ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Εύγε στην Εβραϊκή κοινότητα Αθηνών.ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ...ΞΥΠΝΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...



Η καθ' όλα νόμιμη και ηθική στάση της παραδειγματίζει τους Έλληνες στο να σφυρηλατούν την Ελληνική Αλληλεγγύη.

Οι Έλληνες πρέπει να συμμετέχουν σε αιμοδοσίες για Έλληνες που έχουν ανάγκη από αίμα.

Το κείμενο που ακολουθεί είναι από την ιστοσελίδα της εβραϊκής κοινότητος Αθηνών

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

Η δημιουργία ενός αποθέματος αίματος, άμεσα διαθέσιμου για χρήση από τα μέλη της Κοινότητας, είναι ένας κρίσιμος ρόλος της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Δυστυχώς, η χαμηλή συμμετοχή στις αιμοδοσίες των τελευταίων ετών έχουν εξαντλήσει το απόθεμα τόσο, ώστε να μην μπορεί πια να ανταποκριθεί στις ανάγκες – ενδεικτικά, στην τελευταία αιμοδοσία κινητοποιήθηκαν μόνο 25 άτομα από ένα κοινό 600 ατόμων (μέλη ηλικίας 18 – 60), ενώ από τις 30 μονάδες αίματος που διετέθηκαν σε ομόθρησκους κατά το 2009, δεν επεστράφη καμία.

Το αίμα αυτό μπορεί να το χρειαστεί οποιοδήποτε μέλος της Κοινότητας ανά πάσα στιγμή, και η δημιουργία ενός επαρκούς αποθέματος είναι ζωτικής σημασίας, καθώς και η παρουσία των μελών στις αιμοδοσίες, καθώς η συγκέντρωση είναι τόσο μικρή που υπάρχει ο κίνδυνος να μην δικαιούμαστε πια συνεργείο αιμοληψίας.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να εμφανιστεί κανείς στην αιμοδοσία της Κοινότητας, που γίνεται δυο φορές το χρόνο σε ώρα και μέρος που ανακοινώνεται από πριν.

Επίσης όποιος επιθυμεί μπορεί ανά πάσα στιγμή να δώσει αίμα σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, και να δηλώσει ότι επιθυμεί να σταλεί στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» υπέρ της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών.

Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς»

Λεωφόρος Μεσογείων 154, Χολαργός

Ώρες Αιμοληψίας: Δε-Σα 08.00-14.00

Προσοχή: να δηλωθεί ότι αφορά την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών .

Παρακαλείστε να μας ενημερώσετε για την δωρεά, ώστε να συμπεριληφθείτε στους καταλόγους αιμοδοτών της Κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: