορούν τις αντιδράσεις των συμπατριωτών τους ως «συμφέρουσες το καθεστώς» και απαιτούν να κατευθυνθούν αυτές εναντίον των πολιτικών. Απαιτούν δηλαδή το εντελώς αφύσικο από τον απλό εξοργισμένο όμαιμό τους: ν’ αγνοήσει την πρόκληση έξω απ’ το σπίτι του στην υποβαθμισμένη περιοχή του και να πάει να βρει τον υπερπροστατευμένο πολιτικό στην χλιδάτη δική του περιοχή!

Παρατηρείται σε όλο τον κόσμο, όπου υπάρχουν ευρωπαϊκοί λαοί, μια κοινή γραμμή του συνόλου σχεδόν των καθοδηγητών γνώμης: «Εμείς είμαστε πολιτισμένοι-σκεπτόμενοι-δίκαιοι. Δεν πρέπει να φερόμαστε όπως μας φέρονται».
Παρένθεση:
Μιλούσα πριν χρόνια με έναν Αλβανό λαθρομετανάστη στην Ελλάδα ο οποίος μου είπε επί λέξει «Οι Έλληνες είναι όλοι γυναικούλες, εκτός τους Κρητικούς που είναι άντρες». Και διευκρίνισε γιατί: «Δούλευα σ’ ένα χωριό στην Κρήτη και όταν κάποιοι Αλβανοί έκαναν μια καλή …ζημιά, δεν τους ξαναείδε ποτέ κανένας μας και αναγκαστήκαμε να φύγουμε όλοι απ’ το χωριό. Οι άλλοι ανέχεστε τα πάντα σαν τις γυναικούλες». Μιλούσε για τους Κρητικούς με ΣΕΒΑΣΜΟ. Επειδή, στο χωριό που βρέθηκε, φέρθηκαν με τον τρόπο που πολιτισμικά κατανοούσε. Και δεν του είχε τύχει κάπου αλλού.
Όλοι οι καθοδηγητές γνώμης ζητούν από τους λαούς τους να φέρονται «πολιτισμένα» σε ανθρώπους που αντιλαμβάνονται το «πολιτισμένα» ως αδυναμία, κατωτερότητα, φυχομαχία, μαλθακότητα, ΠΡΟΚΛΗΣΗ για εκμετάλλευση.

Ο πανάρχαιος κανόνας που εφαρμόζει ο ισχυρός και κατανοεί ο αδύναμος είναι πολύ απλός: ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ. Αυτόν τον κανόνα δεν τον εφαρμόζουν μόνο «βάρβαροι», όπως θέλει να μας πείσει το σύστημα. Είναι αυτός στον οποίο στηρίχθηκε η δημιουργία των ανθρώπινων κοινωνιών, στον οποίο στηρίζεται εύρυθμη λειτουργία των κρατών, στον οποίο στηρίζεται η ίδια η ύπαρξη του Νόμου. Το παγκόσμιο σιωνιστικό καθεστώς τον εφαρμόζει επίσης διεστραμμένα και επιλεκτικά εναντίον μας προς όφελός του. Και τα κάθε είδους φερέφωνα του καθεστώτος προσπαθούν να πείσουν τους λαούς τους να τον ξεχάσουν. Οι Έλληνες οφείλουν να τον θυμούνται. Εάν θέλουν να επιβιώσουν. 

Α.Μ.                                                                                                                                                             ΠΗΓΗ:whitewomenfront.blogspot.com

ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ



ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΣΧΕΣΗ  ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΚΑΙ "ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΚΚΕ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ! 
Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΑ , ΒΛΕΠΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ  ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΩΝ 80s .
ΕΒΛΕΠΕ ΕΝΑ ΟΜΟΓΑΛΑΚΤΟ -ΤΑΧΑ - ΠΑΣΟΚ (Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟΤΟΜΑΡΙΣΜΟ) ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ (USA) ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΕΙ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΙ ΕΞΟΥΣΙΑ .

ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ;

Ένα πολύ καλό Crash Test ανάμεσα στην Εθνικοφροσύνη (Loving the Cops) και στον Εθνικισμό παρουσιάζει το Ιστολόγιο edikcyprus.blogspot.com και συγκεκριμένα στην ανάρτησή του εδώ

Μερικοί μιλούν για επαναστατικό και μη επαναστατικό εθνικισμό.
Εμείς θεωρούμε ότι ο αληθινός εθνικιστής , μόνο επαναστάτης μπορεί να είναι.... και ακριβώς στο σημείο της -τάχα-μετριοπάθειας ξεφυτρώνει το ζιζάνιο που ακούει στο όνομα "εθνικόφρων".
Για τους ...αρχάριους αρκεί να αναφερθούν 2 τρανταχτά ονόματα εξεχόντων ...εθνικοφρόνων , ώστε να αντιληφθούν την διαφορά και τη διαβολή στην οποία παρασύρονται κάποιες έννοιες.
  • Ο κος Μίχαλος (υιός) ....μέγας "πατριώτης" , "εθνικόφρων" και μαϊντανός κάτω από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ πολιτικό λάβαρο (Πα.Σο.Κ. , ΝΔ , Ντοράκλα , ΕΠΕΝ κλπ) εξυπηρετεί τα συμφέροντα της τσέπης του.
  • Ο  "τιτάνας" της πολιτικής εφυϊας και σκέψης στην Ελλάδα , Γιώργος Καρατζαφέρης ...για λόγους που έχουμε αναλύσει πολλάκις στο ιστολόγιό μας....
Οι ..εραστές της βίας που ασκείται αδιάκριτα σε οποιονδήποτε από τις δυνάμεις ασφαλείας (θυμηθείτε το ξύλο που έφαγαν ντούπλεξ-και από φρικιά- μερικά παρασυρμένα πρόβατα στο Σύνταγμα) δεν είναι Εθνικιστές . Είναι σαδιστές ή απλά μαλάκες..
Οι ..εραστές της στρατιωτικής στολής (το βράδυ θα φάμε με τον ανηψιό του 5ου ξαδέρφου μου, τον αγροφύλακα..) δεν είναι Εθνικιστές  . Είναι φετιχιστές!
Κάποιοι που υποστηρίζουν με σθένος και περηφάνια την κατάργηση των "προνομίων" των πολύτεκνων Ελλήνων ή τη διάλυση "αντιπαραγωγικών" σωμάτων (βλ.Λιμενικό Σώμα) δεν είναι Εθνικιστές . Είναι Λωτοφάγοι πνιγμένοι σε μιά μασιά σκατά.....

Ο κατάλογος εντοπισμού θέλει δεκάδες σελίδες και έτσι κάνουμε μια παύση εδώ και σας καλούμε να διαβάσετε την ανάρτηση που ακολουθεί από τον ΤΟΜΕΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ του ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ – ΕΔΗΚ



"Ενώ οι εθνικόφρονες υπηρετούν τα κόμματα της δεξιάς και υποκλίνονται στην αστική κομματοκρατία μέσα από την οποία διεκπεραιώνουν τις προσωπικές υποθέσεις τους , ως πελάτες των κομμάτων , διατηρούν στο πίσω μέρος του μυαλού τους μια μορφή «εθνικισμού» που απεχθάνεται τη δημοκρατία.

Όταν τα συμφέροντα τους δεν διεκπεραιώνονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες ή καθ΄ οιονδήποτε τρόπο κινδυνεύουν , φέρνουν στο προσκήνιο αυτόν τον ενεδρεύοντα «εθνικισμό» που δεν είναι τίποτα άλλο από την εφεδρεία της βίας που η δεξιά επιστρατεύει για την επιβολή των αντιλήψεων της και την υπεράσπιση των συμφερόντων της. 

Οι εθνικόφρονες είναι υπέρμαχοι των συμφερόντων της πλουτοκρατίας και τραπεζοκρατίας στην οποία ανήκει και η εκκλησία ως ένας καθαρά υλικός κερδοσκοπικός οργανισμός.

Με λίγα λόγια η εθνικοφροσύνη είναι το συμφυρματικό υπόβαθρο της εθνικής αλλοτρίωσης και της οπισθοδρομικής συντήρησης ως και η οπισθοφυλακή της βίας που η δεξιά εκκολάπτει στα σκοτεινά έγκατα της και εκδηλώνεται ως εθνικίζουσα ακροδεξιά.

Τι σημαίνει αυτό για μας τους έλληνες εθνικιστές;  
Πως δεν είναι δυνατό να αναπτύξουμε τον εθνικισμό μας που είναι αλληλένδετος με τις λαϊκές και κοινωνικές διεκδικήσεις , απευθυνόμενοι στους εθνικόφρονες. 
Και αν έρθουν προς εμάς πρέπει να γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι θα μας προδώσουν και θα μας εγκαταλείψουν. 
Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι εθνικόφρονες είναι ο καρκίνος που διεισδύει μέσα στις τάξεις μας , το στιλέτο που είναι πάντοτε έτοιμο να καρφωθεί στη πλάτη μας.
Με δεξιούς εκκλησιαστικο-προσκυνημένους εθνικόφρονες δεν γίνεται επαναστατικός εθνικισμός. 

Όταν θα τους κατατάξουμε στις γραμμές των αντιπάλων , τότε θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά στην εθνικιστική αυτογνωσία. Τότε θα βάλουμε τα θεμέλια ενός πραγματικού κοινωνικού ελληνικού εθνικισμού."                                                                                                                                           ΠΗΓΗ:anti-antiprosopeusi.blogspot.com

Αποφυλακίζουν τρομοκράτες, αφήνουν μέσα όλους τους άλλους!

Το σύστημα βγάζει έξω τα παιδιά του, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις διάφορες εργολαβίες που κατά καιρούς αναλαμβάνουν για λογαριασμό ξένων μυστικών υπηρεσιών. Αυτή τη φορά, η κυβέρνηση, κλείνοντας το μάτι στην αριστερά, αποφυλάκισε τον Βασίλη Ξηρό της «γνωστής οικογενείας»...
Ο πιτσιρικάς της οργάνωσης λοιπόν, που σε λίγο θα περιοδεύει στις καταλήψεις των «άπλυτων» μιλώντας για το «αντάρτικο πόλεων», πέρασε χθες ελεύθερος την πύλη εξόδου των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Η συνεργασία μεταξύ τους, ήταν άψογη. Η συμμετοχή του στην 17 Ν και τα 25 χρόνια κάθειρξη που άρπαξε, αποτελούν λεπτομέρειες, ποινές που επιβλήθηκαν τότε για τα μάτια του κόσμου. Εξέτισε, είπαν, τα 3/5 της ποινής. Πότε πρόλαβε; Τα ισόβια, μόνο για τον Ντερτιλή είναι, ο οποίος σύμφωνα με το σύστημα, συνιστά φοβερή απειλή για τη Δημοκρατία (τους) και σίγουρα με τη λογική της «ελίτ», μεγαλύτερη από τους Ξηρούς.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής έκανε λοιπόν δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του Βασίλη Ξηρού, χωρίς να λάβει υπόψη του τα συναισθήματα των οικογενειών που έχασαν τους ανθρώπους τους από τις αιματηρές ενέργειες της 17Ν, αλλά και την απειλή για τη δημόσια τάξη και διέταξε την υπό όρους απόλυσή του από τις φυλακές. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του, αλλά και το σκυλολόι των Εξαρχείων, μπορούν να πανηγυρίζουν. Άντε Αλέξανδρε Γιωτόπουλε και Δημήτρη Κουφοντίνα, καλή λευτεριά, το σύστημα σας κλείνει το μάτι. Και να μην τσακώνεστε οι δυό σας όταν βγείτε έξω! ksiros4-480x0

ΠΗΓΗ:www.elkosmos.gr
 

Καταγγελία από τις "Ελληνίδες Μάνες" για τους "δημοκράτες" του Συντάγματος

manesΤήν 15η Ἰουλίου 2011 ἡμέρα Παρασκευή, μία ἀντιπρόσωπός μας μέ τήν βοήθεια φίλων καί παρευρισκομένων ἀνέρτησε ἕνα πανό στήν Πλατεία Συντάγματος μέ θέμα «ΝΑΙ έργασία στά παιδιά μας, ΟΧΙ έργασία στούς ἀλλοδαπούς». Σέ κάποιους ὀπαδούς ὅμως τῆς «Ἄμεσης Δημοκρατίας» δέν ἄρεσε τό περιεχόμενο μέ ἀποτέλεσμα νά μαζευτοῦν καμμιά πενηνταριά ἐξ αὐτῶν ὡς κοπάδι λύκων, νά προπηλακίσουν καί νά ἀπειλήσουν τήν ἀντιπρόσωπό μας καί ἐν τέλει νά κατεβάσουν τό πανό καί νά τό κατάσχουν ὡς λάφυρο πολέμου.
Ἀνατρέχοντας στά πρακτικά τῆς λαϊκῆς σας συνελεύσεως τῆς 15ης Ἰουλίου ἀνακαλύψαμε -ὄχι χωρίς ἔκπληξι, καθ' ὅτι κάτι ξέρουμε καί ἐμεῖς ἀπό προβοκάτορες- ὅτι στήν προσπάθεια νά δικαιολογηθοῦν οἱ πράξεις τῶν μελῶν σας φτάσατε νά μᾶς κατηγορεῖτε γιά ἱερόσυλους καί δολοφόνους: «69. Δέν ξέρω αν νομίζουμε πως άνθρωποι με τόσο βαθύ κόμπλεξ που τα βάζουν με οποιονδήποτε αδύναμο, θα μπορούσαν να έρχονταν εδώ και να διαβουλευτούν. Να συζητήσουμε για τον μπάτσο που έχουμε μέσα μας, αλλά πώς να συζητήσεις με έναν άνθρωπο με τόσο μίσος για τους άλλους, για τους μετανάστες. 70. Αυτοί οι άνθρωποι που ανεβάζουν τέτοια πανό, μαζεύονται τριαντάδες και μαχαιρώνουν μετανάστες. Αυτοί που χτυπάνε μετανάστες, σκίζουν τα χαρτιά τους, πετάνε γκαζάκια και βόμβες εκεί που προσεύχονται. Επομένως δεν μπορεί κάποιοι που είναι δικοί τους ή λίγο δικοί τους να λένε ότι είμαστε και φασίστες όταν δεν αφήνουμε τους φασίστες σήμερα να βάζουν πανό, αύριο να μαχαιρώνουν... 72. Αν σταματήσουμε κάποιον που βρίζει ή μαχαιρώνει μετανάστες, είναι αντιδημοκρατικό;....77. Το πρόβλημα με τους φασίστες που σήκωσαν το πανό έχει να κάνει με το πρόβλημα εδώ...» (http://amesi-dimokratia.org/el/praktika/).
Μπράβο σας!
Πουθενά ὅμως στά πρακτικά σας δέν ἀναφέρεται ὅτι πενήντα ἀμεσοδημοκρατικοί νταγκλαράδες τρομοκράτησαν μία Ἑλληνίδα Μάνα. Ντροπή σας!.. Δέν θά σᾶς κάνουμε τό χατήρι νά ἀπολογηθοῦμε. Εἴμαστε μάνες καί θέλουμε νά σᾶς βλέπουμε σάν παιδιά μας. Ἐσεῖς ὅμως πρέπει νά μᾶς ἐξηγήσετε καί νά ξεκαθαρίσετε ποιοί εἶστε καί τί θέλετε! Διότι στήν τραγική κατάστασι πού βρίσκεται αὐτήν τήν στιγμή ἡ Πατρίδα μας χρειαζόμαστε μόνον Ἕλληνες μέ ξεκάθαρη ἐθνική ἰδεολογία, γιά νά τήν σώσουν. Μεσοβέζικες καταστάσεις δέν χωροῦν. Τό πρόβλημα τῆς Ἑλλάδος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. Είναι ΕΘΝΙΚΟ. Καί ἐσεῖς ὡς μορφωμένοι ἄνθρωποι -πολλοί ἐξ ὑμῶν μέ πτυχία ἀπό τό ἐξωτερικό- πρέπει νά ξέρετε τί σημαίνει αὐτό. Χάσαμε -ἤ ἄν θέλετε, μᾶς τίς ἀφαίρεσαν- ὅλες τίς ἀξίες μέ τίς ὁποῖες μεγαλουργήσαμε ὡς Ἕλληνες στό πέρασμα τῶν αἰώνων καί ἄνθρωπος χωρίς ἀξίες καί ἰδανικά βγαλμένα καί σφυρηλατημένα μέσα ἀπό τούς ἀγῶνες τῶν προγόνων του εἶναι φτερό στόν ἄνεμο.
Ὅπως καί οἱ ἄπατρεις μετανάστες σας. Ποιά ἡ ἀξία καί ποιά τά ἰδανικά ἀνθρώπων πού παρατοῦν τήν Πατρίδα τους πού αἱμορραγεῖ καί ἔρχονται στήν δική μας Πατρίδα..., νά κάνουν τί; Ὅ,τι δέν μπόρεσαν νά κάνουν στήν δική τους; Ἤ ὅ,τι δέν τούς ἐπέτρεψαν νά κάνουν; Φέρνουν μαζί τους ἄλλα ἤθη καί ἔθιμα... ἀκόμα καί ἄλλες θρησκεῖες... καί θέλουν νά μᾶς τά ἐπιβάλλουν... εἰς βάρος τῶν δικῶν μας παραδόσεων. Ἀκόμη καί στήν ἐγκληματικότητα ἔχουμε καινούργια κόλπα... Καί ἐμεῖς, οἱ Ἕλληνες πολίτες, πρέπει νά σκύψουμε τό κεφάλι καί νά τά δεχθοῦμε; Γιατί; Ἐπειδή ξεπουλημένοι πολιτικοί τῶν τελευταίων δεκαετιῶν, μᾶς ὑπέβαλαν ἐντέχνως τήν ὑποταγή στά κελεύσματα τῆς ἀποτυχημένης παγκοσμιοποιήσεως;
Σᾶς παραθέσω ἀποσπάσματα ἀπό μία ἐπιστολή Ἑλληνίδας Μάνας πού ἀναρτήθηκε στήν ἱστοσελίδα τοῦ Κινήματος Ἐθνικῆς Ἀντίστασης Κύπρου στίς 20 Ἰουνίου τοῦ 2011.
«Με χαρακτηρίζεις ως εθνικίστρια και θωρείς ότι με προσβάλεις!!! Με χαρακτηρίζεις ως εθνικίστρια και πιστεύεις ότι είμαι φανατική!!! Με χαρακτηρίζεις ως εθνικίστρια και με ταυτίζεις με τους Νεοναζί...
Και ΓΙΑΤΙ παρακαλώ;;;
Εσύ που το κάνεις αυτό τόσο εύκολα δεν ξέρεις ότι είναι φασισμός να αποφασίζεις αυταρχικά και να βάζεις ταμπέλες για το ποιος είναι τι;;;;
Δεν ξέρεις ότι η ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια σε έννοιες και η ίδια, η μια λέξη για τον καθένα μας έχει τη δική του σημασία;;;
Η λέξη πατρίδα για σένα μπορεί να είναι η βόλεψή σου, το σπιτάκι ή το χωραφάκι σου, αλλά για μένα μπορεί να είναι και ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, Η ΚΥΠΡΟΣ, Η ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ!!!
......Δεν ξέρω πώς θέλεις να με αποκαλείς, δεν ξέρω αν έχω άλλο χαρακτηρισμό από αυτό της Ελληνίδας!!! Και δεν με πειράζει αν αυτό είναι εθνικιστικό ή πατριωτικό ή και για κάποιους απαξιωμένο!!!
Απλά ΒΑΡΕΘΗΚΑ τους προβοκάτορες με τις ταμπέλες τους ...!!!
Μου προκαλεί αηδία το ότι η λέξη Έθνος, διαγράφηκε τόσο εύκολα από την μνήμη μας..... Ήξεραν καλά τι έκαναν όλοι αυτοί που την έσβησαν από παντού.... από καθημερινότητά μας, από τα υπουργεία....., από τις καρδιές μας όμως;;;;
Μας πέρασαν ότι ο "Εθνικιστής" είναι κακό πράγμα... είναι φανατισμός είναι .... η κακία του Έλληνα για τους "καημένους λαθρο-μετανάστες"....!!!
Είμαι Ελληνίδα! Είμαι Εθνικίστρια! Είμαι Πατριώτισσα!
Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα παρά μόνο στην ΕΛΛΑΔΑ!!!
Δεν γεννήθηκα ούτε και μεγάλωσα για να μισώ κανέναν αλλά δεν μπορώ να παραβλέπω τους εχθρούς μου!!!
Δεν μπορώ να νιώθω δεύτερης κατηγορίας πολίτης, όταν ο Έλληνας συμπατριώτης μου είναι φυλακή για παράβαση του νόμου τάδε και οι λαθρο-μετανάστες είναι έξω και σκοτώνουν πατέρα που δεν αγκάλιασε ποτέ το παιδί του...
Χαρακτήρισε με όπως θέλεις δεν έχει σημασία πια!!! Δεν ασχολούμαι με τους χαρακτηρισμούς σου!!!
Με νοιάζει μόνο να μπορώ να πω στα παιδιά μου και στα παιδιά που ξέρω ότι: εγώ δε παραιτήθηκα, δεν κάθισα στη βολή μου να αφήνω τον κάθε άχρηστο να αποφασίζει για το μέλλον των παιδιών της Ελλάδος, αλλά ήμουν εκεί και πάλευα να έχετε το μέλλον που δικαιωματικά σας αξίζει!!!»
Δέν θά προσπαθήσω νά σᾶς πείσω γιά τό δίκαιο τοῦ ἀγῶνος μας. Πολλοί ἀπό ἐσᾶς ἴσως θεωρεῖτε ἀπάνθρωπο τόν «ρατσισμό» μας. Ἴσως φταίει πού βλέπουμε ἀπό ἄλλη σκοπιά τά πράγματα. Ἐμεῖς θέλουμε νά παραμείνουμε Ἕλληνες σέ μία Ἑλλάδα πού δέν τρώει τά παιδιά της. Ἐσεῖς πιθανόν νά θέλετε τήν περίφημη «ἀδελφοποίησι τῶν λαῶν», «ὅλοι οἱ ἄνθρωποι εἶναι ἀδέλφια» καί ὅλα αὐτά, τά ὡραῖα μέν οὐτοπιστικά δέ.... Καί αὐτοί πού διαβρώνουν τό Ἑλληνικό γένος... ποιοί εἶναι; Τά «ἀδέλφια μας»;
Ἡ Ἑλλάδα ἔβγαλε Λεωνίδες, ἀλλά ἔβγαλε καί Ἐφιάλτες. Δική σας ἡ ἐπιλογή ποῦ θέλετε νά ἀνήκετε!
Ἐν τοιαύτῃ περιπτώσει καί ἐπειδή ἐμεῖς εἴμαστε μή χρηματοδοτούμενες, καί τά ἔξοδα γιά τό πανό τά βγάλαμε ἀπό τό ὑστέρημά μας, καί ἐπειδή ἡ Πλατεία εἶναι ἔδαφος Ἑλληνικό καί ἄδεια, ἄν χρειασθῆ, παίρνουμε μόνον ἀπό τίς Ἑλληνικές Ἀρχές καί ὄχι ἀπό τούς αὐτοδιορισμένους διαχειριστές της (ἐξ ἄλλου τό πανό δέν ἦταν στόν ὑπό ἐσᾶς ἐλεγχόμενο χῶρο), θά σᾶς παρακαλέσουμε, ἐπικαλούμενες τά «δημοκρατικά σας συναισθήματα» νά μᾶς τό ἐπιστρέψετε ἤ ἀκόμα καλύτερα νά τό ἀναρτήσετε ἀπό ἐκεῖ πού τό κατεβάσατε.
Συνημμένα σᾶς αποστέλλουμε ἐπιστολή γνωριμίας προκειμένου νά μᾶς γνωρίσετε. Καί σᾶς πληροφοροῦμε ὅτι δέν θά σταματήσουμε ἐδῶ.
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς,
ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΜΑΝΕΣ                                                                                                                         ΠΗΓΗ:www.elkosmos.gr

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Από το μέγαρο Υπατία στη… φυλακή!

metanastes_megaro_ypatia2Τέσσερις από τους συμπαθείς στην αριστερά και στην Αλ Σάλεχ λαθρομετανάστες, υπήκοοι Μαρόκου, που είχαν διαμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Μέγαρο Υπατία στο κέντρο της Αθήνας και τους είχαν χορηγηθεί αποφάσεις αναβολής απομάκρυνσής τους από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Στις βαλίτσες τους, βρέθηκαν αντικείμενα που είχαν κλαπεί από σπίτια και οχήματα στην Αθήνα. Οι δράστες, σκόπευαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς στην Τυνησία, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που τους χορηγήθηκε. Στην κατοχή τους βρέθηκαν φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, φορτιστές κινητών τηλεφώνων, μπαταρίες κινητών τηλεφώνων, πλοηγοί GPS, συσκευή παιχνιδιών Playstation, ρολόγια, γυαλιά ηλίου και άλλα πολλά αντικείμενα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Δεν ξέρουμε αν η κ. Κούρτοβικ, η οποία διαπραγματεύτηκε για λογαριασμό τους στην Υπατία, θα σπεύσει να τους υπερασπιστεί. Υποθέτουμε, ότι επειδή ειδικεύεται σε πολιτικού τύπου «εργολαβίες», ότι δεν θα το πράξει. Πάντως, οι ΜΚΟ θα σπεύσουν να προστατεύσουν τα αγαπημένα τους παιδιά, όπως άλλωστε κάνουν πάντα, διακριτικά και παστρικά, με τη βοήθεια των αριστεριστών στα μέσα μαζικής επικοινωνίας.
Μια απορία: που βρήκαν οι Τυνήσιοι τα χρήματα να πληρώσουν για τα αεροπορικά τους εισιτήρια; Μήπως να ευχαριστήσουν τους Έλληνες και γενικότερα τους Ευρωπαίους φορολογούμενους; ΠΗΓΗ:www.elkosmos.gr

Αρκετά διακοποδάνεια εκταμίευσε η περίφημη Ελληνίδα μάνα για να συνοδεύσει τη κόρη της στη Μύκονο, για μεταπτυχιακό στη πουτανιά.



 
Για τη  Κολομβία των Βαλκανίων, το χυδαίο αυτό δημιούργημα της μεταπολίτευσης με την υπογραφή των κομματικών μηχανισμών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ήρθε επιτέλους η ώρα της τρελής non stop χρεοκοπίας.
Μιλάμε για ανεξέλεγκτη και θεαματική χρεοκοπία που θα μεταδίδεται ζωντανά στον πλανήτη.
Η Φουκουσίμα μπροστά της δεν θα πιάνει μια σε τηλεθέαση.
Ηδη στα γνωστά ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος τα ξένα τηλεοπτικά συνεργεία κάνουν κρατήσεις με θέα τη πλατεία και το κοινοβούλιο, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στη κόλαση.
Οι ορδές του αδέσποτου πλήθους που για 4 δεκαετίες, απλά αλλάζει τα μοντέλα της SONY απέναντι από τον καναπέ, θα ξεχυθούν στους δρόμους καθώς η ανέχεια θα τους μετατρέπει σε κανονικούς ανθρώπους με κανονικά ένστικτα-δηλαδή ζωώδη-κι όχι μεταλλαγμένα σαν Κύπριου μουσικοσυνθέτη που κατά βάθος θα ήθελε να είναι Άννα Βίσση.
Η Σύνοδος της Πέμπτης το μόνο που θα κάνει είναι ν ανοίξει τις Πύλες της Κολάσεως ώστε να συνειδητοποιήσει κι ο τελευταίος τηλεθεατής του Νίκου Στραβελάκη, ότι η χρεοκοπία θα είναι βίαιη, συγκλονιστική, αιματοβαμμένη και με μουσική υπόκρουση τα ουρλιαχτά των φαμιλιέρηδων.
Της φυλής δηλαδή των πιθηκοειδών που για δεκαετίες ολόκληρες κραύγαζαν τους ύμνους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την ώρα που τα στελέχη των συγκεκριμένων κομμάτων παραδίδονταν με καύλα στους νταβατζήδες επιβήτορές τους.
Έφτασε λοιπόν η ώρα ο γελοίος νεοέλληνας, αυτή η κινούμενη εστία μόλυνσης, ο χαμερπής δημόσιος υπάλληλος να οργιστεί πραγματικά και για θέματα που έχουν να κάνουν με την ίδια του την ασήμαντη ύπαρξη.
 Αρκετά απήργησε εκ τους ασφαλούς για να διεκδικήσει αυξήσεις ενός μισθού που δεν άξιζε, αρκετά ούρλιαξε σαν σκυλί ατάιστο ως χούλιγκαν του Ολυμπιακού, αρκετά διακοποδάνεια εκταμίευσε η περίφημη Ελληνίδα μάνα για να συνοδεύσει τη κόρη της στη Μύκονο, για μεταπτυχιακό στη πουτανιά.
Οσο για κείνα τα καθάρματα που λεηλάτησαν τη χώρα με τη βοήθεια των πολιτικών, σ όποιο μέρος του πλανήτη κι αν βρεθούν όλο και κάποια μελετημένη συμμορία θα βρεθεί να τους  απαγάγει και να τους πάρει τα σώβρακα.
Έφτασε λοιπόν η ώρα οι ανυπόληπτοι τραπεζίτες, κώλος και βρακί με τις κυβερνήσεις, να βιώσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους τον όλεθρο της χρεοκοπίας.
Αύριο Πέμπτη λοιπόν, όταν θα λήξει η Σύνοδος των Βρυξελλών θ ανοίξουν οι Πύλες της Κολάσεως για τη Κολομβία των Βαλκανίων.
Μείνετε συντονισμένοι…                                                                                                                           ΠΗΓΗ:www.kourdistoportocali.com

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Οι καλύτερες από τις γαλάζιες παραλίες της χρονιάς:Ταξιδέψτε στις πανέμορφες παραλίες της Νάξου

Ταξιδέψτε στις πανέμορφες παραλίες της Νάξου

Στη Νάξο βρίσκονται μερικές από τις ωραιότερες παραλίες των Κυκλάδων. Απέραντες κάτασπρες αμμουδιές απλώνονται σε μήκος πολλών χιλιομέτρων, με νερά εκπληκτικών αποχρώσεων και δάση από κέδρους που ξεκινούν πίσω από τους αμμόλοφους.

Αγία Άννα

Η παραλία της Αγίας Άννας αποτελεί τη φυσική συνεχεία της ατέλειωτης αμμουδιάς του Αγίου Προκόπιου. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το δάσος με τους κέδρους που φύονται μέσα στη αμμουδιά και δημιουργούν μια εξωτική εικόνα.








Άγιος Προκόπιος


Πρόκειται για μια από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου, έχει βαθμολογηθεί μέσα στις δέκα καλύτερες της Ευρώπης και η τρίτη καλύτερη στην Ελλάδα. Βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την Χώρα της Νάξου και έχει συνολικό μήκος 2 χιλιόμετρα.










ΠΗΓΗ:www.newsbeast.gr

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ:Παγκόσμια υπόκλιση σε Ελληνίδα βιολόγο! | Espresso | CoverStory

  Eκανε τη διεθνή επιστημονική κοινότητα να παραμιλά. Σε ηλικία μόλις 30 ετών Ελληνίδα βιολόγος ανοίγει τον δρόμο για τη θεραπεία της αρθρίτιδας, δίνοντας ελπίδα σε εκατομμύρια συνανθρώπους μας. Η Αναστασία Παπαδοπούλου έκανε τους πάντες να υποκλιθούν στο ερευνητικό της έργο, γι’ αυτό άλλωστε πήρε χτες και το Βραβείο της Καλύτερης Νέας Ερευνήτριας (Young Investigator Award) για το 2011!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZ9gj_BPlVQLA48F5MuQtQL4GvOIibpBDK_9S7_RsWznpOYH7Y0y6o3XkYuR8j4BisOHwvYdDEhzGWPsl70t0NlDTygYzmErdQkGcTOk2TzwESE2bzrV711yu3exmIVhW9Q0MihlCCUIEb/s1600/papadopoulou_viologos_milopoulos_20110718_01.JPGΗ 30χρονη διδάκτορας του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) εντυπωσίασε όλο τον επιστημονικό κόσμο, καθώς η εργασία της θεωρήθηκε καθοριστική για την αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Η κ. Παπαδοπούλου απέσπασε την κορυφαία διεθνή διάκριση κατά τη διάρκεια των εργασιών του 17ου ετήσιου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Διεθνούς Εταιρείας Κυτταρικής Θεραπείας (17th ISCT International Society for Cellular Therapy, Annual Meeting), που πραγματοποιήθηκε στις 18-21 Μαΐου στο Rotterdam της Ολλανδίας.

«Η έρευνα έδειξε ότι η προ-θεραπεία με το φάρμακο Bortezomib μειώνει σημαντικά τη φλεγμονή και δημιουργεί ένα επιτρεπτικό πλαίσιο ώστε τα μεσεγχυματικά κύτταρα να δράσουν θεραπευτικά, καθώς και να βελτιώσουν σημαντικά την αρθρίτιδα. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα αυτής της έρευνας ανοίγουν τον δρόμο για μεταφορά αυτής της στρατηγικής σε κλινική εφαρμογή», λέει η ίδια στην «Espresso».
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhDF3G_ZtaFlXqYKheiCPucI5XGGV2ghEC9AfJEQ3kYzckpCfXry7AksgtHeOTAjSL-DGGCdksc3k0xMzIgs5tna8aVgEAmp_Uv_pdxu69NS4t8zo612MJYsU-sMke_FJU3tXku2Tdgv7-7/s1600/1.jpg
Η εργασία που απέσπασε αυτή τη σημαντικότατη διεθνή διάκριση αποτελεί μέρος της διδακτορικής διατριβής της δόκτορος Αναστασίας Παπαδοπούλου και ολοκληρώθηκε τον φετινό Μάιο. Εκπονήθηκε στο πλαίσιο της διεπιστημονικής συνεργασίας του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ με το Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου».

Επιβλέποντες του εγχειρήματος ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής του Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας, Μηνάς Γιάγκου και η γιατρός-αιματολόγος Ευαγγελία Γιαννάκη της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» (η οποία είναι συνεργάτιδα - αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Washington-Seattle των ΗΠΑ).

«Σπούδαζα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αλλά στη συνέχεια ήρθα για τη διδακτορική μου διατριβή στο ΑΠΘ, όπου ασχολήθηκα με την έρευνα στη βιολογία», λέει η Αναστασία Παπαδοπούλου περιγράφοντας στην «Espresso» την ερευνητική προσπάθειά της. «Ο τίτλος της εργασίας ήταν “A Short Pretreatment with Bortezomib Circumvents the Limitations of Mesenchymal Stem Cells’ in Vivo Performance, Providing Significant Clinical Benefit in Experimental Arthritis”. Ουσιαστικά, τιτλοφορείται ως “Η προ-θεραπεία με το φάρμακο Bortezomib (που) καταστέλλει το φλεγμονώδες μικρo-περιβάλλον της αυτοάνοσης αρθρίτιδας, επιτρέποντας στα μεσεγχυματικά κύτταρα του μυελού των οστών να ασκήσουν θεραπευτική δράση”. Η έρευνα άρχισε το 2006 - 2007, ενώ συνεχίζεται μέχρι και σήμερα επάνω σε ζώα. Περιμένουμε τώρα να εγκριθεί η εφαρμογή της έρευνας σε κλινικό επίπεδο, ώστε να κάνουμε δοκιμές σε ανθρώπους. Αυτό θα πάρει λίγο καιρό».

Οπως εξηγεί η 30χρονη βιολόγος, τα μεσεγχυματικά κύτταρα του μυελού των οστών είναι πολυδύναμα κύτταρα που διαφοροποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα κυττάρων και ασκούν ισχυρή ανοσορυθμιστική δράση. Μάλιστα, για τα συγκεκριμένα κύτταρα υφίσταται σήμερα έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον, ώστε να χρησιμοποιηθούν στην αναγέννηση ιστών ή ως ανοσορυθμιστικά σε διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

«Η εργασία καταδεικνύει αδυναμία των μεσεγχυματικών κυττάρων του μυελού των οστών να δράσουν ανοσορυθμιστικά στο έντονα φλεγμονώδες μικροπεριβάλλον σε ζωικά πειραματικά μοντέλα προσομοίωσης της ρευματοειδούς αρθρίτιδας», συνεχίζει η 30χρονη βιολόγος. «Ωστόσο, βρέθηκε ότι η προ-θεραπεία με το φάρμακο Bortezomib μειώνει σημαντικά τη φλεγμονή και δημιουργεί ένα επιτρεπτικό πλαίσιο ώστε τα μεσεγχυματικά κύτταρα να δράσουν θεραπευτικά, καθώς και να βελτιώσουν σημαντικά την αρθρίτιδα. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της έρευνας ανοίγουν τον δρόμο για μεταφορά αυτής της στρατηγικής σε κλινική εφαρμογή».

Τα συγχαρητήριά του προς τη βραβευμένη Ελληνίδα ερευνήτρια και τους δύο επιβλέποντες καθηγητές έδωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός.

Ποια είναι η 30χρονη επιστήμονας
Η δρ Αναστασία Παπαδοπούλου γεννήθηκε πριν από τριάντα χρόνια στην Κρύα Βρύση Γιαννιτσών του νομού Πέλλας. Φοίτησε την περίοδο 1999 - 2003 στο πρόγραμμα σπουδών επιλογής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στα τέλη του 2003 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΑΠΘ, ενώ το διδακτορικό της αφορά τους τομείς της εφαρμοσμένης βιογενετικής και βιοτεχνολογίας, που αποτελούν τα αγαπημένα ενδιαφέροντά της.

Θεωρεί πως στη διδακτορική διατριβή της βοήθησαν ο αναπληρωτής καθηγητής του Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας του ΑΠΘ, Μηνάς Γιάγκου και η γιατρός-αιματολόγος της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου», Ευαγγελία Γιαννάκη.

Τα αποτελέσματα της πρωτοποριακής έρευνας παρουσίασε η ίδια στο 17ο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Κυτταρικής Θεραπείας, ενώ το βραβείο της Καλύτερης Νέας Ερευνήτριας (Young Investigator Award) για το έτος 2011 της απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια διήμερου γκαλά που έγινε στο πλαίσιο του συνεδρίου στο Ρότερνταμ.
Η δουλειά της Αναστασίας Παπαδοπούλου έχει τραβήξει ήδη το ενδιαφέρον κορυφαίων ερευνητών του κλάδου της βιοτεχνολογίας απ’ όλο τον κόσμο.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9Eaos1BaX_1GWyUnlaHmgQ9fL_KVbp43Gf_Gb7YsUlC2fA7DAKR-Eu0LVLvqkV4wpdDRcbpCnO-vB5h8LRuUC48gHTe61qGrk8aNMKEyzukJ3vhJdyFCnLjk8BDHw_IcXESO0TbU4zSb3/s1600/papadopoulou_viologos_giannaki_papadopoulou_milopoulos_giagkou_20110718_01.JPG

ΝΙΚΟΣ ΜΟΣΧΟΒΟΣ                                                                                                                               ΠΗΓΗ:www.espressonews.gr

Αξιοι για το Απόσπασμα.

http://xryshaygh.files.wordpress.com/2009/11/hanging.jpg                                          Επί 37 συναπτά έτη μας κυβερνούν. Πασοκ και Ν.Δ.
Με λάθη και παραλείψεις.
Με ιδιοτέλεια και απληστία.
Με καλπονοθευτικούς εκλογικούς νόμους και συντάγματα Ατιμω-
ρησίας.
Βία και ψέματα.
Με ρουφιάνους συνεργάτες παντού. Με καλοπληρωμένους παπα-
γάλους. Με άφθονες μίζες. 
Εφαγαν όσο μπορούσαν...προσωπικά και κομματικά.
  Θρασύδειλοι πατριδοκάπηλοι. Εγκληματίες καθ΄έξη.
Για 37 χρόνια διέσυραν τη Χώρα.
Τη Βίασαντη Λεηλάτησαντη Χρεωκόπησαν.
Αδίστακτα αρπακτικά εξολόθρευσαν δάνεια και επιδοτήσεις ολό-
κληρων δεκαετιών.
Εφκιαξαν δρόμους και γέφυρες στο δεκαπλάσιο των προϋπολογι-
σμών. Προμηθεύονταν ιατρικά εργαλεία και υλικά σε πολλαπλά-
σιες ποσότητες και τιμές. Για να στηρίξουν τους ημέτερους και 
τους φίλους εργολάβους-προμηθευτές και να καρπωθούν οι ίδιοι
"νόμιμες" προμήθειες.
Αγόραζαν υποβρύχια που γέρνουν, όχι γιατί τα "χρειάζονταν" η
δόλια πατρίδα...αλλά γιατί έπρεπε να σπουδάσουν τα παιδιά 
τους,να τα προικίσουν και να τα καλοπαντρέψουν.
Γιατί έπρεπε να ενισχυθούν τα ταμεία του κόμματος.
 - Πετούσαν ένα ξεροκόματο στους μισθωτούς κι ένα γιαουρτάκι
στους συνταξιούχους...τόσο,έλεγαν, επιτρέπουν τα οικονομικά
του Κράτους...Μας ειρωνεύονταν πάντα, όπως και τώρα...
...αύξησαν προχτές το επίδομα ανεργίας από 18,17 ευρά σε 18,46
την ημέρα!! (με την αύξηση δύο ημερών θα καταφέρει ο άνεργος
να αγοράσει ένα ολόκληρο κουλούρι...Θεσ/νίκης και να χορτάσει 
για μιά ολόκληρη εβδομάδα!!).  
Την ώρα που καλούν σε νέα περαίωση τους Φοροφυγάδες, τους
Φοροκλέφτες και τα λαμόγια!!
Την ώρα που ετοιμάζουν "ρυθμίσεις" για τα αυθαίρετα...για την
νομιμοποίηση των καταπατητών κα των "εξοχικών" τους!!   
  - Εβγαλαν απ΄τα συρτάρια τους το μπαμπούλα...εχθρός της
Πατρίδας όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους...όποιος δεν σκύβει το
κεφάλι στα Μνημόνια...όποιος δεν στήνει τον κώλο του να καλο-
περάσουν οι Ξένοι "εταίροι" μας.
Εβγαλαν τα ΜΑΤ και σκόρπισαν όλεθρο και καταστροφή...να και 
τούτη...να και την άλλη...πούστη και άμυαλε ραγιά...
Εβγαλαν τα αγγλο-ελληνικά τους λεξικά να μας διδάξουν ξένες
γλώσσες...έβαλαν το δηλητήριο στη σύριγγα και μας την επιδει-
κνύουν απειλητικά... 
αν είναι η χρεωκοπία σκέτη ή με ολίγο από γκιουβέτσι...
στα παπάρια μας, ρε αδερφάδες!!


Εμείς έχουμε χρεωκοπήσει...Εσείς μας χρεωκοπήσατε!!
Σώστε τους τραπεζίτες και τους Εαυτούληδες σας...


Ετσι κι αλλιώς...άξιοι για Απόσπασμα είστε!!

ΠΗΓΗ:politikokoraki.blogspot.com

Η αλήθεια για τα Ιουλιανά!



ΟΣΑ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΙΟΥΛΙΑΝΑ» ΤΟΥ 1965.

ioulianaΤην περασμένη Κυριακή, η εφημερίς «Το Βήμα», αφιέρωσε ειδικόν ένθετον για την επέτειον των «Ιουλιανών» του 1965. Πρόκειται για την γνωστήν πολιτικήν κρίσιν που ανεστάτωσε τότε την χώραν, με οδυνηρές συνέπειες. Πολλά αναφέρθησαν στο «Βήμα», αλλά – ως συνήθως – αποσιωπάται ο πραγματικός αίτιος της πολιτικής αναταραχής, εκείνος που οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος του κρημνού, και ευθύνεται για την επέμβασιν του Στρατού.
Πρόκειται για τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο ρόλος του οποίου παραμένει σκοτεινός. Επεσε στην πολιτικήν ζωήν του τόπου ως αερόλιθος, και διέλυσε τα πάντα. Ηλθε από την Αμερικήν – χάρις στον Κ. Καραμανλήν – και επολιτεύθη κατά έναν περίεργον τρόπον, που ακόμη και σήμερα γεννά πολλά ερωτηματικά. Από τα πρώτα του βήματα ως υφυπουργός και υπουργός στην κυβέρνησιν της Ενώσεως Κέντρου, προκάλεσε προβλήματα, με σκάνδαλα, με δημιουργίαν προσωπικής φατρίας μέσα στο Κόμμα, και με ανάμειξιν σε μυστικήν στρατιωτικήν οργάνωσιν, τον ΑΣΠΙΔΑ. Θα μπορούσε να γραφεί βιβλίον ολόκληρον για αυτήν την περίοδον.
Σ’ αυτό το άρθρο, θα αρκεσθούμε μόνον στην επισήμανσιν εκείνων των σημείων που απέφυγε να θίξει το «Βήμα». Ο συντάκτης αυτού του κειμένου, έζησε εκείνα τα γεγονότα και είχε προσωπικήν γνωριμίαν και επαφήν με πολλούς εκ των πρωταγωνιστών της εποχής των «Ιουλιανών». Εξοργίζεται, όταν βλέπει σήμερον, μετά πάροδον τόσων ετών, να εξωραΐζεται  ο κυρίως ένοχος, ο Ανδρέας Παπανδρέου και να αναθεματίζονται κορυφαίοι πολιτικοί άνδρες, που προσπάθησαν να σώσουν την δημοκρατίαν, βλέποντες καθαρά πού οδηγούσε την χώραν με την τακτικήν του, ο μετέπειτα ιδρυτής του αθλίου ΠΑΣΟΚ.
Κι ακριβώς, επειδή  εγνωρίσαμε ποιος ήταν ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και ποια ήταν και είναι η πολιτεία αυτού του κόμματος, θα έπρεπε όσοι αναφέρονται στο 1965, να είναι πιο προβληματισμένοι και προσεκτικοί όταν γράφουν Ιστορία. Θα τονίσουμε, λοιπόν, τα εξής βασικά σημεία:
1) Η κρίσις των «Ιουλιανών» προεκλήθη από την ανάμειξιν του Ανδρέα Παπανδρέου στην οργάνωσιν ΑΣΠΙΔΑ. Απ’ εκείνην την στιγμήν, ο Ανδρέας εναρκοθέτησε και την Κυβέρνησιν, και την Ενωσιν Κέντρου, και τον πατέρα του. Είναι περίεργον, να ισχυρίζονται – ακόμη και σήμερα – ορισμένοι «δημοκράτες», ότι η συνωμοσία του ΑΣΠΙΔΑ, υπήρξε… «σκευωρία», όταν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της στρατιωτικής οργανώσεως (Μπουλούκος, Χονδροκούκης κ.ά.), έγραψαν βιβλία με τις αναμνήσεις των, και τα αποκαλύπτουν όλα.
2) Η ζωή του Γεωργίου Παπανδρέου, εξ αιτίας της ανερμάτιστης πολιτικής του υιού του, είχε μεταβληθεί σε κόλαση. «Θα με πεθάνει αυτό το παιδί», έλεγε. Τον έψεγε διότι είχε μεταβάλλει το υπουργείον του σε… «λαχαναγορά». Ανέφερε με το γνωστό χιούμορ του, επιγραμματικά: «Ο Ανδρέας προσθέτει ολίγους οπαδούς, αφαιρεί πολλούς, πολλαπλασιάζει τα προβλήματα, και διαιρεί το Κόμμα…»!
3) Όταν ξέσπασε ο σάλος για την υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ, ο τότε Πρωθυπουργός του Κέντρου, αναγκάσθηκε να διατάξει ανακρίσεις και έρευνα από το υπουργείον Αμύνης. Επειδή εγνώριζε την ανάμειξιν του υιού του, θέλησε να αναλάβει ο ίδιος και το υπουργείον Εθνικής Αμύνης. Επρόκειτο για αψυχολόγητον λάθος. Πώς ήταν δυνατόν, ο πατέρας του «ενόχου» να προΐσταται των ανακρίσεων; Γι’ αυτό προεκλήθη η διαφωνία με τον Βασιλέα.
4) Ο Ανδρέας μετέτρεψε το προσωπικόν του νομικόν πρόβλημα, σε πολιτικήν κρίσιν. Επίεζεν αφορήτως τον πατέρα του (πρέπει να του αναγνωρισθεί το ελαφρυντικόν της πατρικής στοργής, προς τον αγνώμονα και εγωπαθή υιόν), αγνοούσε τους άλλους πολιτικούς ηγέτες, που από κοινού είχαν σχηματίσει την Ενωσιν Κέντρου και φιλοδοξούσε κάποια μέρα να… «κληρονομήσει» το Κόμμα.
5) Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, επρότεινε σώφρονα λύσιν, που μπορούσε να μας βγάλει από το αδιέξοδον. Είπε στον «Γέρο» να αναθέσει το υπουργείον Εθνικής Αμύνης, σε όποιον στενόν του συνεργάτην επιθυμούσε. Επρότεινε μάλιστα, τον Στρατηγόν Παυσανία Κατσώτα. Μετά το πέρας των ανακρίσεων, θα μπορούσε εκ νέου να αναλάβει ο Πρωθυπουργός και το υπουργείον Αμύνης. Άλλη λύσις, ήταν, να κρατήσει ο «Γέρος» το υπουργείον Αμύνης, αλλά να μεταφερθεί η υπόθεσις ΑΣΠΙΔΑ, στα πολιτικά δικαστήρια. Ηταν τόσο λογικές οι δύο λύσεις που επρότεινεν ο Κωνσταντίνος, ώστε ο Γ. Παπανδρέου, δεν βρήκε επιχείρημα για να τον αντικρούσει.
Οι ηγετικές φυσιογνωμίες του Κέντρου, ο Ηλίας Τσιριμώκος, ο Στεφ. Στεφανόπουλος, ο Στέλιος Αλλαμανής, ο Σταύρος Κωστόπουλος, ο Ιω. Τούμπας και άλλοι, επίεσαν τον «Γέρο» να ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ, διότι η λύσις του Βασιλέως, ήταν λογική. Εκείνος συμφώνησε, αλλά υπό την αφόρητον πίεσιν του Ανδρέα, επέμεινε πεισματικά στην αξίωσίν του για να κρατήσει το υπουργείον Αμύνης και μόνος του, επροτίμησε να παραιτηθεί. Είναι απορίας άξιον, πώς ένας τόσον έμπειρος πολιτικός, δεν αντελήφθη πού θα οδηγούσε αυτό το πείσμα.
6) Η ανάθεσις της κυβερνήσεως στον Γ. Αθανασιάδην – Νόβαν, έγινε βιαστικά, προτού ο λαός προλάβει να αντιληφθεί τι είχε συμβεί, και έδωσε την εντύπωσιν «συνωμοσίας».
7) Οι εκδότες των κεντρώων εφημερίδων και πολλά ηγετικά στελέχη του Κέντρου, υπεστήριξαν την άποψιν, να αναλάβει πρωθυπουργός ο Στέφανος Στεφανόπουλος, να παραμείνει αρχηγός του Κόμματος ο Γ. Παπανδρέου, και να πάμε σε εκλογές. Υπεγράφη μάλιστα και «πρωτόκολλον τιμής» γι’ αυτήν την λύσιν, την οποία εστήριξαν ο Ιω. Βελλίδης της «Μακεδονίας», ο Χρήστος Λαμπράκης του «Βήματος» - «Νέων» και ο Ιω. Παπαγεωργίου της «Αθηναϊκής». Όταν όμως, τα κατευθυνόμενα πλήθη από τον Ανδρέα έσχιζαν τις εφημερίδες στην Πλατείαν Κλαυθμώνος και οι τρεις εκδότες, έκαμαν στροφήν, και έγιναν… «ανένδοτοι»!
8) Στην συνεδρίασιν  της κοινοβουλευτικής ομάδος της Ε.Κ. στην λέσχη των Φιλελευθέρων, στην πλατεία Καρύτση, ο αείμνηστος Ηλίας Τσιριμώκος, απηύθυνε δραματικήν έκκλησιν προς τον Γ. Παπανδρέου, να δώσει διέξοδον στην κρίσιν, λέγων μεταξύ άλλων: «Ούτε η ηλικία σας, ούτε η υγεία μου, μας επιτρέπουν να προσφέρωμεν επί πολύ χρόνον τις υπηρεσίες μας στο Εθνος. Πρόεδρε, μπορείτε να δώσετε λύσιν…».
9) Η ανάθεσις της κυβερνήσεως στον Ηλίαν Τσιριμώκον, απετέλεσε την μεγάλην χαμένην ευκαιρίαν του Κέντρου. Ητο ακραιφνώς Κεντρώα Κυβέρνησις, και θα μπορούσε, εάν οι άλλοι έδειχναν σύνεσιν και δεν είχαν τυφλωθεί από στείραν αδιαλλαξίαν, να οδηγηθούμε ομαλά στις κάλπες. Αργότερα, όταν βαδίζαμε από το κακόν στο χειρότερον, σε έναν απολογισμόν των γεγονότων, ετόνιζεν ο Ηλίας Τσιριμώκος: «Πώς σκέφθηκε ο κ. Παπανδρέου; Λένε μερικοί ότι, αν δεν υπήρχαν αποστάτες, ο κ. Παπανδρέου θα είχε κατορθώσει να επιβάλει τη λύση που ήθελε.
Δηλαδή, να γυρίσει στην πρωθυπουργία, παίρνοντας και το υπουργείον Εθνικής Αμύνης. Σοβαρά; Αλλά αν αυτό ήταν δυνατόν ΑΦΟΥ είχε παραιτηθεί, γιατί δεν επέμενε ΠΡΙΝ παραιτηθεί; Είναι άλλο το αίτημα που διατυπώνεται από το μπαλκόνι της Αντιπολιτεύσεως, και άλλο εκείνο που διατυπώνεται από τον εν ενεργεία Πρωθυπουργό. Πίστευε ότι από το μπαλκόνι θα «έπαιρνε φαλάγγι» τον Βασιλέα και θα τον ανάγκαζε, όχι πια να υποχωρήσει στο θέμα του υπουργείου, αλλά να προκηρύξει εκλογάς – δημοψήφισμα; Τότε το λάθος είναι διπλό! Η αυτοκτονία δεν είναι συνήθεια των αρχόντων…».
Και σε άλλο σημείον, ο Τσιριμώκος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επί τέλους, τι είναι αυτό που ζητούσε, στο βάθος,  ο κ. Παπανδρέου; Εκλογές σε λίγους μήνες. Τις προσέφερε η «λύση Στεφανοπούλου», που του προτάθηκε, λύση που θα ήταν κάτω από τον έλεγχό του. Τις προσέφερε η κυβέρνηση Τσιριμώκου. Και πρόσφερε την Αναλογική. Τα ίδια πρόσφερε η κατοπινή κυβέρνηση Στεφανόπουλου. Πάντως, οι εκλογές θα συντομεύονταν αν ο κ. Παπανδρέου στήριζε ή την κυβέρνηση Στεφανοπούλου, όταν του προτάθηκε την πρώτη φορά, ή την Κυβέρνηση Τσιριμώκου.
Και τώρα ακόμη τι θέλει; Δηλώνει ότι θέλει πάντοτε εκλογές σε λίγους μήνες, δίχως καθεστωτικό». Και κατέληγε: «Χλευάστηκα, βρίστηκα, περιγελάστηκα, εξευτελίστηκα επειδή είχα μιλήσει για τον αναγκαίο συμβιβασμό, χαρακτηριστικό της δημοκρατίας και της ομαλότητας. Τι γελοίο πρόσωπο ο «συμβιβαστής»! Αλλά τι είναι όλα αυτά που λέει η Ε.Κ. αν όχι συμβιβασμός; Ή δεν είναι συμβιβασμός το να δέχεται η ΕΚ κυβέρνηση της ΕΡΕ;».
Ο Τσιριμώκος, ορθώς επεσήμαινε, ότι ο Γ. Παπανδρέου μπήκε ή εξωθήθηκε από «έξαλλους συγγενείς» (εννοούσε τον Ανδρέα) σε μια ρήξη, γεμάτη κινδύνους, δίχως να έχει στο μυαλό του, ούτε διέξοδο, ούτε καν τακτική…».
10) Ο Ανδρέας είχε δώσει εντολήν στους «κεκράκτες» του, την ιδιαίτερη ομάδα του, να προκαλούν συνεχώς επεισόδια μέσα στην Βουλήν. Συγχρόνως σε συνεργασία με την ΕΔΑ, χρησιμοποιούσε τα οργανωμένα κομμουνιστικά στελέχη για να κάνουν καθημερινές διαδηλώσεις. Από την άλλη πλευρά, η ανεγκέφαλη Αριστερά, επίστευεν, ότι με περικεφαλαία τον Ανδρέα, θα καθίστατο ρυθμιστικός παράγων της πολιτικής ζωής. Λέγεται συνήθως, ότι «η αποστασία οδήγησε στην δικτατορία»! Πρόκειται περί φαιδρού ισχυρισμού. Η λεγόμενη «αποστασία», καθυστέρησε την δικτατορία, η οποία διαφορετικά θα είχε εκδηλωθεί ενωρίτερα.
11) Κάτι που φέρνει στην μνήμη σημερινές εικόνες: Όταν εδόθη η εντολή στον Τσιριμώκο, τα κατευθυνόμενα από την Αριστερά στίφη, βγήκαν στους δρόμους και προέβησαν σε έκτροπα. Ανάμεσά τους, εύκολα παρεισέφρησαν προβοκάτορες, πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, που έβαζαν φωτιές, ξεκολλούσαν μάρμαρα  από κτίρια και έσπαγαν βιτρίνες. Κι ήταν χαρακτηριστικόν, ότι ο Διευθυντής της Αστυνομίας Αθηνών, ο Αρχοντουλάκης, έδειξε στον Τσιριμώκο, που κατέβηκε στους δρόμους για να διαπιστώσει τι συμβαίνει, δείγματα από βλήματα και σιδηρά αντικείμενα που είχαν χρησιμοποιήσει οι ταραξίες. «Μένω πραγματικά, έκπληκτος κ. Πρόεδρε», του είπε.
12)  Όταν ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να βοηθήσει σε λύση, διότι έβλεπε ότι τα πράγματα είχαν λάβει επικίνδυνον κατήφορον, πάλι εμφανίστηκε ο κακός δαίμων, που ελέγετο Ανδρέας. Η μυστική συμφωνία Βασιλέως – Γ. Παπανδρέου – Π. Κανελλοπούλου για κυβέρνηση Παρασκευοπούλου, ανατινάχθηκε από τον μετέπειτα ιδρυτήν του ΠΑΣΟΚ.
Η τακτική του Ανδρέα έδινε, ότι ήθελε οπωσδήποτε να φθάσουμε στα άκρα, και να  αναγκαστεί να επέμβει ο Στρατός…
Αρχές Απριλίου του 1967, ο εκδότης της «Ελευθερίας», ο Πάνος Κόκκας, σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Βασιλέα Κωνσταντίνον, του επρότεινε τρεις λύσεις:
α) Κυβέρνησιν εκ της Ενώσεως Κέντρου, β) Οικουμενικήν κυβέρνησιν, γ) Υπηρεσιακήν Κυβέρνησιν για να πάμε σε εκλογές.
Η τελευταία λύσις με την Κυβέρνησιν του Παν. Κανελλοπούλου, ετορπιλλίσθη από την Ενωσιν Κέντρου. Η δραματική προειδοποίησις του αρχηγού της ΕΡΕ, ότι: «Σπανίως η χώρα ευρέθη ενώπιον ενός τόσον αγνώστου μέλλοντος», δεν συνέτισε κανένα.
13) Ο Γ. Παπανδρέου κατελόγισεν ευθέως τις ευθύνες για την επέμβασιν του Στρατού, στον υιόν του, και στην Αριστεράν. Όταν ήταν κρατούμενος τις πρώτες ώρες της 21ης Απριλίου, στο Τάγμα Τεθωρακισμένων στο Γουδί, είπε στον Λεωνίδα Κύρκον: «Από την ώρα, που εσείς της Αριστεράς εκάματε με τον Ανδρέαν, κάτι σαν νέον ΕΑΜ, η δικτατορία κατέστη αναπότρεπτος…».
Τέλος πρέπει να τονίσουμε ιδιαιτέρως το εξής γεγονός, που όλοι αποσιωπούν: Το πρωί της 21ης Απριλίου 1967, ο εν Αθήναις Αμερικανός πρεσβευτής Φίλιπ Τάλμποτ, με εντολήν του Προέδρου Τζόνσον, επεσκέφθη την ηγεσίαν της Επαναστάσεως. Δεν εξέφρασε ανησυχίαν για κανέναν άλλον, παρά μόνον εζήτησε εναγωνίως να πληροφορηθεί, εάν επείραξαν τον επικεφαλής του… «αντιαμερικανικού κινήματος», τον Ανδρέα Παπανδρέου! Όταν έμαθε ότι ήταν καλά, ηξίωσε να του δοθεί διαβατήριον για να φύγει στο εξωτερικόν. Μετά από σύντομον διάστημα, ο Ανδρέας Παπανδρέου, αναχωρούσε με την οικογένειάν του, με τις ευχές του… Στ. Παττακού! Το δεύτερον μέρος της καταστροφικής πολιτικής του Ανδρέα Παπανδρέου, θα ξεκινούσε 7 χρόνια αργότερα, μετά την Μεταπολίτευσιν, για να βαδίσουμε στην σήψιν της δημοκρατίας…
Ιστορική αναφορά, από τον ΓΙΩΡΓΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ ΠΗΓΗ:agapinos.blogspot.com

Προς νέο διεθνές νόμισμα



Το μεγαλύτερο μέρος του ανεπτυγμένου πλανήτη κυρίως βρίσκεται σε οικονομικό και κοινωνικό «βέρτιγκο». Τα δίδυμα χρέη των κρατών και τα ελλείμματά τους έχουν κάνει πολλά από τα ισχυρότερα κράτη και τους ηγέτες τους να έχουν χάσει τον ύπνο τους. Τα νέα χρηματοοικονομικά προϊόντα, ο επιδεικτικός καπιταλισμός και ο λογιστικός μονόδρομος των πράξεων των λεγόμενων «golden boys», έκαναν τη ζωή ανυπόφορη για πολλούς ανθρώπους. Κατά συνέπεια, η υφήλιός μας βρίσκεται σε μια μεγάλη σύγχυση, σε ένα μεγάλο κενό, ή σε κάποιο σημείο καμπής. Κατ’ ανάγκη σήμερα βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός παγκόσμιου μετασχηματισμού και μετάλλαξης.

Αυτή η πρωτόγνωρη, σύνθετη και η ταυτόχρονα βαθιά διεθνής οικονομική κρίση φέρνει μαζί της και μια νέο-αναδυόμενη παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Αυτή η νέα διεθνής τάξη θα φέρει μαζί της, ή ήδη μας φέρνει, και ένα διεθνές ισχυρό εναλλακτικό νόμισμα: τον χρυσό. Ναι όντως ο χρυσός επιστρέφει. Το βλέπουμε όλοι. Το δείχνουν οι τιμές του ίδιου του μετάλλου που ανεβαίνουν, οι αποτιμήσεις των εταιρειών χρυσού, οι συζητήσεις για την επάνοδο στον κανόνα χρυσού, τα ομόλογα χρυσού που διαπραγματεύονται διεθνώς (παρά το γεγονός ότι αυτά είναι αέρας και δεν καλύπτονται από το φυσικό μέταλλο), και ούτω καθεξής. Ειδικά δε για τις ΗΠΑ, κατά το παρελθόν, όποτε τα πραγματικά της επιτόκιά της ήταν αρνητικά, όπως δηλαδή συμβαίνει τα τελευταία χρόνια (-1.5% έως -1,8%), ο χρυσός κατέγραφε πολύ μεγάλες ετήσιες αυξήσεις (πάνω από 20%).

Μετά την κρίση στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, είναι ήδη μια πραγματικότητα το γεγονός ότι ο χρυσός επιστρέφει σε ρόλο ενός έμμεσου διεθνούς εναλλακτικού νομίσματος. Ο κύριος λόγος που αυτό συμβαίνει είναι για κάποιους, ή θεωρείται ότι, λόγω του εκάστοτε κρατικού ρίσκου και της υποβάθμισής των δικών τους νομισμάτων, ο χρυσός είναι χρήμα και επένδυση μαζί. Για κάποιους άλλους, η λύση βρίσκεται στην ιδιωτικοποίηση του χρηματο-πιστωτικού συστήματος: ιδιαίτερα δε, στην διασύνδεση των σημερινών υποχρεώσεων των τραπεζών με τον χρυσό, ή έστω με ένα διμεταλλικό σύστημα. Για παράδειγμα, στην Πολιτεία Γιούτα των ΗΠΑ, καθώς και σε άλλες 12 Πολιτείες της Αμερικής, επιτρέπονται οι συναλλαγές με χρυσά και με ασημένια κέρματα. Σας θυμίζω επίσης ότι οι ΗΠΑ, το 1953 (έως το 1975), σταθεροποίησαν την ισοτιμία του δολαρίου έναντι του χρυσού στα 35 δολάρια η ουγγιά.

Ποιος μπορεί να ισχυρισθεί ότι ήταν τυχαία, λόγου χάρη, η αγορά 200 τόνων χρυσού (έναντι 6.7 δισ. δολαρίων), το 2009, από την Ινδία; Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του World Gold Council, η Ινδία αύξησε, με εκείνη την αγορά χρυσού, τα αποθέματά της σε χρυσό από το 4% στο 6%. Επιπροσθέτως, η Κίνα, ενώ έχει περίπου 3,2 τρισ. δολάρια σε συναλλαγματικά αποθέματα, μόνο το 2% από αυτό είναι σε χρυσό. Εάν δε, αυξηθεί, λόγω διάχυσης της κρίσης, έστω κατά 1% το ύψος των συνολικών αποθεμάτων σε χρυσό, τότε οι προβλέψεις για την τιμή του θα είναι δυσθεώρητες (θα φύγουν πάνω από τα 2.700 δολάρια, η ουγγιά). Αναλογιστείτε δε ότι, μέχρι το 2001, η τιμή του χρυσού ήταν κάτω από τα 300 δολάρια, η ουγγιά. Μήπως, εν τέλει, βρισκόμαστε μπροστά στην πόρτα ενός νέου Μπρέτον Γουντς, ή μήπως μπροστά σε έναν νέο κανόνα χρυσού; Και αφού, όπως κάποιοι διατείνονται, ότι λίγες μόνο χώρες είναι ευχαριστημένες με το υφιστάμενο νομισματικό σύστημα, μήπως κάποιοι ήδη χαίρονται, αφού οι ίδιοι βρίσκονται πίσω και κατευθύνουν αυτό το διεθνές παιχνίδι των κρίσεων, προς δικό τους πρώτα όφελος; Έλεγχος του νέου εναλλακτικού νομίσματος, σημαίνει ταυτόχρονα και έλεγχο πολλών άλλων παραμέτρων, κερδοσκοπιών, ωφελειών και όχι μόνο.                                           ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com                             

Πλήρης (και όχι επιλεκτική) κυβερνητική χρεοκοπία



Του Μενέλαου Γκίβαλου
Αναπληρωτή καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης
του Πανεπιστημίου Αθηνών


Δεν πέρασαν παρά λίγες ημέρες από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, η έγκριση του οποίου επιβλήθηκε υπό το κράτος των εκβιαστικών διλημμάτων στους βουλευτές και της απηνούς εξόντωσης και ξυλοδαρμού των διαμαρτυρομένων πολιτών.

Κι όμως, σήμερα έχουμε και ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας αναγγέλλει μια πιθανή ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ... Πριν από λίγο καιρό όποιος τολμούσε να προειδοποιήσει για τον κίνδυνο μιας επερχόμενης χρεοκοπίας από την εφαρμογή του Μνημονίου, χαρακτηριζόταν ανεύθυνος υπονομευτής που δυναμιτίζει με τις δηλώσεις του την κυβερνητική προσπάθεια για την «εθνική σωτηρία»... Τώρα φαίνεται ότι τον ρόλο του «εθνικού προβοκάτορα» τον έχουν αναλάβει επισήμως ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών... Άλλωστε ο κ. Γ. Παπανδρέου διαθέτει και «προϋπηρεσία» στον ρόλο αυτό, αφού μόλις ανέλαβε την εξουσία το 2009 είχε ως πρώτο μέλημά του να ευτελίσει και να απαξιώσει την Ελλάδα και τον λαό της σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη...

Την ελληνική τραγωδία τη συνοδεύει και την αναπαράγει μια αξιοθρήνητη Ευρώπη, μια «συνάθροιση» ανίκανων πολιτικών ηγετών που δεν μπορούν καν να διαμορφώσουν μια συγκεκριμένη στρατηγική για την ίδια την Ευρώπη. Είμαστε μάρτυρες μιας συνύπαρξης «μετριοτήτων», που αδυνατούν να αντιληφθούν ότι η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί πολιτικές αποφάσεις, δηλαδή την ευθεία σύγκρουση με τον χρηματοπιστωτικό-κερδοσκοπικό «πυρήνα» και τον αποτελεσματικό περιορισμό της εξουσίας του πάνω στις εθνικές οικονομίες και τα πολιτικά συστήματα.

Οι αποκαλούμενες «αγορές», δηλαδή τα ασύδοτα χρηματιστικά-κερδοσκοπικά συμφέροντα, «πριονίζουν» και αποδιαρθρώνουν τις εθνικές οικονομίες των «περιφερειακών» ευρωπαϊκών κρατών, αποκτώντας στην πράξη πολιτικές εξουσίες στα εθνικά πολιτικά συστήματα. Η Ιρλανδία και η Μεσόγειος έχουν χαρακτηριστεί ο «αδύναμος κρίκος» για την «τελική έφοδο» που θα επιφέρει τη διάλυση της Ευρωζώνης... Πρόκειται για μια ιστορικής σπουδαιότητας «εισβολή» και διάλυση μιας οικονομικοπολιτικής Ένωσης, η οποία όμως ουδέποτε απέκτησε ισχυρά δομικά-οργανικά χαρακτηριστικά, ουδέποτε διαμόρφωσε μια συνεκτική στρατηγική που θα είχε τη συναίνεση των λαών και των πολιτών της Ευρώπης.

Από τη στιγμή που τη μοίρα των σύγχρονων κοινωνιών, των σύγχρονων «μετακαπιταλιστικών» οικονομιών, την καθορίζουν οι «εκτιμήσεις» των οίκων αξιολόγησης και των χρηματοπιστωτικών συμφερόντων, τότε μιλάμε, δυστυχώς, για μια «γκρίζα» Δημοκρατία, για το τέλος της πολιτικής.

Αυτήν την ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ αρνούνται να την αντιμετωπίσουν οι σημερινές –εγγενώς ανεπαρκείς, άλλωστε– πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης. Γι’ αυτό επικρατεί αυτή η πρωτοφανής σύγχυση, η αδυναμία λήψης συγκεκριμένων αποφάσεων... Πρόκειται για μια κατάσταση όπου αντιστρέφονται ριζικά οι προτεραιότητες.

Γιατί κύριο μέλημα των σημερινών ευρωπαίων ηγετών είναι το πώς θα επιμεριστεί το κόστος των «ασφαλίστρων κινδύνου», το πώς δεν θα «ζημιωθεί» το χρηματοπιστωτικό-κερδοσκοπικό σύστημα, το πώς οι ίδιοι, ως πρωθυπουργοί, ως κόμματα, ως θεσμικοί εκπρόσωποι της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θα υποστούν σοβαρό πολιτικό κόστος...

Όσο για το πού βαδίζει η Ευρώπη, για το πώς θα ανατραπεί ο αρνητικά διαμορφωμένος συσχετισμός μεταξύ πολιτικής και χρηματοπιστωτικών συμφερόντων, για τη μοίρα και την προοπτική των λαών, των πολιτών της Ευρώπης, ουδείς ασχολείται... Οι κυρίαρχες, οι καθοριστικές αντιθέσεις δεν αφορούν τις «σπιθαμιαίες» πολιτικές προσωπικότητες, τους διαχειριστές των συμφερόντων του νεοφιλελεύθερου προτύπου, οι οποίοι οδηγούν την ευρωπαϊκή ήπειρο στο αδιέξοδο, στον γκρεμό...

Όσο για τους εγχώριους εντολοδόχους του ΔΝΤ και της «τρόικας», αυτοί τα έχουν κυριολεκτικά χαμένα... Από παντού προκύπτει το πλήρες αδιέξοδο. Το ΔΝΤ αναγγέλλει ότι το χρέος το 2012 θα ανέλθει στο 172% του ΑΕΠ, η ύφεση εφέτος θα φθάσει το 3,8%, η ανεργία θα ξεπεράσει το σημερινό «ρεκόρ».

Ακόμα και οι «ιδιωτικοποιήσεις» και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας δεν φθάνουν για να προσεγγίσουν το ποσόν των 50 δισ. ευρώ όταν οι «αξίες» βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση και η εθνική περιουσία θα ξεπουληθεί για «μια χούφτα ευρώ».

Τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη χώρα δεν συνιστά μόνο η οικονομική κρίση. Τον διευρύνει η πολιτική κρίση, η ανικανότητα της κυβέρνησης να συμπεριφερθεί πολιτικά, να διαπραγματευθεί από μηδενική βάση τόσο τη διαχείριση του χρέους όσο και ένα πρόγραμμα που θα ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη.

Στο μόνο που επείγεται τώρα η κυβέρνηση είναι «να ξεπουλήσει». Δέχεται μάλιστα να δώσει και «εμπράγματες εγγυήσεις» προκειμένου να προχωρήσει το Μεσοπρόθεσμο και τα δάνεια... Γι’ αυτό και πρώτο μέλημά της ήταν να διορίσει τα στελέχη του «Ταμείου Εκποίησης»... με πρόεδρο τον Ι. Κουκιάδη... «Ξέχασε» όμως να τους επισημάνει ότι κάθε υπογραφή στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θα αποτελεί πράξη εθνικής μειοδοσίας... Γεγονός που θα τους το «υπενθυμίσει» σε λίγο καιρό ο ελληνικός λαός.                                                                                                                         ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Σταματήστε να διαφημίζετε την πτώχευση γιατί σύντομα θα νοσταλγήσετε τα γιαούρτια



Είναι απορίας άξιον πώς πρόλαβαν εν ριπή οφθαλμού να «ενημερωθούν» οι εμφανιζόμενοι στα δελτία ειδήσεων βουλευτές και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το τι είναι επιλεκτική χρεοκοπία.

Μας εξηγούν τι συμβαίνει – και κυρίως τι πρόκειται να συμβεί – με τόση βεβαιότητα, άνεση και πειστικότητα, που λες, δεν μπορεί, έτσι θα είναι, κάτι παραπάνω θα ξέρει αυτός.

Ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης, για παράδειγμα, που κόντεψε να τρελάνει τον Άκη Παυλόπουλο στο Άλτερ τις προάλλες, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά του υπέρ της επιλεκτικής χρεοκοπίας.

Δεν είναι χρεοκοπία, επέμενε – προφανώς αφιέρωσε τόσο πολύ χρόνο για να μάθει το καινούργιο ποίημα, που δεν βρήκε τον χρόνο να ενημερωθεί για τις δηλώσεις των οίκων, σύμφωνα με τις οποίες δύσκολα μπορεί να γίνει αποδεκτή μια πιο ελαστική ερμηνεία του όρου selective default, καθώς έχει και αυτή τις συνέπειες μιας κανονικής πτώχευσης.

Φυσικά, το καλύτερο που έχουν να κάνουν τέτοιες ώρες είναι να αντιδράσουν – αφού προηγουμένως καταλάβουν (λέμε τώρα) για τι πράγμα μιλάμε.

Και να σταματήσουν αμέσως να προπαγανδίζουν και να παπαγαλίζουν ανοησίες, λαμβάνοντας μέρος στον εθισμό και στην προετοιμασία της κοινής γνώμης.

Ο σκοπός, βέβαια, αυτής της προπαγανδιστικής εκστρατείας δεν είναι απλώς να γίνει αποδεκτή η ζοφερή προοπτική, αλλά και να δημιουργήσουν το αναγκαίο επικοινωνιακό υπόβαθρο για να επιστρέψουν νικητές οι κυβερνώντες από τη Σύνοδο Κορυφής, κραδαίνοντας την χρεοκοπία ως... τρόπαιο.

Αν δεν σταματήσουν τώρα να μας διαφημίζουν την πτώχευση, φωνάζοντας ότι… δεν είναι πτώχευση, τότε πολύ σύντομα θα νοσταλγούν τα γιαούρτια που τώρα αναθεματίζουν.

Οφείλουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εδώ και τώρα όχι μόνο να σταματήσουν το καινούργιο τροπάρι, αλλά και να επισημάνουν στους διαπραγματευτές (λέμε τώρα) της Πέμπτης πως πρέπει να πάνε εκεί αποφασισμένοι να μην αποδεχτούν λύση που θα περιλαμβάνει την λέξη χρεοκοπία.

Οφείλουν να απαιτήσουν και να πιέσουν για την εξεύρεση άλλης λύσης, διαφορετικά να μην ξαναβάλουν υποψηφιότητα στις εκλογές. Ούτε ένας από αυτούς και από αυτές.

Οφείλουν να αντιδράσουν τώρα και όχι να βγαίνουν μπροστά, παριστάνοντας τους ξερόλες και αυτογελοιοποιούμενοι.

Οφείλουν να απαιτήσουν να βρεθεί λύση που δεν θα περιλαμβάνει στάση πληρωμών.

Υ.Γ. Αν ισχύουν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πρόκειται να συζητηθεί στη Βουλή το (ανύπαρκτο) θέμα των δύο πρώην υπουργών σχετικά με το σκάνδαλο της Ζήμενς, ελπίζουμε να μην δούμε κανέναν βουλευτή από κανένα κόμμα να εμφανίζεται στο Κοινοβούλιο και να λαμβάνει μέρος στην παραπληροφόρηση την ημέρα που θα συζητείται αν θα πτωχεύσει ή όχι η χώρα.

Και επιτέλους, μήπως πρέπει τώρα να πουν κάτι βουλευτές όπως η κ. Παπανδρέου και ο κ. Ανδρουλάκης, διότι οι προηγούμενοι λεονταρισμοί τους δεν μας έπεισαν;

Τώρα, σήμερα. Αύριο θα είναι αργά για τη χώρα και για τους ίδιους.

Αναφέρομαι στο προσωπικό τους συμφέρον, διότι δεν μας έχουν παρουσιάσει δείγματα ότι ενδιαφέρονται για τη χώρα.

Είναι δυνατόν – δεν μιλώ για τους άσχετους με τα οικονομικά, αλλά για αυτούς που παριστάνουν ότι κάτι ξέρουν – να σιωπούν, αφήνοντας τους άσχετους να προπαγανδίζουν;

Τώρα πρέπει να ζητήσει η κ. Παπανδρέου σύγκληση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ – και όχι τότε που απλώς χρησίμευσε στην διάσωση της κυβέρνησης.

Για να πουν στον κ. Παπανδρέου πως καλύτερα να μην επιστρέψει στην Αθήνα αν στις αποσκευές του θα κουβαλά την δήθεν ελεγχόμενη χρεοκοπία.

Για να τον προειδοποιήσουν πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, αν δεν απαιτήσει άλλη λύση που δεν θα προκαλέσει πιστωτικό γεγονός, θα παραιτηθεί σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα.

Και η αντιπολίτευση το ίδιο οφείλει να πράξει. Να προειδοποιήσει πως αν γίνουν αποδεκτά τα εφιαλτικά σχέδια, θα εγκαταλείψει το κοινοβούλιο έως ότου παραιτηθεί η κυβέρνηση.

Η λέξη «χρεοκοπία» (με όποιον αποφορτισμένο τρόπο κι’ αν θέλουν να την σερβίρουν) δεν πρέπει να υπάρχει στο λεξιλόγιο της χώρας όχι έτσι, γενικά και αόριστα, αλλά επειδή ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει χρεοκοπία μετά από τέσσερα – τώρα βρισκόμαστε στο πέμπτο – κοινοτικά πλαίσια στήριξης.

Αν, παρά τον πακτωλό των χρημάτων που έρρευσε στην Ελλάδα μετά το 1985, η χώρα χρεοκοπήσει, τότε το σύνολο του πολιτικού συστήματος πρέπει να μεταναστεύσει. Θα αναγκαστεί να μεταναστεύσει.

Δεν αρκούν ούτε οι «μάχες» στα τηλεπαράθυρα, ούτε οι κομματικές ανακοινώσεις.

Δυο μέρες έμειναν ως την «εξόρμηση» της Πέμπτης…

Υ.Γ. Αν ισχύουν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πρόκειται να έλθει στην Βουλή η συζήτηση για το (ανύπαρκτο) θέμα των δύο πρώην υπουργών σχετικά με το σκάνδαλο της Ζήμενς και αν βουλευτές οποιουδήποτε κόμματος, δεχθούν να λάβουν μέρος σε τέτοιου είδους συνεδρίαση την ημέρα που θα συζητείται αν θα πτωχεύσει ή όχι η χώρα, τότε θα έχουν δεχθεί να λάβουν μέρος σε άλλη μια επιχείρηση παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης.                                                                                 ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Το κατά Μουζάκη... ευαγγέλιο!



Έτσι θα μας κυβερνήσουν;

Άκου… «τσαντίρια» οι άθλιοι του καθεστώτος! Καλά, έτσι πιστεύουν πως θα μανιπουλάρουν και θα απαξιώσουν τη λαϊκή αντάρα, οι γελοίοι;

Κανέναν πάτο δεν έχει ο κατήφορός τους; Τόσο καθεστωτικά ανθρωποειδή;

Ούτε δημοσκοπήσεις δεν διαβάζουν; Δεν είδαν ότι και η δημοσκόπηση της Κάπα Research έδειξε ότι το πόπολο δεν μασάει την περί ΣΥΡΙΖΑ καθεστωτική προπαγάνδα;

Ότι τα άθλια ψέματα τέλεψαν; Ότι τα κολπάκια τους γυρίζουν μπούμερανγκ στο πρόσωπό τους;

Και κάτι άλλο, απ' την προαναφερθείσα έρευνα. Όλο και περισσότερο ο λαός (αυτό προέκυπτε και απ' τη δημοσκόπηση της RASS) στρέφεται στην ανάγκη πρόωρων εκλογών. Κάτι που προ ολίγων μηνών ούτε να ακούσουν δεν ήθελαν οι πολίτες, τώρα πια τους θέλγει. Μάλλον το απαιτούν. Και πού είσαστε ακόμα…

************

Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι (θέλουν να) πιστεύουν ότι το κίνημα των «Αγανακτισμένων» (ναι, αυτό το «πολύχρωμο» κίνημα, με τις αντιφάσεις του, ωστόσο ανατρεπτικό κι ελπιδοφόρο) θα ξεθυμάνει, θα ξεθωριάσει λόγω της ραστώνης του καλοκαιριού και των διακοπών των μεγάλων κινητοποιήσεων.

Σίγουρα θα επανέλθει. Πιο δυναμικό. Πιο οργισμένο. Ούτως ή άλλως από φθινόπωρο θα «τρέξουν» νέες κινητοποιήσεις. Η κρίση είναι ακόμα μπροστά μας. Η ανεργία, η φτώχεια, η ανασφάλεια, η εν πολλοίς δυστυχία, είναι μπροστά μας. Και η κυβέρνηση φυσικά, αυτή η άθλια κυβέρνηση, σε καμιά περίπτωση δεν παρέχει το παραμικρό εχέγγυο ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση που η ίδια κυρίως δημιούργησε.

Όσο για τον απερίγραπτο πρωθυπουργό μας… Μα αυτός είναι εν δυνάμει φευγάτος, παραιτημένος, ανίκανος να παρέμβει, σε άλλον πλανήτη ζει ο άνθρωπος!

Θα επανέλθει λοιπόν το κίνημα των «Αγανακτισμένων», επανέρχεται. Κι όσοι το αντιμετωπίζουν με όρους πολιτικών παλιάς κοπής, απλώς θα βρεθούν προ εκπλήξεων μεγάλων. Θα περιθωριοποιηθούν, θα βρεθούν στα χρονοντούλαπα της Ιστορίας. Ήδη έχουν φύγει… n Θα κάμω δε και μια άλλη πρόβλεψη. Θα υπάρξουν κι άλλες συνιστώσες αυτού του κινήματος, υπαγορευμένες απ' την αδήριτη ανάγκη και πραγματικότητα. Όπως, ας πούμε «Δεν πληρώνω εισφορές κοινωνικής αλληλεγγύης» (άκου πώς σκέφτηκαν οι άθλιοι να ονοματίσουν τον κεφαλικό φόρο!), τέλη και άλλα άθλια απ' αυτήν την καταιγιστική επιδρομή της ανίκανης κι επικίνδυνης κυβέρνησης. Θα μου το θυμηθείτε!

Κι από Σεπτέμβρη θα δείτε κι άλλες ακόμα εκπλήξεις.
Τι νόμισαν οι άθλιοι;
Ότι έτσι θα περάσουν τα νταβατζιλίκια τους;
Ότι απευθύνονται σε λαό ευνούχων;

Ήρθε κρατώντας τη σημαία, μάλλον τη… ρομφαία της κάθαρσης!
Και να παρόλες ότι «δεν χρωστάω σε κανέναν»…
Και να παρόλες ότι «όλοι μαζί να ματώσουμε»…
Και να λεονταρισμοί ότι… δεν θα αφήκει τίποτα να πέσει κάτω κι ότι θα κάνει κάθαρση παντού!
Και ιδού τα αποτελέσματα αυτής του της… γενναιότητας και συνέπειας.
Τραπουλόχαρτα πεσμένα κάτω τα αποτελέσματα των… καθάρσεών του!

Κορύφωση; Η πρόταση των βουλευτών του για το μέγα της Siemens σκάνδαλο! Βρήκαν ότι οι ένοχοι είναι ο Αλογοσκούφης, ο Μαρκογιαννάκης, ο Άκης κι ο Μαντέλης!

Ναι, μα τον Θεό! Ούτε κομματικά ταμεία έχει δει ο ΓΑΠ, ούτε άλλες μίζες και διαπλοκές, ούτε δωσίλογους, ούτε πάρε-δώσε άλλα!

Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της πολιτικής αθλιότητας, της πολιτικής ανεντιμότητας, της ντροπής και καταισχύνης, τότε τι είναι; Έτσι… ματώνει ο ηγεμών; Έτσι πιστεύει πως δουλεύει χοντρά τους χαχόλους υπηκόους του; Έτσι τιμά τον λόγο του;

Αυτή είναι η κάθαρσή του;

Απ' τη μεριά της η Νου Δου, καλά να πάθει. Και να μη σκούζει τώρα!

Χόρεψε αντάμα με το ΠΑΣΟΚ τον χορό της συγκάλυψης! Για να μη φτάσει η έρευνα και στα δικά της ταμεία, δέχτηκε μια α λα καρτ «κάθαρση», στην ουσία συγκάλυψη! Άντε να κάψουμε τους καμένους και να καθαρίσουμε!

Και τώρα φωνάζει, σαν απατημένη ερωμένη. Μα είναι αργά…

Με τους παραδόπιστους ΠΑΣΟΚους πήγε να κάνει την κολεγιά της συγκάλυψης;

Ας πρόσεχε…

************

Ώπα! Να και οι «εμπράγματες εγγυήσεις» στο τραπέζι, απ' τον υπουργό Οικονομικών! Ναι! Λίγους μήνες αφότου ο πρωθυπουργός (ωχ!) απειλούσε με… συνταγματική ρύθμιση με την οποία θα απαγορεύεται οιαδήποτε διαπραγμάτευση και πώληση δημόσιας περιουσίας!

Τώρα να και η υποθήκευση, να και η πώληση! Υπό… όρους βέβαια, όπως μηρυκάζουν και τα δημοσιογραφικά τους παπαγαλάκια!

Σκέφτεται αλήθεια κανείς, τι θα αφήσουν πίσω τους, οι ολετήρες;

... Και το ζήτημα είναι ότι το σχετικό deal το «σπρώχνει» ποικιλοτρόπως και το υπουργείο Υγείας…

************

... Μεγάλος χαμένος απ' τα όσα τραγικά συνέβησαν στη μαρτυρική Κύπρο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Και το θέμα είναι ότι διαπράττει το ένα λάθος μετά το άλλο. Για παράδειγμα, η οργάνωση… αντισυγκέντρωσης κόντρα στους κύπριους «Αγανακτισμένους»!

Καλά, τον… Καρχιμάκη έχει σύμβουλο;

************

Να με συμπαθάτε, αλλά με άφησε μάλλον αδιάφορο το πόρισμα της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής για το ανεξέλεγκτο όργιο στη χρηματοδότηση πάρα πολλών ΜΚΟ από διάφορα υπουργεία, ιδίως το ΥΠΕΞ. Και λοιπόν; Από διαπιστώσεις έχουμε χορτάσει. Στο «διά ταύτα» πότε θα προχωρήσουν η Βουλή και οι άλλες αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες;

Καθότι το φαγοπότι απίστευτο (;) και η ρεμούλα πάει σύννεφο;

Θα ξαναρωτήσω εγώ: Ποιοι φοβούνται τον… «Αγαπούλα μου»; Και γιατί; Χα!

************

Τα πάντα ξεπουλιούνται. Ο λαός στην πείνα, την ανεργία, τη μεγάλη φτώχια. Η Ελλάδα του ΓΑΠ παράδειγμα προς αποφυγήν. Κι όμως… Εκτός ελέγχου προϋπολογισμός, έλλειμμα, μαύρες τρύπες παντού, νέα κοστούμια πείνας ράβουν, η νέα διαπλοκή ακονίζει τα δόντια της, όλα στον ντορβά του ξεπουλήματος!

Αλλά τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του καθεστώτος σφυρίζουν αδιάφορα!

Ωσάν να μη συμβαίνει τίποτα! Κι ύστερα απορούν, που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο, επειδή ο οργισμένος λαός τούς έχει στην ίδια μοίρα με την πολιτική μαφία που ξεπουλά! Ναι, απορούν οι μάγκες της αργυρώνητης μούγγας…

Αμ ο άλλος; Αυτός που (όχι μόνος του βέβαια, συλλογικές είναι οι ευθύνες, να μην ξεχνιόμαστε!) βύθισε τη χώρα, που τη γιόμισε μαύρες τρύπες, που φούσκωσε μόνο για το πρώτο εξάμηνο του '11 το έλλειμμα σε ύψη δυσθεώρητα, ο τέως τσάρος; Ο οποίος εμ συνεχίζει να κοσμεί (!) την κυβέρνηση του ΓΑΠ, εμ δίνει συνεντεύξεις (στα «ΝΕΑ») προκλητικές, προκλητικότατες; Πού νομίζει πως απευθύνεται; Στον… κύρη του;

Πόθεν αρύεται τη δυνατότητα να πουλάει νταβατζιλίκια ακόμα και ενάντια σε βουλευτές ο αδελφόθεος Νικ; Θα μου πείτε, τι ρωτάω ο αφελής, ε;

Ας το 'κανε αυτό ο αδελφός του Καραμανλή και θα βλέπατε την ιερή οργή των παλλακίδων της δημοσιογραφίας!

************

Θάμα, θάμα! Είναι δυνατόν κάποιος βουλευτής να ζητά απ' τον κόσμο να οργανωθεί σε… άλλο κόμμα απ' το δικό του; Κι όμως είναι! Όπως αλίευσα απ' τον πάντα μαχητικό «ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗ» της Κομοτηνής, ο γνωστός και περιβόητος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη, μιλώντας στο χωριό Σούνιο της Ξάνθης, έδινε δημοσίως γραμμή για ένταξη σε άλλο κόμμα!

Όχι, μην πάει ο νους σας ότι καλούσε τον λαό να οργανωθεί στον… ΣΥΡΙΖΑ. Στο κόμμα «Φιλίας -Ι σότητας - Ειρήνης» τους καλούσε να ενταχτούν, δηλαδή στο κόμμα της μειονότητας που διατηρεί εκλεκτικές σχέσεις με το τουρκικό προξενείο!

Για άλλη μια φορά εμείς θα πούμε στον ΓΑΠ να τον χαίρεται τον βουλευτή του! Απ' την Καρα-Χασάν στον Μάντατζη και πάει λέγοντας…

************

Και βέβαια δίκιο έχει ο κυρ Παντελής! Βάστα Παντελή!
Πιστεύει αλήθεια κανείς, στα σοβαρά, ότι έτσι κοψοχρονιά που πάνε να ξεπουλήσουν, με απαξιωμένες μετοχές και με… το πιστόλι στον κρόταφο (γίγαντα ΓΑΠ!), θα μαζέψουν 50 δισ. ευρώπουλα;
Πιστεύουν ότι οι ξένοι επενδυτές θα τρέξουν να επενδύσουν σε μια οικονομία βυθισμένη στο τέλμα της ύφεσης και της απαξίας;
Τι είπατε;
Τότε γιατί μιλούν με τόση βεβαιότητα;
Ε, λένε και καμιά… σαχλαμάρα για να περάσει η ώρα!
Είπε λοιπόν τίποτα εκτός πραγματικότητας ο Παντελής, ο οποίος έτσι κι αλλιώς δεν μασάει και τα λόγια του;

************

Είδα ένα όραμα! Ότι ο ΟΣΕ, λέει, θα δοθεί στους Γάλλους, η ΕΤΕ θα συγχωνευτεί (βλέπε πουληθεί) στη Eurobank, τα νερά θα πάνε στον… εθνικό εργολάβο, το αεροδρόμιο θα ξεπουληθεί κοψοχρονιά (Κώστα;) και πάει λέγοντας!
Λέτε;
Όραμα θερινής νύχτας ή θα βγει αληθινό; Ε;

************

Σας είχαμε ενημερώσει και την περασμένη Κυριακή για τις μαζικές αρνήσεις μελών του ΠΑΣΟΚ στην επιστολή που τους έχει στείλει ο Καρχιμάκης για ανανέωση της κάρτας μέλους, αντάμα φυσικά με το… μπαγιόκο της ετήσιας συνδρομής.
Νεώτερες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι αυτοί οι οποίοι έχουν ανταποκριθεί στην… έκκληση Καρχιμάκη φτάνουν δεν φτάνουν στο 10% των μέχρι πρόσφατα μελών τού (πάλαι ποτέ…) ΠΑΣΟΚ!
Τέτοιο κλίμα!
Κάνω πρόταση στον Μιχάλη: Να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ!

************

Καλά, πόσους… Παγκάλους έχει η κυβέρνηση; Ή το φαινόμενο είναι μεταδοτικό; Ή η απόγνωσή τους έχει πιάσει ταβάνι;
Είναι δυνατόν ακόμα και τώρα να συνεχίζουν κάποιοι το επικίνδυνο κι ατελέσφορο γαϊτανάκι κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και συνολικά ενάντια στο κίνημα των «Αγανακτισμένων»;
Ή (νομίζουν ότι) δίνουν εξετάσεις στον ηγεμόνα;
Δεν πήραν είδηση ούτε την… απόσυρση του Καρχιμάκη;

************

Άκου, λέει, θα καλέσουν οπαδούς του ΠΑΣΟΚ για να προστατέψουν τα κυβερνητικά στελέχη και τους πράσινους βουλευτές απ' τις αποδοκιμασίες των «Αγανακτισμένων»! Ωρέ έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα; Πιστεύουν, αλήθεια, ότι θα βρουν πρόθυμους χαχόλους… φύλακες των delivery boys του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου, της κατοχής, της μειοδοσίας;

************

Η κατάσταση λοιπόν είναι ανεξέλεγκτη. Τραγική. Η (οικονομική) επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2011 είναι ανεπανάληπτα!
Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός κι ο υπουργός Οικονομικών να κάνουν αναφορές περί «επιλεκτικής χρεοκοπίας»; Διότι περί αυτού πρόκειται, παρά τις μπαγαποντιές… ερμηνείας που επιχειρούν. Τα επιχειρήματά τους είναι μόνο για αναπαραγωγή απ’ τις δημοσιογραφικές τους ορντινάντσες, ουδείς κατά τα άλλα στοιχειωδώς σοβαρός μπορεί να πειστεί!
Ποιος πρωθυπουργός κάνει αυτές τις ολέθριες αναφορές;
Αυτός ο οποίος πριν από λίγο καιρό έλεγε πως όποιος, έστω και εμμέσως, αναφέρεται σε οιουδήποτε είδους χρεοκοπία κάνει κακό στη χώρα!
Αυτός ο οποίος έσυρε εκβιαστικά τους βουλευτές του να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο «για να μη χρεοκοπήσουμε»!
Αυτός!
Τι άλλο να πει κανείς; Πότε θα τελειώσει η τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός με αυτόν τον πρωθυπουργό;

************

Ώπα, ρε μεγάλε! Τι έμαθα για τις κινήσεις του γίγαντα Ραγκούση, του έως πριν από λίγο καιρό «αντ’ αυτού» (περασμένα μεγαλεία…) και λίαν προσφάτως υποβαθμισθέντος και… αντιστασιακού, μιας και, όπως άφησε να διαρρεύσει, δεν… σήκωνε το τηλέφωνο και κρατούσε σε αγωνία τον ηγεμόνα τις ώρες του τελευταίου ανασχηματισμού;
Τώρα διοχετεύει σε ελεγχόμενους δημοσιογράφους ότι… θα επιχειρήσει ηρωική έξοδο απ’ την κυβέρνηση και απλώς ψάχνει αφορμή!
Τι λε, ρε;
Καλά, άμα δείτε… παραίτηση τηλεφωνήστε μου, είναι γλυκιά η εξουσία!
Να πάει δηλαδή στην Πάρο να… κάνει τον επικεφαλής σε ταχυφαγείο;

************

Μπράβο στην Αριστέα Μπουγάτσου. Τόλμησε εκεί που οι άλλοι σιωπούν, μεταδίδοντας τη θεσμική μόλυνση στην πολιτική μας ζωή, να δώσει συνέχεια στις αποκαλύψεις του «Olympia» γύρω απ’ τις παράξενες (τουλάχιστον…) δραστηριότητες του… αδελφόθεου Αντρίκου, τα παιχνίδια με τα CDS και τις… πράσινες αναπτύξεις και πάει λέγοντας!
Παιδιά, το θέμα σηκώνει τουλάχιστον Εξεταστική!
Κι ας σιωπούν τα αργυρώνητα δημοσιογραφικά γιουσουφάκια.
Κι ας σιωπά η συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου!
Δηλαδή; Είναι… απαγορευμένο θέμα οι δραστηριότητες της «αγίας οικογένειας»;
Τι λέτε, ωρέ σαλτιμπάγκοι της διαπλοκής και της παρακμής;
Φαντάζεστε αν αφορούσε αδελφό του Καραμανλή, πόσες κραυγές και οιμωγές θα έβγαζαν το MEGA, ο Χατζηνικολάου, ο ΑΝΤ1 και οι λοιποί… ενημερωτάδες;
Και σιγά, μην κάνετε θόρυβο και ταράξτε τον μακάριο ύπνο της Συγγρού, ε;
Ωρέ αυτοί είναι ικανοί να… διαγράψουν τον Καμμένο, επειδή τόλμησε (!) να ασχοληθεί με το όζον θέμα! Οι άνθρωποι δεν παίζονται σε ό,τι αφορά τη… νιρβάνα τους!

************

Τι θυμάμαι…
Όταν η κυβέρνηση Καραμανλή πούλησε μεγάλο μέρος του ΟΤΕ στους Γερμανούς με 28 ευρώ τη μετοχή, τότε ο ΓΑΠ, ο γίγαντας Καρχιμάκης και οι συν αυτοίς ούρλιαζαν για ξεπούλημα. Με την αβάντα των δημοσιογραφικών τους γιουσουφακίων, μόνο… επανάσταση δεν ετοίμαζαν!
Τώρα ο ΓΑΠ και η κατοχική του κομπανία πούλησαν στους Γερμανούς ό,τι είχε απομείνει απ’ τον ΟΤΕ με… σχεδόν 8 ευρώ τη μετοχή!
Όχι, τώρα δεν είναι ξεπούλημα!
Αφού το έκαμε ο ΓΑΠ και αφού τα δημοσιογραφικά του παπαγαλάκια ποιούν αργυρώνητη και διαπλεκόμενη μούγγα!
Τι είπατε;
Αν ζεσταίνονται οι μηχανές των ελικοπτέρων;

************

Ερώτημα: Λίγες ώρες πριν από τις τελευταίες μεγάλες διαδηλώσεις, που πνίγηκαν στη βαρβαρότητα των ορδών του καθεστώτος και του παρακρατικού τους μηχανισμού, συζητήθηκε, μάλλον ζητήθηκε να κατέβουν στην Αθήνα άνδρες απ’ την ειδική μονάδα αντιμετώπισης «αστικών ταραχών» που εδρεύει στο Κιλκίς;
Κάτι σαν πρόβα, ας πούμε, για το (κοντινό) μέλλον;

************

Μπούμερανγκ τους γύρισε η απάτη που πήγαν να κάμουν, με την πρότασή τους για το σκάνδαλο της Siemens!
Ο κόσμος τούς κράζει χοντρά, η αγανάκτηση έχει φτάσει μέχρι Ιπποκράτους και τα γραφεία των βουλευτών, η οργή όρια δεν έχει!
Ακόμα και τα δημοσιογραφικά τους παπαγαλιάκια τους λοιδόρησαν!
Και τώρα ψάχνουν τρόπο διαφυγής!
Μα η πολιτική ατιμία που διαπράττουν θα τους οδηγήσει να πιουν το πικρό ποτήρι ως το τέλος.
Θα πληρώσουν με την απαξία, την ντροπή, την καταισχύνη!
Όσο μένουν και παίζουν τέτοιους άθλιους ρόλους, σωτηρία δεν έχουν, τελεύουν!
«Θα μας πάρουν με τις πέτρες», δεν έλεγε ο θλιβερός αρχηγός τους;

************

Ε, έσπασε η ομερτά πολιτικών, διαπλεκόμενων ΜΜΕ, δημοσιογραφικών σαλτιμπάγκων (πολλών…), γύρω απ’ τις… πολυσχιδείς δραστηριότητες του αδελφόθεου Αντρίκου!
Λίγο μεν, αλλά έσπασε.
Και αυτό είναι μια αχτίδα φωτός, ελπιδοφόρα.
Μετά το θαρραλέο και αποκαλυπτικό «Olympia», ήρθε και η όρθια Αριστέα Μπουγάτσου, από σελίδων της «Ελευθεροτυπίας» να σπάσει το απόστημα της αργυρώνητης σιωπής.
Τίθενται ερωτήματα:
Τι θα πράξει η Δικαιοσύνη, πολύ περισσότερο που το θέμα είναι αρκούντως σοβαρό, σοβαρότατο;
Τι θα πράξουν οι πολιτικές δυνάμεις που μέχρι σήμερα (με εξαίρεση τον Π. Καμμένο προσωπικά, διότι το κόμμα του…) σιωπούν;
Τι θα πράξει ο… άρχων της διαύγειας και της «ανοιχτής διακυβέρνησης» Mr. ΓΑΠ;
Καλά, για τα περισσότερα ΜΜΕ και τα δημοσιογραφικά (πολλά…) παπαγαλάκια του καθεστώτος δεν ρωτάω καθόλου!

Πηγή: Το Παρόν
  ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com