ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Θεματικό πάρκο Archepolis


Κεντρική ιδέα-Το concept:

Θεματικό πάρκο (τύπου Disneyland) με κεντρικό θέμα την αρχαία Ελλάδα στο οποίο θα αναπαριστώνται οι συνήθειες, τα δρώμενα, η καθημερινή ζωή και η κοινωνία της αρχαίας Ελλάδας της κλασσικής περιόδου όπου ο επισκέπτης θα συμμετέχει σε ένα βιωματικό παιχνίδι ρόλων (real life role playing). Στόχος είναι η ρεαλιστική απόδοση και δημιουργία της ατμόσφαιρας μέσα από ένα δυναμικό περιβάλλον που θα εξομοιώνει τις συνθήκες εκείνης της εποχής. Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα με τη κοινωνία μπαίνοντας στον ρόλο ενός αρχαίου πολίτη και να βιώσει έννοιες όπως φιλοσοφία, τέχνη, αρμονία και καλαισθησία.

Η ρεαλιστική απόδοση της επιθυμητής ατμόσφαιρας επιτυγχάνεται με 3 βασικούς συντελεστές:

-Δυναμικό Περιβάλλον (Dynamic environment)
Όσον αφορά το περιβάλλον η αρχιτεκτονική της πόλης έχει σχεδιαστεί με βάση τα πρότυπα της αρχαίας κλασσικής περιόδου, οι κάμερες, τα ειδικά εφέ και οποιοδήποτε άλλο τεχνολογικό στοιχείο θα είναι τοποθετημένα σε μη ορατά σημεία.

-Χαρακτήρες (Character intervention)
Η κίνηση στην πόλη, ο παλμός της καθημερινότητας και η αίσθηση μίας «ζωντανής» κοινωνίας αποτελούν το έργο χαρακτήρων ( ηθοποιών) μας. Οι χαρακτήρες αυτοί αναλαμβάνουν να αναπαραστήσουν σκηνές, συνήθειες, γεγονότα και συμπεριφορές έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η αίσθηση φυσικής ροής της καθημερινότητας της εποχής. Παράλληλα, να τονίσουμε ότι οι ηθοποιοί δεν αποτελούν στατικές φιγούρες, αλλά αλληλεπιδρούν με τον επισκέπτη ως χαρακτήρες σεναρίου.

-Επισκέπτες (Role playing)
Κατά την είσοδό του επισκέπτη στο πάρκο, προκειμένου να εναρμονιστεί με την ατμόσφαιρα της πόλης, θα του δίδεται να φορέσει ενδυμασία της κλασσικής εποχής (χιτώνες, σανδάλια). Συσκευές τεχνολογίας (κινητά, κάμερες κλπ) θα φυλάσσονται σε ειδικά ασφαλισμένες θυρίδες και δεν θα επιτρέπονται εντός του πάρκου καθώς δεν αποτελούν αντικείμενα της εποχής και πιθανόν να επηρεάσουν αρνητικά την συνολική εμπειρία κινδυνεύοντας να την γελοιοποιήσουν.

Υπηρεσίες:
Το πάρκο προσφέρει στον επισκέπτη με την είσοδό του, τις παρακάτω δραστηριότητες:
- Άθληση, στρατιωτική εκπαίδευση (ακοντισμός, τοξοβολία, σπαθασκία, στρατηγική πολέμου)
- Τέχνες (θέατρο, γλυπτική, ζωγραφική, κ.α.)
- Επιστήμες (ιατρική, αλχημεία, αρμονία των αριθμών {μαθηματικά}, φυσική, αστρονομία)
- Παιχνίδια ρόλων, γρίφοι- αποστολές
- Παρακολούθηση δρώμενων (μάχες, έθιμα, αγώνες, ιεροτελεστίες, αναπαραστάσεις ιστορικών γεγονότων, συνάντηση σπουδαίων προσωπικοτήτων της αρχαιότητας, εμπόριο-αγορά)

Άλλες Δραστηριότητες : Λουτρά(Σπά), διαλογισμός, θεατρικές παραστάσεις θιάσων, υπηρεσίες διαμονής και εστίασης, λιανικό εμπόριο.

(Ολόκληρο το πάρκο έχει ήδη σχεδιαστεί σε 3D περιβάλλον με την αρχιτεκτονική επιμέλεια του Φαίδωνα Νικολάκαινα)

Ομάδα:
Κωνσταντίνος Σταματίου
Λιανός Αποστόλης
archepolis.com@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: