ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Με ματωμένη κουβέρτα να μην σε σκεπάσουν, Άδωνη...


Η εικόνες από το κρατικό νοσοκοκείου Κορίνθου: Μια ηλικωμένη ανήμπορη γυναίκα μεταφέρεται από στο ασθενοφόρο με πολύ χαμηλή πίεση, σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση  περί τις οκτώ το βράδυ.

Στα έκτακτα είναι το μοναδικό περιστατικό. Μετά από μια προσπάθεια σταθεροποίησης της κατάστασής της με ενδοφλέβια χορήγηση φαρμάκου προκειμένου να υπάρξει ααύξηση της πίεσης δίνεται εντολη από τους ιατρούς των εκτάκτων να περάσει σε δωμάτιο νοσηλείας.

Την βγάζουν από το ιατρείο στο διάδρομο επάνω στο φορείο. Μπροστά στην πόρτα εισόδου του νοσοκομείου. Είναι - επαναλαμβάνουμε - το μοναδικό περιστατικό εκείνη την ώρα.

Οι οικοίοι της περιμένουν την μεταφορά της στο δωμάτιο, αφού το νοσοκομείο δεν έχει μονάδα εντατικής θεραπείας. Κάπως έτσι έχασε και τον άνδρα της πριν τρία χρόνια στο ίδιο νοσοκομείο.

Πέρασε περίπου μισή ώρα. Έχει βραδιάσει πια και έχει αρχίσει να κάνει κρύο. Τελικά έρχεται ο νοσοκόμος.

Την πάνε στο δωμάτιο. Η γιαγιά κρυώνει. Της φέρνουν μια κουβέρτα. Μια κουβέρτα γεμάτη με μεγάλους λεκέδες αίματος.

Ο γιος της ζητά να αλλαχθεί η κουβέρτα. "Δεν υπάρχει άλλη" του απαντούν.

Μια κουβέρτα μέσα στο αίμα για να ζεσταθεί η μάνα του που είχε δώσει τη ζωή της ολόκληρη στην επαγγελματική της ζωή σε ορεινά ιατρεία για να είναι "Πάνω απ'όλα καθαρά τα σκεύη και ο χώρος του ιατρείου γιατί έτσι πεθαίνουν οι άνθρωποι" όπως έλεγε με την πείρα των 50 χρόνων στο χώρο της ιατρικής η άτυχη γιαγια.

Πού και να ήξερε με τι την σκέπαζαν...

Με αγωνία περιμένουν οι άνθρωποί της τους γιατρούς αφού η  γιαγιά δεν δείχνει να έχει πολύ ζωή μέσα της. Έρχονται μετά από 1,5 ώρα. "Ζητάμε συγγνώμη, είμαστε δύο γιατροί και δύο νοσηλευτές για 52 ασθενείς" λένε και κουνάνε απελπισμένοι τα κεφάλια τους.

Ο γιος φεύγει να πάει σπίτι να φέρει μια καθαρή κουβέρτα, σαπούνια, απολυμαντικά μέσα, φάρμακα.

Μετά από ώρες η μάνα ανοίγει τα μάτια της. Ίσως για να δει στην τηλεόραση των Άδωνι να χασκογελάει στους "Καρντάσιανς" ευτυχισμένος και χαρούμενος.

Και για να ευχηθεί ενδόμυχα στον Άδωνη να μην τύχει και τον σκεπάσουν κι αυτόν με ματωμένη κουβέρτα, όταν θα πάει ανήμπορος στο νοσοκομείο...
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: