ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Σχέσεις στοργής και... Εθνικισμού!


Ο Μπουφόν αποθεώθηκε από τους τους φανατικούς της «Curva Nord» η Ευρώπη χειροκρότησε την κίνηση των Λατσιάλι, αλλά η καλή τους σχέση είναι παλιά και κρύβει... κοινές απόψεις περί Εθνικισμού! 

«Με τους οπαδούς της Λάτσιο πάντα είχα σχέσεις σεβασμού. Το αξίζουν το χειροκρότημα, είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω» τόνισε ο Τζίτζι Μπουφόν μετά την αποθέωση που γνώρισε από τους οπαδούς της Λάτσιο. Ολη η Ευρώπη υποκλίθηκε σε αυτή την απίστευτη χειρονομία των Λατσιάλι, αλλά αυτή η.... κολόνια κρατάει χρόνια. Η σχέση των δυο πλευρών είναι εξαιρετική και το gazzetta.gr δίνει το... παρασκήνιο πίσω από την αποθέωση!
Οι απόψεις του... Εθνικιστικές, λατρεύει το Ιταλικό έθνος και δεν χάνει ευκαιρία να το δείχνει! Η ρετσινιά του «φασίστα» τον συνοδεύει πολλά χρόνια, από τότε που αγωνιζόταν στην Πάρμα! Πολλές οι ατάκες του, οι εθνικιστικές του απόψεις που τον έκαναν αγαπητό στους «Λατσιάλι». Ο ίδιος γύρισε φέτος διαφήμιση κατά του ρατσισμού, έχει υπό την προστασία του, τους Βιδάλ, Ασαμόα και όπως τονίζει: «Είναι ανοησία κάθε ρατσιστική επίθεση... ».
Ωστόσο, το παρελθόν τον κυνηγά, δεν τον αφήνει σε ηρεμία και οι οπαδοί της Λάτσιο δεν ξεχνούν πως ο Ιταλός πορτιέρο διάλεξε για νούμερο στην πρώτη του εμφάνιση το 1988 το «88». Τι συμβολίζει; Είναι τα γράμματα ΗΗ (Heil Hitler)!
Όταν τον Ιούλιο του 2010 η Γιουβέντους αντιμετώπιζε την Σάμροκ Ρόβερς στα προκριματικά για τους ομίλους του Εuropa League, είχε... στιγματιστεί για μια λανθασμένη αντίδραση. Ένα club της ομάδας του, γνωστό για τις ακροδεξιές του απόψεις φώναξε σύνθημα ρατσιστικού περιεχομένου με τον Μπουφόν να σηκώνει το χέρι του συμφωνώντας μαζί τους!
Ωστόσο, σάλος είχε ξεσπάσει στην Ιταλία όταν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Πολωνία, οι ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας αρνήθηκαν να συνοδέψουν τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας σε επίσκεψη στο Αουσβιτς. Ο δημοσιογράφος απειλήθηκε όταν έγραψε για το συμβάν , με τον Μπουφόν να φορά μπλουζάκι που έγραφε το φασιστικό σύνθημα «Θάνατος στους επιζήσαντες».
Το 2006 οι Ιταλοί θα σχολιάσουν αρνητικά τον πανηγυρισμό του μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού σε ένα πανό που σήκωσε ο γκολκίπερ της Εθνικής απεικονιζόταν ο κέλτικος σταυρός. Για τους Ιταλούς αποτελεί ίνδαλμα, ωστόσο το γεγονός εκείνο είχε ενοχλήσει αρκετά πολλούς συμπατριώτες του. Ο ίδιος πάντως φέρεται να το... έσωσε το 2012, όταν και κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο του Αουσβιτς!ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: