ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Άκου Ελληνάκο ΙΙ - Εσύ πρέπει να δώσεις τη μάχη σου



Μην με παρεξηγείς επειδή δεν σε συμπαθώ. Σκέψου ποιόν συμπαθείς εσύ Ελληνάκο. Σκέψου τους γιατρούς, τους επιχειρηματίες, τους φαρμακοποιούς, τους ταξιτζήδες, τις νοσοκόμες, τους οδηγούς βυτιοφόρων, τους ψιλικατζήδες, τους καφετζήδες, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους υπαλλήλους της Βουλής, τους εργάτες, τους μηχανικούς, τους καλλιτέχνες, τους εμπόρους, τους βιοτέχνες, τους δικηγόρους, τους αγρότες, τους ασφαλιστές, τους αθλητές, τους νεκροθάφτες και όποιον άλλον έχει τύχει να γνωρίζεις ή να έχεις έρθει σε επαφή.

Δεν είναι όλοι αυτοί απατεώνες Ελληνάκο; Μόνο εσύ είσαι ο καλός και τίμιος σε έναν κόσμο κακό και άτιμο. Εσύ είσαι το θύμα πάντα Ελληνάκο. Όλοι οι άλλοι υπάρχουν για να σε ταλαιπωρούν.

Τα μόνα τίμια χρήματα Ελληνάκο είναι αυτά που κερδίζεις εσύ. Όλοι οι άλλοι κλέβουν και φοροδιαφεύγουν.

Η μόνη καλλιτεχνική δουλειά είναι αυτή που κάνεις εσύ. Όλων των άλλων είναι οι κακοτεχνίες και οι προχειροδουλειές.

Στην εργασία σου είσαι ο πιο εργατικός Ελληνάκο. Όλοι οι συνάδελφοί σου σε ζηλεύουν και προσπαθούν να σου την φέρουν γιατί είσαι πραγματικά ο καλύτερος και ο πιο ευσυνείδητος υπάλληλος.

Όλοι σου φορτώνουν δουλειές και εσύ ποτέ δεν τις αρνείσαι. Έχεις ταχθεί να κουβαλάς τον κάματο όλων των τεμπέληδων. Όλοι λουφάρουν αλλά εσύ ποτέ Ελληνάκο.

Η ζωή σού φέρθηκε σκληρά. Σε επιφόρτισε να εργάζεσαι πιο σκληρά από όλους. Από το πρωί έως το βράδυ δουλεύεις και βλέπεις τους άλλους να ξύνονται. Εσύ είσαι ο πραγματικός αγωνιστής Ελληνάκο. Όλοι οι άλλοι ζουν εις βάρος σου. Από τη δική σου δουλειά εξαρτάται το καλό όλης της κοινωνίας.

Είναι όπως όταν οδηγείς Ελληνάκο. Έχεις πάντα δίκιο. Και όταν ακόμη περάσεις με κόκκινο το κάνεις γιατί έτσι έπρεπε να γίνει και όταν τρέχεις με διακόσια το κάνεις γιατί έχεις πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου ή της μηχανής σου. Οι άλλοι είναι κόπανοι και εγκληματίες όταν κάνουν τα ίδια.

Η άποψή σου είναι πάντα η σωστή ενώ οι άλλοι λένε ανοησίες.

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ

Βλέπεις τα δελτία ειδήσεων και εξοργίζεσαι με όλες τις λαμογιές που ακούς. Ζεις μέσα σε έναν κακό και εχθρικό κόσμο Ελληνάκο. Τα κανάλια προσπαθούν, για το καλό σου, να σε ενημερώσουν και εσύ αναστατώνεσαι με ότι ακούς.

Το μόνο καλό που ακούς τον τελευταίο καιρό είναι τα μέτρα που παίρνουν εις βάρος των απατεώνων συμπολιτών σου. Δεν πειράζει εάν κάποια μέτρα σε αγγίζουν λίγο και εσένα αρκεί να ισοπεδώνουν τους υπόλοιπους απατεώνες.

Η ψυχούλα σου ηρεμεί όταν βλέπει το αίμα των διπλανών σου να τρέχει Ελληνάκο. Δικαιώνεσαι επιτέλους για τις επιλογές σου. Αναγνωρίζεται από το σύστημα η ανωτερότητά σου. Επιβεβαιώνεσαι για την άποψη που είχες ότι όλοι είναι απατεώνες ενώ εσύ είσαι ο καλύτερος αλλά και ο πιο αδικημένος.

Όταν τα μέτρα είναι εις βάρος σου βέβαια, τότε είναι βαριά και άδικα και χτυπούν τους λάθος ανθρώπους. Τότε είναι απάνθρωπα Ελληνάκο. Τότε εξοργίζεσαι γιατί δεν χτυπούν τους άλλους αλλά πάλι εσένα. Για άλλη μια φορά εσύ θα την πληρώσεις Ελληνάκο.

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ

Μερικές αλήθειες που θα σε βοηθήσουν να αντιληφθείς διαφορετικά τα πράγματα εάν μπορέσεις για μια στιγμή να ανοίξεις το μυαλό σου και να κατανοήσεις.

Το "Διαίρει και Βασίλευε" ήταν πάντα η βασική μέθοδος των διεθνών λαμογίων. Σε διαιρούν συνέχεια Ελληνάκο, σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής σου ζωής ώστε να σε ελέγχουν πολύ εύκολα.

Μην βιάζεσαι να πεις "το ξέρω" Ελληνάκο, γιατί αυτό το "το ξέρω" σε έχει φάει. Έχω βαρεθεί να σε ακούω να λες "το ξέρω". Δεν ξέρεις τίποτα. Απλά έχεις ακούσει τα πάντα. Και τα έχεις ακούσει γιατί σου τα είπαν. Και σου τα είπαν για να τα "κάψουν". Για να μπορείς να λες συνέχεια "το ξέρω" και "το ξέρω". Σε ότι σου λένε απαντάς "το ξέρω". Την τύφλα σου ξέρεις Ελληνάκο. Ξέρεις αλλά δεν καταλαβαίνεις.

Σε χωρίσανε σε αριστερό και δεξιό, πολιτισμένο και απολίτιστο, ευγενή και άξεστο, χωριάτη και πρωτευουσιάνο, εργοδότη και υπάλληλο, υπάλληλο και εργάτη, εργάτη και αγρότη, πλούσιο και φτωχό, έξυπνο και βλάκα, δημόσιο και ιδιωτικό, ένστολο και άστολο, ρατσιστή και μετανάστη, ηθικό και ανήθικο, πόρνη και παρθένα, εθνικιστή και διεθνιστή, άσχημο και όμορφο, πιστό και άπιστο, προκομμένο και τεμπέλη, μορφωμένο και αμόρφωτο, παναθηναϊκό και ολυμπιακό.

Σου έφτιαξαν και σχολεία να πηγαίνεις Ελληνάκο για να μορφώνεσαι. Σου τα έκαναν και υποχρεωτικά Ελληνάκο. Λες να τα έκαναν για το καλό σου; Λες να είναι δική σου κατάκτηση; Μην βιαστείς να τα βάλεις μαζί μου Ελληνάκο. Δεν σου είπα ότι δεν είναι καλό να υπάρχουν σχολεία. Σου λέω όμως ότι το όλο σκηνικό έχει στηθεί έτσι που τα παιδιά σου βασικά να διαπαιδαγωγούνται από μικρά στον ανταγωνισμό με τα άλλα παιδιά. Σου έχουν κάνει σημαία τον ανταγωνισμό. Και αυτό είναι ολέθριο Ελληνάκο γιατί ο ανταγωνισμός φέρνει και την διαίρεση και την αντιπάθεια.

Ξέρω Ελληνάκο ότι σε χτύπησα σε αδύνατο σημείο και σε εξόργισα. Είσαι υπέρ του ανταγωνισμού. Τον έχεις συνδέσει στο μυαλό σου με την αξιοκρατία. "Μέσα από τον ανταγωνισμό αναδεικνύεται ο ικανότερος". Παπαγαλάκος είσαι Ελληνάκο. Έτσι σε έχουν μάθει να σκέφτεσαι.

Γιατί όμως σε μαθαίνουν να είσαι ανταγωνιστικός Ελληνάκο; Γιατί έτσι θα πάρεις τη δουλειά εσύ, γιατί οι δουλειές δεν φτάνουν για όλους. Θα βγάλεις πολλά λεφτά εσύ, γιατί τα λεφτά δεν φτάνουν. Έτσι θα επιβραβευτείς με τη mercedes Ελληνάκο. Οι mercedes δεν φθάνουν για όλους. Θα πρέπει να ξεχωρίσεις Ελληνάκο για να επιβιώσεις. Έτσι έφτασες να είσαι εσύ ο καλός και όλοι οι άλλοι οι κακοί Ελληνάκο. Είναι το ένστικτο της επιβίωσης. Πρέπει να είσαι ο καλύτερος για να επιβιώσεις.

Μιλάς για την οικονομία Ελληνάκο και αγωνιάς για το πώς θα γίνει ανταγωνιστική. Σου το ξαναλέω, παπαγαλάκος είσαι Ελληνάκο. Έτσι σου είπαν στα κανάλια, έτσι λες και εσύ. Ανταγωνιστική με ποιόν ρε φουκαρά; Με κάποια άλλη οικονομία; Δηλαδή να ανταγωνίζονται οι λαοί για το ποιός θα ικανοποιήσει περισσότερο τον αφέντη; Είσαι θύμα Ελληνάκο. Την επόμενη φορά που θα πεις για ανταγωνιστική οικονομία θα πρέπει να πεις και με ποιόν θα είναι ανταγωνιστική. Με την Βουλγαρία; Με την Αλβανία; Σκέψου Ελληνάκο και μην βιαστείς να με κατηγορήσεις πριν απαντήσεις.

Σε έχουν πείσει ότι οι πόροι δεν φθάνουν για όλους. "Το ξέρεις" και αυτό. Τον κακό σου τον καιρό λοιπόν. Το μόνο που δεν φθάνει είναι τα χαρτάκια που τα λένε Ευρώ.

Ξέρεις κάτι Ελληνάκο; Η ζωή κάθεται απέναντί σου και γελάει ειρωνικά. Γελάει με τη βλακεία σου. Γελάει γιατί ότι θέλεις σου το δίνει πλουσιοπάροχα Ελληνάκο και εσύ δεν το βλέπεις αυτό. Η ζωή δεν κάνει τσιγκουνιές. Ζητάς και παίρνεις Ελληνάκο.

Σκέψου τους πρώτους χρόνους. Το παιχνίδι ήταν το ίδιο. Δύο ήταν και ο ένας σκότωσε τον άλλο. Δεν έφταναν οι πόροι και για τους δύο;

Σκέψου και τους αρχαίους χρόνους. Ο συνολικός πληθυσμός του πλανήτη ήταν δεν ήταν 10 εκατομμύρια και σφαζόντουσαν μεταξύ τους τάχα-τάχα για τους πόρους.

Βρε ανόητε Ελληνάκο έχουμε φτάσει τα 7 δισεκατομμύρια και ο πλανήτης εξακολουθεί να μας θρέφει. Κάνουμε ότι μπορούμε για να τον εξοντώσουμε και συνεχίζει να μας ανέχεται και να γελά με την κατάντια μας. Αέρας, νερό και τροφή υπάρχουν σε αφθονία Ελληνάκο. Δεν το πιστεύεις; Σκέψου: Εάν ζούμε 7 δισεκατομμύρια πώς δεν έφθαναν οι πόροι για να ζήσουν 10 εκατομμύρια και ο ένας σκότωνε για να πάρει το βιός του άλλου; Και εάν ζούσαν 10 εκατομμύρια πως δεν έφθαναν οι πόροι για να ζήσουν δύο άνθρωποι; Και σε λίγο καιρό εάν γίνουμε 50 δισεκατομμύρια τότε πως δεν έφθαναν οι πόροι όταν ήμασταν 7 δισεκατομμύρια;

Για να σε προλάβω Ελληνάκο, σου λέω ότι η τεχνολογία είναι κατάκτηση του ανθρώπου ως ελεύθερη οντότητα και όχι του ανθρώπου ως σκλάβου των λαμογίων. Μην τους χαρίζεις έστω και αυτό το λίγο που είναι δικό σου.

Τα λαμόγια που σε ελέγχουν λοιπόν έχουν αποφασίσει τη μείωση του πληθυσμού. Μήπως και όλα αυτά τα μέτρα εκεί δεν αποσκοπούν; Ή μήπως νομίζεις ότι τους λείπουν τα λεφτά; Πόσο ανόητος είσαι Ελληνάκο. Τα λεφτά είναι δικά τους. Πάντα ήταν. Αυτοί τα εκδίδουν και τα χρησιμοποιούν για να σε ελέγξουν. Μέσα στην πυραμίδα του χρήματος βεβαίως υπάρχουν ένα σωρό ανόητοι σαν και εσένα που τρέχουν για τα λεφτά ενώ στην ουσία υπηρετούν τα λαμόγια.

Το μόνο πράγμα που δεν υπάρχει σε αφθονία Ελληνάκο είναι το χρήμα και ιδιαιτέρως το Ευρώ. Καταλαβαίνεις γιατί Ελληνάκο; Γιατί εάν υπήρχε σε αφθονία πως θα σε έλεγχαν; Πως θα σε έκαναν εκτελεστικό όργανο εναντίον των συνανθρώπων σου και τελικά εναντίον του εαυτού σου και των παιδιών σου ανόητε; Γιατί όπως εσύ εκτελείς τον άλλον, έτσι κάποιος άλλος θα εκτελέσει και εσένα ανόητε.

Όπλο είναι το Ευρώ Ελληνάκο και το έχουν στρέψει εναντίον σου και εσύ το προσκυνάς. Θεό σου έχεις κάνει το Ευρώ, αφού όλη την ημέρα για αυτό δουλεύεις, αυτό σκέφτεσαι, για αυτό μιλάς και για αυτό παραμιλάς.

Το νόμισμα είναι εργαλείο και έπρεπε να σε υπηρετεί Ελληνάκο. Αυτό το υπηρετείς εσύ. Είσαι δούλος του. Έχεις παραδοθεί ψυχή τε και σώματι στο Ευρώ ανόητε.

Κατάφεραν έντεχνα να βάλουν το χρήμα ανάμεσα σε εσένα και τη φύση Ελληνάκο. Για να φας χρειάζεσαι Ευρώ και όχι τροφή. Για να πιεις χρειάζεσαι Ευρώ και όχι νερό. Ακόμη και για να εκπνεύσεις διοξείδιο, πληρώνεις φόρο Ελληνάκο γιατί επιβαρύνεις το περιβάλλον. Η ύπαρξή σου επιβαρύνει το περιβάλλον.

Ανάμεσα σε εσένα και τη ζωή σού έβαλαν το Ευρώ Ελληνάκο. Δεν το βλέπεις ότι το δικαίωμα τού να ζήσεις έχει αντικατασταθεί από το Ευρώ; Και αυτό τους ανήκει ανόητε. Έχεις εκχωρήσει το δικαίωμα στη ζωή, στους κυρίους του Ευρώ.

Και εάν τυχόν κάποια στιγμή επειδή τους συμφέρει σου δώσουν άλλο νόμισμα να παίζεις, ελεγχόμενο από αυτούς, πάλι εσύ θα τους υποστηρίξεις Ελληνάκο. Πάλι θα σε ακούω να πανηγυρίζεις μαζί με τους δημοσιογράφους σου. Πάλι θα βγεις κορνάροντας στους δρόμους, πανηγυρίζοντας για τους νέους νεκρούς που θα θάψεις.

Ο πόλεμος που γίνεται είναι ενάντια στο μυαλό σου, για να σε κρατήσουν πνευματικά ευνουχισμένο και σωματικά καθηλωμένο.

Πρόσεξε Ελληνάκο. Σου περνάνε απόψεις που νομίζεις ότι είναι δικές σου. Μαθαίνεις και επαναλαμβάνεις φράσεις κλισέ. Στα λένε και στα ξαναλένε για να στα κάνουν κτήμα σου. Σε έχουν κάνει παπαγαλάκο. Δεν σκέφτεσαι. Απλά μιλάς και επαναλαμβάνεις τις βλακείες που έχεις ακούσει.

Για σκέψου Ελληνάκο αντί για ανταγωνιστική οικονομία να έλεγες συναγωνιστική. Δεν είναι καλύτερα Ελληνάκο; Δεν θα ήταν καλύτερα όλοι μαζί να προσπαθούσαν για τη βελτίωση της ζωής τους; Όμως πώς θα σε έλεγχαν τότε Ελληνάκο;

Στη δουλειά σου Ελληνάκο αντί να ανταγωνίζεσαι τον άλλον επαγγελματία, εάν συναγωνιζόσουν μαζί του μήπως θα ήταν καλύτερα; Όμως πώς θα σε έλεγχαν τότε Ελληνάκο;

Και εάν θέλεις να αναδείξεις τον ικανότερο, γιατί αυτό δεν μπορεί να γίνει με τον συναγωνισμό αλλά χρειάζεται ο ανταγωνισμός; Όμως πώς θα σε έλεγχαν τότε Ελληνάκο;

Άστο Ελληνάκο, μάλλον σου έβαλα δύσκολα και θα το κάψεις το ρημάδι το μυαλό. Εξάλλου εάν υπήρχε κάτι τέτοιο θα το είχες ακούσει στα δελτία ειδήσεων. Έτσι και αλλιώς εκεί ακούς όλες τις απόψεις.

Έχεις αποκτήσει και τηλεοπτική ηθική Ελληνάκο. Θέλεις να ακούς και την άλλη άποψη για να σχηματίσεις ολοκληρωμένη εικόνα. Τα ακούς όλα και στο τέλος είσαι πιο βλάκας από πριν. Ακούς και το "έτσι" και το "γιουβέτσι". Εάν δεν ακούσεις το "γιουβέτσι" θα έχεις ενοχές γιατί το αδίκησες. Σε έχουν μάθει το μουρλοκομείο να το λες πολυφωνία.

Βρε Ελληνάκο και να υπάρχει μια σωστή φωνή στα κανάλια, εάν στην μπλέξουν μέσα σε άλλους δέκα που ο ένας γαυγίζει, ο άλλος δαγκώνει, ο άλλος γλύφει και ο άλλος παραληρεί εσύ τι περιμένεις να καταλάβεις;

Δεν σου χρειάζεται να ακούσεις τίποτα Ελληνάκο. Ότι χρειάζεται το ξέρεις ήδη. Άσε το μυαλό σου και την καρδιά σου ελεύθερη και στείλε στο διάβολο όλα τα λαμόγια τραπεζίτες και τους υπαλλήλους τους πολιτικούς και δημοσιογράφους. Εκεί ανήκουν Ελληνάκο και εκεί σε θέλουν και εσένα.

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ

Ξέρω ότι σε πειράζει που σε αποκαλώ Ελληνάκο. Σου το ξαναλέω όμως: δεν θέλω να σε αποενοχοποιήσω εάν εσύ δεν θέλεις να αλλάξεις τον τρόπο που δρας και αισθάνεσαι για τους συνανθρώπους σου.

Θα μου ήταν εύκολο να σε καλοπιάσω και να σου πω ότι όπως εσύ είσαι καλός άνθρωπος και βλέπεις όλους του άλλους κακούς, το ίδιο συμβαίνει και με εκείνους, οπότε όλοι είσαστε καλοί. Θα σου άρεσε να το πω αυτό Ελληνάκο. Θα σου άρεσε έστω και για λίγο να σκεφτείς ότι όλοι είσαστε καλοί.

ΟΧΙ Ελληνάκο. Εγώ θα σου πω ακριβώς το αντίθετο. Δεν είσαστε όλοι καλοί. Θα σου πω ότι όπως όλοι οι άλλοι είναι απατεώνες το ίδιο απατεώνας είσαι και εσύ. Το ίδιο τεμπέλης, ακαμάτης και εγκληματίας είσαι Ελληνάκο. Δεν μπορεί να έχεις μόνο εσύ δίκιο και όλοι οι άλλοι που σε θεωρούν απατεώνα να έχουν άδικο.

Εσύ πρέπει να δώσεις τη μάχη σου εάν θέλεις να το δεις αλλιώς. Εγώ δεν μπορώ και δεν θέλω να σε βοηθήσω σ'αυτό. Σκοπός μου είναι να σε δω να στέκεσαι μπρος στον καθρέφτη σου, να τον φτύνεις και να κλαις για αυτά που κάνεις και σκέφτεσαι για τους συνανθρώπους σου. Γιατί στο τέλος αν και δεν το καταλαβαίνεις είναι τα ίδια που κάνεις και σκέφτεσαι για τον εαυτό σου και για τα ίδια σου τα παιδιά Ελληνάκο.

Συμπάθεια και συμπόνια είναι αυτό που χρειάζεται να επιδείξεις Ελληνάκο.
Ξέρεις γιατί; Γιατί συμπάθεια και συμπόνια χρειάζεσαι και εσύ τώρα πλέον Ελληνάκο. 


Αναγνώστης

Cause there's not enough love to go 'round.
(Μήπως σε αγγίζει περισσότερο τώρα που σιγά-σιγά περνάς στον άλλο μισό κόσμο;)

                                   ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: